Chcę podzielić się moim doświadczeniem z tym biurem. Pośredniczka pokazała nam dom i poinformowała SMS-em, że prowizja wynosi 2,5%, ale nie podpisaliśmy żadnej umowy pośrednictwa. Później samodzielnie podpisaliśmy umowę przedwstępną z właścicielką nieruchomości. Podczas podpisywania obecna była asystentka biura, która bez naszej zgody zrobiła zdjęcia dokumentów z naszymi danymi osobowymi. Następnie, w trakcie rozmowy o prowizji – mimo że nie byliśmy do niej zobowiązani, co sama asystentka potwierdziła (mam to na nagraniu), chcieliśmy się dogadać i proponowaliśmy dobrowolną kwotę. Wtedy nagle pojawił się mężczyzna, którego wcześniej nie znaliśmy, i wbrew naszej woli wyrwał nam dokumenty – w tym podpisaną umowę przedwstępną – twierdząc, że w środku „nic nie ma”. Poprosiliśmy, by dokumenty zostały porwane na miejscu, ale odmówili i zabrali dokumenty bez naszej zgody. Całą sytuację nagrałam telefonem. Konsultacja z prawnikiem potwierdziła, że bez umowy pośrednictwa klient nie ma obowiązku płacić prowizji. W mojej ocenie współpraca z tym biurem była nierzetelna i niebezpieczna, a sposób traktowania dokumentów i danych osobowych – absolutnie nieakceptowalny.