Jacek02.06.2025 09:18
Długo sam szukałem informacji na temat zmarłego ojca, z którym nigdy nie miałem kontaktu, a który zmarł i odziedziczyłem po nim spadek. Niestety, bez podjęcia spadku nie byłem w stanie sprawdzić praktycznie żadnych informacji o ojcu. Kilka wpisów w internecie, rodzina ojca, nowa żona, dzieci - tylko ukrywanie informacji i wprowadzanie w błąd. Specjalnie przyjechałem do Polski, żeby wybrać akt zgonu, ale o PESEL już brak informacji. Gdybym wcześniej skorzystał z usług jakispadek.pl to bym uniknął latania i nerwów. Firma ustaliła pesel, spadkobierców, nieruchomości i inne informacje majątkowe. Dla mnie najważniejsze były nieruchomości względem długów i tu jak okazało się, że wartość nieruchomości jest wyższa niż długi, podjąłem decyzję o przyjęciu majątku. Okazało się, że o niektórych składnikach nie wiedziała nawet żona mojego ojca, ponieważ w ukryciu przed nią miał kilka nieruchomości w innej części Polski, ubezpieczenie i konto bankowe oraz ukryty testament! Część nieruchomości żona przechwyciła za życia, bo ojciec chorował na raka, ale o reszcie nie wiedziała! Czy jakispadek.pl poinformował mnie o wszystkim? Mam nadzieję, ale że udaje im się wydobyć tyle informacji, to naprawdę godne pochwały. Realizacja przebiegła niemal wzorowo, było 2 dniowe opóźnienie względem termin wskazanego, ale mi się nie śpieszyło. Wystąpię jeszcze do komornika o informacje, ale tam zakres jest dużo węższy a okres oczekiwania mnie zmiażdzył, ponad pół roku. Co za kraj!