TRW Steering Systems Sp. z o.o

Pruszków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 66 ocen.

TRW Steering Systems Sp. z o.o
3 66 6 1

Opinie o TRW Steering Systems Sp. z o.o

Joanna

@edi, z twojego wpisu wnioskuję, że uczestniczyłeś w procesie rekrutacji. Czy możesz napisać na ten temat coś więcej? Jakie są etapy rekrutacji, jak przebiega rozmowa? Dla nowych rekrutujących się osób informacje z twojego wpisu mogą być interesujące i pomocne.

AMBITNY

m.l WODOGŁOWIE dzięki za rozmowę rekrutacyjną żałosna firma , kto wybiera się na rozmowę odradzam nie jedz szkoda czasu i pieniędzy na paliwo.

czarna
@AMBITNY 05.12.2017 17:21

Witam wszystkim,jakim sposobem mozna zatrudnic sie w trw ,przez agencję ?

edi
@AMBITNY 05.12.2017 17:21

zgadzam się w pełni!!!!

Administrator

Jak od czasu dodania ostatniej opinii zmieniły się warunki zatrudnienia w TRW Steering Systems Sp. z o.o.? Podzielcie się swoim zdaniem!

karolkiewicz TM

Cześć. Co tam słychać w (usunięte przez administratora) ZF dawne TRW ? Stanisław Cz dogorywa nadal u was ? Chodzi głaszcze sie po brodzie z obsuniętą szelką od ogrodniczek i dużo gada cwaniakuje a mało robi. Z podwyżkami też nie za wesoło no chyba że norm ale to standard w tej pożal sie boże firmie.

Administrator

Opinie pracowników dotyczące warunków zatrudnienia w TRW Steering Systems Sp. z o.o. okazują się być cennymi wskazówkami podczas podejmowania decyzji związanych z zatrudnieniem w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

na szczęście były pracownik :)

Po ponad dwuletniej przygodzie z TRW/ZF czy zwał jak zwał mogę śmiało stwierdzic ze byl to czas zmarnowany.Podejscie do pracownika ludzi z biura,kierownictwa jest wrecz załosne a firma placac 12 zl brutto ma wygurowane oczekiwania,stawki na rynku pracy w branży produkcja zaczynaja sie juz od 16-18 zl owszem pracowac trzeba ale nie w ZF odradzam kazdemu myslacemu czlowiekowi szanujacemu siebie i majacemu swoje zdanie nie narzucone odgornie z powodu jakiemus widzimisie. Wystarczy ruszyc cztery litery i poszukac pracy w ktorej nie tylko kwestia finansowa bedzie bardziej korzystna ale i otoczenie,szansa na stabilniejsze zatrudnienie a nie jak w tej firmie pracowanie przez agencje latami. Jest to tylko moje zdanie ale mam nadzieje że ludzie zaczna myslec i postanowia cos zmienic w swoim życiu szczegolnie ci mlodzi :) pozdrawiam kumatych.

Marta
@na szczęście były pracownik :) 08.11.2017 15:59

witam ,chciałabym podjac prace w TRW jedna nie wiem czy przez agencje i jaka cy bezposrednio do firmy,bede wdziczna za odp

Joanna

Pracujesz w TRW? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wyglądają obecnie warunki zatrudnienia w firmie. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?

OneMenArmy
@Joanna 31.03.2017 13:12

Raczej na niewiele np stwierdzono że nie będzie karty multi-sport bo pracują tam w większości starzy ludzie.

borys

czy tutaj wogole ktos odpowiada konkretnie na jakies pytania typu jakie zarobki na reke mozna srednio uzyskac w takiej firmie na ile pierwsza umowa

OneMenArmy
@borys 09.06.2017 12:49

Zależy jakie stanowisko cię interesuje. Pierwsza umowa to zazwyczaj trzy miesiące.

Kasia96

Czy miał ktoś test z elektroniki na stanowisko inżynierskie?

OneMenArmy
@Kasia96 01.01.2017 23:38

Nie jedyni ludzie co coś potrafią z elektryki-elektroniki to dział Utrzymania Ruchu.

Joanna

@na szczęście były pracownik :) z Twojej wypowiedzi jasno wynika, że nie byłeś zadowolony ze współpracy z TRW Steering Systems Sp. z o.o. Piszesz, że byłeś pracownikiem agencji a nie bezpośrednio tego pracodawcy, przez co nie czułeś stabilnej pozycji w firmie. Pracowałeś jednak dwa lata, czy w takim razie istnieje jakiś pozytywny aspekt pracy w Steering Systems?

na szczęście były pracownik :)
@Joanna 09.11.2017 10:13

zapewne sa jakies pozytywne aspekty np taki ze jest to zawsze jakas praca ktora przynosi dochody juz nawet nie wnikajac w to czy wiekrze czy mniejsze ale gdyby moje zdanie na temat tej firmy bylo bledne to ludzie chcieli by tam pracowac a firma nie zatrudniala by obcokrajowcow z ukrainy czy indii :) a z tego co sam zauwazylem ludzie odchodza ztamtad ze wzgledu na niska place napieta atmosfere i brak poszanawania ze strony liderow czy kierownictwa.

Grażyna Duszczyk

Lubie kręcić klucze w ZF to moja pasja tylko to umiem pozdrawiam dyrekcje

szatanek z beverly hills

Praca w tej firmie : dno totalne praca bez rozwoju zarządzana przez ludzi niekompetentnych szkoda czasu i energii szukajcie lepszej pracy na poziomie.

Emilia Gil

Praca w ZF w oddziale Pruszkowskim jest cieżka,mało płatna ale wiekrzosc ludzi tam pracujacych jest bez wykrztałenia dlatego nie maja co marzyc o dobrej pracy za godziwa stawke...

były pracownik CRS

jest jeszcze CRS ?

jozek
@były pracownik CRS 11.06.2017 23:19

Co to jest CRS Praca przez agencje to praca dla studentów anie dla poważnych ludzi do biura przez Crs niech robią na kogoś z firmy Crs

BOSKI MARIO

witam ile mozna zarobic na dziale wtryskarek w zf trw w pruszkowie czy oplaca sie tam podejmowac prace na czym ta praca polega prosze o fajny opis i realny zarobek na reke

Paweł - Częstochowa

Witam Świątecznie Pruszkowski oddział ZF-TRW. Co tam słychać u przewodniczącego Stanisława C ? Czy nadal negatywnie wypowiada się o atmosferze panującej w fabryce ? Do Częstochowy doszły nas słuchy jak zniechęca pracowników zatrudnionych przez agencje pracy tymczasowej do pozostania w szeregach naszej firmy.Jest albo odważny albo niespełna rozumu bo takie zachowania są karygodne.Jeżeli ten człowiek tak sabotuje to dlaczego sam siedzi tam tyle lat ?

max

Kim jest ta cała Gil ? Muszę ją oblukać na wtryskarkach chyba takiej nie ma ? Jedyna tęga którą kojarze to Natalia z Tampo print.

gośka

Widziałam ostatnio Gil,faktycznie strasznie przytyła.Lubi dziewczyna podjeść sobie nie ma jej co żałować.Nie rozumiem po co wy takie rzeczy tu piszecie,jej tusza to chyba jej sprawa prawda ? O Duszczyk też wypisywaliscie info z jej życia,Kobieta jest już starsza,ma swoje lata i nie ma się co dziwić ze ma jakieś natręctwa swoje,pozatym stara panna dajcie już temu spokój

anonim

(usunięte przez administratora)

Abrakadabra

pseudo-przewodniczący ? Masz na myśli tego starego obrośniętego dziadunia z brudem pod pazurami któremu wydaję się ze pozjadał wszystkie rozumy i lansuje się na mędrca zakładowego ? :-) toż to obłąkany dziadek,dużo gada mało robi,głaszcze się często po brodzie i kołysze ramionami śmieszny dziadzia :-) niech mu ziemia lekką będzie ;-) a to co napisałeś to są niezaprzeczalne fakty,odszedłem z tego syfu rok temu każdy kto mnie pyta o TRW odpowiadam NIEEEEEE !!! ;-) ale nasze wpisy nic nie zmienią niech ludzie sami sie przekonaja w jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wdepneli to będzie nauczka na całe lata żeby omijać z daleka ta i podobne obozy pracy.

Michał Stępień

Witam! Posty usuwane są przez Go Work na moją prośbę. Usuwamy te, które mają podłoże rasistowskie, ksenofobiczne oraz szkalują Pracowników firmy zarówno tych, którzy pracują na produkcji jak i tych zarządzających na poszczególnych obszarach. Portal, na którym dokonujesz swojego wpisu służy wymianie opinii na temat firmy, zarobków, bonusów, przyszłości itp., a nie szerzeniu "hate-u", a taki właśnie jest twój post. Wynika z niego, że nic ci się nie podoba lub nie podobało w firmie, która od wielu wielu lat trwa na rynku(pomimo, iż wielu podobnych do Ciebie wieszczyło jej upadek), dzięki dużemu zaangażowaniu swoich Pracowników. Czasem można by powiedzieć bardzo dużemu, ale takie jest Automotive, bez względu na firmę i lokalizację. Twój post jest smutny i jeśli odczuwasz, że firma TRW zrobiła ci kiedykolwiek krzywdę to możemy nad tym wysoce ubolewać i w miarę możliwości wprowadzić działania naprawcze. Zachęcam Pracowników aby zawsze kiedy widzą, że coś jest nie tak przychodzili do mnie i zwracali na to uwagę. Rozwiązywanie problemów i konfliktów w takiej korporacji jak Nasza polega na tym, że trzeba porozmawiać z wieloma osobami, poznać racje obu stron, argumenty oraz dowody na niewłaściwie zachowania. Twój post niestety zawiera same ogólniki, rzeczy które może powiedzieć każdy aby tylko zrobić zamieszanie i wprowadzić niepotrzebny ferment. Odnośnie rekrutacji na pewno znasz się na tym jak należy dokonywać selekcji kandydatów. Jest na to szereg metod i zapewniam Cię, iż osoby wybierane do Pruszkowa są osobami kompetentnymi. Twój wpis zawiera również same ogólniki i nie wiem na dobrą sprawę jak się do niego ustosunkować. Jeśli chcesz cokolwiek dodać do swoich dotychczasowych wpisów to zachęcam do kontaktu ze mną: michal.stepien1@trw.com tel. +48 697 692 032 Jeszcze raz zachęcam do cywilizowanej dyskusji na tym portalu. Informuję również, iż firma ZF TRW w Pruszkowie deklaruje pełne wsparcie prawne (łącznie z ewentualnym złożeniem w prokuraturze wniosku o możliwości popełnienia przestępstwa) dla osób, które są szkalowane na tym portalu lub pod które ktoś się podszywa wypisując rzeczy nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Dziękuję! Michał Stępień Kierownik Działu Kadr ZF TRW Pruszków.

Midnight Odyssey
@Michał Stępień 06.11.2016 08:58

A tak na marginesie jeśli mowa już o cywilizowanych warunkach to może warto zająć się sprawą WC z którego roznosi się odrażający fetor na całą stołówkę ? Samo przejście przez ten obszar do męskiej szatni wywołuję odruch wymiotny a co dopiero spożywanie posiłków.Chyba ewenementem jest że WC sąsiaduje z miejscem spożywania posiłków przez pracowników gdzie są szafki,lodówki z prowiantem czy automaty z kawą,napojami itp. Ciekawe co na to Sanepid.Należało by chyba zamontować instrukcje obsługi WC oraz kamery bo wiele osób tam pracujących chyba nigdy na oczy nie widziało toalety.Myślę że dla osób z zewnątrz które odwiedzają firmę to niezły szok cywilizacyjny :-) Po wyrazach twarzy,minach pań które dbają o czystość stołówki i całego TRW ta praca to kara za grzechy młodości he he

Michał Stępień
@Midnight Odyssey 06.11.2016 09:54

Dziękuję za ten wpis. Idziemy w dobrym kierunku. Wpis jest istotną sugestią, problem i stymulatorem do rozwiązania dla Nas osób z zarządu. Odnośnie toalet postaramy się w budżecie wygospodarować pieniądze na odświeżenie lub nawet remont ubikacji. Niestety nie mam wpływu na ich lokalizacje tuż przy stołówce jest to raczej konsekwencją tego, iż firma ulokowana jest w budynku, który wpisany jest do rejestru zabytków. Jest to duży problem i sanepid mógłby mieć dużo do powiedzenia. Problem z umiejętnościami obsługi toalety ciągnie się niestety już parę lat, z punktu widzenia prawnego możemy tylko prosić, szkolić i liczyć na dobrą wolę. Instrukcja jest rozwiązaniem (jest już od paru lat gotowa) niestety może być tak, że ktoś sie może poczuć się urażony jej zawartością merytoryczną. Temat toalet bierzemy na tapetę mocno w 2017 mogę Cię o tym zapewnić.

beza

Pewnie, że taki specjalista ds. administracji @yah yah oprócz podstawy może liczyć na odpowiednie premie w tym zakresie, ale mnie bardziej zastanawia jakich socjali można się spodizewać, wiecie? Pozdrawiam

Michał

Szanowni byli i obecnie Pracownicy ZF TRW Pruszków! Zwracam się z uprzejmą prośbą do Was o prowadzenie tego formum dotyczącego Naszej firmy w sposób merytoryczny i cywilizowany, polegający na wymianie opinii, doświadczenia i ogólnych sugestii na temat firmy. Obecnie widzimy znaczny przejaw pisanej agresji oraz szyderstw względem jednego z Pracowników oraz bezpośrednie podpisywanie się jego nazwiskiem. Zwracam się z uprzejmą prośbą o zaprzestanie tego procederu i przekazywanie swoich uwag nie odbiegając od standardów. Jeśli ktoś ma pytania i wątpliwości serdecznie zapraszam do mojego biura, a udzielę wszelkich możliwych informacji. Dziękuję! Michał Stępień Kierownik Działu Kadr ZF TRW Pruszków.

Miki
@Michał 18.10.2016 12:37

Chłopie to żart !!!!

marian
@Michał 18.10.2016 12:37

Panie kierowniku Mam pytanie jako jakis operator produkcyjny maszyn czy na odlewni ile mozna w tak globalnej firmie zarobic czy to prawda ze tak licho nie wieze 2500 na reke pewnie letkkojak nie wiecej ale prosze o odpowiedz na ile pierwsza umowe mozna dostac i czy zeczywiscie jest az tak strasznie jak ludzie pisza

Aniela

Witam czy mógłby mi ktoś podać prywatny numer telefonu do Grażynki Duszczyk ?to moja dawna koleżanka wtedy najlepsza przyjaciółka ,pracowałyśmy razem jeszcze w spółdzielni eh co to były za czasy szukam jej od lat aby powspominać stare dobre czasy,miała wtedy olbrzymie powodzenie u facetów pamiętam doskonale!pewnie wyszła za mąz ,moze nawet nie raz pozdrawiam

Leszku

I jednego "specjalistę" mniej , nareszcie . Teraz przydupasy zaczną się bać .

Realista

Jak wypadła integracja w sobotę ?

ONA
@Realista 26.09.2016 17:58

Integracja ? Chyba raczej alkocholowa libacja,awantury,bijatyki,zero kultury poziom zerowy.Połamane kończyny,nosy...Nawet biednemu kierownikowi produkcji dostało sie,że wpadł pod stoł...Jak to nazywa się Impreza Integracyjna to ja dziękuje.Ta firma zatrudnia ludzi z pod ciemnej gwiazdy nie do takich imprez.Przyglądałam sie temu całemu cyrkowi i myslę że bedzie to oststnia taka impreza bo to wstyd na maxa przed dyrektorem Paulem Evansem.Bo co by nie mówić o ludziach z biura jest to człowiek na poziomie czego nie można powiedzieć o co poniektórych pracownikach ZF-Trw...

Suchy

Jaka atmosfera w firmie i jakie plany na przyszłość co do zatrudnienia pracowników ?

Suchy

Co tu tak cicho ?

Suchy

Dyrektora to już nie ma od listopada zeszłego roku .

zdziś

A czemu to szukają Plant Managera do fabryki? Posunęli dyrektora czy sam odszedł??

Realista

W Pruszkowie jest wspaniale , dla tych co nic nie potrafią . Częstochowska zmiana obstawiła się stadem anty-talentów .

Ślusarz

O co chodzi z tymi szczurami i okrętem ?

Zostaw opinię o TRW Steering Systems Sp. z o.o - Pruszków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRW Steering Systems Sp. z o.o