Niestety moje doświadczenia z tą firmą są bardzo negatywne. Brak realnego wsparcia ze strony przełożonych oraz niezdrowa atmosfera pracy sprawiają, że trudno mówić tu o profesjonalnym zarządzaniu zespołem.
Po zmianie country managera sytuacja znacząco się pogorszyła. Oczekiwania były przekazywane w sposób niejasny, a mimo realizowania poleceń nie było żadnego konstruktywnego feedbacku. Ewentualne drobne błędy nie były omawiane ani sygnalizowane – przełożony poprawiał je samodzielnie, bez rozmowy, bez wskazania problemu i bez próby jego rozwiązania.
Po kilku miesiącach zostałam poinformowana o zakończeniu współpracy z powodu rzekomych „błędów”, o których wcześniej nigdy nie było mowy. Nie istniał żaden proces naprawczy, rozmowy rozwojowe ani próba wspólnego wyjaśnienia sytuacji. Decyzja była jednostronna i zaskakująca.
Dodatkowo firma zaproponowała standardowe wypowiedzenie, mimo że sposób zakończenia współpracy budził poważne wątpliwości. Dopiero po zaangażowaniu prawnika udało się wynegocjować lepsze warunki odejścia, co samo w sobie wiele mówi o podejściu pracodawcy.
Nie polecam tej firmy osobom, które liczą na transparentną komunikację, wsparcie przełożonych i uczciwe traktowanie pracowników. Warto zachować dużą ostrożność.