Nikt nigdy bezinteresownie a nawet z sympatii do kogoś nie wyraził tak długich i pozytywnych komentarzy,więc wiadomo że to ustawka ,ludzie jak piszą komentarze na takich portalach to raczej negatywne a jak już pozytywne są to raczej krótkie ,pozdrawiam
A. Piersiak - Prezes Zarządu
17.07.2026 22:21
Dzień dobry.
Portal GoWork służy do dzielenia się realnymi, subiektywnymi doświadczeniami oraz relacjami z pracy w danej firmie, a nie do recenzowania i podważania opinii innych użytkowników.
Każdy ma prawo opisać swoje doświadczenia w taki sposób i w takiej formie, jaka mu odpowiada. Fakt, że ktoś miał u nas dobre relacje i poświęcił czas na dłuższą opinię, jest wyrazem jego osobistych odczuć, a nie „ustawki”. Proszę o uszanowanie zdania ludzi, którzy z nami współpracowali lub współpracują. Ponadto wskazuję, że nasza firma miała przyjemność współpracować już z wójtami, starostami czy prezydentami, ale nie z wojewodą więc z pewnością nie miał Pan okazji współpracować z naszą firmą.
Pozdrawiam.
Michał
27.06.2026 20:53
Polecam, rzetelni ludzie znający się na tym co robią.
Maksym
28.06.2026 05:17
Widziałem też negatywne opinie przez co można mieć mieszane odczucia. Po czym stwierdzasz że znają się na tym co robią?
Przychody i zysk Voltima
126,7 tys
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Kamil
23.04.2026 06:43
Jako osoba pracująca w strukturach firmy Voltima sp. z o.o., mogę z czystym sumieniem polecić tę firmę każdemu, kto szuka w pracy czegoś więcej niż tylko "odbębnienia" ośmiu godzin. To miejsce dla ludzi z pasją i ambicją. Dlaczego warto? W Voltimie nie ma miejsca na półśrodki. Prezentujemy najwyższe standardy i dokładnie tego samego wymagamy od naszych podwykonawców. Dzięki temu budujemy markę, pod którą każdy z nas podpisuje się z dumą. Liczba i różnorodność realizowanych projektów jest imponująca. Nie ma mowy o rutynie – każdy dzień przynosi nowe wyzwania, które realnie pozwalają podnosić swoje kompetencje.
Zarząd i atmosfera: To jeden z największych atutów firmy. Zarząd to uczciwi i wypłacalni ludzie, na których zawsze można polegać. Tworzą środowisko oparte na zaufaniu i partnerstwie.
Jeśli jesteś osobą ambitną i chcesz stale podnosić sobie poprzeczkę w profesjonalnym zespole, Voltima jest idealnym miejscem. To firma, która docenia zaangażowanie i daje realne możliwości rozwoju.
Nie mam pozytywnego zadania o firmie Voltima. Pan Adam sprawia wrażenie że nosi głowę wyżej niż cztery litery. Co do wypłat to bardzo opieszale to robi. Cały czas się tłumaczy i zasłania że inwestorzy nie chcą zapłacić. Nie wierzę że nie posiada rezerwy finansowej na taką ewentualność żeby z ludźmi się rozliczyć. Przed świętami Wielkiej Nocy nie rozliczył się z pewną grupą ludzi którzy wykonali pracę z zakresu montażu okablowania na kilku budowach na terenie dolnego Śląska i nie raczył sam o tym powiadomić nagle zapomniał numerów telefonów i to że trzeba z ludźmi porozmawiać. Olał całą sytuację i trzeba było gościa atakować kiedy będą pieniądze. Są opieszali, nie zamawiają potrzebnego materiału na czas sami tym samym opóźniają terminy. Tak było chociażby w szkole w Chojnowie w zeszłym roku. Jednym słowem porażka. Mogę powiedzieć że wymagania mają chwilami jak przy budowie pałacu Sułtana ale żeby w taki sam sposób chcieć się rozliczyć to już akcja kana przychodząc ,skamlą żeby zrobić poprawki po innych nie udacznikach których biorą do współpracy a potem pieniądze będę ale kiedy no właśnie. Nie polecam wchodzić w spółkę z tą firmą nie polecam wchodzić współpracę z firmą Voltima. Omijajcie naprawdę szerokim łukiem
A. Piersiak - Prezes Zarządu
13.04.2026 12:02
Szanowny Panie / Szanowna Pani,
Dziękujemy za opinię. Choć ma ona charakter anonimowy, odniesiemy się do niej merytorycznie, opierając się na faktach oraz standardach współpracy obowiązujących w firmie Voltima:
1. Standardy jakościowe (Standard Sułtana): Odnosząc się do Pana/Pani porównania naszych wymagań do budowy pałacu – potwierdzamy: w firmie Voltima bezkompromisowo dbamy o najwyższą jakość. Instalacje elektryczne to branża, w której precyzja decyduje o bezpieczeństwie użytkowników. Nie akceptujemy niedbałości i „prowizorek”, a egzekwowanie poprawek po nierzetelnym wykonawstwie jest naszym obowiązkiem. Jeśli wysoki standard prac jest dla kogoś wyzwaniem, być może nie jesteśmy dla siebie właściwymi partnerami biznesowymi.
2. Ciągłość współpracy a wiarygodność zarzutów: Zwracamy uwagę na istotną nieścisłość. Jeśli współpraca przy zeszłorocznej realizacji w Chojnowie była w Pana/Pani ocenie nieprawidłowa, niezrozumiała jest decyzja o jej kontynuowaniu przez Pana/Panią przez kolejne miesiące, aż do teraz. Standardem rynkowym jest zakończenie relacji przy pierwszych poważnych zastrzeżeniach, co w tym przypadku nie miało miejsca.
3. Polityka płatności i dobra wola: Firma Voltima priorytetowo traktuje płynność finansową swoich partnerów. Wielokrotnie, na wyraźną prośbę podwykonawców, przeprowadzaliśmy odbiory i procesowaliśmy płatności znacznie częściej, niż przewidywały to harmonogramy umowne. Taka elastyczność jest dowodem naszej dobrej woli i wsparcia dla ekip, z którymi współpracujemy. Nie jest standardem TERMIN PŁATNOŚCI 2 DNI co u nas nierzadko ma miejsce
4. Odpowiedzialność za wady ukryte: Przypominamy, że podpisanie protokołu częściowego i wystawienie faktury nie zwalnia wykonawcy z odpowiedzialności za wady powstałe w wyniku prac. Wiele usterek ujawnia się dopiero na etapie końcowych odbiorów technicznych i pomiarów. Jako generalny wykonawca musimy egzekwować ich usunięcie przed dokonaniem ostatecznych rozliczeń.
5. Komunikacja: Pozostajemy w stałym kontakcie z naszymi kontrahentami pod niezmiennymi numerami telefonów. Należy jednak odróżnić „brak kontaktu” od braku akceptacji dla nienależytego wykonania powierzonych zadań.
Zachęcamy do merytorycznego wyjaśnienia spornych kwestii na drodze oficjalnej. Dokumentacja budowy stanowią obiektywną podstawę do oceny jakości i terminowości Pana/Pani prac i roszczeń.
Z poważaniem,
Zespół firmy Voltima
Sergiej
21.04.2026 12:46
Nie zgadzam się z F****R. Pracowałem przy tych pracach i zapłacone było tak jak umówiliśmy po zrobieniu poprawek. Polecam do współpracy z VOLTIMA jeżeli gotowy zawsze odpowiednie wykonywać swoją pracę.
Jack1990
25.04.2025 06:54
Z przyjemnością podzielę się pozytywną opinią o firmie Voltima sp. z o.o. To rzetelna firma działająca w branży elektrycznej, która wyróżnia się na rynku swoim profesjonalizmem. Firma ta dysponuje wykwalifikowaną kadrą, która posiada dogłębną wiedzę i bogate doświadczenie w swojej dziedzinie. Dzięki temu można liczyć na fachową realizację usług i pewność, że prace zostaną wykonane na najwyższym poziomie.
Dodatkowym atutem firmy jest doradztwo. Pracownicy tej firmy potrafią w sposób kompetentny i zrozumiały przedstawić najlepsze rozwiązania, dostosowane do indywidualnych potrzeb klienta.
Jako zadowolony klient firmy Voltima sp. z o.o. mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem ich profesjonalizmu i rzetelności w branży elektrycznej. Jeśli w przyszłości będę realizował jakiekolwiek projekty związane z elektryką, to bez wahania ponownie skorzystam z usług tej firmy. Polecam!!
PiotrU1234
29.06.2025 21:41
Współpracuję z firmą Voltima sp. z o.o. na inwestycjach we Wrocławiu i Legnicy jako podwykonawca. Współpracę oceniam pozytywnie. Jeśli chodzi o pieniądze, są na czas. Właściciel oraz osoby zarządzające inwestycjami to bardzo zaangażowani i rzetelni ludzie znający się na robocie.
Praca z Panem Adamem jest bardzo satysfakcjonujaca, jasne warunki, otwarta komunikacja i mozliwosc negocjacji. Jesli ktos jest pewny swoich umiejetnosci to w tej firmie ma duze mozliwosci rozwoju kariery zawodowej.
Serdecznie polecam.
Karol
22.04.2025 12:15
Niestety, zatrudniają "na czarno", umawiają się na stawkę po czym wypłacają niższą kwotę. Do tego zatrudniają małolatów bez zachowania jakichkolwiek norm BHP. Dobry materiał dla PIP. Aż dziwne, że poważne firmy współpracują z firmą Voltima.
Michał
23.04.2025 21:24
W firmie Voltima sp. z o.o. nigdy nie pracował żaden Karol
Oleksandr
15.03.2025 15:33
Dzień dobry , prowadzą działalność gospodarczą w branży elektrycznej i mialę szczęście współpracowac z Panem Adam Pierszczak Voltima we Wrocławiu no budowie wiele mieszkalnej Ul Slęzna 116A , Na początku było podpisane umowy współpracy na miesząc z możliwością przedłużenia, wypłaty po fakturami byli majze w terminach .
Alie czym dłużej czasu współpracowali tym mniej chencu od Pana Adama było podpisywania umowy i za oplatukoznej faktury potszebno było upominać mejlowo i telefoniczne .
Po skończeniu budowy ostatnia faktura została opłacona częszczowo , w rozmowie telefonicznej obieca opłacić od tygodnia do tygodnia. Minęło już 5 miesięcy opłaty tak i nie dostałem
Muszą zgłosić do KRS i Kaczmarski
NE RADZĄ WSPULPRACOWAC Z VOLTIMA SO ZOO. ADAM PIERSZCZAK . POZDRAWIAM
Zostaw merytoryczną opinię o Voltima Sp. z o.o.