Na początku roku miałem wejście siłowe straży pożarnej z policją. Mieszkanie było jak najbardziej zostawione w porządku zamknięte wszystko zakręcone. Niezrównoważona jakaś sąsiadka co mieszka pode mną zgłosiła że pękł strop. Pracując w dalszym ciągu w Niemczech za 2,5 miesiąca, policjant mi dzwoni że usłyszali jakiś huk i obawiali się że ktoś upadł. Już zmieniona wersja, a policja w takie bzdury uwierzyła. Finalnie jest tak że policja zgłosiła sprawę do straży a odszkodowanie straż teraz do ergo Hestii do Sopotu ergo Hestia odmówiła, bo było to zagrożenie życia. Ja zostałem bez opieki bo za zwolnienie mi nie płacą a mam chore kolano także jestem w potrzasku a zwrotu za bezsensowne wybicie drzwi nie dostałem bo musiałem kupić nowe. straż zareagowała bezsensownie a tam gdzie jest naprawdę zagrożenie życia bo na moim akurat piętrze są drewniane klamoty szafy pozostawiane i zbieranie makulatury i teraz już jest nowa ulotka o zabraniu do 30 wszystkich klamotów bezwrotu odszkodowania ale to jest jałowe bo to się ciągnie już z pięć lat już takich powiadomień było powyżej 5. Jaki to kraj co wy robicie że nie potraficie zareagować w przypadkach naprawdę co zagraża życiu,tylko biednym ludziom bezsensownie wchodzicie siłowo do mieszkania i nie zwracacie za drzwi,tylko wysyłacie do frajerskich firm o odszkodowanie.W Polsce a w moim mieście nie możecie zrobić faktycznego porządku przeciwpożarowego żeby zapobiec naprawdę tragedii ,tylko wchodzicie do spokojnych mieszkań zostawionych pod nieobecność właściciela.Po co wy tam w ogóle jesteście.Ci ludzie się adorują nawzajem i są nietykalni.Ja w dodatku wyremontowałem kantor użytku publicznego w 2017, bo nie szło nawet otworzyć drzwi,tyle było klamotów.To ci nowi mieszkańcy co graniczą z moją ścianą nastawiali kartonów,pudeł,zaschniętych farb,butelek plastikowych i jakby celowo chcieli narobić(usunięte przez administratora)na moją pracę.Wydałem ok. 500 zł i nikt z tych mieszkańców co należy do tego kantorka,nawet nie podziękował,a zostałem wtedy z mamą na wózku inwalidzkim bez żadnych przywilejów.Tutaj straż pożarna nie istnieje
Zobaczymy do 30 września.Znowu to pismo będzie bez żadnej wartości i znaczenia.Pozdrawiam.