Sat-Guard Defense z siedzibą Warszawa

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 60 ocen.

Opinie o Sat-Guard Defense z siedzibą Warszawa

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sat-Guard Defense z siedzibą Warszawa

Agata

@kasika skoro nie zgadzasz się z użytkownikiem @misiio to jakie masz zdanie o Sat-Guard Defense z siedzibą Warszawa? Niestety nie zamieściłaś żadnych szczegółów odnośnie swoich doświadczeń, dlatego pytam czemu tak uważasz.

kasika

misiio,toni to coś chyba z głową się stało,Ty to na pewno jestes prezesem tej firmy albo jakimś kierownikiem że takie bajki piszesz,płacą oni ale sobie a nie pracownikom,nie wiem skąd takie bajki ci do głowy przychodzą.

żaba

ja powiem szczerze mam nic przeciwko takiej stawce wynagrodzenia na starcie, pod warunkiem że z czasem ona jednak może znacznie wzrosnąć, bo jestem specjalistą

klaus

Kogo obejmie stawka godzinowa? Stawka godzinowa ma obejmować również samozatrudnionych, którzy jednoosobowo świadczą usługi dla firm. Przestrzeganie przepisów dotyczących minimalnej stawki godzinowej będzie kontrolować Państwowa Inspekcja Pracy, która w tej sprawie zyska dodatkowe uprawnienia. Za naruszenie przepisów dotyczących wypłacania minimalnej stawki godzinowej przewidziano kary od 1. do 30 tys. zł. Ochrona pracowników Ustawa zakłada zakaz zrzeczenia się prawa do minimalnego wynagrodzenia czy przeniesienia go na inną osobę, a jego wypłaty muszą być dokonywane w formie pieniężnej. Gwarantuje również otrzymywanie przez zleceniobiorcę wynagrodzenia w wysokości wynikającej z minimalnej stawki godzinowej w regularnych odstępach czasu – w przypadku umów zawartych na czas dłuższy niż 1 miesiąc – co najmniej raz w miesiącu. Od 1 stycznia 2017 r. dla pracujących na określonych umowach zlecenia oraz umowach o świadczenie usług będzie obowiązywała minimalna stawka godzinowa w wysokości ponad 12 zł. W parlamencie zakończyły się prace nad ustawą wprowadzająca minimalną stawkę godzinową. Sejm RP 22 lipca br. przyjął poprawki Senatu. Teraz ustawa została skierowana do podpisu Prezydenta RP. Ile będzie wynosić stawka godzinowa? Poziom minimalnej stawki godzinowej jest skorelowany z wysokością ustalanego corocznie minimalnego wynagrodzenia za pracę. Minimalna stawka godzinowa będzie wzrastała w stopniu równym wzrostowi minimalnego wynagrodzenia ustalanego dla pracowników. Od 1 stycznia 2017 r., przy kwocie minimalnego wynagrodzenia za pracę wynoszącej 2000 zł, wprowadzana minimalna stawka godzinowa dla określonych umów cywilnoprawnych wynosić będzie – zgodnie z przepisami ustawy - 13 zł za godzinę. W latach kolejnych, wysokość tej stawki uzależniona będzie również od corocznej dynamiki wzrostu minimalnego wynagrodzenia za pracę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Markoxsx

Blisko mnie mają biura samochody nowe toyoty Yaris i nawet Porsche Carrera wygląda na nowy a z tego co czytam to takim kosztem udają porządnych biznesmenów cóż, ja złożył bym doniesienie na prokuraturę o usiłowanie popełnienia przestępstwa a w sądzie domagał się ustawowych odsetek plus odszkodowanie czyli zaległości razy dwa plus zwrot kosztów po czym wniósł o cofnięcie koncesji na prowadzenie działalności w tym wypadku Ochrony osób i mienia, bo chyba taki zakres ich działalność biznesowa obejmuje nie uczciwość w sektorze bezpieczeństwa publicznego powinna być karana z urzędu.

lek

Ha ha pracujcie za darmo jak nie macie rozumu zejsc z obiektow i zakonczyc meczarnie oszustow .

robol

robi nie pi..dol głupot że trochę się opuzniają dziś jest 21.01,2016 a my na obiekcie 9 osób nie mamy kasy za LISTOPAD 2015 rok i co ty na to .to jest banda oszustów, niech ich szlak trafi

miro
@robol 21.01.2016 20:26
robi nie pi..dol głupot że trochę się opuzniają dziś jest 21.01,2016 a my na obiekcie 9 osób nie mamy kasy za LISTOPAD 2015 rok...

to po co siedzicie opuście stanowisko pracy. oni i tak wam nie zapłacą.

ROBI

ODRADZAM, NIE PŁACĄ ,

atomek

kasy nie zobaczycie a tą suke powinni sprzedać do agencji w Niemczech prezesowa ha,ha

basto34

Sat Guard to firma której nikomu nie polecam.Pracowaliśmy u nich przez kilka miesiecy,tylko pirwsza wypłata była w dniu w którym miała byc,reszta to już jak sie ludzie upominali i to jeszcze z wielkim bólem.Potem nastąpiło że przez trzy miesiące nam nie wypłacili ani grosza,ani prosba ani grożbą,firme wyżucili a nas bez wypłat zastawili.Złożylismy sprawe do sądu,ale okazało sie że musimy to dac ze stopy cywilnej,bo pracowaliśmy na umowe zlecenie,a tym sąd pracy sie nie zajmuje.Wynajeliśmy adwokata,który nam wszystko wypisał i doradził jak to zrobic,poszła sprawa do sądu.Wyrok zapadł i mimo nakazu płatniczego i tak nam nie wypłacili.Złożylismy sprawe do komornika,i komornik firmie zablokował konta i dopiero wtedy nam wypłacono cało należnosc po kilku miesiącach.Napewno gdyby nie adwokat i komornik cieńko byśmy piszczeli,na innych posterunkach sprawy do sądu nie zgłosili i do dni adzisiejszego bez kasy zostali,za niedługo bedzie rok.Wiec nie polecam tej firmy.

owoc

sat-guart to firma najgorsza jaką znam płaco zopuznieniem pierwsza kasa po 3 miesiącach i jak tu żyć ,a jak się zwolnisz lub oni cię zwolnią to o kasie zapomnij,do sądu no i co wygrasz a KASY I TAK NIE WYPŁACAJĄ to jest jedno wielkie sk.....two sam tego do świadczyłem NIE ZATRUDNIAJCIE SIĘ SAD-TOOSZUŚCI.....

gfgf

Jaka forma zatrudnienia? Jeśli umowa zlecenie to jedna, czy może kilka? Proszę o konkretne informacje

pracownik byly 2014

witam bylem pracownikem tej firmy w 2014r firma zalega z 3-5 miesiecy z kasa dla pracownikow caly czas sa sprawy w sadzie i maja nakaz zaplaty i nic sobie z tego nie robia nie pakujcie sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nie bedziecie mieli kasy na czas mam nadzie w tym miesiacu ze w warszawie maja ponad 17 obiektow panstwowych i straca je a jesli nie to jest jakis uklad z urzedem

lkj

Mam pytanie, jaka formą zatrudnienia? Pewnie umowa zlecenie, a jak z wypłatami w całości czy dzielone na części np. z jednej firmy tyle, z drugiej reszta? Proszę o konkretną informacje.

Jachu

Jakie to obiekty miały by być w Ostrołęce?

basto34
@Jachu 02.04.2015 14:38
Jakie to obiekty miały by być w Ostrołęce?

nie pakujcie się do tej firmy,nam prawie od roku zalegają na kilkanaście tysięcy zloty,nie ma kontaktu,nie odbierają telefonów,mają gdzieś pracowników tylko mówią pracujcie kasa będzie,ale nie ma do dziś.

Zła
@Jachu 02.04.2015 14:38
Jakie to obiekty miały by być w Ostrołęce?

od 1 maja stracili stary szpital i urzad mazowiecki nie wiem czy maja jakies obiekty na Ostrołęce

Gonia

UWAGA SAT GUARD OSTROŁĘKA ogłaszaja sie na obiekty biurowe zalegaja z wyplatami nza 2-3 miesiace na 2 obiektach ostrzegam nowych pracownikó nie dajcie się wpakować na minę

Zła

SAT Guard zaleglość z wypłata 2 miesiące dodam ze jestem zona pracownika zadzwoniłam do koordynatora "obiecuje pani jutro kasa będzie na koncie :) dzwonię następnego dnia "obiecuje pani kasa będzie do końca miesiąca (moje pytanie którego? zjechałam gościa (żalił się mojemu że byłam nie kulturalna :) , zadzwoniłam do księgowej oczywiście głuchy telefon wreszcie odebrała kulturalnie ja zjechałam :) powiedziałam że jak kasy nie będzie do jutra to idę do adwokata nie będe streszczała całej miłej rozmowy Ale Panowie i Panie mała sugestia dajecie nr tel do księgowej swojej żonie mężowi gwarantuje księgowa długo nie wytrzyma :)) wypłata wpłyneła na drugi dzień :D sposób stosuje jak tylko wypłata opóźnia się o 1 dzień DZIAŁA :)

basto34
@Zła 01.04.2015 11:15
SAT Guard zaleglość z wypłata 2 miesiące dodam ze jestem zona pracownika zadzwoniłam do koordynatora "obiecuje pani jut...

ciekawe jak żeś się dodzwoniła jak telefonów nie odbierają

gosia

Ja swoje pieniadze odzyskalam, zadzwonilam, zjeb***** ksiegowa jak psa ( niestety,ile idzie czekac ) i nastepnego dnia pieniadze byly na koncie. Pozdrawiam

Piotr

Ludzie wypisujecie o tej firmie historie,wiekszosc z was to pracownicy, tak Wam zle a siedzicie bez kasy,i narzekacie ,podekmijcie decyzje robie i cicho siedze lub odchodze ,a wtedy kierownik pan krzysztof N, bedzie mial problem bo trzeba bedzie go skolonwac ,gdyz jest bardzo skuteczny, oszołom, pozdrawiam ,

jan64

Jak najdalej od tej firmy,w zeszłym roku w sierpniu firmę wyrzucili i do dnia dzisiejszego nikomu z kilkunastu pracowników za kilka miesięcy nie wypłaci na kilkanaście tysięcy złotych,uważajcie na nich.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kalafior

A propo sat-guardu, jak twierdzą poprzednicy okazuje sie to wszystko całą prawdą. Ja ze swojej strony mogę dodać, że jak człowiek pracujący jednocześnie w 3 pracach jako ochroniarz, może kompetentnie wykonywać swoje obowiązki i być donosicielem do "pana" dyrektora. A pan Lech Walorski na pewno będzie wiedzieć o kogo chodzi.

kierownik

Zabrac wszystkie obiekty firmie SAT GUARD zeby skaczyc oszustwo ludzi . Jak w tych czasach mozna nie zaplacic pracownikowi za prace 5 miesiecy to szok to nie ochrona tylko dziadostwo .

alek

Jak sie nie wstydza oglaszać ciągle ze potrzebuja do pracy ludzi zeby ich oszukac i nie zaplacic . Po prostu kto taq firma rzadzi jakis nieudacznik z peknietego kondona . Nie masz kasy to nie oszukuj biednych ludzi zawin rekawy i pracuj jak ci ludzie co maja dzieci a przecierz ida swieta po prostu firma dno oszustow jak najszybciej kontrola izby skarbowej .

stach

Zwlaszcza jakie obiekty mają na Slasku?

jk

A wiadomo może co teraz jeszcze ochraniają?

mirk

Kto u tych oszustów pracuje NIE PŁACĄ 5 MIESIĘCY ... Ostrzegam nowych pracowników to mina czyli dziadostwo bez pieniędzy . Unikać SAT GUARD jak ognia ......

anonim

(usunięte przez administratora)

Zadowolony klijent

Polecam tą firme windykacyjna,wszystko sprawnie poszło odzzyskali mi pieniądze za 3 miesiące pracy w Sat-Guardzie plus odsetki..Polecam gorąco..

gosia

Ludzie, dlaczego z tym nic nie robicie ?? na maila odezwaly sie dwie osoby a wysylajac zbiorowe wezwanie do zaplaty mamy wieksze szanse. Ja osobiscie zglaszam sprawe do telewizji, nawet gdy kasy nie uzyskam, sprawie ze ta "firma" bedzie miala duze problemy. Ciagle wierze, ze wiecej z Was sie do mnie odezwie...

Olcia55
@gosia 27.10.2014 18:27
Ludzie, dlaczego z tym nic nie robicie ?? na maila odezwaly sie dwie osoby a wysylajac zbiorowe wezwanie do zaplaty mamy wieksz...

Ja się odzywam to jest najgorsza firmą w jakiej pracowałam.Bezczelnie oszuści zwłaszcza prezes czachowska i ten począł się boże dyrektor pawłowski. Oszukują dra się na pracowników nie płacą ludzie nagminnie odchodzą bo nie płacą.radzę wam objęcie ta firmę

krzychu58

Jak najdalej od tych oszustów,nie dajcie się nabijać w butelkę,a jak wam mówią żeby robić bo będzie kasa,to im nie wierzcie,bo myśmy się sami przekonali i teraz jesteśmy parę miesięcy bez wynagrodzeń,wiszą nam po parę tysięcy złoty.

Frajerzy

Płaczecie że nie płacą a pracujecie dalej w tej firmie dlatego was tak traktują bo wiedzą że dalej bez kasy będziecie pracować.Jesteście niewolnikami samych siebie,a właściciel się smieje ze zatrudnia frajerów.

janek45

mi i moim kolegom zalegają już cztery miesiące,firmę SAT GUARD wyrzucili a ludzi bez kasy zostawili.

Były pracownik

Pracowałem w tej firmie od zeszlego roku,na poczatku byli wyplacalni pózniej zaczeli krecic i motac.Nie można bylo sie dodzwonic do biura a jak sie juz udalo to twierdzili ze wyplaty sa juz wyplacone a to nie bylo prawdą.Zalegli są mi 3 wypłaty i nie wiem czy mi wyplaca poniewaz mnie zwolnili.Czy ktos jest z okolic Śląska albo Zagłebia ktorym zakład zalega z wypłatami?

anonim

(usunięte przez administratora)

byly pracownik

Ja jestem z Zagłebia i tez byl z chęcią zlozyl pozew zbiorowy do sądu..

gosia
@byly pracownik 07.10.2014 08:50
Ja jestem z Zagłebia i tez byl z chęcią zlozyl pozew zbiorowy do sądu..

poprosze sie ze mna skontaktowac na maila malgos28@wp.pl w sprawie pozwu zbiorowego

gosia

Witam, szukam osob ze slaska oszukanych przez firme Sat Guard. Chce zlozyc pozew zbiorowy, niestety rowniez dalam sie nabrac..

robol

jest koniec września a ja nie mam całej kasy za czerwiec a gdzie lipiec sierpień kordynator obiecanki ze dziś lub jutro napewno kasa będzie itd FIRMA SAT-GUARD to TRAGEDIA OOOODRADZAM,,jak chcecie żeby wasze dzieci jadły chleb to ją omijajcie PREZESIE JAK TAK MOŻNA przecież dzięki nam prowadzisz ten biznes ;bo na dziś wygląda to TRAGICZNIE.

MARCIN37

JAK NAJDALEJ OD TEJ FIRMY.NIE PŁACĄ,NIE ODBIRAJĄ TELEFONÓW,OSZUSTY,OSZUSTY.

PAWEŁ43

JAK NAJDALEJ OD TEJ FIRMY.....ZLODZIEJE,ZŁODZIEJE,GDZIE NASZA KASA.........

jan23

oszusty,nie płacą....

redaktor

Jeśli chcesz skontaktować się z redakcją programu „Sprawa dla reportera”, - zgłoś temat i zadzwoń: +48 (0-22) 547 44 50

GLODNY

MAM PYTANIE! GDZIE W "PANSTWIE PRAWA"TZN. POLSCE SA SLUZBY KTORE SA ZOBOWIAZANE DO PRZESTRZEGANIA TEGO PRAWA?! ZUS PANSTWOWY ORGAN ZATRUDNIA PARE LAT Z KOLEI FIRME KTORA OKRADA,PRACOWNIKOW NA WSZYSTKIE MOZLIWE SPOSOBY,A POWINIEN(ZUS) STAC NA STRAZY PRAWORZADNOSCI W PANSTWIE POLSKIM!FIRMA SAT - GUARD I JEJ POCHODNE FIRMY KRZAKI WLASNIE TO ROBIA!

misia

Niestety i pracownicy z biura nie otrzymują wynagrodzenia nawet po kilka miesięcy. To szczera prawda we wszystkich opiniach nie szanują pracownika i najlepiej by mu nie wypłacali pieniędzy. Odradzam pracy w tej firmie jak i w innych tego zarządu bo niestety mają kilka.

adam25

( usunięte przez administratora ) nie odbieraja telefonow

jacek59

to nie jest żadna firma ochroniarska,tylko naciągacze,oraz jak wycykac pracowników,brak wypłat,nie odbieranie telefonów jak nie ma wypłaty,horror jak takie coś może istnieć,żeby tak ludzi traktować,nie dość ze im grosze płaca już dawno powinni ich zamknął.

krzychu53

oszusty,oszusty i nic innego jak najdalej od tej firmy,,,

misiio
@krzychu53 25.07.2014 19:33
oszusty,oszusty i nic innego jak najdalej od tej firmy,,,

Ci co piszą "gdzie moja kasa",&quot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; często sami mają coś na sumieniu. Łatwo oczerniać w sieci. Jako pracownik firmy mogę powiedzieć, że firma staje na wysokości zadania, jest żetelna i ma doświadczenie wieloletnie w temacie.

ktos

przeciez jest sezon urlopowy,pani ksiegowa za jakies pieniadze musi wyjechac na urlop,a podobno jest w trudnej sytuacji.ona biedna ,a pracownik ktory ma na utrzymaniu rodzine czteroosobowa moze zdychac.

maciek

Panowie co wy nie wiecie ze oni was kłamią , a szczegulnie koordynatorzy firmy, a szczegulnie ten pan po zawodówce co jest szefem na zusach ,niewierzcie im jak chcecie odzyskac kase to tylko do TVN to zgłoscie bo napewno macie umowe zlecenie wiec trzeba wiecej osób sie zebrac i do sadu z tym isc.Pozdrawiam były pracownik tej beznadziejnej firmy krzak.

dziękuję :)

Wszystkim z Państwa, którzy zamieścili swoje opinie z całego serca dziękuję. Zaoszczędziliście mój czas, pieniądze i zaangażowanie. Jedyne co mogę Państwu polecić w ramach odzyskania pieniędzy to zbiorowy pozew sądowy - m.in. 10 osób.

Israeli

sNIEWYPŁACALNA .. właścicie [usunięte przez administratora]wydaje dlatego firma nie ma pieniędzy - Omijać omijać omijać

DAREK42

NIE POLECAM, [usunięte przez administratora],PROSBY O WYPŁATY,BRAK MOZLIWOSCI KONTAKTU Z FIRMĄ,WSZYSTKO CO TU PISZĄ TO NAJSZCZERSZA PRAWDA,NIESTETY........

obcy3

Czy w tej firmie pracuje pracował zarzadzal lub prowadził jakakolwiek działalność. Pan J[usunięte przez admina] Asstraszy pan na emeryturze który właśnie chce współpracować z nasza firma i wprowadza fanaberie jak to rządzi w jednej z firm ochroniarskich z warszawy a jeździ autem z logo tej waszej firmy

Zostaw opinię o Sat-Guard Defense z siedzibą Warszawa - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sat-Guard Defense z siedzibą Warszawa