Pomoc kuchenna24.07.2024 17:20
Rozmowa przebiegła w bardzo przyjemnej, kulturalnej atmosferze. W poprzednim wpisie z 2019r. ktoś wspominał, że personel jest nie miły. Według mnie jest jak najbardziej w porządku tak samo jak i szefostwo. No chyba że ktoś jest wrażliwy na przekleństwa które zdarzają się często w kuchni. Pracy jest bardzo dużo ponieważ większość zamówień jest realizowana online. Trzeba pracować bardzo sprawnie, pamiętać od razu większość rzeczy które są pokazane za pierwszym razem - nie ma tutaj czasu za bardzo na naukę. To że dynamika pracy jest na wysokich obrotach, pracowników jest dużo a kuchnia jest mała sprawia że jest bardzo ciasno i można kogoś poparzyć. Poprzedni też wpis wspominał o tłuszczu spadającym z sufitu - spada tłuszcz z okapu. Ogólnie uważam, że higiena na kuchni powinna być dużo większa niż to co jest obecnie. Opłukiwanie używanych wcześniej garnków, patelni, naczyń do obróbki termicznej to zdecydowanie za mało aby zagwarantować dobrą czystość. Nie dziwę się że tak jest - bo nie ma czasu aby bawić się w długie zmywanie a zamówienia same się nie zrobią.
Jeśli ktoś planuje tutaj pracować to polecam pod warunkiem że masz doświadczenie w gastronomii, szybko zapamiętujesz rzeczy. W przeciwnym wypadku podziękują ci po 2 dniach okresu próbnego który jest płatny.