Elektrotechnika Ak Andrzej Knapik Irena Knapik Adam Knapik

• Klecza Dolna
  • Chocznia
  • Radocza

3. Opinie o pracodawcach Wadowice
  5. Opinie o Elektrotechnika Ak Andrzej Knapik Irena Knapik Adam Knapik sp.j.

Opinie o Elektrotechnika Ak Andrzej Knapik Irena Knapik Adam Knapik Wadowice

Nie przegap nowości o Elektrotechnika Ak Andrzej Knapik Irena Knapik Adam Knapik sp.j.!

jakub2

26.07.2026 18:11

Współpracę z (usunięte przez administratora) zakończyliśmy niedawno i chciałbym wyrazić szczery opis jak wygląda praca w firmie. Z zalet jakie firma proponuje to wypłaty na czas nigdy się nie zdarzyło żeby wypłata była spóżniona, stała premia przez cały okres pracy, możliwość rozwoju w energetyce na nN i sN, możliwość przejścia wielu szkoleń i wyrobienia uprawnień i brak problemu o urlop płatny bądź bezpłatny na tym to się kończy. Z kolei dla kogoś kto moim zdaniem planuje pracować gdzieś długoterminowo bez poświęcania swoich nerwów oraz zdrowia zalety się kończą. Praca bywała ciężka czasami bez sensu a zakres prac sięgał niewykonalnych objętości. Na rozmowie o pracę praca od 7 do 15, lecz mija się to z rzeczywistością i pomimo pracy po 10 godzin oraz czasami nawet po 12 (usunięte przez administratora)widocznie brakuje szacunku oraz zrozumienia dla pracowników firmy cytując „Jak się nie podoba to droga wolna”. Do wykonania pracy często brakowało narzędzi, z kolei narzędzia były wspólne, pracowały w ciężkich warunkach typu deszcz, śnieg, błoto i często się psuły a po zgłoszeniu i prośby o naprawę, bądź wymiany na nowe można było na nie czekać bardzo długi okres oraz słuchać rozprawek na temat jak o te narzędzia nie dbamy. Zdarzało się nawet chowanie narzędzi przez (usunięte przez administratora) których ktoś z pracowników jak człowiek po prostu zapomniał. Pozostawało czekanie, dopóki ktoś się nie zorientuje co w mojej opinii robi większą szkodę dla pracodawcy niżeli pracownikowi, ale taki ma tok myślenia miał (usunięte przez administratora) zrobić pod górkę. Problemem była także organizacja pracy przykładowo na 10 osób przypadało 5 brygad po 2 osoby z czego każda potrzebuje własnych narzędzi na wykonanie pracy. Przygotowanie pracy przez biuro (usunięte przez administratora) przyjeżdżasz na robotę okazuje się, że nic nie zostało przygotowane dokumentacja błędna, właściciel nie poinformowany o wykonywaniu jakichkolwiek czynności, trasa kabla nie wytyczona oraz jeżeli nie ma roboty zastępczej co się często zdarzało trzeba było czekać na geodetę i oczywiście wykonać pracę w przeciwnym razie skutkowało to w kolejnych kazaniach i karteczką na stole. Brak wartości oraz szacunku dla pracowników mogę także opisać biorąc na przykład moment gdzie (usunięte przez administratora) przyjeżdża na miejsce pracy o godzinie 13 podwieszone ponad kilkaset przewodu na słupach nN w ciężkim terenie, gdzie wymagana była praca z drabiny i pretensje, że do południa brygada tylko siedziała po tej sytuacji bez chwili zwątpienia, ani próby ułagodzenia sytuacji ze strony (usunięte przez administratora) czterech szybkich oraz bardzo dobrych pracowników niektórych z długim stażem sięgającym prawie bądź nawet 10 lat odchodzi z własnej woli i przyśpieszone szkolenie dla zastępców, gdzie przez pierwsze pół roku sytuacja się uspokoiła pomimo wolniejszego tempa pracy. Później powrót do tych samych rozmów i kazań. Kolejnym problemem są ,,zadania bojowe” po powrocie z roboty o 15, czyli po 8 godzinach jak było ustalane, mimo że się wykonało 100% pracy jaka była zaplanowana pretensje czemu ktoś nie chce wykonać dodatkowej pracy np. segregacja oraz wywóz śmieci do miasta. Kolejną rzeczą są szkolenia poza godzinami pracy, a gdy zdarzają się w godzinach pracy to i tak trzeba te godziny przepracować w ten sam dzień, bo(usunięte przez administratora) nie płaci za siedzenie. Szkolenia PPN trwające 2 tygodnie po 6 godzin także poza godzinami pracy, z czego wynika brak wynagrodzenia i pretensje czemu miałby ktoś dostać tą wypłatę jak się nie pracowało tylko szkoliło. Do (usunięte przez administratora) jeżeli nie jest się pracownikiem stażem sięgającym 20 lat nie da się zaproponować zmian oraz wypomnieć błędów, które spowalniają pracę, gdyż skutkuje to na początku zacytowanym zdaniem oraz karteczką z możliwością natychmiastowego wypowiedzenia oczywiście za porozumieniem z obu stron.
    #Elektromonter

12.03.2026 15:12

Wojtek

25.03.2026 13:11

Odnosząc się do komentarza dostałem informację , że ktoś tutaj wywołał mnie do tablicy, dlatego tak późno odpisuje. Proszę zaprzestać przypisywania mi autorstwa wpisów , których nie napisałem . To nieprawda. Mam wrażenie , że przypisywanie mi wszystkich negatywnych opinii zaczyna mieć charakter obsesyjny - zresztą nic nowego. W takim razie teraz mogę wyrazić swoją opinię na temat pracy w firmie (w końcu pracowałem tam 10 lat) 😊 . W firmie nie pracuje się w soboty (usunięte przez administratora) Ciekaw jestem jak teraz wygląda sytuacja z dniem wolnym od pracy za święto, które wypada w sobotę ?😉 (usunięte przez administratora) Odnośnie nagan proszę sobie przypomnieć zakres prac jakie (usunięte przez administratora) zlecał w technologii Ppn do której nie posiadał odpowiedniej ilości narzędzi . Wróćmy pamięcią do moich szkoleń na które dojeżdżałem własnym samochodem oraz zostało potrącone z pensji gdyż nie chciałem zgodzić się na urlop w dniach kursu . Szkolenia BHP odbywały się po godzinach pracy. Jeśli chodzi o matematykę to świetnie wychodziło liczenie wydajności każdego pracownika w procentach i norma z kosmosu 😊Ja juz dawno o tym „ toksycznym „ środowisku zapomniałem a tu taka niespodzianka. W 100% zgadzam się z poprzednimi opiniami. Od momentu rozwiązania umowy nie interesuje mnie wasze środowisko. Mam inne ciekawsze zajęcia . Pozdrawiam.
    Pomocnik Elektromontera

14.05.2020 00:12

Pracowałem przez lato 2019 - ciężka praca, zdarzały się całe dnie w słońcu zarówno przy przyłączach kablowych jak i liniach napowietrznych. Jako pomocnik robiłem w sumie wszystko wraz z przynieś/podaj/pozamiataj. Bez problemu z pensją, zawsze na czas, dostawałem premię za dodatkowe godziny (zdażało się pracować 7 - 20), nie robili problemu o urlopy.

Kontakt - Elektrotechnika Ak Andrzej Knapik Irena Knapik Adam Knapik sp.j.

Os.Jesionowe 8 34-100 Wadowice

NIP:5512019560

Branża główna: Deweloperzy

Zostaw merytoryczną opinię o Elektrotechnika Ak Andrzej Knapik Irena Knapik Adam Knapik sp.j.