Nie polecam firmy w której jesteś tania siła robocza. Nieodpowiednie osoby na stanowiskach wyższych tzn Pani manager, która nie ma kompetencji do prowadzenia ani firmy ani tym bardziej ludzi. polecam kurs szkolenie lub studia z zarzadzania zasobami ludzkimi a przede szysrtkim poczytanie i zastosowanie co to jest szacunek do drugiego człowieka. Szef firmy z Norwegi tak samo. Zero szacunku do pracownika. Jestes tania siła robocza i masz robić co ci kaza, siedziec cicho, nie odzywac się i całować w ręce kleczac na kolanach za "wypłate na czas", która w rzeczywistości mało kiedy była na czas. A na jakakokwiek informacje na ten tamat i uprzedzenie nie można było liczyc.ale oczywiście przy "(usunięte przez administratora) gdy managerka miała zły humor to był argument na wszystkie twoje przewinienia. "doceń że masz wypłatę na czas". Oprocz szacunku, zarządzania zasobami ludzkimi firma itd. Polecam również przejść się na kurs nt. (usunięte przez administratora)bo niestety ale niektóre sytuacje i zachowania zakrawały o to. Wszystkio co jest wymienione w ogłoszeniu o pracę to jedna wielka ściema. Tak jak zapiski w umowie o wielkich wyjazdach i delegacjach. Śmiech na sali. Odkąd powstał oddział w Polsce wycieczka do Norwegi jesy wielce organizowana. Kurs z archicada to samo. Nidhy się go nie doczekałam. Ale to może i dobrze bo lojalki podsuwane do podpisywania podobno.
Radzę nie zatrzymywać się w firmie.na dłużej a najlepiej szukać czegoś innego. Bo wszystko jest ok jak jesteś potulny. Gorzej jak powiesz swoje zdanie głośno a nie daj Bóg jak powiesz ze coś Ci nie pasuje. Wtedy już jesteś jednym wielkim zerem i nikim dla szefostwa (w zasadzie to od początku jesteś ale pozory są)
O samej treści ogloszenia o prace:
-stabilne zatrudnienie-jak siedzisz cicho i znosisz wszystko w tym humory managerki i ewentualne o pierdziele
-rozwój zawodowy oraz możliwość awansu-brak. Jedynie możesz podszkolić archicada. Ale miesiąc i tyle. Jeśli chodzi o awans-wszyscy na takich samych stanowiskach. Ewentualnie przy hucznych "monthly meeting" jakies pseudo awanse ktote nie mają odniesienia w rzeczywistości ani tym bardziej w wypłacie.
-pracę w międzynarodowym zespole. Tak. Polacy i Ukraińcy jako tania siła robocza i szefostwo z Norwegi.
-komfortowe warunki pracy-normalne. Biurko krzeslo sprzet.
-nowoczesne biuro-?? Zachecam do wycieczki na Google maps i zobaczeniu tego biura. Nowoczesne biuro to może być Spire. A to już chyba lata świetności ma za soba
-profesjonalne szkolenia-j. W.
Jeśli chodzi o obowiązki z ogloszenia:
-praca na wszystkich etapach projektowania - nie do końca rozumiem bo zawsze robisz to samo, jedyne co zmieniasz to "fajkę" przy norweskiej nazwie statusu projektu. Więc nie ma żadnego rozróżnienia na koncepcję budowlany i wykonawczy rączej
-udział w konkursach-? Tal. Był jeden. Tylko dlatego że jedna z pracownic się uparła i cisnęła żeby wziąć udział. I to by było na tyle.
-" weryfikacja dokumentacji projektowej pod względem przepisów i WYMaGAN KLIENTA" - tzn (usunięte przez administratora) się jak wcisnąć łóżko szafę i biurko w 5m2 pokoju, i szukanie samemu sobie przepisów i dopasowywanie który jest ok i dotyczy twojego projektu.
Nie polecam i nie radzę wierzyć w wielkość tej firmy. Jej profesjonalizm, zajebi#stosc, szerokie uśmiechy i milutkie troskliwe podejście, bo to tylko przykrywka. A później wychodzi szydło z worka.
Poza tym projekty robi się w j. Norweskim. Da się przyzwyczaić.
Ale po 1wsze najczęściej szukać i tłumaczyć przepisy i główkować się o co chodzi musisz sam. Po 2gie zapomina się całkowicie o polskich więc później poszukując pracy z zawodzie i w polskich biurach jest kiepsko i ciężej przejść.