W dniu 23.11.2024 zamówiłam dwie telewizyty przez POLMED dla siebie i dla córki, opłaciłam 2x89zł. Chcialam jak najszybciej otrzymać leki, ponieważ bardzo źle się czuła. Napisano mi, że będzie ze mną rozmawiał dr MICHAŁ NIEMCZYK z DOC4YOU, internista. Zadzwonił. 1. zapisał mi i córce antybiotyk, który nie jest dostępny w hurtowniach. Lek nie jest dostępny w aptekach, 5 koło domu oraz apteki nie sprowadzą mi tego antybiotyku, bo nie ma go w hurtowniach,
Do poniedziałku musiałam czekać bez leku czując się okropnie - rozpoznano krztusiec.
W pon. zadzwoniłam do Doc4you i Polmedu, aby wysłali mi nową receptę na antybiotyk, który jest w aptekach. Co zrobili: 1. powiedzieli, że jest w jednej aptece we Wrocławiu i mam sobie pojechać (nie byłam w stanie jechać ok. 1 godz. do tej apteki, wysoka - lekarz stwierdził krztusiec), 2. powiedzieli, że jeżeli chcę nową receptę mam ponownie zapłacić za wizyty, 3. Polmed nie wsparł mnie w uzyskaniu leku, który powinien istnieć w aptekach, 4. lekarz i instytucje narażały mnie na utratę zdrowia z powodu wypisania leku, który nie jest dostępny oraz stwierdzenia, ze mam jechać ok. godz. do jedynej apteki, w której jeszcze był. Może Polmed celowo wypisuje recepty bez pokrycia, aby pacjenci zmuszeni byli opłacać ponowna wizytę w tej samej sprawie. Poza tym p. "dr" MICHAŁ NIEMCZYK w Internecie jest wskazywany jako lekarz i to nie internista tylko urolog, nie posiada tytułu "dr". Takie postępowanie - (usunięte przez administratora) co do tytułu i specjalizacji jest niezgodne z prawem. Sprawa zostanie zgłoszona do Izby Lekarskiej.