K.Paleta01.10.2025 19:15
Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie. Pracowałem jako formierz tworzyw sztucznych i niestety był to czas pełen rozczarowań i frustracji.
Pracodawca obiecuje dobre zarobki (30-45 brutto), ale na umowie widnieje jedynie najniższa krajowa. Reszta wypłacana jest „pod stołem” (oczywiście nie licz że dostaniesz więcej niż 30 netto zł), co jest nie tylko nieuczciwe, ale też stawia w bardzo niekorzystnej sytuacji np. przy kredytach czy emeryturze. Przy chorobowym wiadomo, dostaniesz z najniższej krajowej także w przypadku jakiegoś wypadku życzę powodzenia.
Jeśli chodzi o jakieś benefity to na nic nie licz, firma nawet nie oferuje spotkania integracyjnego czy wigilii pracowniczej.
Szatnię zalewa w czasie deszczu, a wilgoć jest codziennością. Szafki pracownicze pamiętają PRL i są w fatalnym stanie. Polecam również zakup kłódki bo jest jeden pracownik który potrafi grzebać w rzeczach i kraść jedzenie/napoje.
Na stołówce znajduje się zgnita dziura w suficie, przez którą w czasie opadów przecieka woda – co jest wyjątkowo niehigieniczne, zwłaszcza w miejscu przeznaczonym do spożywania posiłków.
Zimą myszy biegają po stołówce, a w łazience brakuje nawet podstawowych środków higieny, jak ręczniki papierowe.
Toaleta na hali produkcyjnej nie nadaje się do użytku – stan techniczny i czystość są dalekie od akceptowalnych.
Brygadzista nadużywa władzy, często uprzykrza życie pracownikom i nie raz byłem świadkiem sytuacji, w której obrażał współpracownika a nawet jego rodzinę.
Na hali panuje silne stężenie oparów sztucznej żywicy, co jest poważnym zagrożeniem dla zdrowia. Część wentylatorów nie działa poprawnie, a jedyne zabezpieczenie jakie masz to maskę która zaraz się zakleja.
Jeśli cenisz swoje zdrowie, godność i myślisz o przyszłości, to stanowczo odradzam pracę w tym miejscu. W mojej ocenie jest to firma, która nie dba o pracowników ani pod względem warunków, ani podejścia.