Sdk13.04.2022 08:49
Nie polecam pracy na magazynie w(usunięte przez administratora) oburzone faktem iż chcesz wyjść o godzinie do której pracujesz, że masz inne życiowe obowiązki niż robienie nadgodzin. Nie każdy ma ochotę i możliwość poświęcać życie prywatne dla firmy. Chociaż robisz wszystko to o co Cię poproszą, tzn. przerzucasz kilka palet łącznie parę ton worów po 50kg orzechów, kawy, mleka w proszku tylko i wyłącznie, bo komuś nie pasuje, że stoi to na palecie o 1cm za szerokiej i cały Twój wkład fizyczny, że przychodzisz zmęczony po pracy jak po kopalni - dostajesz wypowiedzenie umowy o pracę zaledwie tydzień od jego podpisania, żeby uniknąć szumu i pozbycia się Ciebie jako pracownika który nie daje sobie wejść na głowę i zna prawo pracy. Notorycznie chcą, abyś na drugiej zmianie (14-22) zostawał nawet do 1-2 w nocy, żeby skończyć pracę, a następnego dnia na 6 do pracy co godzi w odpoczynek 11 godzinny jaki wynika z kodeksu pracy. Dodatkowo rozwiązanie umowy wynikało(usunięte przez administratora)Jako powód wypowiedzenia oczywiście żadnych konkretów tylko standardowa wymówka(usunięte przez administratora)Że ponoć nie chcesz tutaj pracować bo inny pracownik tak mówił, że masz krytyczne zdanie o pracy tutaj", jeżeli na tej podstawie rozwiązujecie umowę o pracę i dlatego, że nie macie jaj wziąć odpowiedzialności za (usunięte przez administratora) pracownika na waszym terenie to wam gratuluje podejścia jak dziecko. Oczywiście (usunięte przez administratora) nie raczyła Ci sama tego przekazać bo wiedziała, że parskniesz śmiechem na powód zwolnienia - bo żadnego nie miała! Tylko zrzuciła to na (usunięte przez administratora). Pogratulować odwagi.
Reasumując: (usunięte przez administratora)nie chce pracowników walczących o swoje podstawowe prawa wynikające z kodeksu pracy, tylko cichych pracowników, którzy nie upomną się o swoje, będą potulnie znosić ich śmieszne uwagi apropo tego, że sie guzdrasz i nie będą kwestionować tego, że Ci każą zostawać dłużej po pracy, jeśli taki nie jesteś - do zwolnienia. Również bardzo niepocieszona faktem, iż byłem całe 4 dni!!! na zwolnieniu lekarskim, gdyż stan zdrowia nie pozwalał mi na normalne funkcjonowanie a tymbardziej pracę, podczas gdy inny pracownik od tak dla zabawy sobie mógł nie przyjść do pracy bo jechał do niemczech. (usunięte przez administratora)