Zaszkodził Mojemu Zdrowiu 11.02.2020 19:56
Dysponuje obszerną wiedzą z własnej życiowej praktyki wiec się podzielę ku przestrodze innych. Chodziłam na zabiegi do Fizjoterapeuty Dariusza Brzegowskiego ORTHOMEDICAL na Aleja Pułkownika Władysława Beliny-Prażmowskiego 24b, w Krakowie i szczerze odradzam ten pseudo „gabinet” nastawiony tylko na wyciągnie kasy od klientów. To, co robi Brzegowski to bardziej taśma produkcyjna i hurtowe nastawienie na ilość a nie, na jakość. Brzegowski traktuje pacjentów taśmowo jak „mięsne mrożonki” Ten człowiek pracuje tam codziennie od 6rano do późnych godzin nocnych, soboty święta.
Na każdego pacjenta poświecą może poł godziny mizernej pracy, wiec można sobie wyobrazić ile zarabia ten człowiek kasując od każdego 130-150zł za marnej jakości „zabieg” polegający na tym ze cos pomasuje, cos pogłaska, nagada się(owszem pacjenta pocieszy) i nic poza tym! Bo na tym jego wiedza się kończy. Poza tym ten cały niby gabinet terapii manualnej i rehabilitacji ORTHOMEDICAL to wyłącznie gołe ręce Brzegowskiego bo ten człowiek nie ma tam nawet najprostszych urządzeń z fizykoterapii choćby zwykłego rozgrzewającego SOLUXA który kosztuje grosze. Pacjenta gniecie „na zimno” DRAMAT. Brak podstawowej wiedzy. Każdy najprostszy konkurencyjny gabinet ma różne urządzenia choćby prady, pole magnetyczne. BIOPTRON. Brzegowski ma tylko gołe rece, którymi co tam próbuje zrobić. Wiec resztę na temat poziomu jego usług można sobie dopowiedzieć samemu.
Nic dziwnego ze przy „zabiegu” w ogóle się Brzegowski nie meczy, bo trudno się zmęczyć takim głaskaniem pacjenta. Nie na tym polega Fizjoterapia czy Terapia Manualna, w której się podobno ten człowiek specjalizuje. On nie ma o tym pojęcia. Mam porównanie jak pracują inni Fizjoterapeuci w pocie czoła, po zabiegu są urobieni, zmęczeni, czasem to pot się im leje z czoła a od klienta biorą połowę pieniedzy tego co niejaki Dariusz Brzegowski. Takim dobrym fizjoterapeuta jest np.mgr Jacek Piechowicz do którego tez chodziłam. Efekty były od razu, dolegliwości mijały. Zresztą jak się dowiedziałam to Dariusz Brzegowski pracował u Pana Piechowicza tylko odszedł żeby robić mu niezdrowa konkurencje. Zresztą wystarczy poczytać jak dobre są opinie o mgr Piechowiczu. Jacek Piechowicz ma mnóstwo dyplomów a Brzegowski nie ma nic(jest tylko po AWF).
U Brzegowskiego pseudo terapia niby manualna się ciągnie jak kisiel a efektów nie ma prawie żadnych. Jestem po sporej kontuzji i leczyłam się u różnych Rehabilitantów wiem a PRZEDE WSZSTKIM CZUJE kto mi faktycznie, rzetelnie pomaga a kto jest tylko „ściemniaczem” gawędziarzem NASTAWIANYM NA ZYSK KOSZTEM PACJENTA.
Oczywiście ze cześć pacjentów o tym nie ma pojęcia, bo nie maja oni możliwości porównania poziomu różnych prywatnych usług medycznych. Ktoś, kto przychodzi do takiego Brzegowskiego 1raz może być nawet w swojej naiwności w niebo wzięty, (bo cos się dzieje) po pierwszym razie, potem jak nie ma efektów to rezygnuje i idzie do kogoś lepszego. I jeszcze jedno: znajomemu po wypadku „FizjoMagik” Brzegowski tak zaszkodził ze tamten nie mógł w ogóle chodzić. Dopiero wspominany mgr Jacek Piechowicz go postawił na nogi. WIĘC O CZYMŚ TO CHYBA ŚWIADCZY PRAWDA…