Solinea

Lublin, Koncertowa 7 lok. 277

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 38 ocen.

Solinea
3 38 6 1

Opinie o Solinea

Albatros

Przecież Solinea jest w likwidacji, tak wynika z wpisu w KRS. Ciekawe jaka firma zagraniczna przejmie produkty tej spółki. Czyli jak zwykle. Nic polskiego długo się nie uchowa w tym kraju.

Pracownik
@Albatros 17.08.2018 14:19

Bzdury, pracuje i firma jak i ja mam się dobrze :) szczerze polecam , świetna atmosfera, preparaty tez ok , lekarze je kojarzą wiec nie ma większych problemów .. zgaduje, ze większość osób tutaj jest bez doświadczenia, wiec moim zdaniem nie ma co wymyślać tylko starać się o ta posadę , do wielkich firm , reklamowanych w tv i tam wysokiej pensji nie ma szans się dostać bez dluzszego Doświadczenia , także warto zejść na ziemie , A na pewno nie pożałujecie :) pamiętajcie tez , ze zazwyczaj w internecie ludzie wylewają swoje żale , nie ma co wierzyć w opinie , szczerze ?! Sama miałam sceptyczne podejście po och przeczytaniu , na całe szczęście się opamiętałam i zaraz minie mi rok ????pozdrawiam i być może do zobaczenia ???? ps. Zapomniałam dodać , ze firma bardzo się rozrasta w mega szybkim tempie , wiec właśnie może warto pomyśleć o pracy tu, kto wie, może zaraz wymogi się zmienia ????

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa

Rozmowa kwalifikacyjna żenada, Rudy z którym rozmawiałem poniżej krytyki, niech Pan powie coś o sobie, następnie jakie pan ma pytania do mnie . Masakra. Zdecydowanie nie polecam tej firmy.

Zzzzz
@Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa 09.06.2018 21:39

A mam wręcz przeciwne zdanie. Rekruter miły, próbuje rozładować atmosferę konkretne pytania jak na każdej rozmowie. Mega się stresowałam bo nie jestem z branży wiec fajne podejście a bardzo zależy mi na tej pracy dostałam się na drugi etap i mam nadzieje ze podołam.

Ddv
@Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa 09.06.2018 21:39

Jaki to był teren?

Annnnn
@Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa 09.06.2018 21:39

Również mam podobne odczucia. Zero informacji na temat firmy pracy tylko pytanie abym ja pytała. Również zdziwiło mnie abym opowiedziała kawał bądź anegdotę ?! Rozmowa na poziomie spotkania z kolegą z którym niewiele łączy. Generalnie kompletnie nie wiadomo czego od człowieka oczekują na co kładą nacisk. Mało kompetentni ludzie i zero konkretów.

JR
@Annnnn 19.08.2018 19:14

Ta anegdota lub żart mydaje mi sie ze miało na celu sprawdzenie czy na luźno potrafisz rozmawiać z klientem lub rozluźnić atmosferę. Ja tego źle nie odebrałam. Wole to niż jakieś testy dziwne scenki jak to bywa w niektórych firmach. Ale to moje skromne zdanie

Julita

@Annnnn, być może jest to nietypowy sposób rekrutacji w firmie? Może rekruter chciał zniwelować dystans między nim a aplikującym? Czy zgłaszałaś swoje uwagi do rekrutera jeśli jego zachowanie wydawało Ci się nie na miejscu? Czy sama wyszłaś z inicjatywą by zapytać o poszczególne aspekty pracy i obowiązków które miałyby Cię dotyczyć? @Albatros, firma według zapisu jest aktywna. Powiesz nam skąd przypuszczenie, że firmę przejmuje zagraniczne przedsiębiorstwo?

JR

Byłam właśnie na rozmowie na pierwszym etapie. Szczerze bardzo mi się podobało jestem bez doświadczenia rekrutujący potrafili rozładować atmosferę przyjazna rekrutacja. Warto iść i się przekonać. Rozmowa bez spiny konkretne pytania. Polecam

Ona133
@JR 08.08.2018 12:53

Na jaki teren ?

JR
@Ona133 08.08.2018 18:45

łódzkie

Zainteresowany
@JR 08.08.2018 12:53

Wiesz może na czym ma polegać drugi etap? Też zostałem zaproszony. Wysłali prezentacje i pytanie czy tylko z leku będą pytać czy też z pozostałych rzeczy zawartych w prezentacji

M.
@Zainteresowany 11.08.2018 09:14

Będą pytać i z preparatu, i z dawkowania, i konkurencji (bo to też w materiałach jest), i z innych rzeczy też mogą zapytać (budowa, układ, czynności danego układu). Drugi etap polega na odegraniu scenki z preparatem u lekarza.

Kandydat
@Zainteresowany 11.08.2018 09:14

Na PM czy PF startujesz? Ja też w poniedziałek mam drugi etap i po opiniach mam dylemat

Gk
@JR 08.08.2018 12:53

Mieliście doświadczenie w farmacji?

PM
@Gk 11.08.2018 23:15

Nie a Ty ?

JR
@Gk 11.08.2018 23:15

Ja nie

Julita

Podbijam pytanie użytkownika @bnm. Jakie benefity swoim pracownikom oferuje firma Solinea? Ponadto, chciałabym jeszcze podbić swoje poprzednie pytanie - o pakiet socjalny. Nikt na to pytanie niestety nie odpowiedział, więc byłabym bardzo wdzięczna za tę informację.

Były
@Julita 13.05.2018 03:05

Oprócz pensji nie ma zbyt wiele benefitow. Karta multisport za ok 70 zł miesięcznie po 2 latach i 3 miesiącach około 40 zł. Poza tym nic. 2200 netto pierwsze 3 miesiące potem przez 2 lata 3200 netto. Premia uznaniowa tak jakby 13sta pensja. Słabo. Bardzo dużo preparatów do promocji, same otc. Atmosfera ok po wyrobieniu sobie kontaktów i osiągnięciu wyników.

Bogna
@Były 06.06.2018 15:07

Mi zaproponowano przez pierwsze 3 miesiące 2100 netto przez kolejne miesiące 3000 netto po roku 3200 netto. Zero premi zero dodatków. Możliwe jakieś premie Max 2 razy w roku - zależne od tego jak stoi finansowo firma. Ogólnie rekrutacja bardzo miła tylko to tylko pozory. Wypowiedzenia tez wręczają z uśmiechem na twarzy.

Tobiasz

Benefity? Mi takowych nie przedstawili na rozmowie. Ogólnie warunki finansowe bardzo słabe. Dobrze zdobyć doświadczenie, ale raczej kokosow nie ma co się spodziewać.

Góral
@Tobiasz 15.05.2018 20:55

a tak troche dokladniej o zaarobkach konkrety padly

Były
@Góral 25.05.2018 20:50

2200 netto dostajesz na początek.

Bogna

Czy ktoś moze napisać jak wyglada 2-etap rekrutacji?????

Wojtek 289

Po jakim czasie od rozmowy zostaliście powiadomieni o 2 etapie???

nelso

@Adam na jakim regionie byłeś na rozmowie ? ja świętokrzyskie

Mateusz
@nelso 30.03.2018 12:32

ja byłem wczoraj w katowicach, rekrutacja z facetem i babką (ładna, młoda) i to ona głownie prowadziła rozmowe wiec chyba z HRu. Luzo, sprawnie, scenka sprzedażowa ale naturalnie, byly normalne pytania i chyba dobrze poszło. Na 2 etapie ma byc jakas prezentacja i wtedy tez omawiają warunki finansowe czekam do piątku na odpowiedz :)

Nicka89
@Mateusz 16.05.2018 18:56

Witam, jak tam po rozmowie , dostal Pan prace? I jakie sa warunki finansowe? W poniedzialek wybieram sie na pierwsza rozmowe, woj wielkopolskie :)

Kasiaaaaaaa

Był ktoś na rekrutacji na opolskie???

anonymous

Super atmosfera!

anonymous

Mega!

gaduła

czy może ktoś odświeżyć temat?

xyz
@gaduła 23.02.2018 13:09

Co chcesz wiedzieć? Ogólnie rozmowy zwykłe, ale w niektórych momentach mało profesjonalne - zdarzyło się czekać 20 min na rozpoczęcie spotkania, a rekruterzy siedzieli w hotelowej restauracji i pili kawkę. Kultura wymaga, żeby wyjść i przeprosić za opóźnienie i poprosić o cierpliwość. Przeszłam do 2 etapu, na który należy być przygotowanym z konkretnych materiałów przesłanych przez "rekrutera". Kwestii finansowych nie potrafią rozpocząć podczas rozmowy, więc jeśli zależy Ci na pracy to samoodzielnie podpytaj. Ja na 2 etapie już miałam inną pracę (na szczęście), więc poszłam w celach rozrywkowych. Zaobserwowałam również rekrutację osób młodych, bez doświadczenia - obstawiam chęć łatwego manipulowania i wykorzystywania takich osób. Produkt może i nie najgorszy, ale chodzenie od lekarza do lekarza i wciskanie im badziewia takiego jak cała masa na rynku to niestety męczarnia. Jeśli się chce złapać doświadczenie (mając świadomość jaka to praca) to można się czegoś nauczyć. Ale myślę, że w handlu można znaleźć lepsze i ciekawsze zajęcia - wiem z własnego przykładu. Pozdrawiam

abc
@xyz 23.02.2018 15:29

Dawanie szansy młodym ludziom to akurat bardzo fajna sprawa. Gdzieś te doświadczenie muszą zdobyć. Dlaczego od razu manipulowanie? może po prostu takie osoby bardziej się starają, nie są "skażone" jakimiś naleciałościami po innych firmach. Według mnie rozmowa bardzo konkretna i mimo, ze nie przeszłam do drugiego etapu, to życzyłabym sobie więcej takich rozmów. Najlepiej pójść i sprawdzić.

xyz
@abc 26.02.2018 17:23

A wiesz na czym polega praca PM? Młode osoby są jak najbardziej potrzebne - maja świeży umysł, ciekawe pomysły i zapał do pracy. Tutaj jednak śmierdziało mi coś, że osób z doświadczeniem było bardzo mało. Mogę się mylić, ale takie mam odczucia.

abc
@xyz 02.03.2018 11:01

Czy wiem na czym polega praca PM? Wiem, ale nie wiem co to ma do rzeczy jeśli chodzi i młode osoby.

xyz
@abc 04.03.2018 12:13

Młode i głupie będą latać i wciskać kit za wszelką cenę, to ma do rzeczy. Brutalny biznes, nie dla każdego.

abc
@xyz 05.03.2018 19:47

Być może masz rację. Fajnie jakby wypowiedział sie ktoś kto tam pracuje. Jakoś nie ma chętnych, może się boją :)

Pracownik

(usunięte przez administratora) U nas nie jest zle. Ludzie pracują po kilka lat i nie narzekają. Maja być nowe leki więc będzie lepiej ;) Polecam Solinea. Tyle opini ile ludzi. Bez sesnu czytać fora.

Zadowolony pracownik

Takie rzeczy wypisuje tylko osoba, która sama dała du.. i ma pretensje do całego świata. Żal, współczuje Ci być takim człowiekiem. Ile razy i ile osób podawało Ci rękę???? Pracuje w Solinei już długo i zarabiam dużo więcej niż tu jest opisane. Poza tym bardzo dobra atmosfera. W ten firmie liczy się czynnik ludzki. Dla kogoś kto lawiruje i oszukuje na ilości wizyt 3tys za nic to i tak dużo! Mimo wszystko powodzenia D.

Prawdziwy

„lekarzu”... takie rzeczy może wypisywać tylko bardzo sfrustrowana osoba. Twoja wypowiedz po pierwsze to jest nieprawdziwa, a po drugie świadczy o Tobie (i nawet wszyscy w tej firmie wiedzą dokładnie kim jesteś).

bnm
@Prawdziwy 29.03.2018 10:00

Dostajecie 3 tys. na stanowisku PM? To bardzo mało, jak na średnie płace w tym zawodzie. Jakie są benefity, że tak chwalicie tą pracę?

Julita

@Adam Co dokładniej rozumiesz przez stwierdzenie, że proponowali Ci złe warunki? Rozwiń proszę temat. @pracownik Atmosfera jest bardzo ważna więc informacja o tym, że jest ona bardzo dobra na pewno jest przydatna. Czy mogę spytać o to, jaki pakiet socjalny firma Solinea oferuje swoim pracownikom? Patrząc na stronę firmy http://solinea.pl/en/career/ widzę, że poszukują oni ciągle nowych osób - może powiesz coś więcej na temat warunków, na które nowi pracownicy mogą liczyć? @kandydat A można spytać na jakie stanowisko aplikowałeś? No i jakbyś mógł napisać coś więcej na temat samej rozmowy kwalifikacyjnej - będę wdzięczna. Dostałeś finalnie pracę?

Adam

Rozmowa kwalifikacyjna totalne dno. Spotkanie rekrutacyjne przy barze w hotelu. Odniosłem wrażenie iż szukają naiwnych ludzi, proponowane warunki złe, produkty firmy też słabe, nie przestrzegają prawa farmaceutycznego w wizytach lekarskich/aptecznych. Limit miesięczny na tankowanie 600zl na całe województwo. Rekruterzy opryskliwi.

kandydat
@Adam 29.03.2018 10:45

Ja odniosłem całkiem odmienne wrażenie. Rekruterzy mili i konkretni!

pracownik

a ja złego słowa nie mogę powiedzieć o firmie. Super atmosfera, super ludzie. Robić swoje jak najlepiej się potrafi i tyle. Zasada obowiązująca w każdej normalnej firmie :)

Administrator

Co powiecie o wynagrodzeniu w Solinea? Czy w ostatnim czasie jego poziom zmienił się?

Agata
@Administrator 06.02.2018 09:14

Też chętnie bym się dowiedziała czegoś aktualnego. Jak zarobki? Atmosfera? Warunki pracy?

Kandydat

Tak dobrze się pracuje, że nie piszecie na forum?

Ona

Witam Zostałam zaproszona na II etap rozmowy i mam się przygotować z produktu. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda ta rozmowa?

Amok
@Ona 14.11.2017 09:17

I jak Ci poszło?

kandydat

Byłem wczoraj na rozmowie z młoda i bardzo konkretna dziewczyna, miło i profesjonalnie, pierwszy kontakt z firmą oceniam na duży plus wiec nie sugerowac sie tym co tutaj pisza tylko isc na spotkanie

Kandydat

Zostalem zaproszony na rozmowe. Ktos cos moze powiedzieć, jak wygląda ta rozmowa jakie pytania ? Ogolnie jak wygląda praca w tej firmie, zarobki, jakie auto :) ?

Lubelak

Mam małe pytanie jaka poważna firma farmaceutyczna? ma siedzibę na giełdzie rolno-spożywczej miedzy ziemniakami(tak na środku przed hala sprzedja ziemniaki) a jajkami( w boksach obok ma siedzibę farma drobiu). Ludzie wejdzie na google street view i zobaczcie gdzie to ma siedzibę!!! Poziom biznesu typowo Lubelski bo to "miasto inspiracji" czyli siedziba gdzie? na upadającej giełdzie bo hala prawie za free!!! Jestem z lublina kupiłem syrop i nie wieżę... tylko czekać na kolejne firmy na Wrońskiej bo TANIO...

Magda

A możecie coś napisać o pracy biurowej w Solinea w biurze na Elizówce? Jaka atmosfera zarobki itd ?

Julita

@kieleckie na jakie pytania można liczyć na rozmowie rekrutacyjnej? Czy wymagania są duże, aby zostać przyjętym do firmy Solinea? @Marcus786niestety różni ludzie się zdarzają. Akurat Pani rekrutująca mogła tak zabrzmieć, ale to też nie znaczy, że w całej firmie tak będzie, Czasami warto jednak spróbować. Czy skontaktowała się z Tobą ponownie?

kieleckie

Bylem na rozmowe w Kielcach, rekrutowali na swietokrzystkie, calkiem przyjemna rozmowa, bylo dwoch panow, jeden wpatrzony w laptop a drugi zadawal pytania, nastawienie pozytywne bardzo, rekruter pozytywnie dzialal na rozluznienie atmosfery. zobaczymy czy zadzwona.

Marcus786

Dostałem od nich telefon na drugi dzień od wysłania CV. Usłyszałem pytania: - Dlaczego wysłałem akurat do nich CV? - Jak wyobrażam sobie pracę przedstawiciela medycznego / czy wiek z czym się wiąże ta praca? - ile chciałbym zarabiać. Po udzieleniu odpowiedzi usłyszałem, że zastrzegają sobie prawo do kontaktu z wybranymi osobami i babka sie rozłączyła. Ogólnie kobieta miała nieprzyjemny ton, sprawiała wrażenie osoby patrzącej z góry na kandydatów i zadawała pytania atakującym tonem. Nie wiem, może nie ma faceta albo miała okres lub jakiś gorszy dzień ale po rozmowie z nią i przeczytaniu reszty wpisów na pewno sobie tą firmę podaruje. Coś musi być na rzeczy, skoro już na etapie rekrutacji spotyka się osoby które są niezbyt miłe i kontaktując się z kandydatem brzmią jakby siedziały tam za karę.

Nicki
@Marcus786 24.08.2017 00:02

Na jaki teren?

nick

Witam wszystkich czy ktoś się orientuje co się dzieje w Solinei ? Dlaczego wstrzymali wszystkie zamówienia ???

ZANIEpokojony pracownik
@nick 10.07.2017 09:20

Jakie zamówienia? O co chodzi konkretnie?

On/a30

Czy móglby mi ktoś napisać jak wygląda II etap w firmie solinea, jak mniej więcej ma wygladac prezentacja produktu?

Pm

Pracuje w branży farmaceutycznej, mieszkam w lubelskim o tej firmie nie słyszałam. Weszłam na stronę z preparatami ....hmm... dla poczujątkującego handlowca może i jakieś doświadczenie jak nie ma się czegoś lepszego

qwerty

tak, ale w innym rejonie PL, rozmowa bardzo pozytywna.

Zostaw opinię o Solinea - Lublin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solinea