Waldi
27.12.2025 19:31
Ludzie kochani omijajcie ten komis szerokim łukiem. Ukraiński właściciel to (usunięte przez administratora) w pełni tego słowa znaczeniu. Sprzedają samochody wraki i powypadkowe jako bezwypadkowe. Wypierają się potem swoich opowieści jakie to jest piękne auto. Niestety będę zmuszony wstąpić na drogę sądową aby odzyskać pieniądze. Omijajcie wszystkich handlarzy ukraińskich.
Krystian
26.01.2026 10:31
Nie mam pojęcia jakim cudem kolega wysnuł takie wnioski. Spędziłem w Szczecinie 4 dni w celu kupna auta. Wiedziałem, że w okolicach (Zieleniewo/Morzyczyn) jest dużo komisów samochodowych - sprzedawcy importują je z Niemiec a auta najczęściej są dobrej jakości bo firmy ściągające je, są dla siebie konkurencją. Odwiedziłem prawie wszystkie komisy w okolicy a na Eurotrans natknąłem się na samym końcu i tam też kupiłem auto - Ford Focus 1.6 z 2012 r. (z potwierdzonym i legalnym przebiegiem 145000 km) - była jeszcze propozycja sprzedaży Opel Astra 1.4 z 2016 r., również w bardzo dobrym stanie, przebiegu i w tym samym budżecie, ale wersja silnika mi nie odpowiadała. Zakupionego Forda sprawdziłem przez VIN przy sprzedawcy, następnie na stacji diagnostycznej. Właściciel chętnie udostępnił auto do oględzin i jazdy testowej. Po zakupie, zdecydowałem się przeprowadzić pełny przegląd u mechanika, już w miejscu swojego zamieszkania i okazało się, że w aucie nie ma absolutnie nic do poprawki czy remontu, co jest fenomenem jak na 13 - letnie auto. Okazało się jedynie, że w przeszłości była delikatna, dobrze naprawiona przycierka na lewym boku ale uważam to za normalną sprawę - każdemu może się zdarzyć.
Podczas kupna auta, należy się zdroworozsądkowo zabezpieczyć i je dokładnie sprawdzić, gdyż często sprzedawca, nabywając auto, sam do końca nie zna jego historii. Zarówno właściciel, jak i jego syn, który sprzedał mi pojazd, jawili mi się jako uczciwi i rozsądni ludzie, sprzedający najlepszy towar jaki mogą, starając się dbać o reputację własnej firmy i nie zatajając żadnych znanych sobie informacji o pojazdach. Oglądane przeze mnie auta w Eurotrans, były w najlepszej formie ze wszystkich aut oglądanych w innych komisach w okolicy, jakie odwiedziłem. Wiem o czym piszę, bo sprawdziłem prawie wszystkie spośród około 30 placówek z używanymi autami w okolicy: odbyłem kilka jazd próbnych a sprawdzałem dokładniej kilkadziesiąt.
Podsumowując: na bazie własnego doświadczenia, mogę serdecznie polecić firmę Eurotrans każdemu poszukującemu auta w przynajmniej dobrym stanie od uczciwego, rzetelnego sprzedawcy. Powyższy komentarz "sprzedają samochody wraki i powypadkowe jako bezwypadkowe", jest tendencyjny, krzywdzący i nieprawdziwy. Rasistowskie wstawki pominę milczeniem, gdyż świadczą o totalnym braku kultury komentującego.
Zostaw merytoryczną opinię o Paweł Lichaczow Eurotrans