Mago

Zabrze - MAGO

3. Opinie o pracodawcach Rusiec
  5. Opinie o Mago S.A.

Opinie o Mago Rusiec

Nie przegap nowości o Mago S.A.!

Lidia

23.08.2018 16:43

@Rob widzę, że znasz firmę Mago od środka, Twoja opinia jest raczej negatywna, może jednak zalazłeś jakieś pozytywy tej pracy? Jak są traktowani pracownicy w tej firmie? Czy pracownik może otrzymać jakieś benefity pozapłacowe? Warto dzielić się swoimi przemyśleniami.
    Rob

26.09.2018 20:39

Gdyby były pozytywy, nie trzeba byłoby zmieniać pracy. To jest najgorsza firma, z jaką mozna było mieć do czynienia. Umowa ustna też jest wiążąca. A co mozna powiedzieć o ludziach, którzy jej nie dotrzymują? Czy można powiedzieć coś pozytywnego? Po prostu to jest dno totalne. Coraz więcej ludzi o tym się dowiaduje. A jak szukają pracy, to pytają, jakiej firmy należy unikać? - MAGO!
    P.

08.08.2018 20:00

witam, jakie są warunki na magazynie i ogólnie jaka jest atmosfera. zastanawiam się nad składaniem CV na kierownika magazynu, zastanawia mnie czemu nie jest brany ktoś z wewnątrz firmy. w jakim przedziale są zarobki?
    masska

10.07.2018 16:31

jak mogę przesłać swoje CV? Chcę tam pojechać, przez jakie agencje wynajmują?
    Tomasz

03.07.2018 11:05

Jak komuś drogi rozchodzą się z pracą w dobrej firmie to tylko narzekać potrafi?
    Eva

03.07.2018 11:29

potrafi też ostrzec innych
    free

24.04.2018 18:45

Jak wygląda praca na lakierni chciałbym wysłać cv na kierownika.
    Lidia

15.03.2018 22:49

@Sanl, czy możesz rozwinąć swój komentarz? W tym momencie niewiele wnosi do dyskusji. Czy jesteś związany z firmą Mago S.A., czy po prostu "słyszałeś" gdzieś opinie na jej temat? Widzę, że firma aktualnie ma wiele wolnych stanowisk - czy to wynik jej rozwoju, czy sporo ludzi odeszło w ostatnim czasie? Wszystkie aktualne oferty pracy znajdziecie tutaj: http://www.mago.com/kariera/
    HR

22.03.2018 18:36

Dla inteligentnych cyt.,, I to nieprawda że dach przeciekał, zwłaszcza że wogóle nie padało."
    Janek

20.12.2017 19:22

Słyszałem o firmie sporo dobrego. Podpowiecie czy warto aplikować?
    Sanl

18.02.2018 20:17

A od kogo słyszałeś dobre opinie? Bo ja nie
    Przemek

25.06.2017 09:39

Witam ma ktoś może numer tel. do kierownika magazynu Pana (usunięte przez administratora)? z góry Dziękuje.
    wio

14.07.2016 20:41

Na tym raczej opiera się cały dział sprzedaży @muszka im więcej sprzedasz produktów tym masz więcej kasy, można się przekonać ile dokładnie bo szukają aktualnie sprzedawców nowych i używanych samochodów

12.04.2016 12:47

12.04.2016 15:40

Kapitał to może mają, ale nie dla pracowników.
    op

29.06.2016 13:31

Bardzo trafne!

12.04.2016 12:46

Pracowałem w tej firmie przez 10 lat. Przestałem 10 lat temu. Nie mogę powiedzieć a raczej napisać nic złego. Nie było źle ale szału też nie. Nie wiem jak teraz ale dawniej socjalu czy premii to nie było, i z tego co słyszałem od kolegów którzy tam zostali dalej nie ma. Atmosfera w pracy była spoko. Raczej to nie jest firma do której po latach ma sie chęć wrócić. Moja ocena to dostateczny ale z minusem aczkolwiek nie wiem czy nie bliższa byłaby mierna z plusem.
    Marcin

14.10.2015 11:51

Witam Mam pytanie jak wygląda praca w dziale BOK, jakiego można spodziewać się wynagrodzenia wiem że kierownikiem jest kobieta. Jak wygląda z rotacją w tym dziale? Dzięki.
    artur

09.10.2015 11:05

a mi tam sie podobalo. fakt ze kasa marna za taka ciezka prace ale na poczatku nikt nie da tysiecy .odszedlem bo dojazdy mnie duzo kosztowaly i znalazlem prace na miejscu.
    ja

07.10.2015 22:28

pracowalem tam 16m-cy . charakter pracy jest ok. bo nie ma monotonii ale chamskie podejscie kadry kierowniczej do pracownikow wyklucza jakiekolwiek plusy zwiazane z ta praca. (przepraszam. wspolpracownicy sa ok.) czeste zabieranie premii z byle powodu , zwiekszanie szybkosci produkcji mimo braku ludzi co skutkowalo cytatem od przelozonego zapytanego o przerwe sniadaniowa " nie ma ludzi na zastepstwo" . ogolnie praca jest ok. .TYLKO KIEROWNICTWO NIE MA POJECIA O ROBOCIE Bo chyba przez protekcje tam pracuja.na pewno.Ale jak z agencji ludzie sie zmieniaja to i ich zmienia czego im zycze .
    kikio

25.09.2015 14:56

ludzie praca tam to porazka . tyranie na maksa podkrecanie maszyn do granic wytrzymalosci czesty brak przerw bo cytuje"po co ci przerwa roboty duzo" lepiej sie 100 razy zastanowic przed pojsciem tam do pracy.no i (usunięte przez administratora).jedyny plus to pracownicy . wytrzymalem tam dwa tygodnie.
    Lakierniaa

29.08.2015 19:40

Pracowałem przez miesiąc na lakierni, zarówno na ściąganiu jak i podwieszaniu(przy ściąganiu robota jest lżejsza). Praca dosyć ciężka, ale i zarobki nie są małe. Kierownik super gość, brygadziści też są spoko, z wyjątkiem jednego który obcina premie z błahych powodów. Atmosfera w brygadzie zaskakująco wesołą, wszyscy sobie pomagają, nie wysługują się nowymi!! W jadalni tanie napoje z automatów, dwie mikrofalówki, zlew, wszystko co potrzeba, ale radze we własnym zakresie kupować sobie wodę w butelkach, bo latanie do dystrybutora zajmuje sporo czasu. Po miesiącu próbnym oceniają twoją postawę, oraz pracę i decydują się czy przedłużają umowę czy nie. Odszedłem z własnej woli- praca na okres wakacji.
    urban

25.08.2015 15:46

pracuje juz tam dluzszy czas .na lakierni i pakowalni jest cholernie ciezko . dziennie przewala sie kilka ton a ci z gory i tak mowia ze nic nie robisz.jak nie przyjdzie sie w wolny dzien to bardzo ciezko wyrwac 2000. praca dla bardzo silnych psychicznie ludzi. premie zabieraja za byle co.jedyny plus to wspolpracownicy. sa spoko
    tadzik

03.02.2015 12:35

no nie wiem, interpretowac to można róźnie tak naparwde, więc też ciezko mi cokolwiek tu stwierdzić, chyba najlepiej by było jeśli mielibyśmy tutaj opinie ludzi, którzy niedawno zostali zatrudnieni, wtedy byłaby jakaś pewnośc, ze jednak zatrudniają, a nie tylko zwalniają na przykład, ktoś coś o tym wie?
    Daro

17.02.2015 15:46

zespół fachowców MAGO każdego dnia podchodzi z zaangażowaniem i uwagą do potrzeb Klientów, proponując im najskuteczniejsze rozwiązania. sposób podejścia do współpracy oraz rzetelność w codziennej pracy doceniają zarówno kontrahenci z wielkich międzynarodowych sieci jak i właściciele sklepów osiedlowych i z tego co wiem nikogo nie zwalniają a zatrudniają
    Utarty

20.01.2015 08:12

No ja jestem ciekaw, czy to jest przy okazji kwestia tego, że się rozwijają czy kwestia tego, że tyle ludzi od nich ucieka? Nie chciałbym być złym prorokiem, ale jeżeli już szukać pracodawcy, to takiego, który zagwarantuje dobre warunki i finansowe i bytowe. Podejrzewam, że można się spodziewać dosyć wysokiego poziomu w Mago, ale niestety nie byłem tam na rozmowie więc nie potwierdzę tego w 100%
    vertad

21.11.2014 06:14

To że zatrudniają dużo osób to świadczy przede wszystkim o dużej ilości pracy przy zarządzaniu. A to już jest sztuką żeby dobrze taki zespół pokierować. A jak nie szukają nikogo do pracy to wtedyy też warto wysłać CV :) Przynajmniej nie będą musilei wstawiać ogłoszenia że kogoś szukają jak oplikacja czeka a biurku

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Mago?

Kontakt - Mago S.A.

Aleja Katowicka 119/121 05-830 Rusiec

Branża główna: Meble

16.06.2014 22:25

qamiro

20.06.2014 19:15

Pobiłeś mnie, Twój dowcip jest gorszy od mojego. Brawo. Tylko, że ty chciałeś być dowcipny, a ja tylko głupio odpowiedziałem na Twoje głupie pytanie.
    qamiro

16.06.2014 19:16

Zaczynają od tego, że dają wczasy z imprezą integracyjną na Teneryfie.
    Krzysiek B.

16.06.2014 09:29

Spoko firma
    Andrzej R.

13.06.2014 13:25

Spoko firma.

07.06.2014 21:57

Pytanie do administratora, czy Andrzej i snake nie wysyłają komentarzy z komputera o takim samym IP. Jeżeli tak to proszę o usunięcie tej opinii, jeżeli nie to proszę o poprawienie słowa "forym" na "forum".
    snake

07.06.2014 07:52

Panowie umówcie się na wódkę i sobie wyjaśnijcie swoje problemny a nie na forym.

06.06.2014 14:38

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy na czele z (usunięte przez administratora)mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mago S.A.

03.06.2014 15:53

Uderz w stół nożyce się odezwą. Ha, ha, ha.

08.07.2013 16:12

Twierdzi że się wymądrzam i nie wiem nic o Mago. Nigdy nie twierdziłem że wiem o nich wszystko. Stwierdziłem tylko że a) w dziale handlowym każą uczyć się ich produktów 2 lata - płaca jest taka sobie b) atmosfera generalnie ok c) fajna panna na recepcji nawet xyz przyznał mi rację, więc chyba nie za bardzo się myliłem. Andrzej - nie wiem jakie jest kierownictwo, więc nic Ci nie powiem. Najlepiej wyślij papiery i idź na rozmowę.

08.07.2013 13:05

Andrzej - naprawdę nie trzeba być gejzerem intelektualnym aby domyślić się co koleś miał na myśli.

05.07.2013 09:19

Andrzej - nie przejmuj się co inni ludzie mówią/piszą - Ty rób swoje

04.07.2013 09:49

Nie martw się Andrzej - w takim społeczeństwie żyjemy. Cała nadzieja że następne pokolenie będzie bardziej kulturalne, otwarte, bardziej tolerancyjne, mniej zaściankowe, mniej sfrustrowane, ksenofobiczne, hejterskie.
    amino

03.07.2013 19:23

mam lepsze rozwiazanie quamiro zatrudnij Andrzeja u siebie i po problemie. Pogadacie sobie ustalicie zarobki i kwalifikacje i przestaniecie wypisywac durnoty.Przeczytajcie swoje wpisy , nic tylko ble, ble, ble, quamiro tyle wiesz o mago co z filmu 39 i pol, lub skrzydlate swinie a madrzysz sie jakbys byl wieloletnim handlowcem. Pewnie otarles sie o .... Recepcje i to wszystko. andrzej z takim podejsciem to sory . ale nie w mago. Trzeba byc odwaznym , przebojowym, pewnym siebie , umiec sie sprzedac a wszystko inne samo przyjdzie, kasa tez kazdy chcialby na dzien dobry miec pensje prezesa (a co od siebie ?).jak dostaniesz 8 tys na poczatek to ile po roku? A po trzech latach?

03.07.2013 16:32

To są dane GUS, nawet trochę więcej bo 3,800Brutto. Stary powinienieś takie rzeczy wiedzieć jak idziesz na rozmowy kwalifikacyjne

03.07.2013 14:10

Zależy jakie masz kwalifikacje, jeżeli średnie to celuj w średnią krajową czyli 3,700 brutto

03.07.2013 11:49

Jeżeli chcesz utrzymać rodzine na godnym poziomie bez wsparcia od rodziców, powinieneś zarabiać 10,000brutto czyli około 8,000na ręke. Problem polega na tym że w Polsce tylko 3% społeczeństwa ma takie wynagrodzenie.

03.07.2013 10:43

Normalne pieniądze to pojęcie bardzo subiektywne. Ja w Mago nie pracuje ale wiem dużo o tej firmie i napisałem Ci ile możesz tam zarabiać. Mówimy oczywiście o dziale handlowym. Obecnie widziałem że szukają menadżera na rynki wschodnie. Jak znasz język rosyjski i umiesz się poruszać w tym środowisku - pazalsta, idi na razgavor, jak to mowia Rosjanie "vsieh dievoczek nie trachniesz - no staratsa nada"

02.07.2013 12:23

Od dawna szukasz pracy?

02.07.2013 10:13

Andrzej - może zamiast zadawać pytania, może nam cos o sobie powiesz, skad jesteś, jakie masz doświadczenie, jakie aspiracje, co Ciebie motywuje, Mowie Ci - idz na rozmowe do Mago, widok dziewczyny z recepcji - bezcenny.

01.07.2013 21:06

Andrzej - z pewnością ogarniesz to w 1kwartał, przecież jesteś bystrzakiem, ale z tego tytułu Mago Ci więcej nie zapłaci. Pamiętaj oni muszą wygrywać ceną więc nie mogą za dużo płacić pracownikom. Ale przecież człowiek nie robi tylko dla pieniędzy:) satysfakcja, wyzwanie itd. no i jest w Mago taka recepcjonistka mmmmm...........rozmarzyłem się jak sobie ją przypomnę, stary idź tam - dla tej panny to będziesz robił w Mago za darmo:)

Zostaw merytoryczną opinię o Mago S.A.