Solinea

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 128 ocen.

Opinie o Solinea

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solinea

Ona

Witam Zostałam zaproszona na II etap rozmowy i mam się przygotować z produktu. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda ta rozmowa? Chciałabym wypaść na niej bardzo dobrze.

Girl
@Ona 14.11.2017 09:17
Witam Zostałam zaproszona na II etap rozmowy i mam się przygotować z produktu. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda ta rozmo...

Hej, jak poszedł Ci pierwszy etap, o co pytali konkretnie? Gdybyś mogła podać szczegóły rozmowy byłabym wdzięczna! :)

Ona
@Girl 16.11.2017 15:43
Hej, jak poszedł Ci pierwszy etap, o co pytali konkretnie? Gdybyś mogła podać szczegóły rozmowy byłabym wdzięczna! :)...

Miła, profesjonalna rozmowa ;) Ale na II etapie mówią dużo więcej ;)

Martyna

Mam zamiar aplikować na stanowisko w dziale marketingu. Słyszałam sporo dobrego o firmie. Jak trudno jest przejść rekrutację?

romek

Super, że jest prywatna opieka medyczna @kozen i nawet dorzucają odpowiednie mulitsportu. Przecież o takie urozmaicone zatrudnienie jest teraz dość trudno, a an pewno jest jeszcze szansa na wysokie zarobki w tym zakresie, czyż nie? Dzięki za odpowiedź.

Bran
@romek 11.06.2016 22:41
Super, że jest prywatna opieka medyczna @kozen i nawet dorzucają odpowiednie mulitsportu. Przecież o takie urozmaicone zatrudni...

Oczywiście, że jest... w innej firmie...

misiowa

1800 zł na rękę? ? To chyba żart. Jest dużo więcej. Atmosfera godna pozazdroszczenia, nie jest to wielkie korpo w którym jesteś tylko numerkiem! Dla mnie osobiście jest to bardzo ważne. Jeśli chcesz zdobyć doświadczenie lub pracować w normalnej atmosferze to polecam

ZOran

Na początek 1800 na rękę, potem więcej. Premia raz jest, raz jej nie ma, ale nie wcześniej niż po roku pracy. Samochody Hyundai i30. Atmosfera różnie. Cześć ludzi jest super, a część w drugą stronę. Jak już kogoś zwolnią, to nikt w firmie nie wie za co (niekoniecznie za wyniki). Za złe wyniki oczywiście też zwalniają, ale to wszędzie. Co do stabilnej posady, to nigdy w branży przedstawicielskiej się tego nie zazna i Solinea nie jest tu wyjątkiem.

Zapytanie

Ja rozumiem, ale chodzi mi właśnie o średnią tej podstawy jaką dają 2500 zł ? W końcu to jedna stała wynagrodzenia. Kluza a wiesz czym jeżdżą przedstawiciele ?

wieem
@Zapytanie 20.03.2016 14:32
Ja rozumiem, ale chodzi mi właśnie o średnią tej podstawy jaką dają 2500 zł ? W końcu to jedna stała wynagrodzenia. Kluza a w...

Na okres próbny (3 msc) dostajesz 2100zł netto- to nie żart! ;D po okresie próbnym 3000netto, premii przez pierwszy rok nie masz co się spodziewać. Jeżdżą Hyundaiami i30 albo Oplami, nowi raczej tymi drugimi.

Zapytanie

Szybkie pytanie. Czym jeżdżą przedstawiciele Farm-Med w firmie Solinea ? Jakie średnie zarobki dają dla początkujących ?

Sp00kie

@ola Dostałem informację, że w celu potwierdzenia miejsca godziny itd spotkania rekrutacyjnego będą się ze mną kontaktować(mailowo bądź telefonicznie), żeby pogodzić to z godzinami pracy. Dziękuje za odpowiedz :)

Sp00kie

Witam, Dzisiaj otrzymałem telefon z firmy Solinea. Rozmowa według mnie przebiegła pozytywnie, aczkolwiek na koniec otrzymałem wiadomość, że w przyszłym tygodniu będą realizowane rozmowy kwalifikacyjne w Wa-wie i otrzymam wiadomość mail, bądź też skontaktuje się ze mną rekruter telefonicznie gdzie o której itd. Dostałem propozycję na PF bądź PM. Co o tym myśleć? Są szanse na odzew czy będzie tak jak w przypadku, któregoś z moich poprzedników, że nie było odzewu ? W takiej sytuacji wypadałoby się chyba skontaktować z daną osobą i rozwiać wszelkie wątpliwości. Z góry dziękuje za odpowiedź.

anonim

(usunięte przez administratora)

GoŚ

W jakiej granicy zarobki?

Aaaa

Byłem na dwóch etapach w tej firmie i muszę stwierdzić, że jestem miło zaskoczony wbrew tym wszystkim opiniom, które czytam. Atmosfera bardzo miła podczas jej trwania, pytania raczej standardowe, duży nacisk na przygotowanie się ze znajomości produktów oraz mini scenki. Praca z lekarzami więc raczej wiedza merytoryczna ze znajomości produktów musi być, ale to chyba jak w każdej firmie. Osoba przeprowadzająca rekrutację raczej przyjaźnie nastawiona do kandydata. Zarobki średnie jak na tą branżę, ale zważywszy jak rynek farmaceutyczny się zmienił nie ma, aż takiej tragedii zwłaszcza dla kogoś początkującego.

szukampracy

idz i zobacz jak wygląda stabilność w tej firmie!

Michał

Ile można zarobić na stanowisku Przedst Farm-Med ( jaka podstawa i ewentualnie premia) ,ile wizyt dziennie, jakimi samochodami jeżdżą, jaka atmosfera, jest sporo ofert na to stanowisko taka rotacja pracowników ???. Jak odpowiadać to sensownie i na temat.

ZAINTERSOWANA

ponawiam pytanie od aloha odnosnie przebiegu rekrutacji - a czy orientuje się jak wyglądają pozostałe warunki pracy : wynagrodzenie, ilosc wizyt, flota?

aloha

Witam Mam pytania odnośnie tej firmy : jak wygląda proces rekrutacji w tej firmie , konkretnie krok po kroku ? Ile czasu się czeka po złożeniu dokumentów , jeżeli wszystkie warunki się spełnia? I etap o co pytają - konkretne pytania, o co chodzi z tym produktem na rozmowie ( lekiem )? Czy w trakcie rozmowy telefonicznej rekruter mówi, że na I etap proszę się przygotować z danego leku czy jak ? Jak wygląda II etap i o co pytają , jak przebiega? Dzieki za info pozdrawiam

superhiper

super hiper, półki w aptekach, aż trzeszczą od suplementów, 100 takich samym, walka firm.... które wykańczają się już wzajemnie. UTOPIA raczej. W Solinei to chyba nic nie wiadomo, ale może będziemy mieli lepiej, bo po ostatnim zwolnieniach nie ma tutaj pochlebnych opinii, a firma pewnie o tym wie!

remi

No tak.... I za 3tysie pracujesz jako przedstawiciel? W innych firmach masz około 5 lub ponad po roku lub wiecej. Fakt atmosfera jest ważna ale wszędzie jest tak samo.

kamila

Właśnie wróciłam z pierwszej rozmowy. Ludzie, którzy ją przeprowadzali przesympatyczni i cudowni, tak jak w większości „normalnych” opinii. Z takimi ludźmi na pewno chce się pracować, a dla mnie nie zarobki są ważne, a atmosfera. Na pewno szef zawsze musi być szefem, ale jak pozostali są właśnie tacy to super. Po rozmowie czuje, że to praca stworzona dla mnie, bo mam dość siedzenia za biurkiem, a w rozmowach z innymi czuje się jak ryba w wodzie (nie w akwarium):) Bałam się, że zbyt mało wiem o leku, bo niewiele na jego temat znalazłam i nie miałam, kiedy się porządnie przygotować (czytałam tylko trochę wczoraj w nocy i dziś rano), ale w zupełności wystarczyło. O znajomość informacji nt firmy się nie pytali. Ciekawe tylko jakich ludzi Oni szukają, ale mam nadzieję, że jeszcze się z nimi spotkam. Byłam już na jednej rozmowie w „dużej” firmie farmaceutycznej i atmosfery tutaj nie da się porównać. Widać, że to normalni ludzie, chcący pracować tak jak każdy, ale w normalnych warunkach, dlatego bez zastanowienia wybrałabym tą właśnie firmę. Szkolenia? Na pewno są bo muszą być w każdej firmie, ale żadne szkolenia Wam nic nie da jeśli nie weźmiecie książki do ręki i nie zaczniecie jej czytać ze zrozumieniem i kodować w głowie. Posiedzieć posłuchać i powygłupiać się można wszędzie, ale nic Wam to nie da jeśli nie włożycie sobie do głowy czegoś sami. Co do stresu? Z części opinii tutaj to „śmiać mi się chce”. W jakiej firmie farmaceutycznej go nie ma? W jakiej pracy go nie ma? Szukacie pracy, a nie wiecie jaka to praca? Bycie przedstawicielem (jakimkolwiek) zawsze wiąże się ze stresem, a jeśli chcecie siedzieć na dupnie nic nie robić, zarabiać i żeby Was jeszcze ktoś po głowie głaskał, to ja bym też nie chciała takiego pracownika. Co do produktów, to ja osobiście (nie wiedząc że to ich) od dawna stosuje (jak dużo, dużo mówię w pracy) Glosal. Nic tak mi nie pomaga, jest świetny i dzięki niemu już dawno zapomniałam co to zapalenie gardła. O mój produkt "urydynox" pytałam w aptece i bardzo go zachwalali, także myślę że większość produktów jest fajna. Nie są to leki na receptę, ale takich więcej się sprzedaje.

aldo

Oni chyba mają tylko suplementy, nie mają leków czy to oryginalnych czy generyków, więc słowo "zamiennik" tutaj nie obowiązuje. Promujesz u Lekarzy suplementy diety.

mitka8889

Dużo słyszałam o firmie i nie polecam, produkty tej firmy to jakaś kpina! Suplementy dla Lekarzy, które mają konkurować z oryginalnymi LEKAMI! Zero rozwoju dla pracowników! Brak premii, duza rotacja, stresy... biorą młodych i naiwnych.

Malka

A czy ktoś wie gdzie się odbywa drugi etap ?

PrawdziwaKinga

Produkty dobre choc sa to suplementy diety lub wyroby medyczne,ale sa lubiane zarowno przez lekarzy jak i pacjentow oraz przydatne.Fanje i przyjemne w promowaniu.Do wielu rzeczy moza by sie przyczepic gdyby chciec co do pracy w Solinei ( jak zreszta i w kazdej innej firmie) ale nie do produktow.Sa przemyslane i dobre.

Mistrzu

Buractwo piszecie totalne bzdury, same negatywy piszą tylko same cioty, które nigdy w życiu nie pracowały albo udawały,że pracują

JASIU2342

FIRMA PSEUDO-FARMACEUTYCZNA Z TEGO CO SŁYSZAŁEM.

kinga

Firma nieprofesjonalna,nie dba o pracownikow, do tego produkty firmy nie sa dobre i trudno je wypromowac. Na rynku jest duzo lepszych,sprawdzonych preparatow.

agata

czy byl ktos na rozmowie kwalifikacyjnej w lublinie??? Mozecie cos napisac, jak bylo?

aaa

i jak tam na pracownika admninistracyjno-biurowego w Lublinie wybrali kogoś?

księgowa kosmosu

widzę że nie jestem jedyna która szuka pilnie pracy w Solinea, konkurencja nie śpi. czyli pewnie nie będzie tak łatwo. przede wszystkim interesuje mnie umowa o prace na czas nieokreślony gdyż mam duże doświadczenie zawodowe w takiej branży wieloletnie i liczę szczerze na docenienie mojego stażu i umiejętności. czy docenią?

sakul

Pozdrawiam Misiowie:-)

Sakul

Bzdeto stoje na bramce, bo lubie czasem dać "pstryczka w nos"

bzdeta

Ricki ty chyba nigdzie wcześniej nie pracowałeś? Przepraszam no może paliwo nalewałeś na BP lub na bramce stoisz jak niektórzy przedstawiciele Solinea żeby na życie dorobić. Branża to nie ta firma w której Ty pracujesz , takie firmy to przeciwieństwio branży i nie obrażaj repów ze swojego terenu którzy codziennie niosą kaganek oświaty a nie bzedty promują

anonim

(usunięte przez administratora)

biki

widzę że jeden z kierowników się odezwał

gość

rozmowy nadal odbywają się w hotelowej restauracji:P?

Lulu

Z tego co Pamiętam to bez prowizji, ale z premią uznaniową za wyniki. Też byłam na tej rozmowie. Co do umowy na czas nieokreślony to normalne, że dopiero trzecia umowa jest taka. Prawo pracy i tyle. Kwoty takie, jak pisze "Gdańsk". Nie ma co oceniać pod wpływem stresu i emocji. Trzeba poczekać na odp. Jak się przejdzie to miło, jak nie to szukać dalej. Chociaż rozmowy rzeczywiście mogły być dłuższe.

max
@Lulu 04.07.2014 01:40
Z tego co Pamiętam to bez prowizji, ale z premią uznaniową za wyniki. Też byłam na tej rozmowie. Co do umowy na czas nieokreślo...

firma jest bardzo slaba i zarobki tez.

Gdańsk

Odradzam ta firmę byłem na pierwszym etapie i na drugim kierownik regionalny nawiązał do opini w internecie ze wypisywane są bzdury. Mieli dać do wczoraj odpowiedz zarówno pozytywna jak i negatywna. Brak odpowidzi i nie odbierają telefonu. Warunki 1900 na rękę przez okres 3 miesięcy a pózniej 3 tys na rękę bez prowizji wiec stała praca ale umowa na czas nieokreślony dopiero po 10 miesiącach bo 10 miesięcy jest łącznie okresu próbnego. Jeżeli firma ma taka strategie i politykę jak kierownictwo to życzę powodzenia na rynku.

żal

szczerze? omijajcie szerokim łukiem... na prawdę! byłem dzisiaj na rozmowie i powiem tak(usunięte przez administratora) byłem na wielu rekrutacjach ale takiej to jeszcze na oczy nie widziałem... firma mega nieprofesjonalna, spotkania poumawiane tak, że w ciągu godziny zdąża odbyć min. 5 spotkań :) kandydaci się zazębiają, jeden czeka aż drugi skończy haha nie można spokojnie porozmawiać, gdy jeszcze nie skończyłeś mówić otrzymujesz kolejne pytanie, byle,by szybko,szybko,szybko gość przede mną był dosłownie 5min, patrzyłem na zegarek nie przesadzam, chłop spędził tam dokładnie 5 min... ja naprawdę nie wiem co warta jest taka rozmowa...szkoda mi go bo było widać, że mu zależało... moja rozmowa trwała ok 15-20 minut, jak dla mnie nic specjalnego, standardowa, natomiast w oczy rzuca się to że firma nie ma za grosz szacunku do ludzi, osoba która była po mnie, swoją rozmowę odbyła w czasie nie dłuższym jak zdążyłem skoczyć do wc, gdyż jak wracałem to już siedział kto inny... oczywiście rozmowa w restauracji hotelowej :) przeprowadzam się i poszukuję pracy w nowym mieście, specjalnie na ta rozmowę jechałem 80 km w jedna stronę i gdybym wiedział, że będę miał "przyjemność" poznać takich fachowych ludzi, to spożytkowałbym ten czas inaczej... powiem Wam wprost,nawet jak przejdę do drugiego etapu to i tak na niego nie pójdę, bo to co dzisiaj zobaczyłem mi na prawdę wystarczy, zastanawiam się tylko jak oni qwa działają w rynku?! firma dobra dla osób MOCNO zdesperowanych... NIE PROFESJONALNA

bzdura

Ludzie, co za bzdury wypisujecie? jakie 1600? jakie zwolnienia z powodu L4? Ta firma szanuje zarówno klientów jak i pracowników. Każdy, kto się stara, jest doceniany, a jeśli potrzebuje posiedzieć na L4 faktycznie z powodu choroby, to ma do tego prawo i nikt mu tego prawa nie odbiera!!! Poza tym jest to firma stawiająca na ciągły rozwój własny i swoich przedstawicieli. Polecam każdemu, kto chce się nauczyć samodzielności, wytrwałości i chce nabrać dystansu do siebie.

yol

1600 bzdura

prawda

Wylewacie żale, bo nie udało wam się dostać tej pracy. Ale po poziomie waszych wypowiedzi wcale mnie to nie dziwi. Proponuję poszukać pracy w innej branży. 1600 to jest bzdura! Nie słuchajcie pierwszych lepszych osób, które otrzymały telefon.

ehhh smutny świat

Ja byłam na rozmowie tydzień temu, do końca tamtego tygodnia miała być odpowiedź i oczywiście olewkę strzelają... Taka to porządna firma. Sama rozmowa bardzo normalna, poprawna, żadnych zbędnych, głupich pytań. Pytałam ich o ilość wizyt - 10 u lekarzy + 2 w aptece/dziennie, szukali do pediatrów. A widzę, że obniżają chyba zarobki, bo wcześniej czytałam coś o 2000 na początek na rękę, a tu piszecie, że 1600... Ciągle zmieniają tych biednych przedstawicieli, traktują jak zło konieczne, miałam kontakt, z kimś kto tam pracował i został zwolniony za to, że zachorował i na L4 na kilka dni musiał iść... Nie wiem jak jest w innych firmach, ale z tego co słyszałam to nie praca dla kogoś kto szuka stabilizacji i poczucia minimum bezpieczeństwa. Także suma sumarum cieszę się, że się nie dostałam.

Maryna
@ehhh smutny świat 16.05.2014 17:28
Ja byłam na rozmowie tydzień temu, do końca tamtego tygodnia miała być odpowiedź i oczywiście olewkę strzelają... Taka to porzą...

czy może ktos napisac ile płacą w tej firmie żeby nie wygłupic się na rozmowie?czy 2500 netto na próbnym to za dużo?

..

Rozmowa na luzie, standardowe pytania: dlaczego taka praca, jak ja sobie wyobrażam, co ostatnio czytałam, jaka mnie pensja interesuje. No i omówienie preparatu. Pan i Pani rekruter bardzo sympatyczni. Kilka osób było. Zobaczymy

sonia123

Witam wszystkim, ja byłam na rozmowie w Rzeszowie. Rozmowa bardzo sympatyczna dwóch panów, mili bardzo. Mieli się odezwac do końca tygodnia czy tak czy nie. Dziś czwartek i 0 odzewu.

:)

Rozmowa bardzo luzna, dwie sympatyczne panie :) maks 0,5h :)

:)

Kto dostal sie na opolskie? Macie juz jakas odp? 1600?? Masakra w sklepie wiecej za lada daja :)

..
@:) 15.05.2014 15:43
Kto dostal sie na opolskie? Macie juz jakas odp? 1600?? Masakra w sklepie wiecej za lada daja :)

Jesteś po rozmowie rozumiem? Jak wyglądała rozmowa?? Plissss o info ja mam jutro

.

naprawde 1.600 pln?? A jak wygląda praca? Jest ok? Jaki limit spotkań?

-

Płacą 1,600 na rękę + premia, licz że max 200 zł dostaniesz Pracowałam tam 3 msc i uciekłam do konkurencji

mm

0 odzewu

Misiek
@mm 14.05.2014 19:11
0 odzewu

Szukaja obecnie na teren slaska PH i zaczeła sie rekrutacja, moze ktos powiedziec jakie warunki pracy sa w tej firmie?? Jaka forma zatrudnienia i jakie zarobki, czy oplaca sie zwolnic z innej firmy zeby do nich przejsc.

ola

Czy ktoś dostał już odpowiedź co do drugiego etapu? Negatywna bądź pozytywną?

pola
@ola 14.05.2014 14:32
Czy ktoś dostał już odpowiedź co do drugiego etapu? Negatywna bądź pozytywną?

Ja tez czekam na odp dzis miala byc i nic pewnie olali

Marzena

Do mnie zadzwonili i powiedzieli przez telefon, że wybrane osoby zostaną zaproszone na rozmowę kwalifikacyjną w następnym tygodniu. Nie powiedzieli, że wszystkich z którymi rozmawiali przez telefon zaproszą na rozmowę. Rozmowa kwalifikacyjna z Panami rekruterami była bardzo kulturalna. Mają się odezwać w przeciągu tygodnia z odpowiedzią (zarówno w przypadku odpowiedzi pozytywnej jak i negatywnej)

dyl

zero profesjonalizmu, niewłaściwy kontakt z klientem, niemili ludzie, ocena negatywna, nie polecam tej firmy!!!

bakkkkk
@dyl 10.05.2014 11:56
zero profesjonalizmu, niewłaściwy kontakt z klientem, niemili ludzie, ocena negatywna, nie polecam tej firmy!!!...

TEZ NIE POLECAM NA FAKT ZE DZWONIA MOWIA: ZAPROSIMY PANA W PRZYSZLYM TYGODNIU NA ROZMOWE JEDNO PYTANIE PRZEZ TELEFON ZADAJE.NA ROZMOWE NIE ZAPROSILI...JAK SIE POTEM OKAZALO PAN REGIONALNY NIE PAMIETAL DLACZEGO NIE ZAPROSIL.POZA TYM PRZEZ TELEFON MOZNA SOBIE PIZZE ZAMOWIC A NIE OCENIC PO JEDNYM PYTANIU CZY KOGOS ZAPROSZAA NA ROZMOWE PFFF!!!!PO CO MOWIA ZE ZAPROSZA JAK NIE ZAPROSILI.Dodam ze moi znajomi zostali zaproszeni bo im powiedzialem co maja powiedziec na pytanie ktore zada i oni zostali zaproszeni ja nie.Widzialem na innej stronie ze ktos tez mial taki przypadek jak ja:/

Zostaw opinię o Solinea - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solinea