Solinea

Lublin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 33 ocen.

Opinie o Solinea

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solinea

Julita

@Adam Co dokładniej rozumiesz przez stwierdzenie, że proponowali Ci złe warunki? Rozwiń proszę temat. @pracownik Atmosfera jest bardzo ważna więc informacja o tym, że jest ona bardzo dobrze na pewno jest przydatna. Czy mogę spytać o to, jaki pakiet socjalny firma Solinea oferuje swoim pracownikom? Patrząc na stronę firmy (http://solinea.pl/en/career/) widzę, że poszukują oni ciągle nowych osób - może powiesz coś więcej na temat warunków, na które nowi pracownicy mogą liczyć? @kandydat A można spytać na jakie stanowisko aplikowałeś? No i jakbyś mógł napisać coś więcej na temat samej rozmowy kwalifikacyjnej - będę wdzięczna. Dostałeś finalnie pracę?

Adam

Rozmowa kwalifikacyjna totalne dno. Spotkanie rekrutacyjne przy barze w hotelu. Odniosłem wrażenie iż szukają naiwnych ludzi, proponowane warunki złe, produkty firmy też słabe, nie przestrzegają prawa farmaceutycznego w wizytach lekarskich/aptecznych. Limit miesięczny na tankowanie 600zl na całe województwo. Rekruterzy opryskliwi.

kandydat
@Adam 29.03.2018 10:45

Ja odniosłem całkiem odmienne wrażenie. Rekruterzy mili i konkretni!

pracownik

a ja złego słowa nie mogę powiedzieć o firmie. Super atmosfera, super ludzie. Robić swoje jak najlepiej się potrafi i tyle. Zasada obowiązująca w każdej normalnej firmie :)

Szukasz pracy w Lublinie?

nelso

@Adam na jakim regionie byłeś na rozmowie ? ja świętokrzyskie

gaduła

czy może ktoś odświeżyć temat?

Prawdziwy

„lekarzu”... takie rzeczy może wypisywać tylko bardzo sfrustrowana osoba. Twoja wypowiedz po pierwsze to jest nieprawdziwa, a po drugie świadczy o Tobie (i nawet wszyscy w tej firmie wiedzą dokładnie kim jesteś).

Administrator

Co powiecie o wynagrodzeniu w Solinea? Czy w ostatnim czasie jego poziom zmienił się?

Agata
@Administrator 06.02.2018 09:14

Też chętnie bym się dowiedziała czegoś aktualnego. Jak zarobki? Atmosfera? Warunki pracy?

Kandydat

Tak dobrze się pracuje, że nie piszecie na forum?

Ona

Witam Zostałam zaproszona na II etap rozmowy i mam się przygotować z produktu. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda ta rozmowa?

Amok
@Ona 14.11.2017 09:17

I jak Ci poszło?

kandydat

Byłem wczoraj na rozmowie z młoda i bardzo konkretna dziewczyna, miło i profesjonalnie, pierwszy kontakt z firmą oceniam na duży plus wiec nie sugerowac sie tym co tutaj pisza tylko isc na spotkanie

Kandydat

Zostalem zaproszony na rozmowe. Ktos cos moze powiedzieć, jak wygląda ta rozmowa jakie pytania ? Ogolnie jak wygląda praca w tej firmie, zarobki, jakie auto :) ?

Lubelak

Mam małe pytanie jaka poważna firma farmaceutyczna? ma siedzibę na giełdzie rolno-spożywczej miedzy ziemniakami(tak na środku przed hala sprzedja ziemniaki) a jajkami( w boksach obok ma siedzibę farma drobiu). Ludzie wejdzie na google street view i zobaczcie gdzie to ma siedzibę!!! Poziom biznesu typowo Lubelski bo to "miasto inspiracji" czyli siedziba gdzie? na upadającej giełdzie bo hala prawie za free!!! Jestem z lublina kupiłem syrop i nie wieżę... tylko czekać na kolejne firmy na Wrońskiej bo TANIO...

Magda

A możecie coś napisać o pracy biurowej w Solinea w biurze na Elizówce? Jaka atmosfera zarobki itd ?

Julita

@kieleckie na jakie pytania można liczyć na rozmowie rekrutacyjnej? Czy wymagania są duże, aby zostać przyjętym do firmy Solinea? @Marcus786niestety różni ludzie się zdarzają. Akurat Pani rekrutująca mogła tak zabrzmieć, ale to też nie znaczy, że w całej firmie tak będzie, Czasami warto jednak spróbować. Czy skontaktowała się z Tobą ponownie?

kieleckie

Bylem na rozmowe w Kielcach, rekrutowali na swietokrzystkie, calkiem przyjemna rozmowa, bylo dwoch panow, jeden wpatrzony w laptop a drugi zadawal pytania, nastawienie pozytywne bardzo, rekruter pozytywnie dzialal na rozluznienie atmosfery. zobaczymy czy zadzwona.

Marcus786

Dostałem od nich telefon na drugi dzień od wysłania CV. Usłyszałem pytania: - Dlaczego wysłałem akurat do nich CV? - Jak wyobrażam sobie pracę przedstawiciela medycznego / czy wiek z czym się wiąże ta praca? - ile chciałbym zarabiać. Po udzieleniu odpowiedzi usłyszałem, że zastrzegają sobie prawo do kontaktu z wybranymi osobami i babka sie rozłączyła. Ogólnie kobieta miała nieprzyjemny ton, sprawiała wrażenie osoby patrzącej z góry na kandydatów i zadawała pytania atakującym tonem. Nie wiem, może nie ma faceta albo miała okres lub jakiś gorszy dzień ale po rozmowie z nią i przeczytaniu reszty wpisów na pewno sobie tą firmę podaruje. Coś musi być na rzeczy, skoro już na etapie rekrutacji spotyka się osoby które są niezbyt miłe i kontaktując się z kandydatem brzmią jakby siedziały tam za karę.

Nicki
@Marcus786 24.08.2017 00:02

Na jaki teren?

nick

Witam wszystkich czy ktoś się orientuje co się dzieje w Solinei ? Dlaczego wstrzymali wszystkie zamówienia ???

ZANIEpokojony pracownik
@nick 10.07.2017 09:20

Jakie zamówienia? O co chodzi konkretnie?

On/a30

Czy móglby mi ktoś napisać jak wygląda II etap w firmie solinea, jak mniej więcej ma wygladac prezentacja produktu?

Pm

Pracuje w branży farmaceutycznej, mieszkam w lubelskim o tej firmie nie słyszałam. Weszłam na stronę z preparatami ....hmm... dla poczujątkującego handlowca może i jakieś doświadczenie jak nie ma się czegoś lepszego

qwerty

tak, ale w innym rejonie PL, rozmowa bardzo pozytywna.

Michał K

Był ktoś na rozmowie jak wrażenia. Przesłałem aplikację w zeszłym tygodniu na teren Śląska i czekam na odpowiedź

lalala

Jutro mam rozmowę w tej firmie. Czytając to wszystko strach iść. Nie szukam pracy na pół roku, czy rok, w zadek też lubić nie wchodzę. Może piszą tu osoby z kompleksami albo bez oleju w głowie dla których brak gpsa i samochód to wyznacznik super pracy. Sprawdze, ocenie, wróce tu. Wydaje mi się, że wartościowej osoby firma nie zwolni choćby nie wiadmo co. Dlatego nie chce mi się wierzyć, że Solinea działa w ten sposób, że po roku wszystkich zwalnia. Na goldenline widać profile osób, często i młodych osób, które pracują ponad rok, ponad dwa lata. Dlatego nie zniechęcam się opiniami powyżej :)

byłypracownik2015
@Zigi 24.02.2017 13:27

Podpisuję się pod tym w 100%. Wnioskuję, czytając wpisy, że zwolnienia o których piszecie były stosunkowo niedawno. w 2015 była również taka fala gdzie bezpodstawnie zostało zwolnionych bardzo wiele osób (niektóre nawet w czasie szkolenia ). Mając sprzedaż na wysokim poziomie, świetne relacje z lekarzami bycie zwolnionym było dla wielu osób ciężkim szokiem. Nie polecam tej firmy zdecydowanie, gdyż nie szanują tu ludzi, pracowników. Osoby które w postach bronią Solinei i nie wierzą, że może ona bezpodstawnie zwalniać ludzi (nawet tych którzy są dobrzy i mają dobre wyniki poparte sprzedażą), są albo kierownikami wpisującymi "ładne opinie" na forum, albo osobami jeszcze nie dowierzającymi, że coś takiego może mieć miejsce. Niestety w Solinei ma to miejsce. Czy warto być w Solinei żeby nabrać doświadczenia i wdrożyć się w świat firm faramceutycznych? Raczej nie, bo poważne firmy nie znają Solinei i praca w niej nie jest żadną rekomendacją. A do tych ostatnio zwolnionych: Nie martwcie się, nie odbierajcie tego osobiście, tutaj staranie się być dobrym nie mogło być docenione bo poprostu strategia jest inna. I nie zrażajcie się do branży farmaceutycznej. My zwolnieni w 2015 też to przeżyliśmy

Bartek

Witam, Przesłałem aplikację do firmy. Czekam na kontakt. Widzę że dużo ofert pracy jest? są zwolnienia czy to na nowe stanowiska? Ktoś coś wie proszę o info

Michal
@Bartek 03.02.2017 18:12

Zwolnienia kolego, pozniej przyjdzie i pora na wymiane i Twojej osoby ;)

Skalpel

Historia lubi się powtarzać, trzeba się nieźle natrudnic żeby cokolwiek sprzedać. Układy z kierownikiem to inna bajka. Miało być lepiej a jest coraz gorzej.

Edek

Ehhh Państwo wiecie że dynamiczny rozwój gdy są wszędzie rekrutację to przeważnie rozwój nowych kadr a pożegnanie starych lub krótko pracujacych.

Jack

Rodzima firma, a to dobre!

Alek

To czy jest fala krytyki czy też nie to o niczym nie świadczy liczy się stabilność, rozwój i uzasadnione przypadki zwolnien, a gdy np zwalnia się z jakiegoś powodu człowieka w sumie bez zasadnie to nie brońmy takie firmy bo nie oczekujmy cudów. Dużo zależy od kultury w firmie i od wartości. Mało jest firm gdzie nie jesteśmy pionkiem na szachownicy i dzisiaj jesteśmy tutaj a za chwilę gdzie indziej. Nikt nikogo zmuszać do pracy nie będzie ale życzliwie patrząc to tyle uwag i tyle spostrzeżeń ile ludzi prqcujqcych.

Darkskaut

Widzę tylko wypowiedzi osób, które albo jeszcze nie są w tej firmie albo już w niej nie są... Nie znam tej firmy, lecz ogrom żółci wylewanej w poszczególnych komentarzach mnie przeraża... Łatwo z kogoś zrobić HU.. nie bacząc na to kim ten ktoś jest... 2300PLN netto na rękę bez doświadczenia to nie jest zły pieniądz - ja ludziom z dużym stażem proponuję ok 5500 brutto... (zaraz i na mnie wyleje się fala krytyki). Najlepiej zaorajmy rodzime firmy starające się działać na Polskim rynku! Mamy "rynek pracownika", ale pamiętajcie wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma. Pozdrawiam Życzliwy

Kp
@Darkskaut 21.01.2017 02:26

Mam doświadczenie w farmacji jeśli dajesz 5500 netto, umowa o prace na czas nieokreślony , masz dobre produkty, budżet, auta z dobrym wyposażeniem podaj namiar

Edek

Widzę sporo ogłoszeń czyżby zwolnienia ludzi nastąpiły? Czekać na informacje

Eskimos

Coraz więcej negatywnych opinii i ja się dołączę do nich. Pracuje się jak wyżej czyli planu na działanie brak pracownika każdy swoje a inaczej wychodzi w praktyce. Co do pensji nie ma cudów i się nie zdarzaja. Człowiek chce coś więcej wnieść a nie moze bo hamulec jest gdzie indziej. Nie polecam uciekać jak najszybciej ludzi zwalniają z byle blachego problemu.

byly pracownik

Witam, jakiś czas temu skończyłem współpracę z firmą, nie polecam doświadczonym bo niczego tu nie można się nauczyć, a niekompetentni ludzie na stanowiskach kierowniczych, w żadnej innej firmie nie mieliby szans na takie stanowisko. Nie można zbyt wiele oczekiwać, gdyż "kultura pracy" jest im obca. Kierownik mysli ze jest nie wiadomo kim zeby wydzierac sie nad podwladnym i na kazdym kroku powtarzac ze to on jest kierownikiem i albo sie sluchasz i robisz jak on chce albo spadaj Brak dlugotrwalej strategi jak powinna funkcjonowac firma. Wszystkie strategie i plany dzialan, wymyslane sa na szybko bez zastanowienia sie z miesiaca na miesiac. Kazdy region rzadzi sie swoimi przywilejami, jedni moga wiecej inni nic. Preparaty slabo . promowane u lekarzy, w dodatku firma jest zle postrzegana w srodowisku farmaceutycznym. Zdecydowanie nie polecam

Zostaw opinię o Solinea - Lublin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solinea