Witam,
Czy może ktoś z byłych lub obecnych pracowników, może podzielić się uwagami na temat pracy w aptekach Twoja Apteka Nawrot &Nawrot?
Obserwuję od jakiegoś czasu, że jest dużo ogłoszeń powtarzających się do chyba wszystkich miejscowości, gdzie mają apteki i mnie to zastanawia dlaczego tak jest?
Czy coś jest nie tak z tym pracodawcą, nie płaci na czas pensji, czy może płaci, ale niższe pensje, niż konkurencja, może ma miejsce tam mobbing, czy zmuszanie pracowników do dużej ilości nadgodzin? Raz słyszałam od koleżanki, ale nie wiem ostatecznie, czy to jest prawda, że był problem z braniem dłuższego urlopu gwarantowanego przecież przez Kodeks Pracy. Również słyszałam, ze chyba w Krakowie wydłużono godziny pracy apteki i ludzie musieli pracować codziennie o godzinę dłużej bez podwyższenia chociaż o trochę wcześniej ustalonego wynagrodzenia za pracę. Efektem tego ponoć wszyscy się pozwalniali solidarnie, ale to chyba niestety nic nie dało do myślenia temu pracodawcy, skoro taką ma ciągle rotacje u siebie. Jestem zainteresowana opiniami, ponieważ szukam pracy i zastanawiam, się, czy nie złożyć CV do jednej z podanych przez pracodawcę miejscowości, ale nic nie wiem, co tam się dzieje, że wszędzie im brakuje ludzi tj. m.in. do Skały, Słomnik, Krakowa. Pasuje mi jedna lokalizacja, gdzie teraz szukają do pracy kierownika apteki, więc może ktoś jednak coś napisze pozytywnego o tym pracodawcy.
Bardzo proszę o opinie.
Z góry uprzejmie dziękuję,