Pracujesz codziennie ale umowę daje na pół etatu, musisz zrobić szkolenie adr na własny rachunek i chociaż początkowo mówi że koszty zwróci, p. Mirosław tego nie robi
Wciska klientom butle z gazem 11kg propan butan - ale nie informuje klientów że w tych butlach jest tylko 10 czy 9,5kg gazu a pobiera opłatę jak za 11kg .
Klienci idendywidualni nie mają co liczyć na paragon czy fakture.
Bo dla p. Bugalskiego jest nie oplacalne.
Co dostawa jest on a cena gazu
Samochody firmowe nadają się tylko na złom.
Brak wyposażenia podstawowego, brak skrzynki ADR, brak gaśnic wewnątrz i na zewnątrz pojazdów.
Zawsze przeciążone pojazdy.
Każe tak jeździć aby nie spotkać ITD, listy przewozowe wg szefa są prawidłowe, a wg przepisów to nie są listy przewozowe i nigdy od początku działania tej firmy takowe, właściwe nie były.
Mimo że kiedyś już za to podobno był karany.
Jeden samochód Doblo - może być wypchany po dach butlami z gazem - nawet nie wiadomo że wewnątrz jest ładunek ADR bo brak tablic barwy pomarańczowej na samochodzie.
W czasie zimy na letnich oponach. W czasie gdy był śnieg to była informacja byśmy nie zjeżdżali z głównej drogi, w przypadku takim później klienci dzwonili do szefa a on na nad ochrzan dlaczego nie dojechaliśmy do wszystkich klientów.
Gazprim
27.11.2020 09:17
Panie Pawle bo to Pan pisze tak nieprawdziwą opinie. Przedstawia się Pan jako pracownik firmy chociaż już Pan u mnie nie pracuje. Nietrudno się domyślić bo jest Pan jedynym pracownikiem który został poproszony o poszukanie sobie innej pracy w ostatnich pięciu latach działalności firmy. Przyczyną zwolnienia było niszczenie mienia firmy( uszkadzanie stacyjek w samochodach łamanie tablic rejestracyjnych blokowanie zamków zapałkami – monitoring do wglądu) , kradzieże majątku firmowego firmy jak i moich osobistych rzeczy mam tu ma myśli komplet kół i inne mniej wartościowe rzeczy. Jest mi tym bardziej przykro ponieważ firma i ja pomagaliśmy Panu podczas leczenia psychiatrycznego i stan Pańskiego zdrowia nie był przyczyną rozwiązania stosunku o pracę ale brak zaangażowania w pracy, oraz brak zaufania do Pańskiej osoby.
Odnosząc się do Pana zarzutów:
1. Był Pan zatrudniony na ½ etatu z obowiązkiem pracy codziennie po 4 godziny to że spał Pan w aucie po parę godzin ( informacje od Policji) nie obliguje mnie do tego aby płacić panu za cały etat.
2. Warunkiem przyjęcia do pracy było posiadanie prawa jazdy kat B i ukończony kurs adr ani za prawo jazdy ani za kurs adr firma nie zwraca kosztów , co wydaje się logiczne i jest warunkiem przyjęcia do pracy
3. Gazprim nie posiada rozlewni gazu , nie napełniamy butli tym samym nie mamy możliwości ingerencji w ilość gazu . Z mojego pobytu na rozlewni wynika że rozlewany gaz do butli jest ściśle kontrolowany przez pracowników rozlewni, urządzenia elektroniczne do pomiaru wag butli , Urząd Celny , a inspektor celny jest na stałe w rozlewni. Zapewne sugerował się Pan napisami na butli które są różne i wskazują tarę butli a nie ilość gazu.
4. Sam Pan wypisywał Wz w ślad za którą wysyłana jest faktura o czym Pan zapewne wie ponieważ były sytuacje że zamiast pocztą faktury zawoził kierowca. Więc sugerowanie że klienci nie otrzymują dowodu zakupu jest oczywistym kłamstwem.
5. Cena gazu jest zmienna i jest podyktowana przez dostawcę . Dla tego w różnych okresach cena jest różna podobnie jak paliwo na stacji benzynowej.
6. Gazprim posiada auta marki Iveco i Mercedes (firma Gazprim nie posiada Fiata Doblo) nie starsze niż 7-8 lat które posiadają aktualne badania techniczne i całe wymagane prawem wyposażenie kontrolowane przez zatrudnionego w firmie inspektora BHP. Do każdego auta przypisany jest komplet kół zimowych nie samych opon. O których Pan pewnie nie wiedział bo zapewne były by one przedmiotem Pana zainteresowania. Samochody mają tak skonstruowaną przestrzeń ładunkową że nie ma możliwości załadowania ilości butli powyżej dopuszczalnej normy. Inspektorzy ITE kilkukrotnie kontrolowali nasze auta nie stwierdzono istotnych uchybień, również co do sposobu sporządzania listu przewozowego wyposażenia auta czasu pracy kierowcy.
7. Istotnie informuję kierowców w okresie zimowym aby nie zapuszczali się w nie przejezdne lub zasypane śniegiem drogi. Związane jest to z bezpieczeństwem kierowców , ładunku i zasadami bezpiecznego ruchu drogowego. Są to sytuacje sporadyczne przejściowe i akceptowane przez odbiorców. Więc nie ma powodu do utyskiwania z mojej strony.
O dobre marce firmy może świadczyć fakt że działamy na rynku od 20 lat posiadamy pracowników z dwudziestoletnim stażem pracy czyli od początku firmy. Pana opinia jest odosobniona, nie mająca osadzenia w realiach , a swoją flustrację z powodu straty dobrej pracy wyładowuje Pan na mnie. Przy okazji po co przychodzi Pan na plac firmy w sobotę o 17:00 gdy wszystko jest zamknięte. Posiadam zapis z monitoringu, widzieli Pana pracownicy sąsiedniej firmy.
Zostaw merytoryczną opinię o Gazprim Mirosław Bugalski