Umowę na wykonanie prac remontowych z firmą Dol-Bud z Żernicy podpisałem 15.02.2021r i wpłaciłem zadatek (wspomnę jeszcze że ustnie umawialiśmy się rok wcześniej). Prace miały być wykonane do końca czerwca 2021r. Niestety , panowie robili sobie kilkunastodniowe przerwy imprezowe (urodziny) i w rezultacie po przekroczeniu terminów na początku września zrezygnowałem z usług tej firmy, bo pan jak twierdzi -jest na rehabilitacji i nie wie kiedy może dalej pracować realizując zakres prac objętych umową, a wcześniej chory był pracownik. Żadne zobowiązania i deklaracje były kolejnymi kłamstwami i w dodatku świadomymi bo kolejne podpisane prace firmę ścigały. Praca wykonana w połowie za całość kwoty jaka była w umowie (TU MÓJ BŁĄD , że zaufałem dlatego piszę ten tekst dla innych ). Wszystkie pomieszczenia zaczęte a żadne nie skończone, firma nie dba o powierzone materiały - masa płyt KG i kafelek wyrzucona do odpadów. A najgorsze z tego wszystkiego jest to że drastycznie pozmniejszał pomieszczenia, bez konsultacji np. pokój który przed remontem miał 22 m2 po położeniu regipsów ma 17.5 m2 .To tyle , jeśli firma nie rozliczy się ze mną , spotkamy się w sądzie. Wszystko jest udokumentowane. Przestrzegam wszystkich przed tą "firmą" Firma nie nadaje się do jakichkolwiek remontów. Wiedza i fachowość mierna w stosunku do ceny. Brak kosztorysów przed i po wykonawczych określających faktyczną pracochłonność i zużycie materiałów. Nie powierzajcie im zakupów materiałów – po prostu nie mają wyczucia czy doświadczenia ile czego potrzeba nie mówiąc o jakimkolwiek rozliczeniu w rachunkach ilościowo - przedmiotowych