Agnieszka08.02.2023 09:58
Nikomu nie polecam ubezpieczenia w firmie Hestia, ani na samochód ani na życie, czy zdrowie.Byłam klientką na ubezpieczenie samochodu OC, AC, NNW zawarte w firmie Zdunek na jedne rok. Moja polisa była na kwotę brutto od szkód. Podczas trwania ubezpieczenia doszło do kradzieży lusterka. Policja umorzyła dochodzenie i z mojego AC była likwidacja szkody, i ubezpieczyciel Hestia nie chciał zapłacić VATu za tą szkodę mimo, że zapłaciłam składkę od Brutto. Nękano mnie i skierowano do formy KRUK i KRUK umorzył postępowanie. Otrzymywała telefony nękające i pisma z wezwaniem,aż w końcu poddali się. Dostała urazu do firmy Zdunek i Hestii i kolejne umowy już nie przedłużyłam z firmą Zdunek ani z firmą Hestia.
Poinformowałam telefonicznie byłą pracownicę Zdunka o tym, że za tak złe traktowanie mnie i próbę (usunięte przez administratora) nie będę już z nimi kontynuowała współpracy i pracownica miała złożyć w moim imieniu wypowiedzenie OC na kolejny rok. Ale że to jest Zdunek więc pracownica nie wiadomo, z jakiego powodu nie złożyła wypowiedzenia OC i odeszła z pracy.
Jest koniec roku 2022 i otrzymuję przed sądowe wezwanie do zapłaty na kwotę ponad 2000 zł za nie wypowiedzenie OC za 2021 rok. Wiec cały styczeń błagam Zdunka aby wypowiedział tamtą umowę na moje już dawno sprzedane auto, po czym nikt w firmie nie może znaleźć tego wypowiedzenia, ale znajduje się notatka byłej pracownicy, że ze względu na zbyt wysoką cenę nie będę przedłużała ubezpieczenia na kolejny rok. Jedna z pracownic Zdunka stara się pomóc i wysyła wypwieedzenie OC ale Hestia Pani Anna Gruszko nie chce przyjąć tego wypowiedzenia, gdyż nie ma jakiejś daty. Dodam, że jestem klientką dwóch polis na życie w Hestii i płacę składki aktywnie. Co powinnam zrobić ? Hestia nie chce utrzymać mnie jako klienta abym dalej płaciłam za dwie składki co miesiąc i woli ukarać mnie 50% już kwoty nie wypowiedzianego ubezpieczenia OC.
Obawiam się, że działa już instytucja przedawnienia ale Hestia czyli Pani (usunięte przez administratora) woli iść ze mną do sądu i walczyć o 1000 zł niż załatwić temat ze Zdunkiem i przyjąć ich wypowiedzenie i utrzymać mnie dalej jako klienta. Jednak nie ma dobrej woli i muszę na zawsze zakończyć współpracę z tym towarzystwem. Obiecałam Pani (usunięte przez administratora) opisać ten precedetr na mojej osobie, stąd oto cała prawda jakiej doświadczyłam będąc klientem Zdunka i Hestii.
Nikomu nie polecam żadnych kontaktów bo nikt nie będzie pomocny.