Super praca dobre zarobki dzięki czemu można wziąć kredyt i budować własny dom.
skubaniec
01.04.2022 16:17
tia- kto se wybuduje to se wybuduje .... :):P
ober
20.03.2022 14:43
Wiadomo coś kiedy zamykają hale - na wczasowe? Bo kwiecień za pasem ludzie chcą rezerwować wczasy?! - ale nie wiadomo na kiedy? Kiedyś już było wiadomo , a teraz ?
bayraktar
28.03.2022 13:25
no właśnie- kiedy ??? - mam do rezerwacji bilety lotnicze !
Przychody i zysk TULPLAST SOCHA
17,7 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Podpieczna waży 75kg i ma 160cm wzrostu. Porusza się za pomocą chodzika i potrzebuje wsparcia przy wstawaniu. Ma nadciśnienie tętnicze i trzeba pilnować przyjmowania leków.
Obowiązki:
Do obowiązków opiekunki/opiekuna należeć będzie przede wszystkim opieka nad podopiecznym: pomoc przy ubieraniu/rozbieraniu oraz przy higienie ciała. Dodatkowo towarzyszenie w wizytach u lekarza oraz prowadzenie domu i przygotowywanie posiłków.
Wymagania:
Poszukujemy osób, których język niemiecki jest na poziomie dobrym ponieważ Pani Erika jest bardzo kontaktowa i lubi rozmowy.
Oferujemy:
Pracę w firmie, która działa z powodzeniem od wielu lat na polskim rynku w oparciu o jedną, prostą umowę.
Składki do ZUS na poziomie nawet przeciętnej krajowej
Wysokie premie za polecenie opiekuna lub klienta
Gwarantujemy zakwaterowanie, wyżywienie oraz opłacony i zorganizowany przejazd w obie strony.
Stawka: 1150 euro netto/miesięcznie
Prosimy o dopisanie następującej klauzuli: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926, ze zm.)"
Oferty Pracy w Niemczech
Oferty pracy w Niemczech
Opiekun osoby starszej w Marburg...
Pani Frieda ma 81 lat, waży 62kg i ma 162cm wzrostu. Nie wstaje z łóżka więc konieczne jest dbanie o...
Google Plus
WROCŁAW
LUBLIN
POZNAŃ
Opieka nad seniorami w Polsce:
Oferujemy usługi z zakresu opieki nad osobami starszymi również na terenie Polski. Jeśli poszukujecie Państwo sprawdzonej, doświadczonej pomocy dla bliskiej starszej osoby, to zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą. Realizujemy usługi na terenie całego kraju.
Messerschmitt logo
Messerschmitt – wytwórnia lotnicza założona przez niemieckiego konstruktora lotniczego, późniejszego profesora, Willy'ego Messerschmitta w marcu 1926 roku jako Messerschmitt Flugzeugbau GmbH. Poszukując wsparcia ze strony rządu Bawarii, Messerschmitt połączył swoją firmę z Bayerische Flugzeugwerke. 11 lipca 1938 roku Messerschmitt założył nową firmę pod własnym nazwiskiem (Messerschmitt AG), która przejęła całe zakłady Bayerische Flugzeugwerke. Główna fabryka samolotów znajdowała się w Augsburgu, mniejsze zakłady powstały w Ratyzbonie i Obertraubling.
Messerschmitt AG zaprojektowała podczas II wojny światowej wiele pionierskich konstrukcji, takich jak pierwsze seryjnie budowane samoloty z napędem odrzutowym (Messerschmitt Me 262) i rakietowym (Messerschmitt Me 163 Komet).
Po wojnie firma Messerschmitt AG, po przejęciu zakładów Bölkow GmbH (1968) i połączeniu w 1969 roku z Hamburger Flugzeugbau GmbH (spółką należącą do Blohm und Voss) utworzyła największy niemiecki koncern lotniczy Messerschmitt-Bölkow-Blohm (MBB). W 1989 roku MBB zostało przejęte przez DaimlerChrysler Aerospace AG.
Wybrane typy samolotów:
Messerschmitt Me 609 - prototyp ciężkiego myśliwca
Messerschmitt P.1101 - prototyp myśliwca odrzutowego
Zostaw
06.02.2022 15:39
Wiadomo coś kiedy hala nowa wystartuje? Będziecie zwiększać zatrudnienie?
cv
09.02.2022 14:48
ogłoszenia wiszą, wiec szukaja
Witam Co myślicie o wprowadzen
04.12.2021 23:07
Witam
Co myślicie o wprowadzeniu jakiegoś stażowego bądź więcej etapów awansów w firmie?? Patrząc z perspektywą czasu po przepracowaniu 3 lat praktycznie pracownik produkcyjny osiąga maximum możliwości większych zarobków ( pomijam podwyżki roczne, które są jakie są...) wprowadzając powiedzmy stażowe, które moim zdaniem jest ciekawym rozwiązaniem, daje się pracownikowi mobilizacje do pracy i chęci nawiązania współpracy z firmą na dłużej.
Kooool
15.01.2022 19:22
Przydało by się, ale być może już jest ale nikt o tym nie wie, wiadomo tulplast, (usunięte przez administratora) , zakłamanie i mydlenie ludzią oczu
Nie polecam pracy w lokacji Ni
13.12.2021 11:27
Nie polecam pracy w lokacji Niepołomic Kraków. Tutaj panuje kolesiostwo układy wzajemnej adoracji . Obcy z poza kliki jest nikim (usunięte przez administratora). Nikomu nie życzę tutaj trafić . Układy i kolesiostwo tak tu jest i to się tutaj liczy najbardziej. Ta organizacja jak politycy (usunięte przez administratora) . Obiecują marchewkę i biegaj jak chcesz ją złapać ale nigdy nie złapiesz (usunięte przez administratora) . Nie polecam .
Stl 09.12.2021 10:33
@Przedszkole
Jesteś żenujący to pracuj tak aby być w gronie kolesiostwa
Nie Stl 10.12.2021 08:26
@Stl
A nie pomyślał Pan Panie STL , że nie każdy chce być kolesiem i podlizywać się. Trzeba pomyśleć Panie STL . Nawet nie wiadomo kto bardziej potrafi manipulować czy STLe BDedami czy Bdesy Stylami . W każdym razie nie polecam . STLe spokojnie wiem grunt pali się Wam pod nogami(usunięte przez administratora)
Pracownik 11.12.2021 11:11
@Przedszkole
Tak może tylko wypowiadać się sflustrowany handlowiec któremu wydaje się ze wykonywał bardzo robotę ale w końcu stwierdził ze to nie dla niego i odszedł a teraz ponownie chciałby wrócić bo nie poszło w innych firmach. Proces rekrutacyjny jest taki sam dla każdego , nie ma żadnego kolesiostwa i nie obrażaj innych którzy na to sobie zapracowali. Jest wiele przykładów gdzie BD awansowali z Interkadry na stanowisko BD i bardzo dobrze sobie radzą. Tobie nie wyszło trudno , życzymy powiedzenia w innych branżach.
Paweł Nowy wpis 12.12.2021 11:19
@Pracownik
Zgadzam się w pełni z tym wpisem. Zasady rekrutacji są wszystkim znane i sam proces jest obiektywnie prowadzony nie tylko przez przełożonego. Nie obrażaj tych którzy ciężko zapracowali na swój awans lub wygrany proces rekrutacji. Każdy powinien zaakceptować swoje porażki a nie szerzyć hejt
Nepotyzm Nowy wpis 12.12.2021 13:08
@Pracownik
A czy Ty wykonujesz bardzo dobrze swoją pracę czy Ci się tylko tak wydaje. Wszystko jest uczciwie i proces jest uczciwy poza nami ,, kolesiami ,,
CC (usunięte przez administratora) Nowy wpis 12.12.2021 16:34
@Pracownik
A Tobie co się wydaje ? Wydaje Ci się , że jesteś taki dobry , że zawdzięczasz wszystko sobie, że dostałem i jesteś tu gdzie jesteś dzięki sobie? To Ci się tylko tak wydaje. Tutaj nic się nie liczy poza podliwywaniem się STLowie i SCM owi . Tutaj jest jeden proces od 20lat i nie jest on transparentny . Pracowałem tutaj w latach 2010-2015 i wiem jakie tutaj panują zasady wzajemnej adoracji . Niestety wszysto o tym kolesiostwie to prawda tutaj niestety to jest razy 1000 niż w przeciętnej firmie.
Przedszkole Nowy wpis 13.12.2021 09:35
@Pracownik
Szanowny Panie w Lokacji Niepołomice jest właśnie bardzo dużo przykładów kolesiostwo, nepotyzmu i wianuszka wzajemnej adoracji. Nie każdy ma ochotę się podlizywać jak to ktoś wyżej napisał . Ocenianie ludzi nie obiektywie(usunięte przez administratora). Nie wmawiaj sobie i innym , że nie zatrudniacie ludzi po znajomości bo tego ukryć się nie da . Proces procesem ale jak on jest obiektywie oceniony . Ktoś od startu ma warunki CC a inni mają udowadniać . Nie traktujecie ludzi równo i cieszę się , że pół roku szukacie ludzi przez agencję i już coraz mniej naiwnych . (usunięte przez administratora) . Dlaczego ludzie a agencji którzy zrobili plan nie otrzymywali ani 100 zł premie . Wykorzystujecie ludzi w trudnej sytuacji jak każda agencja i każda firma wspomagająca się robotnikami z agencji. (usunięte przez administratora) Nie polecam i będę tutaj to ostrzeżenie pisał do końca moich dni .
Teraz praca tam do masakra. Ni
29.12.2021 17:45
Teraz praca tam do masakra. Nie kompetentny koordynator na Warszawę nie wiem jak inne regiony , dzwoni do swoich pupilek ( dwie menago) żeby jej powiedziały jak coś się robi. Grafiku to wigile nie ogarnia sprawdzają za nią ( przydupaski)Poprostu dramat. Ludzie z długim stażem się zwalniają i nikt nie reaguje nigdy tak nie było. Szefostwo które jest wyżej może czas się przyjrzeć temu co się dzieje czemu ludzie z takim doświadczeniem odchodzą ?
Wawa
Nowy wpis04.12.2021 23:34
@Paulina
Ja zdecydowanie w innej firmie chyba pracowałam - u mnie kierowniczka konkret, nie ma miejsca dla tych, którym się nie chce, a regionalna, no cóż swoją robotę musisz robić, nigdy nic złego nie usłyszałam.Miła, chociaż konkretna. Grafik zawsze dało się z kierowniczkami dogadać, chociaż wiadomo na wolne weekendy nie ma co za bardzo liczyć, ale w końcu to CH
Hmmm
Nowy wpis05.12.2021 11:06
@Paulina
Rzeczywiście, moze to być masakra dla ludzi, którzy chcą stać i pachnieć. Ch jest specyficzną pracą. Pracujesz z różnymi ludźmi, weekendy praktycznie wszystkie. To że tam gdzie największy ruch potrzeba najwięcej ludzi - każda marka tak funkcjonuje. "Niekompetentny " piszemy razem jak już chcemy być tacy kompetentni;)
Kamila
08.10.2021 14:31
Nigdy nie dostaniesz tam podwyżki, ludzie którzy tam pracują po 10 lat ciagle maja taka sama stałą pensje i nawet nie chce dać podwyżki, jedynie ci co są na umówię, gdzie jest najniższa krajowa( młodszy handlowiec, handlowiec) tylko im wzrasta, wiec wychodzi, że manager ma taka sama pensje jak młodszy handlowiec.
bylypracownik
08.10.2021 15:05
@Kamila
oszukuja ludzi, trzeba na nich uwazac mocno, nie szanuja perosnelu,(usunięte przez administratora)
Ola
08.10.2021 19:53
@Kamila
Sądzę że podwyżki są tylko na stanowiskach menadżerskich ale z jakiego tytułu to nie wiem. Najgorsze jest to że są ludzie którzy pracuje ponad 10 lat i zarabiają cały czas tyle samo, a przyjdzie jakiś menago (usunięte przez administratora) i dostaje podwyżkę. Chyba nie tedy droga. Ludzia zaczynaja otwierać się oczy to widać po ciągłych ogłoszeniach.
Były Pracownik
20.10.2021 22:07
@Ola
Zastanawiam mnie tylko czemu nikt z firmy nie robi sobie z tych komentarzy nic. W każdej plotce jest ziarno prawdy. Firma naprawdę traci świetnych pracowników przez nie umiejętne zarządzanie. Przyjrzycie się pracy koordynatorów, Menadżerów to co oni robią jest niedopuszczalne.
Zostałam sama w Wola Parku to jak zapytałam czy mogę iść na przerwę i zamknąć salon na ten czas ? Koordynator na to : „ Skoro musisz”
To są warunki pracy za (usunięte przez administratora)brutto ??
13.12.2021 11:30
ikf
Przebieg rekrutacji
ogłoszenie na "olx"
odpisanie pracodawcy
zaproszenie na rozmowę - na korytarzu w firmie
od następnego dnia można pracować- nawet na "czarno bez umowy" potem jakieś badania- na początek byle gdzie.
Pytania
brak zasadniczych trudnych pytań
Przyjmę do pracy przy poprawia
13.12.2021 11:23
Przyjmę do pracy przy poprawianiu cebuli po maszynie.
15 zł netto/h
Brzeźno wczoraj 21:19 Pełny etat Umowa o pracę
Dzień dobry, Zapraszamy chętne
07.12.2021 19:08
Dzień dobry,
Zapraszamy chętne osoby, sprawne fizycznie do pracy (usunięte przez administratora) przy zbiorze:
- malin
- ogórka
- fasolki szparagowej
- możliwość innych drobnych prac polowych.
Gwarantujemy domową i przyjazną atmosferę w zamian za dokładność i precyzyjność
05.12.2021 18:11
TUSKICRON - najbardziej zjadli
05.12.2021 18:13
TUSKICRON - najbardziej zjadliwy polski wirus , zmutowany na złączu NS2,siejący zgrozę, z charakterystycznym kolcem nadpobudliwości, agresji , prymitywnej mowy i zachowań, destrukcyjnej "nowoczesnej" myśli i wizji zdeprawowanego życia. Zainfekowanego osobnika określa się mianem : HEJTUSKER
Czytaj więcej na https://pogoda.interia.pl/wiadomosci/news-silny-mroz-i-burze-sniezne-imgw-wydal-pierwsze-ostrzezenia,nId,5684781#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Panowie jak wyglada u Was kwes
05.12.2021 17:47
Panowie jak wyglada u Was kwestia premii swiatecznych i kwartalchych. Dostakecie na swieta jakies paczki dla rodziny ? Warto sie do Was przeniesc ?
Na "inflacyjną" czekają wszysc
04.12.2021 23:02
Na "inflacyjną" czekają wszyscy, zobaczymy czy będzie trzeba uciekać na dobre czy nie....
Przodownik Pracy
02.12.2021 11:15
Jak tam tulplastowcy po podwyżkach ?
śmiali/ cieszyli
02.12.2021 11:09
cały czas do roboty szuka- to nic dobrego nie wróży o tej firmie- jest coraz gorzej- atmosferę w firmie można "nożem kroić" już..... - nic tylko (usunięte przez administratora)
Pracownik przy 200h u dziada z
19.11.2021 17:53
Pracownik przy 200h u dziada(czyt. prywaciarza) zarabia 3300
Na konto według umowy 2000
1300 (usunięte przez administratora)..
Po podwyżce według umowy 2300 na konto
1000 (usunięte przez administratora)..
Tak (usunięte przez administratora) dochodzą do bogactwa dymając pracowników bo według nich jest to uczciwa podwyżka.. wszystko w górę wszystkie ceny opłaty i (usunięte przez administratora) powie że podwyżka wypłaty też była bo przecież na konto wpływa więcej.(usunięte przez administratora)
19.11.2021 18:52
Dlatego lepiej nie pracować u takich dziadów, śmiesznych firmach rodzinnych itp. Prywaciarze to prywaciarze. Do ZUS u odprowadzą od najniższej krajowej.
prywaciarz
02.12.2021 11:06
tulplast to też prywaciarz- nadgodzin nie ma na kartce od wypłaty wcale! wszystko do ręki - i to tak, że nikt nie wie ile za te nadgodziny faktycznie jest (jeden dostanie tyle ,a drugi tyle). ponadto brak dodatków pozapłacowych i benefitów. (usunięte przez administratora)
Tyle to my same przeczytali w
29.11.2021 10:32
Tyle to my same przeczytali w internetach... Lepiej niech ktoś to przetłumaczy władzą. Może wtedy ilość nadgodzin wróci na kartki od wypłaty. A istnieją jeszcze te związki o których dokonaniach nikt jeszcze nie słyszał albo ta rada pracowników? Chyba oni powinni się takimi sprawami zajmować...(usunięte przez administratora)
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w TULPLAST SOCHA?
Magazynier Brzeźno Brzeźno
25.11.2021 18:13
cały czas ludzi szukają...- nie wróży to dobrze o pracy tu...
21.11.2021 20:06
bb
21.11.2021 20:09
buduje drugą hale- także potrzebuje :P
Witam, na jakie wynagrodzenie
04.11.2021 18:31
Witam, na jakie wynagrodzenie może liczyć kierownik kawiarni?
Ten Nowy wpis 27.10.2021 16:59
@Kierownik
Najniższa krajowa ????
Legionowo 14.12.2019 12:26
Problem
W Legionowie byłam nie pierwszy raz i było spoko, ale dzisiaj zostałam zaskoczona, bo obsługa była nie miła, chodzi o panią z ciemnymi, długimi włosami a do tego zauważyłam nieprzestrzeganie BHP, machanie włosami, nie chciałabym jeść lub pic kawy z włosami. Ludzie zróbcie coś z tym, szczyt bezczelności
Keczup 19.12.2019 14:39
@Legionowo
Ale co to kogo obchodzi? To portal dla pracowników nie dla klientów.
XOXO 15.08.2020 22:20
@Legionowo
TO SOBIE ZRÓB JEDZENIE W DOMU! Przez takich jak Ty jest w firmie coraz gorzej! Dobrze że odszedłem bo to katastrofa! Nadąsani klienci którzy wiecznie mają problem!
Legio 02.10.2020 19:38
@Legionowo
To nie musisz tam chodzić, duh. Tak się składa, że znam cała obsługę Legionowa bardzo dobrze. Są to super ludzie tylko często przemęczeni. Nikt nie zmusza Cię żebyś tam chodziła.
Zdziwiony Nowy wpis 05.10.2021 17:18
@XOXO
Ciekawe podejście! To klient ma zapewniać komfort pracownikom? Na szkoleniach uczą, że klient to zło konieczne i należy go traktować z buta??? To coś złego, że klient powiedział, że nie chce włosów potrawie lub napoju???
Green Caffè Nero 18.06.2020 11:40
Nikt nie lubi wyrzucać produktów spożywczych, dlatego cieszymy się, że wspólnie z Too Good To go dołączyliśmy do grona Pogromców Marnowania Jedzenia. Od teraz niesprzedane w danym dniu produkty będzie można znaleźć w aplikacji Too Good To Go, w formie pysznych paczek – niespodzianek.
W Polsce co roku wyrzuca się ponad 9 milionów ton żywności. Aplikacja Too Good To Go w prosty sposób zrzesza użytkowników we wspólnej walce z jej marnowaniem, łącząc klientów z miejscami, w których na koniec dnia zostało nadwyżkowe, świeże jedzenie. W Polsce, aplikacja zyskała popularność już wśród 180 tysięcy osób. Dzięki swojej aktywności, do tej pory użytkownicy uratowali przed zmarnowaniem ponad 115 tysięcy posiłków, a co za tym idzie, równowartość emisji, jakie wyemitowałby samolot 57-krotnie okrążający kulę ziemską.
Trololo 21.12.2020 23:05
Klient
Dlatego karzecie swoim pracownikom wyrzucać to, co zostanie pod koniec zmiany zamiast umożliwić im wzięcie tego do domu ???? Ochrona przyrody wersja Nero ????
Green Caffè Nero 22.12.2020 13:06
@Trololo
W ramach ochrony przyrody podjęliśmy szereg działań takich jak:
- ograniczenie marnowania żywności we współpracy z Too Good To Go,
- zamiana plastikowych słomek na papierowe,
- zamiana plastikowych sztućców na sztućce w 100% kompostowalne,
- możliwość zamówienia w kawiarni kawy do własnego kubka, co premiujemy dodatkową pieczątką na karcie lojalnościowej.
W przyszłości będziemy wdrażać kolejne inicjatywy, wspierające środowisko, o czym oczywiście będziemy informować.
Pozostałe procedury pozostają naszymi wewnętrznymi ustaleniami.
W razie dodatkowych pytań prosimy o kontakt pod adresem mailowym [email protected]
Zdziwiony Nowy wpis 05.10.2021 17:08
@Green Caffè Nero
Bardzo ciekawa odpowiedź na konkretne pytanie. Zwłaszcza przedostatnie zdanie! To taka grzeczniejsza form stwierdzenia "a co cię to obchodzi"?
Cała nadzieja w zniknęła 05.10.2021 11:17
Użytkownicy czekają na odpowiedź 30 dni.
Niestety praca w GCN nie jest już taka jak kiedyś. Harowanie za najniższą krajową? Pewnie. Nawet jak masz uprawnienia kierownika zmiany to jeśli masz zmianę z kierownikiem kawiarni pracujesz za stawkę baristyczną. Czyli teraz gdy zaczęły się studia i większość daje ograniczone dyspozycje zdarza się to bardzo często. Nie wiedzieć czemu co roku jest ta sama sytuacja, że brakuje osób do pracy i czy jesteś chory, zmęczony albo po prostu nie chcesz aż tylu zmian to musisz pracować, bo ktoś musi. GCN postawiło na ilość a nie na jakość - nie zależy im żeby zatrzymać w pracy tych, których już mają doświadczenie. Wolą zatrudnić dużo nowych ludzi, nie zawsze do końca nadających się do tej pracy, ale po takiej rozmowie o prace to chyba nic dziwnego. Tylko, że potem to my w kawiarni mamy problem, bo ktoś nie przyjdzie na zmianę, bo zapomniał/zaspał/rzucił te prace tylko zapomniał powiedzieć komukolwiek. Ogólnie teraz praca biura polega tylko na szukaniu problemów w twojej pracy i kawiarni. Ze wszystkim lecą po taniości, nie zatrudnią specjalisty tylko każą to robić tobie, bo wyjdzie taniej. Bardzo to demotywujące. Przez to wszystko za barem pracują przemęczeni nie raz wkurzeni bariści. Nie ma już tej atmosfery co kiedyś.
Witam, na jakie wynagrodzenie
04.11.2021 18:31
Witam, na jakie wynagrodzenie może liczyć kierownik kawiarni?
Ten Nowy wpis 27.10.2021 16:59
@Kierownik
Najniższa krajowa ????
Legionowo 14.12.2019 12:26
Problem
Keczup 19.12.2019 14:39
@Legionowo
Ale co to kogo obchodzi? To portal dla pracowników nie dla klientów.
XOXO 15.08.2020 22:20
W ramach ochrony przyrody podjęliśmy szereg działań takich jak:
- ograniczenie marnowania żywności we współpracy z Too Good To Go,
- zamiana plastikowych słomek na papierowe,
- zamiana plastikowych sztućców na sztućce w 100% kompostowalne,
Pozostałe procedury pozostają naszymi wewnętrznymi ustaleniami.
Zdziwiony Nowy wpis 05.10.2021 17:08
@Green Caffè Nero
Cała nadzieja w zniknęła 05.10.2021 11:17
Użytkownicy czekają na odpowiedź 30 dni.
Oni zawsze szukafirma zmieniła
04.11.2021 18:29
Oni zawsze szukają pracowników. Zarobki są słabe, jak pracujesz od poniedziałku do piątku to nie masz 4000 netto.
Jeśli we wszystkie święta to wiadomo że więcej. O urlop trzeba błagać. W całą firma zatrzymała się w czasach (usunięte przez administratora) Jeśli coś się stanie winna zawsze jest Twoja a firma się na Ciebie wypina.
I oferta pracy jest nie na maszynistę tylko na PROWADZĄCY POJAZD KOLEJOWY METRA.
Dlaczego to jest różnica? Bo masz obowiązki maszynisty ale nie jego przywileje.
Jeszcze wiele można by pisać o "plusach" tej firmy.
METRO WARSZAWSKIE Sp. z o.o.Nowy wpis 27.10.2021 13:50
@maszynista
Aktualnie Metro Warszawskie Sp. z o.o. prowadzi nabór na stanowisko Maszynista taboru pasażerskiego metra. Po więcej szczegółów zapraszamy na stronę www.metro.waw.pl/praca-i-praktyki-w-metrze.
Rozner 12.10.2021 19:04
Klient
Jakie zniżki na przejazdy daje Metro? Da się kupić taniej bilet na PKP?
Ja 13.10.2021 12:39
Byf 13.10.2021 12:47
Piotrek 16.10.2021 17:06
@Rozner
Metro ci daje kartę miejską na 1 i 2 strefe.
maszynista Nowy wpis 27.10.2021 09:45
@Piotrek
Daje bo inaczej do pracy nie ma jak wejść. Ale masz tą kartę wliczoną w przychód
Kandydat 07.10.2021 12:14
Czy praca na magazynie metra jest ciężka ?
Boniek 13.10.2021 12:41
@Kandydat
Siedzisz i pierdzisz w stołek z emerytami. Ewentualnie jak się dobrze dogadasz to ci coś wywiozą
Primo 14.10.2021 09:13
A kiedy przychodzisz? bo czekają na nowego pracownika
Kandydat 14.10.2021 16:23
@Primo
A warto się zatrudnić? Czy ludzie i atmosfera jest dobra ?
Primo 15.10.2021 13:30
@Primo
Ludzie jak najbardziej są w porządku ,atmosfera rodzinna. Ktoś w wcześniejszej wiadomości informował ,że pracują emeryci...- chyba pomylił magazyny gdyż większość jest młoda załoga w sile wieku . Jedyny minus to finanse i perspektywy podwyżek ,a raczej ich brak . Pozdro
Kandydat 17.10.2021 14:57
@Primo
A czy praca jest ciekawa i nie monotonna ?
I czy kierownictwo jest w porządku ?
maszynista Nowy wpis 27.10.2021 09:44
@Kandydat
Praca bardzo monotonna. Ciągle walczy się ze snem, a zarobki nie są adekwatne co do odpowiedzialności.
Gosia 26.10.2021 07:43
Klient
Dzień dobry! Sądy duchowne nic innego nie robią jak tylko kasę!!! Unieważnienie małżeństwa powinno być za darmo. Mój mąż czeka już 4 lata oni tylko przeciągają i wymyślają żeby znowu trzeba było płacić. Teraz na wyznaczenie biegłego czeka aż kilka miesięcy a żeby było co do zapłaty to dwa tyg. (usunięte przez administratora)
JEZUS KRYSTUS 26.10.2021 14:16
@Gosia
Ale zarząd metra nie unieważniają małżeństw...
Tomek 05.10.2021 19:38
Klient
Lubię siadać w metrze obok ludzi, którzy nie noszą maseczek lub mają odkryty nos, wtedy z uśmiechem puszczam soczystego bąka i obserwuję reakcje, to taka kara dla tych, którzy nie stosują się do obostrzeń covidowych.
Miedzianakonefka 12.10.2021 17:28
@Tomek
Większego kretynizmu nie słyszałem.
Tomek 14.10.2021 22:42
@Miedzianakonefka
Spróbuj, to zobaczysz jaką to daje satysfakcję.
Kandydat 12.10.2021 18:59
Koledzy, powiedzcie czy Metro daje jakąś zniżkę na bilety PKP
Oni zawsze szukają pracowników
04.11.2021 18:30
Dlaczego to jest różnica? Bo masz obowiązki maszynisty ale nie jego przywileje.
Jeszcze wiele można by pisać o "plusach" tej firmy.
METRO WARSZAWSKIE Sp. z o.o.Nowy wpis 27.10.2021 13:50
@maszynista
Rozner 12.10.2021 19:04
Klient
Jakie zniżki na przejazdy daje Metro? Da się kupić taniej bilet na PKP?
Ja 13.10.2021 12:39
Byf 13.10.2021 12:47
Piotrek 16.10.2021 17:06
@Rozner
Metro ci daje kartę miejską na 1 i 2 strefe.
maszynista Nowy wpis 27.10.2021 09:45
@Piotrek
Kandydat 07.10.2021 12:14
Czy praca na magazynie metra jest ciężka ?
Boniek 13.10.2021 12:41
Primo 14.10.2021 09:13
A kiedy przychodzisz? bo czekają na nowego pracownika
Kandydat 14.10.2021 16:23
@Primo
A warto się zatrudnić? Czy ludzie i atmosfera jest dobra ?
Primo 15.10.2021 13:30
Kandydat 17.10.2021 14:57
@Primo
A czy praca jest ciekawa i nie monotonna ?
I czy kierownictwo jest w porządku ?
maszynista Nowy wpis 27.10.2021 09:44
Gosia 26.10.2021 07:43
JEZUS KRYSTUS 26.10.2021 14:16
@Gosia
Ale zarząd metra nie unieważniają małżeństw...
Tomek 05.10.2021 19:38
Miedzianakonefka 12.10.2021 17:28
@Tomek
Większego kretynizmu nie słyszałem.
Tomek 14.10.2021 22:42
@Miedzianakonefka
Spróbuj, to zobaczysz jaką to daje satysfakcję.
Kandydat 12.10.2021 18:59
Koledzy, powiedzcie czy Metro daje jakąś zniżkę na bilety PKP
K12345
13.01.2020 13:04
Witam. Bylem pracownikiem firmy tulplast-jeszcze w czasie kiedy wtryskrnia mieściła sie w Paczkowie.
Nie przypominam sobie zadnych akcji z donoszeniem itd. Warunki pracy i zarobki plus szefostwo oceniam na bardzo dobre (w tamtym czasie) i ciezko byloby mi uwierzyc w to ze firma pod kierownictwem wlascicieli zmienila sie na gorsze.
04.11.2021 18:15
Jednak firma zmieniła się na gorsze. Doceniają lewusów i tych co podkładają nogę żeby się wybić a tych co pracują mają w(usunięte przez administratora)
ak w każdej firmie, są plusy i
04.11.2021 18:26
ak w każdej firmie, są plusy i minusy. Z tego co mi wiadomo nie ma większych różnic pomiędzy chińskimi firmami z tego sektora, więc jeśli myślicie nad ucieczką do Xiaomi itp, lub w drugą stronę, to radzę sobie odpuścić.
Plusy:
-W różnych teamach panuje różna atmosfera, ale jeśli źle trafiłeś to dość łatwo można się przenieść.
-Firma wygląda dobrze w CV.
-Dobra lokalizacja biura i miłe dla oka środowisko pracy.
-Multisport, prywatna opieka zdrowotna, fajne wyjścia integracyjne (przed (usunięte przez administratora)
-Przez pierwszy rok/dwa można się dużo nauczyć, po dwóch latach tempo bardzo zwalnia, co jest powiązane z brakiem możliwości awansu pionowego.
-Możliwość pracy w multikulturowym środowisku.
-Wiele możliwości nawiązywania nowych relacji z ludźmi z branży.
-Brak dress codu.
-Luźna atmosfera w biurze.
Minusy:
-Chaos komunikacyjny, rodzi to dużo niepotrzebnych nerwów. Wydaje mi się że powodem jest zatajanie przez chińską część biura ważnych informacji i przekazywanie ich na ostatnią chwilę, za dużo ludzi w jednych departamentach i za mało w drugich.
-Często można usłyszeć że Chińczycy traktowani są lepiej, ale to trzeba doprecyzować- tylko Chińczycy oddelegowani z Chin. Oni robią co chcą i nie ponoszą żadnych konsekwencji. Dodatkowo morze benefitów, przysługujące tylko im, czuć że patrzą na pozostałych z góry.
-Mała premia, lub brak.
-Widoczna i odczuwalna hierarchia Huawei China > Huawei Polska > HRO.
-Dominuje "awans" poziomy.
-Bywa, że chińscy przełożeni karzą robić rzeczy niekoniecznie zgodne z polskim prawem.
-Niepłatne nadgodziny.
-Brak feedbacku ze strony przełożonych.
-Nie da się ukryć że firma ma problemy finansowe i tną pracowników. Niestety nie powiedzą wprost powodu zwolnienia, na papierku znajdą się losowe argumenty.
-Od wielu lat skargi składane na chińczyków do HR są ignorowane a bywają to skargi poważne.
-Niedwuznaczne propozycje chińskich przełożonych w kierunku damskiej części personelu.
Neutralne:
-Płaca jest adekwatna do umiejętności. Są osoby, które zarabiają więcej niż powinny, ale to starsi pracownicy, dla nowych nie ma już takiej możliwości.
-Podwyżki jak najbardziej istnieją, ale nie mają one nic wspólnego z przedłużaniem umowy lub nagrodami.
-Rada- nie myślcie że bycie Chińczykiem lub znajomość języka chińskiego Wam pomoże- możliwe że będziecie częściej zapraszani na wyjścia z chińską częścią biura, ale nie ma to żadnego przełożenia na rozwój kariery.
-Zdarza są że Chińczycy zachowują się "chińsko" np. spluwają gdzie popadnie, dość nieprzyjemne, ale trzeba być na to przygotowanym idąc do jakiejkolwiek chińskiej firmy.
-Chińskie podejście do pracy- czas spędzony w biurze ważniejszy niż wykonana praca. Nie daje tego w minusach, bo problem będzie powielał się w każdej chińskiej firmie. Chińczycy często podkreślają jak długo pracują, czują z tego powodu dumę. W rzeczywistości ich praca wykonana w ciągu 10 godzin jest równa pracy wykonanej przez Polaka w ciągu 5 godzin.
-Nie czułem się nigdy zmuszany do nadgodzin.
-Jak ktoś już wcześniej wspomniał, firma zatrudnia ludzi na managerskie stanowiska, bez wcześniejszego wywiadu. Znam 2 osoby zatrudnione w ten sposób (jedna na szczęście sama odeszła), osoby które psują tą firmę od środka. Nasze ścieżki się nigdy nie skrzyżowały, więc daję to do neutralnych.
Pracę w tej firmie poleciłbym trzem typom ludzi:
-Osoby z historią, przez którą nie mają szans na zatrudnienie w innej firmie.
-Osoby młode, bez doświadczenia, budujące CV (tak na rok, dwa, nie zasiedźcie się jak niektórzy).
-Osoby z kredytem, rodziną na utrzymaniu, bez większych aspiracji.
Są to moje osobiste obserwacje i przemyślenia, nie wydaje mi się żeby firma teraz aktywnie rekrutowała, ale liczę na to że sytuacja wewnątrz poprawi się dla obecnych pracowników.
Pytanie 02.07.2021 11:34
Jakie wartości są cenione w Huawei Polska Sp. z o.o.?
Maciek 30.03.2021 22:57
Podobnie do wielu przedmówców ostrzegam przed tą firmą. Wykonywane obowiązki zazwyczaj nie mają związku ze stanowiskiem, na jakie jest się rekrutowanym. Dominuje permanentny chaos, brak jakiejkolwiek logiki biznesowej, a management ma mentalność na poziomie przedszkola. Komunikacja w firmie nie istnieje, przełożeni potrafią kłamać w żywe oczy - jednego dnia mówią jedno, drugiego co innego. Polacy raczej nie mogą liczyć na promocję, ta czeka na Chińczyków, podobnie jak szereg benefitów. Szkoda ludzi.
Wiktoria 31.05.2021 14:53
@Maciek
Mógłbyś podać przykład danego stanowiska w Huawei i obowiązków, które trzeba na nim wykonywać a nie są one z nim związane? Jak one dokładnie wyglądają? Wspomniałeś również o tym, że przełożeni potrafią kłamać... Na jaki temat?
Bambino 31.05.2021 16:16
@Wiktoria
27.10.2021 10:20
Na jakie wsparcie w Tulplast Ireneusz Socha sp.j. mogą liczyć kobiety w ciąży? Czy przestrzegane są ich prawa wynikające z Kodeksu pracy?
Pracownik ????
04.11.2021 18:09
04.11.2021 18:25
Typowy prywaciarz...
Taaaa rotacja jest i to jaka.
02.11.2021 16:06
Taaaa rotacja jest i to jaka. Świadkiem jestem kiedy to odprowadzano pewnego Pana bez wypowiedzenia, uprzedzenia i braku możliwości pożegnania się z współpracownikami. Żenada, naprawdę...
Mahmut 23.07.2019 19:48
@Wakacje.pl S.A.
Podsumowując, tyle warte te twoje wnioski co „wasze ankiety o szkoleniach”. Jednym zdaniem wszyscy kłamią. Jeśli ta praca jest taka jak ty prawdomówny i uczciwy to nie idźcie tam. Szkolenia nie na temat, premie dla wybranych a „wsparcia” nie ma. Tylko w lipcu 192 godziny to etat w tej jego firmie
szczery 26.07.2019 01:20
@Wakacje.pl S.A.
"Jeśli ktoś nie chce pracować w takiej formie i woli sprzedaż stacjonarną i pracę z klientem polegającą na skasowaniu towaru, który klient wybierze, to w porządku. "
Więc alternatywą dla pracy w wakacjach.pl według pracodawcy jest dyskont??
Ciekawe podejście, ciekawe...
Biorąc pod uwagę ilość pracy jaką wkładamy w realizację celów, muszę wyznać, że poziom buty oraz poczucia wyższości zawarty w tej wypowiedzi jest naprawdę imponujący.
Kaszub 04.11.2019 10:52
@Wakacje.pl S.A.
To klasyczne wyparcie. To ludzie ludziom gotują ten los. Najsmutniejsze jest to, że garstka "kierowników" uważa się za lepszych od innych i wtedy dla kilku złotych więcej zrobią każda niegodziwość. W imię krótkoterminowego celu: (usunięte przez administratora) być aby ludzi nazywać jak w tym poście " widocznie był słaby, albo nie nadawał się"???? T(usunięte przez administratora)
sara 04.02.2021 19:18
@Wakacje.pl S.A.
bład merytoryczny, przerwa na toaletę nie wchodzi w przerwę (szkolenie BHP)
Marta Lao 18.05.2021 16:12
@Rodzinna atmosfera
W dalszym ciągu są praktykowane takie zasady, minęło blisko 2 lata od pana wpisu, a zostałam potraktowana identycznie :-) żenada? Mało powiedziane!
Xd 05.06.2021 00:24
@Marta Lao
Przyznaj się dlaczego wyleciałaś, bez powodu nie wyrzucają.
Julka 08.08.2021 16:50
@KAROL POMOCNY KOMENTATOR
Komentarze są anonimowe ponieważ zwalniacie ,,niewygodnych,, pracowników. Szkolenie trzeba ocenić pozytywnie ponieważ nikt nie zatrudni osoby która ocenia negatywnie osobę zatrudniającą.
Wakacje.pl S.A. 09.08.2021 08:46
@Julka
Nigdy taka sytuacja nie miała miejsca. Ankiety ewaluacyjne są wykonywane po zakończeniu szkolenia, po podjęciu decyzji o zatrudnieniu. Powyższy wpis nie ma żadnego uzasadnienia.
User123 21.01.2021 20:48
C.D. Po jakimś czasie coś tam się ruszyło. Coś tam kupują. Firma robi konkurs sprzedażowy. Nagradza najlepszych konsultantów, ale nie jest prosto. Musisz mieć wyrobionych szereg założeń. Niestety założenia są na tyle trudne, że nawet cała pula przeznaczona na premie się nie rozchodzi, bo nie ma komu wyrobić założeń.Oczywiście to my nie dajemy z siebie wszystkiego. Nie to, że za bardzo wygórowane są wymagania.Mija kilka miesięcy. Wraca premia. Od stycznia !!! Nareszcie!!! Może coś zarobimy, my-konsultanci, bo to przecież dzięki nam-tym na końcu łańcucha pokarmowego firma zarabia.Od całkiem niedawna nowy zarząd -daje zgodę (już jest w sumie nie taki nowy). Dział analiz analizuje ile zarobimy, ile dać premii, jakie dać warunki. Chociaż jak w dzisiejszych czasach można cokolwiek analizować w turystykę.I są. Są założenia. Założenia tak wysokie, że na 60 osób wynik - fart wyrabia 5 osób (jeszcze, bo miesiąc się nie skończył)No i dział monitoringu. Jak lubisz się wkurzać, że ktoś manipuluje Twoimi wynikami- oni są mistrzami. BTW nie ma tam żadnego faceta. Czyli wiesz oceniająca osoba jest przed okresem i twoja ocena rozmowy, która ma wpływ na Twoją wypłatę leży.Czepianie o wszyst
Praca na DOPie jako praca sezo
02.11.2021 16:05
Praca na DOPie jako praca sezonowa jest naprawde w porzadku.
Stawka nie zwala z nog, ale ciezko takie pieniadze dostac w gastro, a przeciez tam studenci najczesciej szukaja pracy.
Pracowalem tam dwa miesiace, z czego caly jeden to bylo szkolenie z normlanym 8h dniem pracy i normalna stawka, co wiecej - bez odpowiedzialnosci. Wlasciwie to odpowiedzialnosc w tej firmie to rzecz niemal nieistniejaca przy pracy sezonowej. Za jakies wieksze pomylki rzedu kilku tysiecy zlotych po prostu nie dostajesz premii, albo dostajesz nizsza, ale przy pracy sezonowej jest to bardzo trudne aby wyrobic wszystkie wymogi do premii, jest to po prostu taka marchewka na kiju ktora ma cie zachecic do pracy. Jesli ktos nie jest naiwniakiem to przeciez wie ze study toury i inne bajery to zabawa dla dlugoterminowych pracwnikow, a nie dla studenciakow, ktorzy przyszli do roboty na wakacje.
Owszem, po jakims czasie sama obecnosc team leadera trujacego ci (usunięte przez administratora) jest irytujaca, ale z mojej perspektywy i doswiadczenia uwierzcie mi, nijak to sie ma do gastro. Czasem zdarzy sie jakis glupi telefon, albo denerwujacy klient ale nie trzeba zapieprzac myjac stoliki, robic burgerow spoconymi lapami i bac sie jeszcze o jakies przekrety.
Tak, jest to najbardziej typowe korpo na swiecie, ale przynajmniej jestes pewien ze dostaniesz do reki dokladnie tyle ile masz na umowie. Nie rozumiem jak mozna miec jakies wielkie zale do tej formy pracujac na sprzedazy przez dluzszy czas. Czlowieku jestes konsultantem, to praca dla studenciakow i dzieciakow w wieku maks 26 lat, jesli jestes starszy i dalej tam pracujesz za taka stawke i jeszcze oplacasz skladki to znaczy, ze ci w zyciu nie wyszlo.
Szczęśliwy pracownik 18.08.2021 16:09
Chciałabym wyrazić swoją opinię na temat pracy w Wakacje.pl i jest to opinia jak najbardziej pozytywna :) Długo szukałam firmy, w której atmosfera jest tak przyjazna oraz gdzie ludzie są tak pomocni i życzliwi. A dodam, że mam sporo doświadczenia w różnych organizacjach. Polecam każdemu dla kogo te aspekty są ważne!
Rafał 17.08.2021 09:08
Klient
Dramat, zostaliśmy wprowadzeni w błąd. Zarezerwowaliśmy wakacje i OPŁACILIŚMY a na 3 dni przed wyjazdem dostaliśmy maila że nie ma miejsca i proponują nam inny termin. Urlop w pracy zarezerwowany, wszystko przygotowane a tu nie ma ani wakacji ani zwrotu wpłaty jak dotąd. Nie Polecam zdecydowanie tego pseudo biura
Wakacje.pl S.A. 17.08.2021 09:16
@Rafał
Szanowni Państwo,
prosimy o kontakt pod adresem [email protected] lub skontaktowanie się przez formularz dostępny na stronie. Nie znając faktów, zdecydowanie ciężko się nam odnieść do powyższego wpisu. Zrobimy wszystko co w naszej mocy, aby wyjaśnić Państwa sprawę.
KAROL POMOCNY KOMENTATOR 13.07.2019 22:39
Swój komentarz zacznę od wyrazów wsparcia dla wszystkich osób które pracowały w wakacje.pl zarówno tych które dane mi było poznać, jak i te z którymi się nie spotkałem. Szczególnie trzymam kciuki za osoby dobre, pracowite, które faktycznie się starały, ale wakacje.pl nie umiało ich docenić. Mam nadzieję że znajdziecie pracę, w której wasze obowiązki i zarobki będą odwzorowaniem tego co wnosicie do firmy.
PRACODAWCA - KOMENTARZ DO OPINII:
Naprawdę, ze świeczką można szukać firmy z tak słabymi opiniami. Mało tego, zauważcie jak wiele z nich pojawiło się w ostatnim czasie. Uważam, że kwintesencją tych wszystkich wypowiedzi są wypowiedzi samego pracodawcy. PRACODAWCO - naprawdę w odpowiedzi na tyle zarzutów masz tylko tyle do powiedzenia? To co czytam to czysta wata słowna i korpomowa, której nie spotkałem wyłącznie tutaj, ale również w firmie.
Już od samego wejścia na rozmowie kwalifikacyjnej zaczyna się mydlenie oczu. Przyszłemu pracownikowi rysuje się wizję pracy, która nie ma żadnego związku z rzeczywistością. Potem jest jeszcze gorzej. Szkolenie wstępne i praca na CC. Szkolenie jest nieadekwatne do tego, jakie umiejętności i wiedza są potrzebne w pracy. Po szkoleniu trafiasz do zespołu w którym musisz podpasywać swojemu Team Leaderowi bo inaczej nie będzie Ciebie wspierał i będzie Tobie w tej pracy trudniej osiągnąć wynik. Parafrazując słowa innych opiniotwórców, nie obędzie się bez "lizania tyłka".
PONADTO: (cytując pracodawcę)
"50 minut przerwy obiadowej" - Dlaczego tak to sformułowaliście? Przecież ktoś mógłby pomyśleć, że pracownik ma każdego dnia 50 minut ciągłej przerwy na obiad. 50 minut to łączny czas przerw w ciągu jednego dnia pracy, liczony od momentu wstania od stanowiska, do momentu powrotu. Wliczają się w to posiłki, przerwy na papierosy, toaleta (i czekanie w kolejce)itd. Czy chcieliście celowo wprowadzić czytelników w błąd? Czytelnicy lubią takie tanie chwyty?
"...ni
Praca na DOPie jako praca sezo
02.11.2021 16:05
Praca na DOPie jako praca sezonowa jest naprawde w porzadku.
Szczęśliwy pracownik 18.08.2021 16:09
Rafał 17.08.2021 09:08
Wakacje.pl S.A. 17.08.2021 09:16
@Rafał
Szanowni Państwo,
KAROL POMOCNY KOMENTATOR 13.07.2019 22:39
PRACODAWCA - KOMENTARZ DO OPINII:
PONADTO: (cytując pracodawcę)
"...nie jest to skutkiem nadzwyczajnej rotacji, lecz przyjętej przez nas na początku tego roku polityki wzrostu zatrudnienia." - Tak, polityki polegającej na zatrudnianiu bardzo dużej ilości osób, a potem rozstaniu się z większością z nich. Sami przyznajecie że wasze ogłoszenia
26.10.2021 18:52
W październiku 2016 roku, a wi
26.10.2021 18:52
W październiku 2016 roku, a więc równo 5 lat temu, oficjalnie ruszyła należąca do spółki Volkswagen Poznań fabryka we Wrześni. Wzniesiony kosztem blisko miliarda euro zakład jest jedną z największych inwestycji zagranicznych w Polsce w ostatnim dziesięcioleciu i jedynym na świecie, w którym produkowany jest Volkswagen Crafter oraz jego w pełni elektryczna wersja eCrafter.
Należący do Volkswagena Poznań zakład we Wrześni powstał w ekspresowym tempie. W marcu 2014 r. ogłoszono decyzję o jego budowie, w listopadzie tego samego roku wmurowano kamień węgielny, pod koniec kwietnia 2015 r. zawieszono wiechę na hali głównej, a już jesienią 2016 r. ruszyła w nim produkcja nowego Volkswagena Craftera. Powierzchnia całego zakładu ma 220 ha, co odpowiada wielkości 300 boisk piłkarskich. Na terenie fabryki działa nowoczesna hala budowy karoserii, lakiernia, hala montażu oraz park dostawców, dział samochodów specjalnych oraz dział produkcji pilotażowej.
Obecnie w zakładzie we Wrześni zatrudnionych jest ponad 3000 osób - praca w fabryce odbywa się na trzy zmiany. Łącznie, od początku produkcji, z taśmy produkcyjnej we Wrześni zjechało 350 000 samochodów, a tylko w roku 2020 było ich 76 500. Na rynku polskim, od roku 2017 do końca września roku 2021 zarejestrowano 13 511 nowych Crafterów. Ponad 70 procent produkcji stanowią pojazdy ze specjalną zabudową, spełniające specyficzne potrzeby klientów. Elastyczny sposób organizacji linii produkcyjnej pozwala na montaż Craftera w aż 69 wersjach zabudowy i w sześciu wersjach silnikowych.
– Produkowany wyłącznie w Polsce Volkswagen Crafter to ekonomiczny, duży samochód dostawczy, oferujący rozwiązania transportowe dostosowane do potrzeb klienta. Crafter spełnia wymagania i potrzeby różnych grup użytkowników i pod tym względem należy do najlepszych w swojej klasie. Najwyższa jakość produkcji we wrzesińskiej fabryce, staranne wykonanie i doskonała wytrzymałość tego modelu minimalizują koszty jego eksploatacji. Efektywne napędy – zarówno spalinowe, jaki elektryczny – sprawiają, że Crafter jest niezawodnym towarzyszem codziennej pracy – mówi Magda Piekarczyk-Olszak, kierownik komunikacji marketingowej i PR Volkswagen Samochody Dostawcze.
– Ale Crafter to nie tylko jego czysto dostawcza wersja Furgon, wersja Skrzyniowy, czy wersja Podwozie. To też elegancki, przestronny i świetnie wyposażony kamper – Volkswagen Grand California, świetnie sprawdzający się w dalekich wakacyjnych podróżach, ale też i w krótkich, weekendowych wypadach za miasto – dodaje pani kierownik.
Zalety Volkswagena Craftera docenione zostały nie tylko przez klientów, ale również przez fachowców z branży motoryzacyjnej i transportowej. Jeszcze w roku 2017 model ten został ogłoszony najlepszym samochodem dostawczym roku – „International Van of the Year”, a w roku kolejnym kamper Grand California otrzymał nagrodę „Connected Car Award” za najlepsze wyposażenie w systemy inforozrywki. W roku 2019 natomiast, wersja elektryczna eCrafter, podczas targów EkoFlota otrzymała tytuł „Dostawczego Samochodu Ekologicznego Roku”.
W momencie otwarcia w październiku 2016, zakład we Wrześni był najnowocześniejszą fabryką motoryzacyjną w Europie. Wpływ na to miały nie tylko innowacyjne rozwiązania z zakresu techniki i ergonomii produkcji, ale również innowacyjne procesy promujące ekologię i zrównoważony rozwój. Po pięciu latach to się nie zmieniło. Już na samym początku produkcji, nowoczesne hale oraz dbałość o bioróżnorodność i ekosystemy zostały potwierdzone świadectwem Niemieckiego Towarzystwa Zrównoważonego Budownictwa (DGNB), m.in. dzięki technologii wykorzystania mączki wapiennej do redukcji emisji lotnych związków organicznych w procesach lakierowania aut (tzw. Eco-Dry Scrubber).
– Na przestrzeni pięciu lat zaimplementowano we wrzesińskim zakładzie wiele nowych pomysłów i rozwiązań dotyczących ekologii. Od roku 2019 fabryka pobiera wyłącznie zieloną energię elektryczną pochodzącą ze źródeł odnawialnych, co pozwoliło nam obniżyć emisję dwutlenku węgla o 80 proc. Wprowadzono technologię odzysku wody z procesów lakierniczych, co przekłada się na oszczędność 4000 m3 wody miesięcznie. Dzięki temu zużycie wody w przeliczeniu na auto jest o blisko 1/3 mniejsze. Co także ważne, tereny poza drogami komunikacyjnymi pozostawiono nieutwardzone zapewniając naturalną retencję, a tereny zielone wokół fabryki postanowiono zamienić na łąki kwietne i miodne, gdzie zasiano ponad 20 gatunków roślin kwitnących – mówi Jacek Dobiecki pełnomocnik zarządu Volkswagen Poznań ds. środowiska i energii.
REKLAMA
Dodatkowo, z inicjatywy wrzesińskiej załogi, na terenie zakładu uruchomiona została pasieka z 25 ulami. Miód z logo VW trafił do zakładowej kantyny. Przedsięwzięcie zostało przygotowane we współpracy z lokalnym pszczelarzem. W ten sposób w miejscu, w którym jeszcze kilka lat temu były nieużytki, dziś produkuje się dostawczego Volkswagena Craftera, a oprócz niego – pyszny miód.
26.10.2021 18:49
Dziś we wtorek 26 październik
26.10.2021 18:49
Dziś we wtorek 26 października zarząd Volkswagen Poznań oraz Organizacja Międzyzakładowa NSZZ Solidarność zawarły porozumienie dotyczące dwóch istotnych obszarów: czasu pracy i wynagrodzeń na lata 2022-2023. Pakiet rozwiązań gwarantuje podwyżki, zabezpiecza miejsca pracy i plan produkcyjny, umożliwia dopasowanie wynagrodzeń do rynku oraz zapewnia dalszy rozwój pracowników i ich kompetencji.
Najistotniejsze uzgodnienia dotyczące czasu pracy obejmują wachlarz rozwiązań, z których pracownik może skorzystać w sytuacji postojów i przerw produkcyjnych. Są to:
konta „plus” i „minus”, na których gromadzić można godziny i dni nadliczbowe z myślą o ich odbiorze w przestoju, jako rozwiązania indywidualne i kolektywne
dni wolne za pracę w soboty i w dni harmonogramowo wolne
dni wolne do odbioru za każde 100 wypracowanych nadgodzin
wykorzystanie urlopów lub na wniosek pracownika innych rozwiązań wynikających z przepisów prawa pracy oraz regulacji wewnętrznych w Volkswagen Poznań
Ponadto utrzymano zapis o poziomie zatrudnienia 8500 pracowników do stycznia roku 2024.
– Podpisany przez obie strony pakiet uzgodnień, pozwoli w zrównoważony sposób zarządzać przedsiębiorstwem, czasem pracy i zabezpieczyć miejsca pracy. Bardzo duże znaczenie dla powodzenia tych negocjacji miało odpowiedzialne podejście związku zawodowego do sytuacji ekonomicznej wynikającej ze zmiennych prognoz produkcyjnych – mówi Jolanta Musielak, członek zarządu Volkswagen Poznań ds. personalnych i organizacji.
Drugą płaszczyzną rozmów było porozumienie płacowe na lata 2022-2023. W myśl podpisanych dokumentów, od 1 stycznia 2022 nastąpi wzrost płac w tabeli wynagrodzeń o 5 proc. i dalej, od 1 stycznia 2023, o kolejne 3,7 proc. Ponadto uzgodniono, że na najbliższe dwa lata utrzymane zostaną premie i dodatki obowiązujące w roku 2021.
– Sytuacja gospodarcza, w tym obserwowany w ostatnich miesiącach wzrost poziomu inflacji w naszym kraju oraz zobowiązania wynikające z wcześniejszych uzgodnień z OM NSZZ Solidarność skłoniły nas do podjęcia rozmów o waloryzacji tabeli płac. Dzięki zawartemu teraz porozumieniu, przez następne dwa lata wynagrodzenia naszych pracowników będą sukcesywnie rosnąć, a wypracowane rozwiązania z zakresu elastycznych form czasu pracy zapewnią nam stabilność zatrudnienia, płac oraz przewagę konkurencyjną – wyjaśnia Agnieszka Olenderek, członek zarządu Volkswagen Poznań odpowiedzialna za obszar finansów, zakupów oraz IT.
– Strony przystąpiły do tych negocjacji z pełną odpowiedzialnością za pracowników i przedsiębiorstwo, mieliśmy całkowitą świadomość sytuacji ekonomicznej w Polsce i produkcyjnej naszych zakładów. W obecnej sytuacji głównym celem jest zabezpieczenie zatrudnienia jak największej ilości pracowników. W związku z tym najważniejszym punktem porozumienia jest utrzymanie zatrudnienia 8500 koleżanek i kolegów do początku 2024 roku. Żeby móc zrealizować ten zapis przyjęliśmy odpowiednie rozwiązania dotyczące czasu pracy. Dodatkowo, w wyniku negocjacji została podjęta decyzja o zabezpieczeniu płac na lata 2022-2023 – podsumował Piotr Olbryś, przewodniczący NSZZ Solidarność Volkswagen Poznań.
dni wolne za pracę w soboty i w dni harmonogramowo wolne
komputer do użytku prywatnego
Narzędziownia Własna narzędzio
12.10.2021 19:04
Narzędziownia
Własna narzędziownia pozwoliła nam rozwinąć skrzydła. Sukcesywne inwestowanie w park maszyn oraz zbudowanie wykwalifikowanego zespołu inżynierów spowodowały, że dziś możemy uczestniczyć w wielu specjalistycznych projektach na zamówienie. Współpraca narzędziowni z działem produkcyjnym – wtryskownią daje możliwość szybkiego wdrożenia elementu do produkcji.
play
Your browser does not support the video tag.
Dział projektowy
Naszych konstruktorów oraz nowoczesny park maszyn CNC wspomagają specjalistyczne systemy komputerowe, co pozwala na szybką i zaawansowaną technologicznie produkcję wysokiej jakości form wtryskowych i oprzyrządowania.
Wyślij zapytanie
Projektowanie i tworzenie prototypów
W celu zwizualizowania produktu, udoskonalenia projektu lub zminimalizowania ewentualnych błędów tworzymy prototypy na drukarce (usunięte przez administratora)
Darmowa wycena
Wykonanie formy wtryskowej
Narzędziownia to strategiczny dział w naszej firmie, w którym wykonujemy narzędzia, wykrojniki i formy wtryskowe. Zapewniamy również ich profesjonalny serwis oraz przechowanie form w specjalnie wydzielonym magazynie.
Wyślij zapytanie
Najserdeczniejsze życzenia Wielkanocne
Z okazji Świąt Wielkanocy
składamy wszystkim naszym Klientom
najlepsze życzenia.
Niech ten szczególny okres będzie dla wszystkich
okresem zadumy, wyciszenia, wypoczynku
i prawdziwej radości.
Pracownik Lady Mięsnej - Delik
10.10.2021 23:29
Pracownik Lady Mięsnej
Handlowiec Tulplast S
10.10.2021 15:18
są równi i równiejsi- jak wszędzie...nie polecam firmy. Poza tym mało dodatków poza płacą zasadniczą-godzinową.
08.10.2019 12:20
Czy całe wynagrodzenie wpływa na konto, czy jest to w jakiś sposób rozdzielane w Tulplast Ireneusz Socha sp.j.?
poliamid
06.08.2021 11:45
ojej- czyli podobnie jak wszędzie teraz ! (zaznaczyć trza ,że teraz 3000 to odpowiednik 1600 10 lat temu)
Kłódka zatrzaskowa
30.09.2021 12:02
Na konto jest godzinówka, dodatek nocny, dodatek ubezpieczeniowy (premie śmiesznie niskie szkoda zachodu:)), a do koperty czasami też do 200zł i to wszystko. - także premie śmieszne- nic nie warte. Oczywiście są tacy "wybrańcy" co mają więcej- ale to nie dla wszyskich - jak już pisano - nierówny podział premi jest- jak u każdego prywaciarza.
27.09.2021 10:03
ważna jeszcze 2 miesiące
atrakcyjne wynagrodzenie
Nie warto nawet iść na rozmowę
26.09.2021 23:29
Nie warto nawet iść na rozmowę. Zatrudnienia tylko dla swoich . Z polecenia.
Szkoda czasu .
Rekrutuję 11.09.2021 09:17
@Pietrzak Janusz
Nie słuchajcie takich historii. Ja osobiście rekrutuję w tej chwili na 2 wakaty BD i zapraszam. W gronie kandydatów nie mam żadnych „znajomych” i szukam osób które maja chęć, są otwarci na wyzwania. Oczywiście nie twierdze, że może ktoś spotkał się z takim nieuczciwym podejściem bo Firma to są ludzie a wiemy że sytuacje są różne. Są to wyjątki. Proces jest w pełni obiektywny i rozumiem, że ktoś kto nie otrzymał propozycji może być rozżalony i wylewa hejt tu. Ja również nie każdą rekrutację wygrywałem ale to nie powód do podważania wyborów. Wygrywa najlepszy kandydat. Tak jak są sytuacje gdzie przełożony rozstaje się z pracownikiem ale też pracownik rozstaje się z Firmą i to nie powód aby wylewać żal. Czytając te wpisy na tym forum widać że wielu autorów już dawno nie pracuje w naszej Firmie (fakty się nie zgadzają) i te osoby powinny się odciąć i żyć swoim nowym życiem a innym dać pracować bo nikt tu nikogo na siłę nie trzyma. Wymagania tak są i to wysokie ale są wszędzie i kto zmienił pracę to wie, że nigdzie nikt nie wypłaca wynagrodzenia za nic nie robienie. Zawsze w CC poprzeczka była wysoko stawiana i jak ktoś tego nie rozumie, to powinien zmienić prace . Jest rynek pracownika i tym bardziej te żale dziwią.
Alan 11.09.2021 15:26
@Rekrutuję
To zatrudnij sobie znajomych i kumpli , a nie ściągaj ludzi tylko po to , żeby robić pozory konkursu i uczciwej rekrutacji. Wielka rekrutacja , a potem wygrywa kumpel kumpla , znajomek znajomka . Ściągacie ludzi na rozmowę tylko po to żeby wykazać się przed HR em , że był konkurs. Przestań opowiadać ludziom te historie. Coś nie coś wiem i coś nie coś widziałam .
Nie pozdrawiam oszustòw i kłamców .
Alan 11.09.2021 15:31
@Rekrutuję
Ale w jednym się zgadzamy wymagania jak za 5 tys . netto , wypłata 2 tys. netto . To jest CChbc . Mercze mobilni więcej zarabiają gdzie indziej niż tutaj przedstawiciel handlowy . STL e to kolesiostwo i klika to też się zgadza .
Dzień dobry , jestem zainteres
26.09.2021 23:28
Dzień dobry , jestem zainteresowana pracą na produkcji .
FRoSTA sp. z o.o. 18.08.2021 14:00
@pracownik
Dzień dobry,
obecnie poszukujemy kandydatów na stanowisko Pracownik Produkcji oraz Operator Urządzeń Produkcyjnych. Aktualne oferty pracy są dostępne na stronie pracuj.pl bądź www.frosta.pl w zakładce "Dołącz do nas".
malineo 30.07.2021 17:59
W jakich godzinach pracuje się na stanowisku asystent ds. rozwoju produktów i opakowań? Z góry dziękuję za odpowiedź.
FRoSTA sp. z o.o. 02.08.2021 12:26
@malineo
Dzień dobry,
Praca standardowo odbywa się w godzinach 8-16, natomiast zgodnie z regulaminem pracy pracownik po wcześniejszym uzgodnieniu może rozpocząć pracę między 7 a 9 oraz pozostać w niej 8 godzin.
Beata W. 16.05.2021 10:20
Klient
Jestem bardzo zdziwiona,że Państwo wypuścili na rynek produkt tak niskiej jakości. Od wielu lat kupuję Wasze produkty i nigdy nie byłam tak ro'czarowana.Chodzi mi o paluszki Tico.CO prawda jest napisane niska cena.I powinno być jednak napisane Niska cena PALUSZKI RYBNE NIE DO ZJEDZENIA. .
FRoSTA sp. z o.o. 17.05.2021 14:03
@Beata W.
Dzień dobry,
Doceniamy, że dzieli się Pani z nami swoją opinią na temat produktu. Jeżeli ma Pani zastrzeżenia produktowe prosimy o bezpośredni kontakt pod adresem [email protected]
Gość 19.04.2021 15:29
Witam, czy Państwo nadal szukają osoby do pracy na stanowisko Specjalista ds. Kontroli i Zapewnienia Jakości z językiem angielskim i niemieckim ?
FRoSTA sp. z o.o. 20.04.2021 13:04
@Gość
Dzień dobry,
Rekrutacja na to stanowisko została już zakończona. W chwili obecnej poszukujemy Specjalista ds. Kontroli i Zapewnienia Jakości z językiem angielskim, niemieckim i francuskim.
Pytanie 08.03.2021 22:33
Witam, czy aktualnie są poszukiwane osoby na stanowisko technologa żywności?
FRoSTA sp. z o.o. 09.03.2021 09:32
Dzień dobry,
W chwili obecnej nie poszukujemy kandydatów na stanowisko Technolog żywności.
Pytanie 17.01.2021 09:10
Czy FRoSTA sp. z o.o. ma ściśle ustalone godziny pracy?
Rybcia 26.01.2021 03:55
@Pytanie
Grafik to jeden wielki (usunięte przez administratora) Aż dziw że Fosta ciągle broni się rękoma i nogami przed wprowadzeniem dla wszystkich 8h trybu pracy.
FRoSTA sp. z o.o. 28.01.2021 14:34
Dzień dobry,
Godziny pracy są zależne stanowiska i działu w jakim pracuje pracownik. Jeżeli interesuje Pana/Panią konkretne stanowisko proszę o kontakt pod adresem [email protected] a chętnie udzielimy więcej informacji o godzinach pracy.
Kala 24.02.2020 12:32
Dlaczego nie macie zmian po 8 godzin?Sama bardzo chętnie przyszłabym do pracy.Ostatnio pracowałam w systemie 4 brygadowym po 8 godzin przez 7 dni w tygodniu i szło wytrzymać ale trzy dni po 12 to jest jakaś porażka.
Ja 27.06.2020 09:09
@Kala
Żeby chociaż 3 dni.. Ale często robisz 5 i dzień lub 2 wolnego. Praca sama w sobie ok. Tylko szkoda że nikt nie szanuje pracownika. Liderki to chyba za bardzo co niektóre urosły... A same zapomniały jak były gnane do roboty. Szanujmy się naprawdę. Brygadzisci to samo. Nic nas to nie kosztuje abyśmy się szanowali i odzywali się do siebie z szacunkiem.
Zarobki w dziale handlowym 3 -
26.09.2021 23:26
Zarobki w dziale handlowym 3 - 30tys miesiecznie.
Serwis 3-20 tys miesięcznie . Wszystko zależy od umiejętności.
Administracja księgowość recepcja czyli działy które nic nie generują poza kosztami zarabiają mniej. Pewnie koło 4-7k.
Ogólnie atmosfera ok, psuje ja tylko dyrektor sprzedaży pani Alicja która jest znienawidzona przez wszystkich pracowników którzy muszą udawać że ja lubią. Ale teraz urodzila i jest lepiej. Nie ma jej. Haha.
Sebastian X4 Nowy wpis 10.09.2021 15:18
Szanowni Państwo.
Niezbyt przyjemny przypadek sprawił (nieoczekiwana awaria mojej X4 nieopodal Poznania), że laweta dowiozła mnie w nocy akurat do BMW Olszowiec Poznań.
Wstępna diagnoza nie napawała optymizmem, a wręcz przeciwnie - brzmiala jak wyrok wysokiej grzywny :(
Moje szczęście polegało zaś na tym, że trafiłem akurat tutaj, do tego serwisu i na - to chyba najważniejsze w tej opowieści - na taki personel.
Miły, profesjonalny, zaangażowany i stojący po stronie najważniejszej części marki - czyli klienta...
Szczególne podziękowania składam Panu Filipowi Bartosiakowi, który okazał się bardzo pomocy, wyrozumiały i cierpliwy. bardzo mu dziękuję.
Korzystając z okazji składam podziękowania pozostałej części personelu BMW Olszowiec, mechaniko, testerom oraz Panim z recepcji, spotkanie których na swej drodze potwierdza, że marka BMW nie przez przypadek jest marka Premium.
Serdecznie wszystkim Państwu dziękuję oraz życzę powodzenia i radości z dalszej pracy w tym salonie.
z poważaniem,Zarobki w dziale handlowym 3 - 30tys miesiecznie.
Serwis 3-20 tys miesięcznie . Wszystko zależy od umiejętności.
Sebastian X4 Nowy wpis 10.09.2021 15:18
Szanowni Państwo.
z poważaniem,
Zostaw merytoryczną opinię o Tulplast Sp. z o.o.