REGESS
4 130 6 1

Opinie o REGESS

Realista

Nie ma to jak wrócić do domu na Święta i z nudów otworzyć internety. Moi drodzy co tutaj zaglądacie, aby sprawdzić opinię o firmie: moim zdaniem ten bełkot to są posty na zlecenie konkurencji. A wiem co mówię, bo pracowałem z Regesem na kilku budowach. Po pierwsze zarobki: są całkowicie normalne. Gdybym miał gdzieś wrzucić zarobki w Regesie to bym powiedział średnia i powyżej średniej. Dodatkowo, jak pracujesz długo, zawsze możesz liczyć na podwyżkę. Po drugie: mieszkania. U nas też pojawiali się tacy narzekacze, że brudno, że za daleko, że za blisko, że kolor ścian w odcieniu który kojarzył mu się z kolorem włosów teściowej, że kuchenka gazowa a on ma garnki do indukcji - można tak wymieniać bez końca. Człowieku, to nie jest obowiązek czy więzienie! Nie podoba się? To idź se wynajmij apartament z widokiem na morze i góry. Nie wiem ile trzeba tłuc do łbów, że jak sobie pościelesz tak się wyśpisz. Ja pracuję dla pieniędzy i traktuję to co robię jako formę szybkiego zarobku. To nie są wakacje. Niektórzy przyjeżdżają i myślą, że graniem w pingponga z rękoma w kieszeni coś zarobią. Ludzie, to nie jest komuna i fucha państwowa. Tutaj się (usunięte przez administratora) ale i nieźle zarabia. Trzecia sprawa to narzekanie, że robota jest ciężka. No, serio, szok, na budowie jest ciężka robota. Wiecie, jak mamusia za was nosi zakupy, to może faktycznie nie idźcie do pracy fizycznej? Chyba, że mamusia pojedzie z wami, ale wtedy kasa na pół. Zawsze możecie odnaleźć inne zajęcie, które da wam dychę na łapę po skończonych 6 klasach podstawówki. Ostatnia sprawa to właśnie te poniższe komentarze. Popłakaliśmy się dzisiaj z żoną ze śmiechu czytając te popłuczyny pisane na kolanie przez konkurencję lub gości co mieszają bigos łokciem. Najbardziej mnie rozwalili goście, gdzie jeden stwierdził, że hydraulicy i murarze mają zakaz wypowiadania się. I drugi, co jest w szoku, że sprzątaczce trzeba płacić pieniądze - chyba myślał, że kobieta z powołania będzie odrywać breszką jego majtki od parkietu. No i na koniec: ja mam czas dopiero w święta wejść sobie do internetu i pogrzebać. Nie wiem jakim cudem wy, wielcy budowlańcy, specjaliści i profesjonaliści znajdujecie czas, aby o 11:00 czy 13:00 wrzucać gdziekolwiek komentarz. Gdybym wpadł na pomysł o 13 wyciągnąć smartfona, aby wylać swój żal gdzieś w necie, to po pracy musiałbym jechać kupić sobie nowy telefon... Szanujcie się, ludzie.

Adi
@Realista 24.12.2018 13:10

W koncu jakis glos rozsadku.Tez czytajac te placze mialem dobry ubaw.A to nie pasi im robota,a to im za ciezko,a to chcieli by mieszkac w palacach.Regres to moja 3 firma u ktorej robie,kasa ZAWSZE na czas,dobre warunki na budowach,spoko mieszkanko.Pol roku temu ziomek chcial abym przeszedl do konkurencji bo dawali 2 euro wiecej za godzine.Na poczatku sie podpalilem,ale pomyslalem,ze zostane i zobacze jak on tam popracuje ze 2 miesiace co bedzie mowil.Wytrzymal 3 miechy,tylko,ze bez kasy.Typ pracowal w jakies firmie wloskiej co robi budowy w europie,mialobyc tak super i wogule a wyszlo jak zawsze z firmami kogucikami.Ostatnio cos tam gadal,ze poszedl do polaka do roboty za gorsza kase niz w regesie to narzucili mu taki akord,ze od pachwiny mogl odpalic zapalke.Wczoraj dzwonilismy do siebie na swieta to powiedzial ze bedzie dzwonil w styczniu do regesu i szukal roboty.

pjoter
@Realista 24.12.2018 13:10

masz racje. bo to takie teraz mlode pokolenie ze wszystko sie nalezy i ma byc podane na tacy. przychodzi taki na budowe i mysli ze jest fifa rafa a potem wychodzi ze dopiero co wypadl spod ogona i tak naprawde to co najwyzej moze byc pomoca a nie normalnym pracownikiem.

Radeck
@Realista 24.12.2018 13:10

Bo część z tych krzykaczy to konkurencja, która nie ma już pomysłu jak pozyskać i utrzymać pracownika.

Danuta
@Radeck 12.01.2019 23:32

A czy Ty współpracowałeś z REGESS? Rozumiem, że podzielasz zdanie innych użytkowników o pracy w tym miejscu. Czy mógłbyś postarać się rzeczowo opisać, jakie widzisz pozytywne i negatywne aspekty pracy w REGESS? Takie zestawienia są często bardzo przydatne dla szukających pracy.

Adam

Zdecydowałem się pracować z Regresem jako firma-firma. Nigdy wcześniej nie miałęm działalności, więc sobie taką założyłem. Samo zakładanie spoko, pomogły mi kobiety z biura gdzie mam iść i co wypełnić. Potem musiałem skołować sobie księgową, ale jest ok, bo bierze ode mnie tylko 50 zł miesięcznie za rozliczenie. Stawki są różne. Na budowie raczej nikt się nie chwali kto ile zarabia, bo to naprawdę zależy od doświadczenia. Sama robota ok, fajni ludzie, dobrze zgrany zespół. Mieszkam w chacie załatwionej przez firmę, warunki jak na kolonii, ale nie jestem tam po to aby wypoczywać w kurortach tylko zarabiać kasę. Z firmą da się jako tako ułożyć jeśli chodzi o wolne. Tyle plusów. Z minusów: wyciąganie godzin od kiera, 15 km dojazd, praca w weekendy (ale to wina Belgów).

Belk
@Adam 18.12.2018 18:59

Ja tez jestem firma firma i bardzo sobie chwale.

seba

a ja po raz kolejny pytam, po co wyjeżdżacie z Polski- ja chętnie dam fachowcowi 8 /9 euro na godzinę i jesteście na miejscu w Polsce ,bez stresu i kasa na godziny co tydzień !!!do tego ubranie robocze,napoje ,rękawice i sprzęt po mojej stronie!!! i dając to wszystko i za godziny i tak dobrze zarobie !!!

Holz
@seba 04.01.2019 19:52

Haha, tak jak już ktoś napisał wyżej, KONKURENCJA i tyle. Jestem już na 6 budowie, od zawsze pieniądze na czas, warunki rewelacja a czytam tutaj jakieś historie niestworzone i od razu śmierdzi mi konkurencją. Sebuś sam się wpakował na minę. A dlaczego nie pójdę do ciebie? Skoro u ciebie tak dobrze to powinieneś mieć armię pracowników. Jednak ty wolisz pisać takie rzeczy na profilach konkurencji, bo... ? No właśnie.

Wrublefsko
@Holz 06.01.2019 09:14

Jako lider działu pseudo hr wiem, że nie macie nic na czas. A jak już to cud i nie przyzwyczajaj się.

Nicram

Jest ok. Warunki pracy są więcej niż w porządku, na pieniądze nie mogę narzekać.

To ja

Zapomniałem dodać że (usunięte przez administratora) perfidnie, co za problem powiedzieć komuś żeby np rozglądał się za czymś innym? Kiedy pytałem czy mam się martwić o pracę to usłyszałem że nie absolutnie a za kilka dni że mam sobie zrobić tydzień wolnego, to ja natychmiast skreślam kogoś takiego czy to osoba czy firma, wykreślam z książki telefonicznej i tyle, nie można dać sobą pomiatać, jak człowiek zna swoją wartość to trzaska drzwiami i wychodzi nie oglądając się za siebie.

Prawda boli
@To ja 03.01.2019 09:16

Stary, przeczytałem ten twój wylew i pojęcia nie mam o co ci chodzi. Zapytałeś się ich czy masz się martwić o pracę, powiedzieli ci, że nie, tylko potrzebują dać ci tydzień przerwy (pewnie przestój u belga, co jest normalne i się zdarza) to ty narobiłeś pod siebie na miętowo i odszedłeś z pracy? Nie wiem kim jesteś i skąd się urwałeś, ale jak widzę to masz czas sapać o 9 rano w dzień pracujący, wiec albo jesteś bezrobotnym imbecylem co się uniósł honorem a teraz żre rosół u mamusi, albo pracownikiem roku, co zamiast robić to naciąga nowego pracodawcę bawiąc się telefonem.

Holz
@Prawda boli 04.01.2019 21:33

No, albo to kolejny pracownik konkurencji. Nigdy nie pójdę do roboty do Polaka. Nie na budowę. Niby dają sprzęt, niby dają ubrania, a potem przychodzi co do czego i (usunięte przez administratora) nie da ci kasy, bo ubrudziłeś, bo zgubiłeś, bo niby dawał a nie dawał, bo źle traktowałeś sprzęt. Zawsze znajdzie się powód, aby nie wypłacić kasy.

To ja
@Prawda boli 04.01.2019 21:33

Zwyczajnie zmieniłem miejsce pracy i kraj a pisać mam zawsze czas, taki zawód. Przemyślałem również sprawę związaną z działalnością i wyszło mi na lepsze, bo po 3 latach pracy w Szwecji mam gwarantowaną emeryturę 780euro plus lata wypracowane na terenie unii europejskiej a po całym życiu na działalności np w tej firmie dostaniesz 800zł emerytury. A że nie muszę zapylać z młotkiem to tylko dla mnie na plus ty zaś będziesz walczył na froncie robót do usranej śmierci albo na starość zostaniesz o chlebie i wodzie, takie są realia, firma jest ok według mnie, jedną z najlepszych na rynku ale brak odpowiedniej osoby na miejscu menadżera i wszystkiego co się z tym wiąże a więc można śmiało szukałem dalej. Zbyt pochopnie wyciągasz wnioski i nie czytasz że zrozumieniem, mi nie pasowało to i owo to idę w inne miejsce, że ty się uczepiłeś i lubisz pracować w stresie szczuty przez belgusów to twoja brocha, jedni dbają o spokój wewnętrzny i lepszą przyszłość a inni patrzą aby dziś, zarobki są na dobrym poziomie to jest się czego trzymać, tak więc trzymać się i daj żyć innym.

Marian

Jedyna taka firma ktora placi kase bez przypominamia sie i wydzwaniania.Po prostu przychodzi termin i pieniadze mam na kacie.Tak samo warunki sa bardzo dobre-ci co piszom ze nie to nigdy nigdzie nie pracowali!Nie zmienie Regesa na inna firme nigdy.

To ja

Firma działa na ślepo, tzn tracą dobrych fachowców bo jakiś belgus powie cokolwiek bez względu czy prawda czy nie i od razu odsyłają ludzi do domu, brak obycia i zero wsparcia, każdy kto to wyczuje i ma jakąkolwiek siłę przebicia może manipulować jak mu się tylko podoba i tak właśnie robią. Stąd absolutny negatyw dla pani menager która nie ma o niczym pojęcia i zupełnie się nie nadaje do tej pracy, po za tym gdyby ten aspekt byłby na jakimś poziomie to firma ok i zarobki ok mieszkania różne, lepsze i gorsze, tu nie ma się co czepiać, ja trochę mieszkałem w firmowym trochę w wynajętym na własną rękę i nie widzę powodu do narzekania bo zawsze coś może być lepiej czy gorzej, najważniejsze to aby zadbać o odpowiednią osobę na stanowisko menadżera i upewnić się że ma odpowiednie doświadczenie i że potrafi odbierać telefon :) wszyscy wiedzą o co chodzi. Świat jest pełen niewłaściwe usadowionych ludzi gdyby ich poprzestawiać byłoby o wiele lepiej.

Pat

Bardzo dobra firma budowlana, pieniadze zawsze na czas, dobre warunki pracy.

Obecny

Firma tragedia.kasy nigdy nie ma na czas.(usunięte przez administratora)nigdy nie odbiera telefonu od ludzi zero szacunku dla pracownika.ciekawe ile ludzi wrzuci po nowym roku.

Eryk

A ja nadal nie dostałem swoich około 200 euro a niedługo będzie już dwa lata!!!!

Cartman
@Eryk 27.12.2018 19:31

Co? Od dwóch lat nie możesz odzyskać pieniędzy i nie wniosłeś sprawy do sądu? Jesteś jakimś frajerem czy znowu konkurencja nie przemyślała komentarza?

Ferdek
@Cartman 28.12.2018 11:45

Jak widac dal ci juz odpowiedz hahaha :D Nadszedl weekend, w biurze mieli wolne to nie wrzucil zadnego komentarza - bo przeciez nie bedzie pisal paszkwili za darmo.

murarz

Współpracuję z firmą Regess od ponad 3 lat otrzymałem ostatnio kartkę z życzeniami świątecznymi, za co bardzo dziękuję. Widzę bardzo skrajne opinie na forum jednak uważam, że piszą to osoby, które zakończyły współpracę z firmą i są po prostu niezadowolone. Co do warunków na mieszkaniach to są one dobre, nie są to oczywiście apartamenty, ale też nie śpi się po piwnicach w 10 osób. Często jednak to nie sama firma, z którą współpracujemy, ale ludzie na budowie, z którymi mieszkamy są problemem. Sprzątanie butelek po kolegach, którzy po pracy łoją do upadłego niestety się zdarza, ale to wciąż jest problem z ludźmi. Nie da się przecież sprawdzić od razu czy ktoś pije. Takie osoby później plują jadem na forum. Myślę, że zapomnieliśmy, iż zarabiamy tak naprawdę tyle, ile prezydent miasta w Polsce, który bardzo często po jednej kadencji jest już siwy. Zdarzyły mi się jakieś kilkudniowe spóźnienia z fakturami, ale wszystko ostatecznie zostało zapłacone. Nie zdarzyło mi się tak, że zostawili mnie na lodzie a przynajmniej tak jest w moim przypadku. Myślę, że najgorzej było na początku, gdzie Panie w biurze wielokrotnie mówiły mi, co trzeba poprawić na fakturze aby to przeszło. To z kolei opóźnia płatności. Krótko mówiąc, ja jestem zadowolony z współpracy z firmą Regess, która przede wszystkim ciągle dba o to, żebym miał pracę cyklicznie bez przerw, a co za tym idzie, mógł opłacić np. (usunięte przez administratora) ZUS i coś z tego jeszcze mieć i to w sumie nie mało.

Areq

Porządna firma budowlana, dobre zarobki, pieniądze zawsze na czas. Tyle w skrócie. Gorsi są za to ludzie z którymi trzeba współpracować. Regessie, zwracajcie większą uwagą na tych których zatrudniacie!!!

wrublefsko
@Areq 15.12.2018 16:31

Nie patrzą i nie będą patrzeć. Nie ma ludzi do pracy więc biorą wszystkich, którzy są na działalności, tak jest wygodniej.

Danuta
@Areq 15.12.2018 16:31

Często nie da się dokładnie poznać danego kandydata do pracy i pracodawca nie zawsze ma wpływ chociażby na charakter, czy przyzwyczajenia współpracowników. Piszesz o dobrych zarobkach w REGESS - o jakich widełkach tutaj mówimy? Warto byłoby je podać na forum.

Wielebny

Zgadzam się z kolegą poniżej ,wypadki w pracy ,brak podstawowych zasad bhp (usunięte przez administratora) i brak płatności to norma w tej firmie ,stan mieszkań również fatalny podobno jakiś czas temu był wypadek śmiertelny na budowie u tego josza

Roberto

Nie polecam !!! (usunięte przez administratora)panie z biura nie odbierają telefonu ,a gdy już uda się jakimś cudem dodzwonić wiecznie jakaś wymówka ,a to ze prezes nie zatwierdził ,a to ze Ksiegowy na urlopie .Na miejscu w Belgii zastajesz warunki mieszkalne delikatnie mówiąc złe ,brud ,grzyb( żółtą plamę na materacu )ciekawe od czego ...?!!!i nie miłych właścicieli bądź współlokatorów i za ten o to pokój najczęściej dwu osobowy musisz płacić 350 euro miesięcznie ,jeśli uda ci się dostać wynagrodzenie !! W pracy dramat ,bywa tak ze musisz dojeżdżać nawet i 100 km w jedna stronę ,jeśli uda ci się pracować bliżej ,to atmosfera i warunki w pracy są złe !!!traktuja cię jak bydło ,nie bacząc na twoje zdrowie ,Ja akurat pracowałem na budowie na której rządził człowiek o imieniu (usunięte przez administratora),nigdy nie spotkałem się z takim chamstwem i złym traktowaniem ,czułem się jak w jakimś (usunięte przez administratora) ,Non stop krzyki i przypadki gdy dochodziło do rękoczynów ,miało być coś zrobione na dziś i koniec !!! Nawet po trupach !! Wytrzymałem 3 tyg i się zwolniłem ,ten człowiek to piep*** (usunięte przez administratora) i taka kadrę kierownicza ma ta firma .Podejrzewam ze dobre opinie wystawiają tylko ,panie z biura ,bądź układowcy lub rodzina szefostwa,jeśli chcesz się poczuć upodlony i zarobić wielkie 0 to zapraszam

Pracownik

Problemem firmy regess jest brak wykfalifikowanych pracowników Jest kilku ludzi których można nazwać fachowcami a taki człowiek jest cenny reszta to bardzo często ludzie którzy nie wiele mieli wspólnego z budownictwem a w CV wypisali głupoty i tak naprawdę nie rokują ze chcą pracować dłużej przyjadą może jakoś im się uda na budowie prześciemniać zarobią i wyjadą jestem pracownikem tej firmy i widzę co się dzieje zadbajcie lepiej o ludzi dobrych w swoim fachu których macie i pracują dla was

koti
@Pracownik 01.09.2018 14:30

Ja uważam, że jak ktoś czegoś nie umie to powinno dać mu się szansę podniesienia kwalifikacji, np w zamian za okresowe obniżenie pensji, powtarzam okresowe, budownictwo to nie loty w kosmos. Powinno być więcej współpracy miedzy ludzmi. Pozdrawim.

Piotr

Spoko firma, jestem z nimi od 14 miesięcy, zarobki ok (chociaż mogłyby być większe), kasa zawsze na czas. Jedyny problem to inni Polacy na budowie bo chyba teraz zatrudnia się każdego jak leci.

Danuta
@Piotr 12.12.2018 13:03

Już trochę pracujesz w REGESS. Wspominasz o zarobkach, ale nie podajesz w sumie żadnych nieco bardziej szczegółowych danych - mógłbyś to zrobić? Chętnie zobaczę, o jakich przynajmniej widełkach mowa. Czy firma zapewnia zakwaterowanie?

wrublefsko
@Danuta 12.12.2018 20:38

Tak, zapewnia zakwaterowania za 350e, gdzie 50e jest za sprzątanie. (usunięte przez administratora) Stawki? Zaczniesz od max 16-17e na własnej działalności, murarze może od 36e za m kw. Firma nie płaci na czas, bo księgowość i szefostwo jest nieudolne. Ale nie martwcie się, w biurze zarabiają jakieś 2500 netto, więc nie ma się co dziwić, że im się robić nie chce.

Seba

Ludzie szczęścia szukacie w Belgii .bo myślicie że Boga za rękę łapiecie i kokosy polecą.a tam idzie biznes .. zwykły pracownik się nie liczy.cala masa (usunięte przez administratora)z Polski jak np .pan Niemczyk z Antwerpi . pseudo biznesmeni.regess przy tych (usunięte przez administratora)to pozadna firma.polecam pracę w Polsce gdzie można spokojnie zarobić pięć tysięcy i więcej.a nie nabijać portfel pseudo biznesom

Rober

Powiem tak na początku myślałem że jest to poważna firma ale niestety maja słabą kadrę kierowniczą na budowach atmosfera pracy masakra jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe grzyb na ścianach problemy z ciepłą wodą płatności niestety bardzo często opóźnione jedynie dobrze mają ich pracownicy z kilku letnim stażem nie polecam lepiej zarobić mniej ale w bardziej przyjaznych warunkach pracy

Siwy
@Rober 10.12.2018 19:45

Czytam sobie czasem komentarze i szczerze mówiąc ręce mi opadają. Jak mnie zatrudniali w regesie to dostałem wybór: albo biorę to co mają albo sam sobie wynajmuję mieszkanie. Od początku byłem nastawiony na to, że biorę jakąś kawalerkę, bo nie będę spał w nogach. Kompletnie nie rozumiem tych co mają jakieś problemy z mieszkaniami. Jak się nie podoba, to jaki problem? Idź i sobie wynajmij pokój w hotelu albo mieszkanie, ktoś ci broni?! To samo dżentelmeni poniżej, co mają same problemy z przelewami. Ja jeszcze nigdy nie miałem obsuwy co do kasy, ale to może dlatego, że mama do chrztu nie podawała mnie widłach i potrafię poprawnie wypełnić fakturę? A tak w ogóle to czasem jak gadam z niektórymi kolegami na robocie to mam wrażenie, że budowa zamienia się powoli w warsztaty terapii zajęciowej.

Mały

Regess firma nie godna zaufania... na początku pracy u nich ok wszystko ładnie pięknie wypłacają pieniądze. Zaś od niedawna trzeba wręcz prosić by wypłacilo pieniadze to są żarty jakieś człowiek nie wyjeżdża do pracy mnaa wakacje tylko zarobić A jeszcze musi prosić o pieniądze no wstyd....

Danuta
@Mały 29.11.2018 08:11

Może to była po prostu jakaś jednostkowa sytuacja lub nieporozumienie? Takie rzeczy się zdarzają, choć fakt faktem, że nie powinny. Współpracujesz jeszcze z REGESS, czy już nie jesteś związany z tym pracodawcą? Może warto jeszcze dać mu szansę.

Mały
@Danuta 02.12.2018 00:23

Niestety nie jest to jednorazowa sytuacja gdyz do tej pory nie został wykonany przelew. Polacy nie wyjeżdżają tam na wakacje lecz do pracy by zarobić większe pieniadze a niestety widac ze jednak trzrba uwazac bo polak polaka nawet potrafi oszukac ...

Mariusz
@Mały 03.12.2018 11:49

Pracuję z Regess od pół roku i jak na razie nie narzekam, stawki mogłyby być trochę wyższe, ale nie jest źle. Zresztą kasy nigdy za malo, co do terminów czasem zdarza się opóźnienie o 1-2 dni, ale jak się ma łeb na karku, to wszystko spokojnie idzie za te pieniądze ogarnac. Wczesniej pracowałem w mniejszej firmie i po roku wciaz mają zaleglosci do wyplacenie. Dlatego dla mnie est w porządki, jak na razie brak zaleglosci, pieniądze są

roberto
Zweryfikowany użytkownik
@Danuta 02.12.2018 00:23

pani danuto ja tez pracowalem u was i moze wróce

Miłosz

Uważajcie Ludzie nie POLECAM !! NIE płacą niby robisz 2 tyg. A 2 tyg. Czekasz na przelew KŁAMSTWO !!! Jak się dzwoni do biura to panie non stop kłamią A to że przelew jutro będzie A to że poszło do banku A to że szefa nie było by podpisał ...

Pan
@Miłosz 03.12.2018 13:53

Niestety nawet wogole telefonu nie odbieraja. Czy zdarzylo sie to kilka razy czy tylko raz? Dopiero zaczolem tam prace i martwie sie. Czy jednak otrzymales pieniadze?

Były
@Miłosz 03.12.2018 13:53

Przecież zawsze można zgłosić się do odpowiedniej instytucji która zajmuje się nieuczciwymi pracodawcami prowadzisz działalność jest termin płatności ty również masz zobowiązania z tytułu prowadzenia działalności a firma nie płaci

Łuki
@Miłosz 03.12.2018 13:53

Człowieku co ty piszesz? Do pracy w Regesie wciągnął mnie wujek, który u nich robił od 6 lat. Wcześniej pracowałem z Mietkiem Fachowcem i Januszem Biznesmenem. Tam to dopiero było czekanie na hajs i opóźnienia z płatnościami. A w Regesie? Nigdy ani jednego dnia nie miałem spóźnienia!!!! Tam jest tylko jeden warunek: musisz dostarczać papiery na czas. A jak jesteś upośledzony i nie potrafisz zrobić poprawnie faktury to co się dziwisz? Robię z nimi już dwa lata. Czasami spotykam takich młodych, co to nie oni, jacy to oni nie są mądrzy i gdzie to oni nie pracowali. Potem na robocie wszystko wychodzi.

anonim

(usunięte przez administratora)

arek

eee.bez przesady z ta dobra firma,jest jaka taka oim zdaniem 3 plus.

Michał

To jest na pewno firma budowlana. Wiem, bo trochę tu już pracuje

mmm
@Michał 19.04.2017 10:53

Nie polecił bym tej firmy nikomu kawałek czasu tam pracowałem nie szanujom ludzi i zatrudniają prywatne firmy gdzie ich kasują jak za nie powiem co każdy jak poczuje o co chodzi to ucieka taki pośrednik skasowac 30 euro za pracownika dać mu 15 euro i nich za suwa. Kapusie mają po 18 euro a panie w biurze nasłuchują komu jeszcze ująć albo gdzięś (usunięte przez administratora) kase

ingunia
@mmm 14.06.2018 18:54

Czy mogłabym dowiedzieć się czegoś więcej na temat tej pracy? Moj tata ma oferte pracy tam a 10 lat juz jest w Belgii i nie chce wpakować się w jakiś kanał

Edek
@mmm 14.06.2018 18:54

Ciekawe co robia osoby zarabiajace powyżej 18 euro według Twojego schematu myślenia

Lmpj

Dziwne .Żadnej wypowiedzi murarza,hydraulika który obecnie pracuje w Belgii.Tylko byli lub przyszli pracownicy się wypowiadają. Żadnych cennych uwag. Ciekawe czemu?Mają zakaz wypowiadania się.

Arek
@Lmpj 14.09.2018 21:19

No za granicą każdy się boi .Polak dla Polaka to wróg numer jeden.ja bym proponował pracować w Polsce .można zarobić tyle co za granicą z tym że bez aż takiego strachu stresu itd.nikimu nie życzę pracy za granicą a już w ogóle u Polaka.

Dean
@Arek 17.09.2018 16:26

Arek popieram Cie w 100% nic dodac nic ujac.

Edek
@Lmpj 14.09.2018 21:19

Raczej niema zakazu pewno nikt tu nie zaglada normalny tylko pijaki albo osoby ktore zostaly zwolnione z braku umiejetnosc pracy lub sztukaterie w swoim zawodzie i tu wypisuja rozne ciekawe rzeczy

anonymous

(usunięte przez administratora) kadrowa i jej (usunięte przez administratora) elektryk ktury kapuje kolegow sam stracil prawo jazdy na 2 tygodnie ale otym zapomnial zglosic swojej (usunięte przez administratora) byly zolnierz wstyd

Edek
@anonymous 06.10.2018 19:54

Panie(usunięte przez administratora) z prawie gór jak Pan już zakończył czy zakończa karjere w firmie to Pan nie pisze głupot bo przepracowal Pan tu 8 lat i wszystko sie podobalo

Plmj

Witam.Pytanie jak wygląda sytuacja na budowach w Belgii ,chodzi mi o fasady(profile,trasowanie,docinki,Mix cegieł,dźwig itp.Czy jest sprawna organizacja?Ile godzin dziennie można pracować?

Arek
@Plmj 14.09.2018 13:55

Z tego co ja wiem to pracując u Polaka max 2000 euro pracując u Belga ( wymagana znajomość języka angielskiego lub innego ) około 4000 euro ,ale praca jest ciężka .przerwy liczone co do minuty i często nie płatne.koszty życia sa dość wysokie i wynoszą około 1000 euro miesięcznie

Mjpl

Witam.Czy ktoś jest w stanie napisać ile konkretnie może wyciągnąć na miesiąc murarz w Belgii.

Maniek6

Bylem ,widzialem,pracowalem. Owszem firma powinna dbac o stalych pracownikow ale pytanie co z tymi co: otwieraja moze i pierwszy raz w zyciu swoje dzialnosci poto zeby podjac prace w Belgii nie majac o tym zielonego pojecia, prawdopodobnie zapozyczaja sie zeby miec na wyjazd,zostawiaja w PL rodziny i wyjezdaja liczac na lepsze jutro. A na miejscu co ich spotyka wlasnie stali pracownicy nie ktorzy miejacy moze 6mscy moze rok stazu, brygadzisci ,kierownicy budow oczywiscie mowa tutaj o Polakach tak zyczliwi rodacy i moze jak na miejscu dasz sie im ponizac czy wysmiewac to moze nie zadzwonia do biura i Panie na dniach nie wysla cie do domu bo stwierdza ze nie ma dla ciebie pracy. Mozna szybko zostac zwolnionym nawet nie ze swojej winy.Mieszkania jak sie przyjezda na miejsce trzeba samemu do porzadku doprowadzac bo sa po roznych incydentach i przejsciach-ale to tak na marginesie.Pobierane oplaty za sprzataczke, to wogole jest nie porozumienie. Do takiej pracy nie wyjezdaja osoby ktore sa nie znaja sie na niczym- nikt chyba od tak nie wydaje sobie na przejazd do Belgi 300zl sam wyjazd, przeciez jedzie tam pracowac to nie jest wycieczka.a firma regrees przeciez analizuje dobor osoby na dane stanowisko nie wysyla tam osob do zamiatania ulic tylko specjalistow przeciez nikt nie robi sobie zartow ze jest murarzem a jest np operatorem wozka widlowego i nie jedzie taki szmat drogi na darmo,poza tym jak juz wspomnialem formalnosci ktorych trzeba dopelnic przed wyjazdem (otwarcie dzialnosci itp) to tez trzeba miec glowe na karku. Firma wlasnie powinna zadbac o nowy personel , dac mozliwosc zdobywania i poszezania doswiadczenia i rozwoju.Nie polecam tej firmy bo zeby tam pracowac trzeba sie po prostu komus przy podobac a reszta mimo doswiadczenia jak sie komus nie widzisz idzie w odstawke. A jak to muwia Polacy nie gęsi...

Lidia

Jak aktualnie przedstawia się sytuacja pracowników w REGESS? Czy firma obecnie prowadzi jakieś ciekawe rekrutacje? Zachęcam do dodawania swoich opinii! Każda z nich może być bardzo ważna dla osób zastanawiających się nad podjęciem pracy w REGESS.

Lidia

@mmm, rozumiem, że możesz mieć negatywne zdanie na temat pracy w REGESS, ale myślę, że można je wyrazić w bardziej kulturalny sposób, bez używania wulgarnych słów i obrażania kogokolwiek. Czy ktoś z Was pracuje aktualnie w REGESS? Czy warunki oferowane przez tego pracodawcę są dla Was satysfakcjonujące?

Lidia

Czy firma pokrywa koszty związane z transportem na miejsce pracy oraz zakwaterowanie?

Michał
@Lidia 28.02.2017 09:02

Tak, pracownicy mają to zapewnione

babka z biura

Myślę, że w najwyższy czas się pochwalić, dlaczego Ty już w biurze nie pracujesz.

bbb
@babka z biura 14.03.2017 08:29

No Lidia a ciekawe tam chstorie są hahaah.

Zostaw opinię o REGESS - Jelenia Góra

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie REGESS