Jacek 25.11.2018 08:21
Stowarzyszenie non profit. Działają bardzo prężnie. Wielokrotnie udowodnili, że można bezinteresownie nieść pomoc i radość innym.
Akcje prowadzone przez nich są na bardzo wysokim poziomie. Obejmują opieką nie tylko dzieci, ale także całe rodziny. Przykładem mogą być akcje z bieżącego roku 2018:
- pomoc dla rodziny, która w wyniku pożaru straciła dom i dobytek (akcja trwa nieprzerwanie od maja),
- pomoc dla dziewczynki chorej na białaczkę, która we wrześniu straciła ojca w wyniku wypadku na kopalni (pomocą objęta jest mama dziewczynki oraz jej młodsza siostra),
- kolejny rok z rzędu prowadzą cykliczną akcję "Dzieci - Dzieciom na Mikołaja". Mikołajkowe podarki otrzymują dzieci z domów dziecka, hospicjum, rodzin zastępczych oraz ponad 400 dzieci z romskiej osady na Słowacji)
Stowarzyszenie współpracuje z wieloma instytucjami oraz osobami publicznymi, u których zdobyli zasłużone zaufanie. Dzięki swojej pracy, zaangażowaniu i empatii, zdobywają coraz większe wsparcie i zainteresowanie ze strony osób prywatnych zarówno w Polsce, jak i za granicą kraju.
Bardzo dużo informacji o ich pracy można znaleźć na ich profilu Facebook.
POLECAM TO STOWARZYSZENIE Z CAŁEGO SERCA.
Moje sugestie dla Stowarzyszenie Pomagajmy-Razem Raźniej:
Warto by było umożliwić przekazanie 1% z podatku na działalność Stowarzyszenia.
Lubię atmosferę w Stowarzyszenie Pomagajmy-Razem Raźniej za:
Zaangażowanie i skuteczność działania.