Solinea

Lublin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 36 ocen.

Solinea
3 36

Opinie o Solinea

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solinea

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa

Rozmowa kwalifikacyjna żenada, Rudy z którym rozmawiałem poniżej krytyki, niech Pan powie coś o sobie, następnie jakie pan ma pytania do mnie . Masakra. Zdecydowanie nie polecam tej firmy.

Ddv
@Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa 09.06.2018 21:39

Jaki to był teren?

Julita

Podbijam pytanie użytkownika @bnm. Jakie benefity swoim pracownikom oferuje firma Solinea? Ponadto, chciałabym jeszcze podbić swoje poprzednie pytanie - o pakiet socjalny. Nikt na to pytanie niestety nie odpowiedział, więc byłabym bardzo wdzięczna za tę informację.

Bogna
@Były 06.06.2018 15:07

Mi zaproponowano przez pierwsze 3 miesiące 2100 netto przez kolejne miesiące 3000 netto po roku 3200 netto. Zero premi zero dodatków. Możliwe jakieś premie Max 2 razy w roku - zależne od tego jak stoi finansowo firma. Ogólnie rekrutacja bardzo miła tylko to tylko pozory. Wypowiedzenia tez wręczają z uśmiechem na twarzy.

Tobiasz

Benefity? Mi takowych nie przedstawili na rozmowie. Ogólnie warunki finansowe bardzo słabe. Dobrze zdobyć doświadczenie, ale raczej kokosow nie ma co się spodziewać.

Były
@Góral 25.05.2018 20:50

2200 netto dostajesz na początek.

Bogna

Czy ktoś moze napisać jak wyglada 2-etap rekrutacji?????

Wojtek 289

Po jakim czasie od rozmowy zostaliście powiadomieni o 2 etapie???

nelso

@Adam na jakim regionie byłeś na rozmowie ? ja świętokrzyskie

Nicka89
@Mateusz 16.05.2018 18:56

Witam, jak tam po rozmowie , dostal Pan prace? I jakie sa warunki finansowe? W poniedzialek wybieram sie na pierwsza rozmowe, woj wielkopolskie :)

Kasiaaaaaaa

Był ktoś na rekrutacji na opolskie???

anonymous

Super atmosfera!

anonymous

Mega!

gaduła

czy może ktoś odświeżyć temat?

bnm
@Prawdziwy 29.03.2018 10:00

Dostajecie 3 tys. na stanowisku PM? To bardzo mało, jak na średnie płace w tym zawodzie. Jakie są benefity, że tak chwalicie tą pracę?

Julita

@Adam Co dokładniej rozumiesz przez stwierdzenie, że proponowali Ci złe warunki? Rozwiń proszę temat. @pracownik Atmosfera jest bardzo ważna więc informacja o tym, że jest ona bardzo dobra na pewno jest przydatna. Czy mogę spytać o to, jaki pakiet socjalny firma Solinea oferuje swoim pracownikom? Patrząc na stronę firmy http://solinea.pl/en/career/ widzę, że poszukują oni ciągle nowych osób - może powiesz coś więcej na temat warunków, na które nowi pracownicy mogą liczyć? @kandydat A można spytać na jakie stanowisko aplikowałeś? No i jakbyś mógł napisać coś więcej na temat samej rozmowy kwalifikacyjnej - będę wdzięczna. Dostałeś finalnie pracę?

Adam

Rozmowa kwalifikacyjna totalne dno. Spotkanie rekrutacyjne przy barze w hotelu. Odniosłem wrażenie iż szukają naiwnych ludzi, proponowane warunki złe, produkty firmy też słabe, nie przestrzegają prawa farmaceutycznego w wizytach lekarskich/aptecznych. Limit miesięczny na tankowanie 600zl na całe województwo. Rekruterzy opryskliwi.

kandydat
@Adam 29.03.2018 10:45

Ja odniosłem całkiem odmienne wrażenie. Rekruterzy mili i konkretni!

pracownik

a ja złego słowa nie mogę powiedzieć o firmie. Super atmosfera, super ludzie. Robić swoje jak najlepiej się potrafi i tyle. Zasada obowiązująca w każdej normalnej firmie :)

Administrator

Co powiecie o wynagrodzeniu w Solinea? Czy w ostatnim czasie jego poziom zmienił się?

Agata
@Administrator 06.02.2018 09:14

Też chętnie bym się dowiedziała czegoś aktualnego. Jak zarobki? Atmosfera? Warunki pracy?

Kandydat

Tak dobrze się pracuje, że nie piszecie na forum?

Ona

Witam Zostałam zaproszona na II etap rozmowy i mam się przygotować z produktu. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda ta rozmowa?

Amok
@Ona 14.11.2017 09:17

I jak Ci poszło?

kandydat

Byłem wczoraj na rozmowie z młoda i bardzo konkretna dziewczyna, miło i profesjonalnie, pierwszy kontakt z firmą oceniam na duży plus wiec nie sugerowac sie tym co tutaj pisza tylko isc na spotkanie

Kandydat

Zostalem zaproszony na rozmowe. Ktos cos moze powiedzieć, jak wygląda ta rozmowa jakie pytania ? Ogolnie jak wygląda praca w tej firmie, zarobki, jakie auto :) ?

Lubelak

Mam małe pytanie jaka poważna firma farmaceutyczna? ma siedzibę na giełdzie rolno-spożywczej miedzy ziemniakami(tak na środku przed hala sprzedja ziemniaki) a jajkami( w boksach obok ma siedzibę farma drobiu). Ludzie wejdzie na google street view i zobaczcie gdzie to ma siedzibę!!! Poziom biznesu typowo Lubelski bo to "miasto inspiracji" czyli siedziba gdzie? na upadającej giełdzie bo hala prawie za free!!! Jestem z lublina kupiłem syrop i nie wieżę... tylko czekać na kolejne firmy na Wrońskiej bo TANIO...

Magda

A możecie coś napisać o pracy biurowej w Solinea w biurze na Elizówce? Jaka atmosfera zarobki itd ?

Julita

@kieleckie na jakie pytania można liczyć na rozmowie rekrutacyjnej? Czy wymagania są duże, aby zostać przyjętym do firmy Solinea? @Marcus786niestety różni ludzie się zdarzają. Akurat Pani rekrutująca mogła tak zabrzmieć, ale to też nie znaczy, że w całej firmie tak będzie, Czasami warto jednak spróbować. Czy skontaktowała się z Tobą ponownie?

kieleckie

Bylem na rozmowe w Kielcach, rekrutowali na swietokrzystkie, calkiem przyjemna rozmowa, bylo dwoch panow, jeden wpatrzony w laptop a drugi zadawal pytania, nastawienie pozytywne bardzo, rekruter pozytywnie dzialal na rozluznienie atmosfery. zobaczymy czy zadzwona.

Marcus786

Dostałem od nich telefon na drugi dzień od wysłania CV. Usłyszałem pytania: - Dlaczego wysłałem akurat do nich CV? - Jak wyobrażam sobie pracę przedstawiciela medycznego / czy wiek z czym się wiąże ta praca? - ile chciałbym zarabiać. Po udzieleniu odpowiedzi usłyszałem, że zastrzegają sobie prawo do kontaktu z wybranymi osobami i babka sie rozłączyła. Ogólnie kobieta miała nieprzyjemny ton, sprawiała wrażenie osoby patrzącej z góry na kandydatów i zadawała pytania atakującym tonem. Nie wiem, może nie ma faceta albo miała okres lub jakiś gorszy dzień ale po rozmowie z nią i przeczytaniu reszty wpisów na pewno sobie tą firmę podaruje. Coś musi być na rzeczy, skoro już na etapie rekrutacji spotyka się osoby które są niezbyt miłe i kontaktując się z kandydatem brzmią jakby siedziały tam za karę.

Nicki
@Marcus786 24.08.2017 00:02

Na jaki teren?

nick

Witam wszystkich czy ktoś się orientuje co się dzieje w Solinei ? Dlaczego wstrzymali wszystkie zamówienia ???

ZANIEpokojony pracownik
@nick 10.07.2017 09:20

Jakie zamówienia? O co chodzi konkretnie?

On/a30

Czy móglby mi ktoś napisać jak wygląda II etap w firmie solinea, jak mniej więcej ma wygladac prezentacja produktu?

Pm

Pracuje w branży farmaceutycznej, mieszkam w lubelskim o tej firmie nie słyszałam. Weszłam na stronę z preparatami ....hmm... dla poczujątkującego handlowca może i jakieś doświadczenie jak nie ma się czegoś lepszego

qwerty

tak, ale w innym rejonie PL, rozmowa bardzo pozytywna.

Michał K

Był ktoś na rozmowie jak wrażenia. Przesłałem aplikację w zeszłym tygodniu na teren Śląska i czekam na odpowiedź

lalala

Jutro mam rozmowę w tej firmie. Czytając to wszystko strach iść. Nie szukam pracy na pół roku, czy rok, w zadek też lubić nie wchodzę. Może piszą tu osoby z kompleksami albo bez oleju w głowie dla których brak gpsa i samochód to wyznacznik super pracy. Sprawdze, ocenie, wróce tu. Wydaje mi się, że wartościowej osoby firma nie zwolni choćby nie wiadmo co. Dlatego nie chce mi się wierzyć, że Solinea działa w ten sposób, że po roku wszystkich zwalnia. Na goldenline widać profile osób, często i młodych osób, które pracują ponad rok, ponad dwa lata. Dlatego nie zniechęcam się opiniami powyżej :)

byłypracownik2015
@Zigi 24.02.2017 13:27

Podpisuję się pod tym w 100%. Wnioskuję, czytając wpisy, że zwolnienia o których piszecie były stosunkowo niedawno. w 2015 była również taka fala gdzie bezpodstawnie zostało zwolnionych bardzo wiele osób (niektóre nawet w czasie szkolenia ). Mając sprzedaż na wysokim poziomie, świetne relacje z lekarzami bycie zwolnionym było dla wielu osób ciężkim szokiem. Nie polecam tej firmy zdecydowanie, gdyż nie szanują tu ludzi, pracowników. Osoby które w postach bronią Solinei i nie wierzą, że może ona bezpodstawnie zwalniać ludzi (nawet tych którzy są dobrzy i mają dobre wyniki poparte sprzedażą), są albo kierownikami wpisującymi "ładne opinie" na forum, albo osobami jeszcze nie dowierzającymi, że coś takiego może mieć miejsce. Niestety w Solinei ma to miejsce. Czy warto być w Solinei żeby nabrać doświadczenia i wdrożyć się w świat firm faramceutycznych? Raczej nie, bo poważne firmy nie znają Solinei i praca w niej nie jest żadną rekomendacją. A do tych ostatnio zwolnionych: Nie martwcie się, nie odbierajcie tego osobiście, tutaj staranie się być dobrym nie mogło być docenione bo poprostu strategia jest inna. I nie zrażajcie się do branży farmaceutycznej. My zwolnieni w 2015 też to przeżyliśmy

Bartek

Witam, Przesłałem aplikację do firmy. Czekam na kontakt. Widzę że dużo ofert pracy jest? są zwolnienia czy to na nowe stanowiska? Ktoś coś wie proszę o info

Michal
@Bartek 03.02.2017 18:12

Zwolnienia kolego, pozniej przyjdzie i pora na wymiane i Twojej osoby ;)

Zostaw opinię o Solinea - Lublin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solinea