Basia25.05.2026 21:25
Stanowczo odradzam ten warsztat każdemu, komu zależy na bezpieczeństwie i profesjonalizmie. Usługa sezonowej wymiany opon kosztowała mnie tutaj 200 zł – standardowo bez wystawienia paragonu. Niestety, od razu po wyjeździe z warsztatu okazało się, że przy prędkości 120 km/h kierownica niemal wyskakuje z rąk od potężnych drgań (dodam, że felgi są te same, na których na zimówkach auto jechało idealnie).
Zaniepokojona pojechałam na stację diagnostyczną. Wynik? Zawieszenie auta w stanie perfekcyjnym, winne jest wyłącznie fatalne wyważenie kół. Wróciłam więc z reklamacją. Pan wulkanizator, zamiast uderzyć się w pierś i naprawić swój błąd, szedł w zaparte, że wszystko zrobił dobrze. Co więcej, za tę „przyjemność” wysłuchiwania jego zapewnień skasował mnie na dodatkowe 40 zł! Tutaj, o dziwo, paragon już potrafił wystawić – najwyraźniej miał pełną świadomość, jak bardzo naciągana i bezczelna jest to opłata.
Zamiast rzetelnej usługi i szukania przyczyny drgań, Pan od samego początku nachalnie próbował namówić mnie na zakup nowych opon i felg u niego w warsztacie. Klasyczne naciąganie i unikanie odpowiedzialności za źle wykonaną pracę.
Dopiero wizyta w profesjonalnym serwisie rozwiązała problem. Okazało się, że koła były fatalnie wyważone przez poprzednika. Po profesjonalnej poprawce auto w końcu jedzie idealnie. Jeśli nie chcecie marnować czasu, nerwów i podwójnie płacić za tę samą robotę – omijajcie to miejsce szerokim łukiem.