Mago

Zabrze - MAGO

3. Opinie o pracodawcach Rusiec
  5. Opinie o Mago S.A.

Opinie o Mago Rusiec

Nie przegap nowości o Mago S.A.!

12.12.2022 11:20

Szanowni Państwo,

Witamy na oficjalnym profilu MAGO. Mamy nadzieje, że znajdziecie tutaj istotne informacje, które pomogą Wam w podjęciu decyzji dotyczącej pracy w naszej organizacji. Staraliśmy się zbudować ten profil bazując na najczęściej zadawanych przez Was pytaniach.Przestawiamy Wam jak wygląda proces rekrutacji w MAGO.Wkrótce zaprezentujemy strukturę i kompetencje pracowników w poszczególnych działach naszej firmy. Bardzo dziękujemy za zamieszczanie wielu komentarzy w serwisie GoWork.pl. Wasze opinie są dla nas ważne. Zwracamy uwagę na każdy wartościowy i merytoryczny wpis, a konstruktywna krytyka jest dla nas impulsem do wyciągania wniosków i wprowadzania zmian. Zdajemy sobie sprawę, że niektóre wpisy i opinie są pisane pod wpływem emocji.Dlatego prosimy o zachowanie profesjonalizmu i unikanie opisywania cech osobowościowych konkretnych osób.

Wszyscy w GRUPIE MAGO wyznajemy takie same wartości, pomimo tego, że różnimy się od siebie.  Szanujemy naszych pracowników, klientów kooperantów i walczymy z hejtem. Wpisy niemerytoryczne będziemy usuwali.

Obecnie zatrudniamy ponad 1 000 osób w Polsce i w naszych oddziałach za granicą. Jesteśmy niekwestionowanym, europejskim liderem wyposażenia powierzchni handlowych i magazynowych.  Kompleksowo wyposażamy wszystkie rodzaje obiektów, zapewniając dodatkowo montaż i serwisowanie. Dostarczamy także rozwiązania technologiczne, które integrują zakupy online z tradycyjnymi. MAGO jest także twórcą inteligentnego wózka CLEVER, dzięki któremu klient może zrobić zakupy w sklepie, samodzielnie, bez wsparcia personelu.

Od ponad 30 lat z sukcesem realizujemy strategię zrównoważonego rozwoju. Nasze rozwiązania są dystrybuowane do ponad 60 krajów na całym świecie. W skład Grupy MAGO wchodzą zakłady produkcyjne w Ruścu, Rawie Mazowieckiej oraz 5 oddziałów zagranicznych.Zaznaczając naszą obecność na GoWork.pl deklarujemy, że zrobimy wszytko, aby przekazać potencjalnym kandydatom jak najwięcej informacji na temat oferowanych przez nas warunków zatrudnienia oraz pracy.Każdego nowozatrudnionego pracownika otaczamy opieką, aby jak najszybciej poznał specyfikę pacy w naszej firmie. Dlatego w pierwszych tygodniach pracy bezpośredni przełożony lub wyznaczony przez niego opiekun pomaga we wdrażaniu się w nowe obowiązki. Opiekun poznaje nowego członka naszej społeczności ze współpracownikami z jego działu, jak również z innymi kolegami z MAGO.

Na co dzień w MAGO tworzymy produkty i rozwiązania, oferujemy korzyści i poprawiamy jakość życia. Dbamy o klientów, konkurencyjność i rozwój.

Budując rynkowe standardy, kierujemy się wspólnym wartościami dla wszystkich w GRUPIE MAGO, takim jak:

Współpraca Zespołowa

Odpowiedzialność

Uczciwosć

Jakość

Rozwój

02.12.2025 18:31

Jak atmosfera w firmie? Jak nowy Zarzad? Warto aplikować do biura?
    Anna

27.10.2025 11:33

Dzień dobry. Aplikowałam do działu niemieckiego inseriert odpowiedzi. Jak duży jest ten dział? Jak się tam pracuje? Czy dział sprzedaży jest zgrany? A wypłaty?

02.12.2025 08:52

Dział niemiecki jest średniej wielkości i rozwija się, a atmosfera jest spokojna i nastawiona na współpracę. Zespół sprzedaży jest zgrany, można liczyć na wsparcie. Wynagrodzenia są stabilne i wypłacane terminowo. To dobre miejsce dla osób, które chcą pracować w rosnącym dziale i mieć wpływ na projekty.

01.12.2025 20:09

Jak atmosfera w biurze? Jak nowy Zarząd? Warto ?

02.12.2025 08:50

Atmosfera w biurze jest na ogół dobra, dużo zależy od zespołu — większość pracuje w partnerskiej, wspierającej formule. Firma jest w trakcie zmian, a nowy Zarząd stawia na większą transparentność, uporządkowanie procesów i realne działania. Czy warto? Jeśli ktoś lubi dynamiczne środowisko i chce mieć wpływ na projekty, to tak — firma daje przestrzeń do rozwoju i wprowadzania własnych pomysłów.
    Do zdalny

19.07.2025 16:55

Dobry wpis zwlaszcza o tym nocnym spaniu Dlatego nie masz podwyżki z drugiej jednak strony wlasciciel w mediach udistepnia linki i kto daje lajki Same przydupasy nikt z szeregowych pracownikow Nie podoba sie? Czy nie musza w (usunięte przez administratora) wlazic ?

12.05.2024 10:50

Na jakie benefity można liczyć w firmie Mago S.A.?

15.07.2024 15:40

Myślę, ze Pankracy ma za bardzo wywalone na poprzedniego pracodawcę, żeby się na jego temat rozpisywać. Ludzi z sarkazmem, ironią trochę tam Jeszcze zostało
    Mick

15.06.2023 17:14

Czy ktoś może podać jakie jezt wynagrodzenie na stanowisku KAM.oczywiście w widełkach, zdaje sobie sprawę ze mogą być na rożnym poziomie.
    Obecny pracownik

05.04.2023 22:38

Firma jako firma jest Ok ,ale ludzie obsadzani na stanowiska kierownicze ,liderskie psują imię firmy . Nie wiem jak jest na różnych pionach w Mago ale produkcja wyglada słabo ,zarobki nie powalają na produkcji zwłaszcza na działach wymagających skupienia dokładności i szybkości wykonywanej pracy .Dyrektor produkcji zna się na rzeczy ,przychodząc do mago miał już gotowa kadrę kierownicza po poprzedniku i niestety nie zrobił roszad i zostawił delikatnie mówiąc tych Panów bez kompetencji w niektórych przypadkach i średniego wykształcenia .Jak robisz 200 godzin to masz całkiem niezłe wynagrodzenie na tle innych firm ,nadgodziny są i dlatego tez cześć kadry produkcyjnej pracuje tu (usunięte przez administratora) lat bo za poświęcony czas powyżej ustawowego można mieć 2 pensje
    Punisher

06.04.2023 10:07

Dyrektorzy zmieniają się a nadal jest jak było.Jak myślisz czemu?
    Nikt

23.02.2023 13:02

Atmosfera jest Ok, firma przykłada duzo uwagi do kwestii HR i generalnie dobrze funkcjonuje, ale niestety jest kolejną firmą, która trochę na wyrost nazywa stanowiska. Pracując tam jako konstruktor nie konstruowałem tylko generowałem kolejne wiersze w tabelce (dosłownie- czesto stworzenie nowego produktu nie wymagało włączenia CAD). To jest oczywiście spoko z punktu widzenia firmy bo zwiększa wydajność, ale takie stanowisko nie powinno nazywać się ‚konstruktor’- jak komuś to pasuje to zupełnie serio jest to spoko firma
    Kiko

26.01.2023 18:26

Hej, Mago prowadzi teraz rekrutację na stanowisko "obsługa klienta" warto? Coś się zmieniło?

22.11.2022 17:39

Witam wbiłem na ten portal z ciekawości 1 raz. Pracuje w Mago już kilka lat na produkcji I tak /były wpisy o zabraniu 25% pensji to bzdura owszem zabrali 25 % premii uznaniowej jak był problem z korona ale jak ruszyli po kilku miesiącach to oddali. Jeśli chodzi o pracę to wszędzie trzeba pracować przypominam nie którym że tzw (usunięte przez administratora) się skończyła i firma zarabia ztego co wyprodukuje. Jeśli chodzi o zarobki to nie jest źle. Dodam że są nadgodziny i to normalnie płatne w danym miesiącu. Plusem ogromnym jest pilnowanie godzin pracy dawanie urlopu bo w Polsce to nie jest oczywiste i zawsze dziesiątego wypłata pełna z nadgodzinami. Reasumujac ty pracujesz oni płacą
    Aniau

23.08.2022 13:45

Czy może ktoś może powiedzieć coś więcej o pracy w dziale sprzedaży? Atmosfera, zarobki, możliwości rozwoju it? Z góry dziękuję
    Dział marketingu/ komunikacji

08.11.2021 14:00

Proszę o opinie na temat pracy w dziale marketingu. Rozważam aplikowanie na ogłoszenie rekrutacyjne do tego właśnie działu i chętnie dowiem się jakie są realia.
    Tok

21.06.2022 14:23

Podłączę się pod koleżankę. Rekrutacja za mną - niezdrowe spotkanie w niezdrowej atmosferze. Kult jednostki w czystej postaci. Prezes uważający się za wszechwiedzącego, innym odbierający prawo do racji. Poważni i dorośli ludzie na spotkaniu zachowujący się jak dzieci, pytaniami starający się chyba przypodobać prezesowi - poniekąd atakując kandydata z różnych stron swoimi pytaniami - często oderwanymi od przedmiotu spotkania. Dziwny vibe na spotkaniu, chyba lepszej decyzji dla mnie nie mogli podjąć - tzn. odrzucenie i to też w specyficzny pewnie dla nich sposób.
    Never

07.07.2022 11:50

Menedżer działu marketingu

04.05.2022 13:00

Czy warunki zatrudnienia oferowane przez Mago S.A. dla pracy jako Programista są dla was satysfakcjonujące?
    Komputer

26.05.2022 14:22

Nie satysfakcjonujące a urągające
    Komputer

21.06.2022 14:29

Nie mogę

31.03.2020 02:04

Firma chwali się, że finansowo wspiera walkę z koronawirusem. A następnie 30 marca obcina pracownikom pensje o 25 procent, z datą obowiązywania od 01 marca (tak, zgadza się, zmiana warunków wstecz). Brak zgody równa się brak pracy. Budujące..
    str

21.04.2020 17:01

A teraz wszyscy idą na przymusowy urlop bezpłatny! Tydzień bez wypłaty w maju to kolejna obniżka o 25% ! A na dodatek nawet jak ktoś mógłby pójść na zasiłek na dziecko, za który płaci ZUS A nie firma to dyrektor N jakiś tam każe brać urlop bezpłatny. Chyba po to, by wszystkim było ciężej. I pewnie, by bardziej się bali... Ale może wróci taki dzień, że on się zacznie bać, że zostanie rozliczony z tego czy zachował się przyzwoicie w trudnym czasie.
    Biuro

06.04.2022 23:00

Nigdy tych pieniędzy nie oddadzą. A ile razy obiecywali że zwrócą.

19.11.2021 10:19

Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w Mago S.A.?
    toka toka

22.11.2021 08:53

Przyjdź na rozmowę to się przekonasz.... aha - jak bot może przyjść na rozmowę?
    King

23.01.2022 00:22

Na rozmowie ci powiedzą, poważnie...

25.08.2020 11:18

Czy w Mago S.A. jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?

14.05.2021 13:35

Polemika z botem jest bez sensu
    Odpowiedź

22.11.2021 08:54

To wszystko zależy - jak w większości przypadków - od tego gdzie jesteś, jaki problem zgłaszasz i jak jest chęć albo możliwość jego rozwiązania

10.08.2021 10:46

Czy w Mago S.A. pracuje się na open space?

10.08.2021 11:29

Zależy gdzie. Na handlowym tak.
    Xp

09.07.2021 16:35

Od wielu miesięcy wiszą ogłoszenia o pracę na stanowisku specjalista ds. Opakowań. Nikogo nie zatrudniają dlaczego? Czyżby oferowana pensja była tak niska?

25.01.2021 07:37

03.03.2021 00:54

W (usunięte przez administratora)Glupoty 11 lat tam (usunięte przez administratora) I żadne opisane sytuację nie mialy miejsca. Dajcie coś od siebie najpierw. A zobaczycie różnice

03.03.2021 23:20

Przestań (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora) jest wporządku Nie znasz go.

03.03.2021 01:30

(usunięte przez administratora). Ile glupot ludzie tu pisza nie majac zielonego pojecia jak tu jest. Na dziale jest (usunięte przez administratora) tyljo pokażcie na co was stać i dopiero mozna rozmawiać o czym innym a zwroccie uwage na jednego wozkowego obcina. Palce za 3000 zl od sztuki wozki widlowym

03.03.2021 16:16

Z tym ucinaniem palcy to był akurat taki zarcik

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Mago?

Kontakt - Mago S.A.

Aleja Katowicka 119/121 05-830 Rusiec

Branża główna: Meble
    Xyz

03.03.2021 16:03

Uwazajcie drodzy przyszli pracownicy magazynu na dwóch ludzi z jednej ze zmian magazynu jeden z nich pozbawil dobrego pracownika pracy przez swoje naruszone ambicje tylko przez to ze udowodnił mu błąd tak bardzo sie tym przejął że postanowil zagrać sobie w chorą gre przez która do szlo do zwolnienia pracownika
    Xyz

03.03.2021 16:07

Ten pracownik niestety postanowil tez w nią zagrać I popełnił głupotę
    TK

22.12.2020 22:24

Witam jak wygląda praca spawacza od strony finansowej

03.03.2021 01:11

Ja posiadalem magiczny ołówek Z ktorego potrafilem wyprodukować towar , zawiesić, pomalować i spakować ale ktoś mi go. Sobie pożyczył i nie oddał jak jednemu z kierownikow wskazówek od zegarka cale 20 lat patrzyl na niego jak mu mierzyl czas i ktoś mu bezczelnie zaje. Te wskazowki i do dnia dzisiejszego nie wykryto sprawcy

03.03.2021 00:36

Dział Lak/Pak/Kom Niech ktoś tylko powie coś na temat tego działu złego to najpierw niech weźmie sobie klawiaturę i (usunięte przez administratora) sobie w łeb. Pracowalem tam a z 11 lat bywalo tam roznie ale jak ktoŚ dawał coś z siebie i pokazał że jak trzeba robić to robił jak było w (usunięte przez administratora) roboty to żaden z kierowników nie (usunięte przez administratora) sie do niego jak było mniej pracy w ten sposób mozna bylo zdobyć szacunek kierowników tego działu a nie w (usunięte przez administratora) walić jak trzeba (usunięte przez administratora) to trzeba potem sie wszyscy dziwią dlaczego ten kierownik krzyczy tamten maly najwięcej Trzeba (usunięte przez administratora) a potem zostaje luz i 200 po robocie w lesie tylko (usunięte przez administratora) nie zaspijcie bo żona zadzwoni i zapyta gdzie jesteś. I teraz przyszly pracowniku pomysl co odpowiesz jej? Najlepszy dzial w calej firmie. Zapraszam

20.05.2020 22:36

Sucker

27.05.2020 22:20

Dnem totalnym jest narzekanie na sytuacje, w której jako narzekający tkwisz dalej. Mógł być scenariusz alternatywny - firma zwalnia a ty jako np. jedyny żywiciel rodziny zostajesz na bruku. Wszytko zależy od punktu siedzenia...
    Magofan

02.02.2021 16:25

Misiu, pysiu, a czego się spodziewałeś po polskim pracodawcy? Pracowałem w tej firmie kilka lat temu i z tego, co słyszę, bo raczej nie widzę, niewiele się zmieniło. Tania siła robocza jest zawsze w cenie. To ten typ firmy, która jest zarządzana przez takich ludzi, którzy zawsze grabią pod siebie, a pracownicy są zawsze postrzegani w kategorii (usunięte przez administratora) kombinatorzy, etc. Jeżeli lubisz te puste slogany, typu: "Czas na zmianę/y" itp. to może zacząć się rozglądać na rynku? Pozdrawiam i życzę szybkiej zmiany... na dobre, oczywiście. MF

24.07.2020 19:15

Proszę o opinię o dziale utrzymania ruchu. Czy warto pracować w dziale UR w MAGO?
    ktoś

23.09.2020 23:10

(usunięte przez administratora)Lepiej nie podchodzić. Chyba że pasuje ci pensja 4k netto.
    Ciekawy

09.09.2020 17:48

A jak wygląda sytuacja w dziele UR ? (usunięte przez administratora) pojawiło się ogłoszenie na kierownika utrzymania ruchu.

16.05.2020 11:12

Jak jest z pakietem medycznym w Mago S.A.? Można dołączyć rodzinę?

27.05.2020 22:17

Można. Allianz. Oczywiście jak wszędzie nie jest to za darmo.
    Sid

17.04.2020 23:18

pracuje w tej firmie 27 lat nadal tkwię nie wiem czy dobrze robię ale po prostu jestem nie napiszę wam co i jak jest w środku ponieważ po tym co przeczytałem opinie ludzi którzy tu pracowali lub nadal pracują co bym nie napisał to zawsze komuś będzie to nie na rękę więc nie widzę w tym sensu. Powiem tylko krótko nie jestem spokrewniony z nikim na stanowisku a dobrą podpowiedzią będzie to ze pracuje od 96 roku nie jest idealnie ale niech ktoś poda mi firmę która pasuje wszystkim którzy są w niej zatrudnieni to jest tak jak z ubraniem kupisz rozmiar xxl i chcesz żeby pasowało na wszystkich więc sami musicie spróbować i przymierzyć czy będziesz pasować i czy się przystosujesz pozdrawiam wszystkich którzy są za i przeciw

05.03.2020 17:54

Hm.
    Rozczarowana

25.10.2018 10:34

Byłam tam na rozmowach o prace. Gdyby nie zbyt niska propozycja finansowa prawdopodobnie przyjęłabym te ofertę. Rozmowy Ok, dyrektorka HR w porządku. Po mojej odmowie byłam przekonana ze to koniec procesu... ale po 2 tyg zadzwonił jeszcze dyrektor działu, do którego aplikowałam i twierdził ze może bedzie mógł cos zrobić w kwesti finansów. Po 2 telefonach i obietnicy kontaktu juz nie zadzwonił. Zabrał mi tylko czas. Myśle, ze ludzie, którzy zajmują takie stanowiska powinni szanować bardziej czas innych oraz odznaczać się zdecydowanie większą kultura osobistą.
    Eva

02.03.2019 17:51

Ciesz się, że nie podjęłaś tam pracy! Mogłoby być tak, że ten cały dyrektor działu zapewniłby ci większe pieniądze, a potem na umowie miałabyś inne i nikt nie wziąłby odpowiedzialności za to! Więc uważam, że miałaś szczęście, że uniknęłaś podobnej sytuacji.
    JA

04.03.2020 21:40

O szacunku w tej firmie zapomnij i uwierz ze dobrze się stało ze nie zadzwonił .... Kierownicy dyrektorzy działów mają tam (usunięte przez administratora) do powiedzenia nie wolno im samodzielnie podjąć decyzji np. o podwyżce dla pracownika .... a nawet jeśli ustalisz coś ze swoim dyrektorem działu np kwotę czy sam fakt podwyżki to generalny ma ostanie słowo a on nikomu nic nie daje i Twoje ustalenia z dyrektorem działu o kant (usunięte przez administratora) potłuc na zasadzie obiecanki cacanki a generalny dla zasady mówi NIE bo NIE .... bo taki ma humor niezależnie czy jesteś dobrym prawnikiem i masz wyniki Ps o szkoleniach tez zapomnij .... za angielski samemu trzeba płacić
    No name

27.02.2020 13:08

Zaluje ze przed podjeciem pracy nie byly mi znane opinie o tej firmie,bo teraz stwierdzilam ,ze cos o tym (usunięte przez administratora)miejscu napisze. Korpo straszne ale nie dlatego ,ze zady korpo ,tylko dlatego ze pracuja tam okropni ludzie,nie mowie ze wszyscy a z 2strony nie chce mowic ktorzy. Za nic tam maja nowych ludzi,nie podoba sie to wypad,zostaja ci co dopasowali sie do tego syfu I tkwia tam od wielu lat lub ktorzy nie potrzebuja zdrowych relacji miedzyludzkich. Coraz wiecej ludzi stamtad ucieka .Zero doceniania dobrych ,normalnych pracownikow. Z zewnatrz wszystko ladnie wyglada a wewnatrz wszystko zepsute, "depresyjne",sfrustrowane I tworzace zludzenie ze to super firma. Nie widze opcji ze sytuacja sie zmieni ,chyba ze rzadzace osoby przejrza I na miejscte tych beznadziejnych korpo zolnierzy przyjma nowe osoby, ale po co zyski musza sie zgadzac,ciekawe do kiedy to wystarczy. Zla atmosfera to źle pracujacy ludzie.
    Mietek

11.02.2020 16:35

Mam pytanie rekrutują teraz w mago.sa na stanowisko spawacza chciał bym się dowiedzieć jak jest tam sytuacja pracować społeczna i w ogole plusy i minusy z góry dziękuję za odpowiedź
    sasza

17.02.2020 15:35

Sytuacja jest taka że jak jesteś z ukr.a pewnie jesteś,to zapraszamy chętnie,będziesz miał życie jak w Madrycie,na pewno będziesz lepiej traktowany niż paljaki,a i kasy więcej zarobisz niż paliaki,a nic nie będziesz musiał robić,no żyć nie umierać.
    NutriBullet

07.02.2020 08:29

Chcę wyrazić negatywną opinię o obsłudze sklepu przy Al Komisji Edukacji Narodowej 20A w Warszawie. Będąc w sklepie nabyłam Nutribullet (paragon w załączeniu) i jednocześnie poprosiłam o książeczkę z przepisami przygotowywania coctaili. W jednej chwili usłyszałam, że oczekuję rzeczy niemożliwych. Ton i arogancja odpowiedzi mocno mnie zbulwersowały, więc grzecznie odpowiedziałam, że mój znajomy nabył to urządzenie razem z książeczką, która niewątpliwie jest cennym dodatkiem. Proszę o równe potraktowanie mojej osoby i nadesłanie na mój adres domowy przysługującej mi książeczki. Nie zrozumiała jest arogancja obsługi i odsyłanie mnie do innych publikacji. Chcę przyczynić się do rozsławiania Waszej firmy pokazując kompleksową obsługę . Mam nadzieję, że prośba moja będzie spełniona i otrzymam upragniona książkę z przepisami przygotowywania coctaili. Mój adres Alicja Korzybska, ul. Na Uboczu 12 m 56, 02-791 Warszawa. PS. Niestety, nie mogę dołączyć ksero paragonu, ale podaje dane: Studio Moderna Polska Sp. z o.o., ul. Cybernetyki 9, 02-677 Warszawa, Sklep Firmowy Al. KEN 20A, 02-797 Warszawa, NIP 782-22-83-192, dn. 20r02.06, wydr.000010587, Paragon Fiskalny, NutriBullet 5 elementów 600 W. Z wyrazami szacunku.

05.02.2020 09:16

Jaki jest styl zarządzania kadrą w Mago S.A.?

05.02.2020 23:28

Z samej góry idzie przykład stylu typowo Rosyjskiego.

07.10.2019 11:55

Czy w Mago S.A. są paczki/bony świąteczne?
    BBB

04.02.2020 12:28

Jeśli coś otrzymujesz jako pracownik to potrącony musi być podatek i składka ZUS (zależy jakie źródło finansowania tego bonu). Pracodawcy nie wolno nie potrącać -:)
    QQQ

04.02.2020 13:04

Nie wiem czy te potrącenia to 100% wartości bonów?

03.07.2018 10:56

02.10.2019 13:56

MAGO jest najlepszym pracodawcą w regionie, zamówienia od klientów są wielomilionowe i prowizje od sprzedaży niespotykane nigdzie indziej. MAGO jest na rynku 30 lat i powołanie sie na sam brand otwiera większość drzwi na rynku, sprzedawać dla tak znanego brandu to czysta przyjemność. Nie musisz 10 razy powtarzać skąd dzwonisz, wszyscy cię znają i szanują Rozumiem ludzi rozżalonych że nie udało się zahaczyć w MAGO na dłużej, ale prawda jest taka, że jeśli sprzedajesz to jesteś zarobiony, ale jeśli jesteś bajkopisarzem i jedyne co umiesz sprzedać to siebie podczas rozmowy kwalifikacyjnej to wypadasz i to dość szybko. Wymieńcie mi inną firmę gdzie prowizje od klienta potrafią sięgnąć kilkudziesięciu tysięcy zł i to co kwartał. MAGO z uwagi na położenie (poza Warszawą) traktuje pracowników więcej niż dobrze, bo wiedzą że nie ma setek cv wysyłanych na ogłoszenia o pracę. Spływa ich kilkanaście na każde stanowisko, dlatego też benefity i ubezpieczenie grupowe, bilety do teatru czy na operetkę są na porządku dziennym. Co do zatrudniania obcokrajowców na produkcji, tak poza pracownikami z Polski są zatrudnieni ludzie z Ukrainy oraz Nepalu, ale nie dlatego że MAGO nie chce zapłacić, tylko dlatego że w branży brakuje rąk do pracy, każda firma boryka się z trudnościami w tym obszarze i posiłkuje się obcokrajowcami. Podsumowując jeśli chcesz pracować, ale oczekujesz za swoją pracę dobrej wypłaty to MAGO jest miejscem dla ciebie, ale jeśli chcesz siedzieć na tyłku i zbijać bąki to po kwartale wylatujesz z pracy, logujesz się tutaj i wylewasz żale,jakie to MAGO jest złe i wszyscy są przeciwko tobie. Pozdro dla kumatych, a reszcie radzę szanuj pracodawce swego bo możesz mieć gorszego.

02.10.2019 18:00

O, witamy dział marketing na forum. Chociaż odrobinę przyzwoitości byście zachowali pisząc te bajki, bo aż się martwię czy w kolejnym wpisie ktoś nie napisze, że meble MAGO leczą raka.
    Sfrustrowany

21.12.2018 10:32

Witam pracuje juz pare lat w mago i o moge cos powiedziec na temat pracy tam. Ogolnie to ostrzegam przed podjeciem pracy tu, no chyba ze lubisz byc tania sila robocza. Firma zatrudnia nepalczykow i ukraincow bo szkoda jej kasy zeby pozadnie zaplacic polakowi. Poczatkowe poeniadze to okolo (usunięte przez administratora)zl brutto na tyle mozesz liczyc. Caly czas sa obietnice podwyzek. Ja za (usunięte przez administratora)zl robilem prawie 5 lat. A dostalem tylko dlatego podwyzke bo mi sie umowa konczyla. Premia pracownicza owszem jest ale mozesz ja stracic za byle blachostke. Nowy kierownik produkcji wprowadzil premie od obrotu ale byla tylko przez 2 miesiace. Pozniej podniesli próg i kasy juz nie bylo. Widac ze firma ma kase bo powstala nowa hala, nowa lakiernia ktorej koszt to pare milionow ale oszczedza sie na pracowniku. Z dniem kiedy przeszlismy z akordu na stawke godzinowa jest coraz gorzej. Na akordzie zarobki byly od (usunięte przez administratora)wzwyz nawet do (usunięte przez administratora)tys teraz (usunięte przez administratora) Wczesniej mozna bylo przyjsc w weekend do pracy zeby "podratowac" wyplate teraz jest zakaz pracy w weekend. Ogolnie odradzam pracy tu, jezeli lubisz (usunięte przez administratora) nie zadajesz pytan i zgadzasz sie na wszystko co Ci kazde przelozony (przypadki , w ktorych praca przewidziana jest dla dwoch osob a masz ja wykonac sam) to aplikuj do mago. Jedyny plus jaki widze to atmosfera wsrod pracownikow
    Monika

18.11.2018 10:20

Czy ktoś może napisać jaki jest powód ciągłego rekrutowania do działu personalnego? Mieszkam niedaleko zastanawiam się czy aplikować. Obserwuję oferty tej firmy od dawna i widzę że co chwila pojawia się ta oferta na specjalistę ds.personalnych, co jest powodem? Ludzie uciekają czy ktoś nieumiejetnie rekrutuje?
    pawel2279

29.05.2018 11:31

Witam. W Mago pracuję od kilku miesięcy, więc mogę już coś powiedzieć na temat tej firmy. Ogólnie nie jest źle. Bardzo fajna atmosfera między pracownikami. Zupełnie znośne relację między pracownikami, a zarządem niższego szczebla. Oprócz wypłaty i premii w wysokości 25% od dochodu co miesiąc, dochodzi jeszcze premia kwartalna zależna od wskaźników produkcji. Firma wydaje się dość skrupulatnie przestrzegać przepisów prawa pracy. Przerwy na śniadanie jak najbardziej są, poszczególne działy chodzą na zmianę o wyznaczonych porach; przerywają wtedy pracę. Trwa właśnie zmiana dostawcy odzieży roboczej, poprzedni miał, delikatnie mówiąc problemy z terminową dostawą czystych ubrań z serwisu. Na jadalni są automaty z kawą i przekąskami, niestety trzeba wrzucić pieniążek. Jest postawiona nowa hala z bardzo przyzwoitymi pomieszczeniami socjalnymi. Na starej hali stołówka, łazienka i szatnia nie są już tak ciekawe. Panuje względny porządek, podłoga na hali jest zamiatana i myta. Pomieszczenia socjalne są czyste. Z minusów: na hali panuje dość spore zapylenie; podobno myślą nad zrobieniem wymiany powietrza, ale raczej nie prędko. Latem jest gorąco, szczególnie na drugiej zmianie. Momentami panuje chaos organizacyjny; góra ma jakiś pomysł, ale nie przekazuje konkretnych wytycznych i trzeba później kombinować, aby jakoś to wdrożyć. A sytuacje takie nie są rzadkie, bo firma co rusz kupuje jakieś maszyny, lub przestawia stare. Często panuje też chaos informacyjny; niemal do końca kwietnia nie było pewności, czy majowy weekend będzie w całości wolny, czy nie. Lub ostatnio jednego dnia powiedziano, że ostatni weekend maja będzie miał tylko zmianę pierwszą i drugą, by dwa dni później zmienić zdanie. Dział produkcji wydaje się też mniej dofinansowany, niż biuro. Wszędzie widać oszczędności. Patrząc na wypasioną fasadę biura trudno w to uwierzyć, takie dwa różne światy. Z ciśnieniem na ilość produkcji jest różnie, zależy od zamówień. Reasumując, firma na pewno nie jest idealna, ale nie jest też tak zła, jak piszą niektórzy. Pozdrawiam.
    Rita

26.09.2018 20:41

Daj spokój, ludzie na produkcji pracują w ciemnościach (przy sztucznym świetle) w ciągłym hałasie okropnym!
    Lidia

23.08.2018 16:43

@Rob widzę, że znasz firmę Mago od środka, Twoja opinia jest raczej negatywna, może jednak zalazłeś jakieś pozytywy tej pracy? Jak są traktowani pracownicy w tej firmie? Czy pracownik może otrzymać jakieś benefity pozapłacowe? Warto dzielić się swoimi przemyśleniami.
    Rob

26.09.2018 20:39

Gdyby były pozytywy, nie trzeba byłoby zmieniać pracy. To jest najgorsza firma, z jaką mozna było mieć do czynienia. Umowa ustna też jest wiążąca. A co mozna powiedzieć o ludziach, którzy jej nie dotrzymują? Czy można powiedzieć coś pozytywnego? Po prostu to jest dno totalne. Coraz więcej ludzi o tym się dowiaduje. A jak szukają pracy, to pytają, jakiej firmy należy unikać? - MAGO!

Zostaw merytoryczną opinię o Mago S.A.