Obligo Sp.z o.o.

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 108 ocen.

Opinie o Obligo Sp.z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Obligo Sp.z o.o.

Paulina
użytkownik zarejestrowany

Jakie są dostępne warunki zatrudnienia na stanowisku specjalisty ds.windykacji? Czy Obligo Sp.z o.o. poszukuje w tym momencie kandydatów na to stanowisko? Te informacje będą cenne dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.

Lola
@Paulina 14.08.2017, 10:39
Jakie są dostępne warunki zatrudnienia na stanowisku specjalisty ds.windykacji? Czy Obligo Sp.z o.o. poszukuje w tym momencie k...

Na razie, nie mają żadnych nowych ogłoszeń. Kiedy jest zapotrzebowanie, to widzę, że się pojawiają na pracuj.pl

Zainteresowany

Ta Firma JesCze istnieje ?

Ja
@Zainteresowany 30.07.2017, 14:15
Ta Firma JesCze istnieje ?

Istnieje i ma się całkiem dobrze :D

elf

a ja ocenią firmę z drugiej strony, tej od strony dłużnika. Dzwonią na numery które nigdy nie były nigdzie podawane, wiąże je tylko to, że są pod jednym numerem ewidencyjnym u pewnego operatora telekomunikacyjnego. Pracownik tego operatora dostanie wezwanie do prokuratury za udostępnianie danych osobowych niezgodnie z prawem, na pewno zostanie dyscyplinarnie zwolniony z pracy z wilczym papierem. Dodatkowo pewnie znajdzie się też tutaj tłumaczenie Obligo przed GIODO i przesłuchania pracowników tej firmy w prokuraturze. Pracownik Obligo który korzysta z takich danych, mimo, że został uświadomiony o wadzie prawnej ich pozyskania, pewnie podobnie dostanie po tyłku. Nie polecam tam aplikować, to titanic.

Arnold

Zdecydowanie nie polecam tej firmy jako klient. Dużo gadania, a jak przychodzi do zweryfikowania wiedzy prawników w sądach to okazuje się,że poza gadaniem nic nie wychodzi. Nie polecam tej kancelarii.

Nickkk

Taaa...zmiany...zmiany...zmiany...czekać tylko kiedy spółka padnie jak kłoda. Fajna atmosfera? Ludzie pracujący z satysfakcją? Kogoś poniosło zdecydowanie z tą reklamą. Żal tylko ludzi bo pracują tam fajne osoby

Paulina
użytkownik zarejestrowany

@Ja, pracujesz w tej firmie? Podziel się swoim doświadczeniem.

Zmiana

Obligo (cała Grupa Obligo) to już zupełnie inna firma, wszystko co wcześniej powypisywane to już historia (choć większość wpisów było nieprawdą, pewnie pisaną emocjonalnie, bo komuś się nie powiodło i odreagowuje). W ub. roku zmiana Zarządu, zmiana siedziby, zmiana struktury, zmiana procedur, warunków pracy itd. Teraz to zupełnie nowa firma, z nową energią, w której ludzie na prawdę pracują z satysfakcją i w fajnej atmosferze.

K

Podbijam pytanie o podstawę, widzę ofertę w dziale windykacji w Łodzi,

Henry
@K 09.02.2017, 11:38
Podbijam pytanie o podstawę, widzę ofertę w dziale windykacji w Łodzi,

Minimum

ehhheeee

no dajcie znac jaka jest podstawa? najnizsza krajowa?

Ja
@ehhheeee 01.02.2017, 07:09
no dajcie znac jaka jest podstawa? najnizsza krajowa?

Zaskoczę Cię, ale nie :)

quli

jaka tam jest podstawa? na specjaliste ds. windykacji? pytam bo wlasnie się pojawilo ogloszenie

Andrzej F.

Od kilku tygodni otrzymuje smsy z wiadomościa ,że mam zadłużenie wobec STOART . Straszenie sądem , żadnych konkretów , podany numer do kontaktu . Dzwoniąc można sobie tylko muzyki posłuchać , nikt nie odbiera , żadnej informacji . A STOART obciąża mnie kwota 173 zł za koszty odzyskania zaległości . Kupa gnoju i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Chyba ,że to podfirma Stoartu do wyprowadzania pieniędzy .

obligo
@Andrzej F. 04.01.2017, 14:26
Od kilku tygodni otrzymuje smsy z wiadomościa ,że mam zadłużenie wobec STOART . Straszenie sądem , żadnych konkretów , podany...

zapraszam do kontaktu mailowego : sekretariat@obligo.pl. Pozdrawiam

kabi
użytkownik zarejestrowany

na pewno nie stałoby się to tak nagle jak wy to sugerujecie tutaj, tym bardziej byłoby o tym bardzo głośno a jak na razie nicv nie słyszałam, poza tym jeszcze w tym roku na wiosnę były nowe rekrutacje

Me

Cóż sama pracuję tu już 3 lata, jest w porządku, zmiana Prezesa i Kierownictwa dała całkiem sporo. Wreszcie wszystko zaczyna mieć ręce i nogi. Windykacja jak najbardziej na tak. Kasa? Taka jak wszędzie - bo jak mówią, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Wolne weekendy - dla mnie ogromny plus, stałe godziny pracy, ludzie - naprawdę nie znajduję powodów do narzekania. Oczywiście zawiść, żal i czytanie internetu, nie sprawdzając na własnej skórze, jest tym, co jara teraz wszystkich, ale ogólnie - POLECAM!

Obligo:)

Poczekaj na aktualizacje krsu

LansonCronat

tak więc jeszcze raz : istnieje duże prawdopodobieństwo że pracownicy firmy Obligo reprezentowani przez : (usunięte przez administratora) to zorganizowania grupa przestępcza

kasia
@LansonCronat 25.07.2016, 21:17
tak więc jeszcze raz : istnieje duże prawdopodobieństwo że pracownicy firmy Obligo reprezentowani przez : (usunięte przez ad...

Takie słowa warto udowodnić :) Czekamy zatem z niecierpliwością!

Zapytanie

Zmiana Prezesa ? W Obligo SA

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Lanson Cronat

Czy aby na pewno ? Na to pytanie odpowiedzą aktualne postępowania Prokuratury Rejonowej w Rawie Maz.; Prokuratury Rejonowej i Okręgowej w Łodzi.

Lajt

Potwierdzam masakra dla klientów i pracowników

Jkdl

Taka firma nic sie nie należy wszystko musisz wywalczyć

Były pracownik

Wszedłem tu żeby zobaczyć co tam słychać w "mojej" starej firmie. Pracowałem ta 3 lata no niecałe(trzeba było dać umowę na czas nieokreślony to mi podziękowano)Powiem tak ludzie mili i pomocni, pomijając "wielka panią kierownik z windykacji" tu uwaga pomoże ale tylko jeżeli widzi w tym korzyść dla siebie.Generalnie szkoda zachodu, pensja niby na czas ( nie oczekiwałbym kokosów w podstawie ) ale z prowizją już gorzej, co miesiąc trzeba się szarpać i udowadniać,że coś ci się należy bo pomimo super systemu co wszystko wylicza nagle na koniec okazuje się,że to nie tobie należy się prowizja bo np. "panu z wąsem" z windykacji bo to on od twojego klienta przywiózł zlecenie tak całkiem przypadkiem je dostał jak był omawiać skutki swoich działań. I nagle okazuje się, że jednak nie wyrobiłeś i tak kosmicznego planu więc pa pieniążki. Generalnie to co tu poczytacie złego to najszczersza prawda pod każdym wpisem mógłbym się podpisać.Kiedyś pracowało tam wiele super ludzi, były zespoły i współpraca teraz umieralnia, już nawet ludzi nie zwalniają - sami odchodzą:) Tak więc tak, szczerze nie polecam.

lotto
@Były pracownik 21.04.2016, 13:21
Wszedłem tu żeby zobaczyć co tam słychać w "mojej" starej firmie. Pracowałem ta 3 lata no niecałe(trzeba było dać um...

Masz rację wszyscy uciekają, dyr. ds sprzedaży uciekł, kierowniczka ds marketingu też uciekła a wcześniej podległy jej pracownik, wice prezes Zarządu też odeszła. Pracownicy leasingu też uciekają, na straży ciągle tylko "kolega z wąsem" i dyr. Paulina.

Patryk

Bo jeżeli płacą kilkaset złotych a tak tu czytam na tym forum o zarobkach w tej kancelarii to bardzo mało.

Patryk

A na jakie zarobki może liczyć u nich radca prawny czy adwokat pracujący w kancelarii ?

Tomasz

Wie ktoś może w jakich widełkach oscylują zarobki specjalisty ds. windykacji?

lotto

U nich w ogóle nie można zarobić, jedyne co można to zdrowie stracić. Bliższy kontakt z Prezesem lub Dyr, Pauliną grozi utratą zdrowia.

Rajmund

student to 1000 nawet nie zobaczy

Ja

Zawistne opinie zawsze w cenie, ale może pora na nieco obiektywizmu. Praca w stałych godzinach pracy, ludzie pomocni i sympatyczni. Pensja zawsze na czas, dobrze pracujesz - zostajesz dodatkowo nagrodzony. Do Pani Dyrektor zarzutów też nie mam - osoba, która wspiera nie tylko "pracowniczo", "Pan z bródką" - elokwentny, kulturalny i wiedzą, którą powinien mieć każdy. Współczuję tym, którym nie poszło na rozmowie, albo uznali pracę za zbyt trudną, a negatywne opinie potrafią wyrazić tylko w internecie.

Moryc

Słabiutkie warunki finansowe i brak auta do użytku

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

przedstawiciel

Właśnie mają kolejne ogłoszenie na PH i asystentkę do Kancelarii. Ich oferta to żal.pl/nędza, dopóki nie zmieni się Prezes i gówno dowodząca Pani Dyrektor, szkoda czasu nawet na rozmowę rekrutacyjną u nich, no chyba, że ktoś ma ochotę spotkanie rekrutacyjne podczas, którego Prezes smsuje z partnerką :)

gruszka pietruszka

Nie tylko fatalna obsługa, brak podstawowej wiedzy o rynku wierzytelności. Ciągłe przekłamania w ofertach, nieprawdziwe dane w raportach dla kontrahentów, niestosowanie się do procedur kontrahentów, brak ochrony danych osobowych dłużników a do tego wszystkiego brak szacunku dla pracowników, swobodna interpretacja przepisów zawsze na korzyść pracodawcy. Nie wypłacają nadgodzin, nie stosują Kodeksu Pracy, jedyne na czym bazują to znane nazwisko Prezesa Kancelarii, no ale na tym nie da się budować pozycji firmy na trudnym rynku windykacyjnym. Kolejne firmy rezygnują ze współpracy z Obligo a nowych brak...

chris

fatalna obsługa nie potrafią odzyskać należności a dłużnik się śmieje

michał

Pracowałem tam chyba w 2008 albo 2009r., kiedy jeszcze firma miała nazwisko Kappes w nazwie. Czytam wpisy i oczom nie wierzę, że nic się tam nie zmieniło. Ogólnie robota słaba (pracowałem w kancelarii). Dostałem na zleceniu 500 zł na miesiąc (choć to i tak dobrze, bo widzę, że podobna taksa utrzymywała się w 2011 r.) Atmosfera.. spuszczam zasłonę milczenia - kierownikiem była kobieta o imieniu Monika, a pod nią o imieniu Agnieszka (o ile dobrze pamiętam). Jeśli do dnia dzisiejszego jest tam tak jak kiedyś, to nie polecam. Można w tym kraju znaleźć lepszą pracę.

ja
@michał 09.03.2015, 00:15
Pracowałem tam chyba w 2008 albo 2009r., kiedy jeszcze firma miała nazwisko Kappes w nazwie. Czytam wpisy i oczom nie wierzę, ż...

a to witaj w Klubie :) Ja byłem obok w windykatorni - tam to była fabryka zabawy i ogólnie ludzie się 3mali razem.

numer
@student 01.05.2015, 11:41
To świadczy tylko o wieloletnim, niezmiennym i prymitywnym modelu biznesowym tej firmy, tj. tania, niestabilna, a co za tym idz...

masz rację, kontrahenci powinni się zastanowić zanim podejmą współpracę. Prymitywny model biznesowy to bardzo delikatne określenie, tam zwyczajnie panuje wyzysk, okradanie pracowników, zleceniodawców. Firma bez przyszłości, Prezes widzi tylko tu i teraz, bez wizji przyszłości, myśli nie głową a przy.., tylko to mu przyświeca. Ciekawe, że Rada Nadzorcza nie widzi albo udaje, że nie widzi problemu...,pozwala się rządzić dziewczynkom bez przygotowania, psychicznie niestabilnym ale za to zawsze gotowym... :)) Szkoda, że "dziewczynka" taka niewierna i gotowa dla wszystkich...

byłypracownik

raczej nie idą na łatwiznę windykator wybiera tylko te tematy które łatwo może zahaczyć i tyle, prawda jest taka że jeśli ktoś chce to i tak zapłaci,

klient

czy odzyskali komuś jakieś pieniądze cz tylko klientów ciągną, jak mnie zero skuteczności, ale pieniądze chcą ode mnie

Inne podejście

Chyba rozumiemy 'ciepłą posadkę' w nieco inny sposób, ale mogę Ci polecić Obligo. Oferują BARDZO stabilną pensję i brak jakiegokolwiek rozwoju :P

Marynarz

A ja napiszę krótko - Obligo, to firma tzw. 'skarpeciarska' i małomiasteczkowa. Zero klasy i profesjonalizmu. To taka chałtura. Pozdrowionka! Ach! WB wypisuje, że nowi pracownicy są ciągle zatrudniani, etc. No tak Drogi wp - bo jest taka roszada. Ciągle ktoś odchodzi, czy to z windykacji, czy z kancelarii, bo przekonuje się jak nierozwojowe jest to miejsce pracy! Ciągle trzeba uzupełniać wakaty.

stan

Jeśli chodzi o rynek kancelarii, to Obligo nie ma dobrej opinii. Jedyny ranking, w którym Sieczkowski i Spółka jest uwzględniana, dotyczy ilości zatrudnianych prawników i adwokatów/radców prawnych, których jest jednym z najbardziej niemiarodajnych rankingów (pomijam fakt, że przy ostatnim rankingu RP jakoś nie mogłem się doliczyć ilości osób zatrudnionych i zgłoszonych ;-)). Kancelaria ma opinię typowo windykacyjnej, co nie pomaga ani w pozyskiwaniu klientów zainteresowanych usługami innego rodzaju, ani w rozwoju pracowników.

wb

Witam wszystkich tutaj zgromadzonych. Po wpisach widać, że niektórym jakiś żal i nienawiść już się chyba ulewa. Wpisy są chyba nieskuteczne bo nowi ludzie są zatrudniani w Obligo, pracują i mają się dobrze. Jestem jedną z tych osób. Atmosfera bardzo ok, ludzie mili i pomocni. Kierownictwo też bez zarzutów. Zarobki zależy kto na jakie stanowisko aplikuje. Firma się rozwija, wchodzą nowe projekty w których można się wykazać. Polecam młodym ludziom.

erazm

nie da się ich nazwać windykacją, jak mają podjechac do dłużnika to chca za wyjazd pieniądzę skuteczność żadna tylko opłaty za byle, unikajcie ich

ex-kancelaria

Padło pytanie o kancelarię, pracowałem tam jakiś czas, jako największy plus można wskazać atmosferę - młody zespół, poza kilkoma spiętymi przypadkami (a w zasadzie jednym młodym r.pr. ;)) naprawdę fajni ludzie. Minusy: monotonna praca - cały czas robisz to samo, czyli wezwanie do zapłaty, pozew o nakaz, wniosek o klauzulę i do komornika, jak się spłaca to ok, jak nie to do umorzenia. Nawet to postępowanie egzekucyjne jest bardzo podstawowe (egzekucja z udziałów czy inne rodzaje egzekucji wykraczające poza zajęcie rachunku/wynagrodzenia to fikcja). Raz na jakiś czas trafi się sprzeciw i wtedy coś innego można napisać, jeszcze rzadziej jakaś opinia dla klienta. Kolejnym minusem jest wynagrodzenie - przez pierwsze kilka miesięcy kilkaset złotych, później 200 złotych podwyżki i stagnacja. Wszelkie dalsze podwyżki uzależnione są nie od kompetencji, ale tego czy lubi cię prezes. Dla aplikantów minusem też będzie bardzo mała ilość rozpraw, na które można pójść z upoważnienia adw./r.pr. Podsumowując, polecam pracę tam wszystkim studentom/osobom zaraz po studiach, dla których jest to pierwsza praca w zawodzie - można spokojnie się nauczyć pisania porządnych prostych pozwów i podstawowych pism procesowych. Jeśli ktoś już zna podstawy, to odradzam - ciężko nauczyć się czegokolwiek więcej, szybko wpada się w rutynę wykonując każdego dnia te same czynności.

hehe~~

A Pani kierownik to już w ogóle powinna chyba sprzątać nie ublizajac sprzatajacym kobietom. Ona nadaje się tylko na chałupnictwo hehe ale był ubaw

hehe~~

Najlepszy jest koleś w okularkach i z bródką hehe ale pajac. Zenada zenada zenada wszyscy tam się nadają na tarcie chrzanu a łamanie tajemicy danych osobowych na porządku dziennym tam jest- wielcy znawcy i prawnicy a sam nie jestem prawnikiem i wiedziałbym ze w sądzie byliby spaleni...osły

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

CIEKAWSKA

TO TU TAK CICHO CZYŻBY PO ZWOLNIENIACH NIE MIAŁ KTO OPOWIADAĆ CO SIĘ DZIEJE W ŚWIETNEJ FIRMIE OLIGO

aaaaaa

wymagania mają wielkie ale płaca minimalna :-)

anonim

zależy od stanowiska ;>

aaaaaaaaaa

I widać kto to pisał :-) osoba która nie zna się na prawie a udaje że wie wszystko :-)

zołza

Umowy o prace nie są korzystne dla pracowników - tylko ci pracowniki tego nie rozumieją.

Alread

Brak umowy o prace to brak przywilejów pracownika i możliwość rozstania się z nim z dnia na dzień. Co gorsza ta jak i podobne firmy nie dają umowy o pracę a wymagają, żebyś był w pracy w stałych godzinach i rozliczał się z nimi jak ich pracownik co jest totalną bzdurą. Nie dostajesz umowy o pracę to w zamian powinieneś być rozliczany zadaniowo. Masz plany i zadania i je robisz i nikogo nie obchodzi kiedy gdzie i jak. Chcą Cię w biurze na 8h to powinni dać umowę o pracę i dbać jak o pracownika. W innym przypadku pracownik nigdy nie będzie lojalny pracodawcy i tak się koło zamyka i tworzy chory klimat w firmie. Z tego co wiem nawet kadra zarządzająca nie ma umów o pracę a i poziom jej kompetencji pozostawia wiele do życzenia :/

znam

tam mało kto ma umowę o pracę a co o nadgodzinach, prawie wszyscy jadą na własnej działaności i rynek się kończy prezesowi, odradzam

annn

za nadgodziny nikt tam ci nie zapłaci :-)

magdalena

od 8 do 16 a po co zostawać po godzinach ? taki pracocholik z Ciebie ?

Zostaw opinię o Obligo Sp.z o.o. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Obligo Sp.z o.o.