Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Szczytno
  5. Opinie o Novum Sp. z o.o.

Opinie o Novum Szczytno

27.04.2026 07:34

📒 Nowy katalog NOVUM 2026 już dostępny

Z radością pokazujemy jubileuszowy katalog NOVUM 2026 - najnowszą odsłonę naszej oferty, przygotowaną z myślą o inwestorach, projektantach i wykonawcach przestrzeni publicznych.

W środku czekają nowe urządzenia, setki inspiracji i rozwiązania rozwijane w duchu play & learn. To praktyczne wsparcie przy planowaniu nowoczesnych, funkcjonalnych i trwałych realizacji.

Za tym katalogiem stoi praca wielu osób, dużo pomysłów i jeszcze więcej dopracowywania szczegółów. Tym bardziej cieszymy się, że możemy w końcu pokazać efekty.

👉 Sprawdź nowy katalog NOVUM 2026

ReviewUserIconKrzysiek

14.10.2025 12:09

Pracuje na produkcji mebli i podoba mi się, że panuje tu porządek. Ciągle coś się dzieje, ale każdy wie co ma robić- dzięki dobrej organizacji. Park maszynowy dosyć duży i nowoczesny a to daje nadzieję na rozwój.
    ReviewUserIconLili

14.10.2025 11:56

Zaczynałam pracę w tej firmie na produkcji, ale w międzyczasie ukończyłam studia i dostałam szansę pracy w biurze, więc tu nie stoi się w miejscu. Jeśli jesteś ambitny to ta robota jest bardzo rozwojowa. Dofinansowują też kartę MultiSport, dzięki której można korzystać z największych siłowni w mieście. Ostatnio dostawaliśmy maile, że jak ktoś chce brać udział w zawodach biegowych to płacą całość wpisowego.

ReviewUserIconGal Anonim

09.05.2026 09:28

2* za umowę i wypłatę na czas. Z pozytywnych aspektów to będzie wszystko. Podstawa - minimalna krajowa i to się nie zmienia przez lata. Rośnie jedynie premia uznaniowa, którą mogą zabrać w każdej chwili i za wszystko. Zachorowales - zapomnij o premii. Park maszyn - no cóż, większość pamięta czasy PRL. Stare, sypiące się maszyny reperowane na trytytki i taśmę. Materiał - najgorszy i najtańszy możliwy. Rzeźbienie w g***e wydaje się być przyjemniejsze niż próby wybrania ładnego materiału na produkcję. Stabilna praca - właśnie zostało zwolnionych kilka osób, bo trzeba było dać umowę na stałe. Pracownik miesiąc przed ochroną został zwolniony, dla świętego spokoju. Pesel się nie podobał. Atmosfera w pracy jak na skazaniu, czekasz, kiedy kierownik znajdzie powód żeby się czegoś uczepić. Pozytywne opinie- bzdura jakich mało. Obiecali w firmie dwa dni urlopu jak opinie o firmie będą dobre i gwiazdki będą się zgadzać. Wspomnę jeszcze o parkingu firmowym. Pył z obróbki metalu leci na samochody, wtapia się w lakier i zostaje z Tobą na zawsze. Trzeba drzeć lakier żeby to zeszło. Ludzie tu pracują, bo nie mają perspektyw w Szczytnie. Jeżeli masz wybór - idź gdzieś indziej.
    #PracownikProdukcji

11.05.2026 09:06

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Szkoda, że współpraca z firmą nie spełniła Pana/Pani oczekiwań i pozostawiła tyle negatywnych emocji. Szanujemy prawo każdego pracownika do własnej oceny warunków pracy, jednak nie zgadzamy się z częścią przedstawionych informacji, szczególnie tymi sugerującymi działania niezgodne z przepisami lub brak szacunku wobec pracowników. Decyzje kadrowe są podejmowane indywidualnie i zgodnie z obowiązującym prawem pracy. W firmie regularnie inwestujemy w rozwój produkcji, park maszynowy oraz organizację pracy, choć jak w każdej firmie produkcyjnej proces zmian wymaga czasu. Wynagrodzenia oraz system premiowy są jasno określone i zależą od wielu czynników, w tym jakości pracy i obecności. Przykro nam również, że atmosfera została odebrana w taki sposób. Zależy nam na współpracy opartej na wzajemnym szacunku i wielu pracowników jest z nami od lat, co traktujemy jako ważny sygnał zaufania. Każdą merytoryczną uwagę traktujemy poważnie i analizujemy ją wewnętrznie. Mimo wszystko życzymy powodzenia w dalszej pracy zawodowej.

ReviewUserIconAlicja2527

22.10.2025 11:05

Firma Novum jest stabilnym, godnym zaufania pracodawcą, moja długa obecność świadczy o pozytywnej atmosferze i wartościach firmy. Firma ewoluowała przez lata, pod względem technologicznym, organizacyjnym, umożliwia własny rozwój chociażby poprzez wewnętrzne szkolenia. Firma Novum stawia na Pracownika
    ReviewUserIconTomek

22.10.2025 06:47

Pracuję w firmie Novum jako przedstawiciel handlowy i mimo że to dopiero mój drugi miesiąc, mam bardzo dobre wrażenia. Od samego początku dostałem duże wsparcie – zarówno od zespołu, jak i od kierownictwa. Firma podchodzi poważnie do wdrożenia nowych osób, a szkolenie jest naprawdę obszerne. Mamy możliwość dokładnego poznania produktów, zaplecza serwisowego, procesu wycen, przygotowywania ofert oraz działań marketingowych. Dzięki temu po szkoleniu człowiek czuje się przygotowany i pewny w terenie. Nowum to firma z ponad 30-letnią tradycją, z polskim kapitałem i własną produkcją. Widać, że inwestują w rozwój – nowoczesny park maszynowy, automatyzacja procesów, świetnie zorganizowana produkcja – wszystko robi wrażenie. Produkty są naprawdę wysokiej jakości, co bardzo ułatwia rozmowy z klientami, bo można z czystym sumieniem polecać coś solidnego i trwałego. Atmosfera w pracy jest bardzo dobra – ludzie są pomocni, otwarci i zawsze można liczyć na wsparcie bardziej doświadczonych kolegów. Firma daje też sporo samodzielności, co dla handlowca jest dużym plusem. Podsumowując – Novum to stabilna, nowoczesna i dobrze zorganizowana firma, w której warto pracować. Świetne szkolenie, dobre produkty, fajny zespół i realna możliwość rozwoju – zdecydowanie polecam!

22.10.2025 07:15

Dziękujemy za tak pozytywną opinię i dobre słowa! Cieszymy się, że od początku pracy w NOVUM czuje się Pan częścią zespołu i docenia wsparcie, szkolenie oraz atmosferę. To dla nas ważne, by każdy nowy przedstawiciel miał solidne przygotowanie i realne możliwości rozwoju. Życzymy wielu sukcesów i satysfakcji w codziennej pracy z klientami!
    ReviewUserIconAgataP

21.10.2025 22:58

Bardzo dobrze wspominam pracę w firmie Novum. Zespół tworzyli fajni ludzie. Pamiętam czas otwarcia sklepu z zabawkami Novum w ktory byłam zaangażowania obecnie znajduje sie tam Sala zabaw, która bardzo polecam. Dużo sie działo, momentami intensywnie, ale bylo warto 🙂

22.10.2025 07:09

Cieszymy się, że czas spędzony w NOVUM dobrze się Pani kojarzy i że ma Pani tyle pozytywnych doświadczeń związanych z naszą firmą. Otwarcie sklepu z zabawkami to był rzeczywiście wyjątkowy etap. Życzymy powodzenia w dalszej drodze zawodowej i wszystkiego, co najlepsze!
    ReviewUserIconIwonaN

21.10.2025 10:30

Pracowało mi się tu wspaniale przez 17 lat! To miejsce, w którym naprawdę czuć, że ludzie są ważni. Kadra to profesjonaliści z ogromnym doświadczeniem i sercem do pracy. Dział HR – rewelacja – zawsze pomocny, empatyczny i otwarty na potrzeby pracowników. Atmosfera rodzinna, pełna wsparcia, wzajemnego szacunku i pozytywnej energii. To nie tylko miejsce pracy, ale przestrzeń, w której można się rozwijać i uczyć. Wysoki poziom profesjonalizmu idzie tu w parze z ciepłem i ludzkim podejściem. Z całego serca polecam – najlepsze lata zawodowe spędziłam właśnie tutaj!

21.10.2025 10:38

Bardzo dziękujemy za te wyjątkowe słowa! To ogromnie miłe, że po tylu latach pracy w NOVUM wciąż wspomina Pani ten czas z tak pozytywnymi emocjami. Cieszymy się, że mogła Pani być częścią naszego zespołu i współtworzyć atmosferę, z której jesteśmy dumni. Życzymy samych sukcesów i satysfakcji w dalszej drodze zawodowej.
    ReviewUserIconPiotr

21.10.2025 06:33

Praca w Novum to jak jazda na rollercoasterze – czasem adrenalina i śmiech, czasem nutka chaosu i zagubienia, ale zawsze warto mieć przy sobie dobrą kawę i dystans do siebie. Atmosfera jak w dużej rodzinie: czasem głośno, czasem nerwowo, ale zawsze da się coś razem zdziałać i pośmiać się z codziennych absurdów.

21.10.2025 08:03

Dziękujemy za tę szczerą opinię! Świetnie oddaje codzienność w NOVUM - pełną energii, wyzwań i dobrego humoru. Cieszymy się, że mimo tempa i różnych emocji atmosfera w firmie przypomina dużą, zgraną rodzinę, w której zawsze można liczyć na wsparcie i wspólny śmiech.
    ReviewUserIconOla

19.10.2025 13:09

Uważam że to dobra, lokalna firma w której pracują super ludzie. Przez lata pracy wypłata byla zawsze na czas, atmosfera w pracy bardzo dobra, a zarobki jak na lokalny rynek atrakcyjne. Polecam :)

20.10.2025 07:37

Cieszymy się, że doceniała Pani atmosferę, stabilność i warunki pracy w NOVUM. To właśnie dzięki takim ludziom nasza firma ma swój charakter i pozytywną energię. 💛 Dziękujemy za zaufanie i za to, że byłaś częścią naszego zespołu! 🙌
    ReviewUserIconKako

17.10.2025 14:38

Novum to firma, w której da się dobrze pracować, zwłaszcza jeśli zależy Ci na stabilnej pracy produkcyjnej, chcesz się rozwijać technicznie, obsługiwać maszyny, uczestniczyć w projektach zewnętrznych.

20.10.2025 07:37

Cieszymy się, że nasze środowisko sprzyja rozwojowi technicznemu i daje możliwość udziału w ciekawych projektach. Staramy się, by praca na produkcji była nie tylko stabilna, ale też satysfakcjonująca i rozwojowa.
    ReviewUserIconXXX

17.10.2025 10:55

Wiadomo, że zawsze jest się do czego przyczepić, ponieważ człowiek ma większą skłonność do narzekania niż zachwalania, ale obiektywnie rzecz ujmując praca w Novum ma wiele zalet. Ja akurat najbardziej cenię atmosferę i relacje między pracownikami. Pracuję tu ponad 15 lat, często potrzebuję wsparcia osób z różnych działów i jeszcze nie zdarzyło się, żeby ktoś odmówił mi pomocy. To bardzo ważne z perspektywy osób poszukujących pracy. Nowo zatrudniona osoba z pewnością będzie mogła liczyć na starsze koleżanki i kolegów :)

20.10.2025 07:36

Dziękujemy serdecznie za tak szczery i pozytywny komentarz! 🌟 To ogromna wartość mieć w zespole osoby z tak długim stażem i doświadczeniem, właśnie dzięki takim ludziom atmosfera w NOVUM jest pełna wsparcia, współpracy i wzajemnego szacunku. 💛

Kontakt - Novum Sp. z o.o.

Gnieźnieńska 2A 12-100 Szczytno

Branże: Meble

ReviewUserIconPracownik biurowy

17.10.2025 10:43

Pracuję w Novum i jestem bardzo zadowolona z tego, jak wygląda tu codzienna praca. To firma, która choć momentami ma trochę korporacyjny charakter to wciąż zachowuje ludzkie podejście i dba o swoich pracowników. Dużym plusem jest to, że zarząd nie zamyka się w gabinetach, tylko aktywnie uczestniczy w obowiązkach, wspiera zespół i zawsze można liczyć na ich pomoc oraz zaangażowanie. Osoby, które chcą pracować i wykazują inicjatywę, są dostrzegane i mają realną szansę na awans. Docenia się tu zaangażowanie i chęci, co motywuje do dalszego działania. Pracy jest sporo, ale dzięki temu nie ma nudy, a każdy dzień przynosi coś nowego. Firma cały czas się rozwija, co przekłada się również na rozwój pracowników. Polecam osobom, które szukają miejsca, gdzie mogą się wykazać i rosnąć razem z firmą.

20.10.2025 07:35

Dziękujemy serdecznie za tak rozbudowaną i pozytywną opinię! 🌟 Cieszymy się, że codzienna praca w NOVUM daje satysfakcję i możliwość rozwoju. Staramy się łączyć profesjonalne podejście z przyjazną, ludzką atmosferą tak, by każdy czuł się częścią zespołu i miał realny wpływ na to, jak firma się rozwija. 💪 Ogromnie doceniamy zaangażowanie, inicjatywę i otwartość to właśnie dzięki takim osobom NOVUM idzie naprzód. Dziękujemy, że jesteś częścią tego zespołu! 🙌
    ReviewUserIconPracownik biurowy

16.10.2025 20:17

Pracuję w firmie już prawie 15 lat, w biurze, więc trochę już widziałam i przeżyłam. Ogólnie jestem zadowolona, atmosfera jest dobra, ludzie w większości pomocni. Oczywiście, jak w każdej firmie, zdarzają się różne sytuacje czy momenty stresu, ale nigdy nie było tak, żeby czegoś nie dało się załatwić czy wyjaśnić. Z biegiem lat firma się rozwija i zmienia, ale w dobrą stronę.

20.10.2025 07:34

Dziękujemy serdecznie za te słowa i za tak długi staż w NOVUM! 🌟 To ogromna wartość mieć w zespole osoby z tak dużym doświadczeniem i zaangażowaniem. Cieszy nas, że mimo zmian i wyzwań na przestrzeni lat, atmosfera oraz współpraca wciąż pozostają pozytywne. Dziękujemy za zaufanie, lojalność i wspólne budowanie tej firmy przez tyle lat! 🙏💛
    ReviewUserIconSylwia

15.10.2025 14:11

Zespół tworzą ludzie z zaangażowaniem, a atmosfera w pracy jest bardzo dobra – oparta na wzajemnym szacunku i współpracy. Zarząd jest otwarty na pomysły i zawsze można liczyć na wsparcie przełożonych

20.10.2025 07:33

Dziękujemy serdecznie za tak miłe słowa! 🌟 Cieszymy się, że doceniają Pani atmosferę współpracy i zaangażowanie zespołu, to właśnie ludzie tworzą NOVUM i sprawiają, że praca tutaj ma sens. 💪 Otwartość, wzajemny szacunek i wsparcie to wartości, które są dla nas naprawdę ważne. Dziękujemy, że to zauważacie! 🙏
    ReviewUserIconAktualnie pracująca

14.10.2025 12:09

Novum to pracodawca, który spełnia moje oczekiwania. Od 2 lat to zupełnie nowa firma, z nowymi pomysłami, zaangażowaniem w rozwój, a przede wszystkim dbaniem o pracownika. Osoby tu pracujące tworzą fajny zespół i miłą atmosferę. Wiadomo, że zawsze znajdą się osoby, które będą narzekać, to nieuniknione, jednak pracodawca robi wszystko, by pracownik lubił swoją pracę i chętnie do niej przychodził. Mamy Benefit w postaci kart Multisport, na różnego rodzaju okazje otrzymujemy słodkie upominki, a ostatnio stworzyliśmy „zespół biegowy” - Novum Team, także i poza pracą staramy się integrować i mile spędzać czas. Ogólnie polecam Novum jako pracodawcę.

20.10.2025 07:32

Dziękujemy za tak szczegółową i ciepłą opinię! 🌟 Cieszymy się, że dostrzega Pani zmiany i rozwój firmy. Właśnie dzięki takim ludziom, pełnym zaangażowania i pozytywnej energii, NOVUM staje się miejscem, w którym naprawdę chce się pracować. 💪 Doceniamy każdy głos i cieszymy się, że wspólnie tworzymy zgrany zespół, który potrafi działać razem nie tylko w pracy, ale też poza nią. Dziękujemy za polecenie i za bycie częścią NOVUM Team! 🙌
    ReviewUserIconBasti

02.02.2023 20:38

Atmosfera naprawdę w porządku, można się dużo nauczyć. Praca nie jest monotonna, jeżeli wynegocjuje się odpowiednie wynagrodzenie to jest ok. Bardzo dobrze wspominam pracę tutaj
    ReviewUserIconPracownik

14.02.2023 17:27

No super jest 16.80 tyle to pani sprzątaczka zarabia a nie slusarz spawacz niwiem czy się śmiać czy płakać

20.10.2025 07:29

Dziękujemy za podzielenie się opinią! 😊 Cieszymy się, że dobrze wspomina Pani pracę w NOVUM i że atmosfera oraz możliwości rozwoju były pozytywnym doświadczeniem. To dla nas ważne, by tworzyć miejsce, w którym można się uczyć, rozwijać i dobrze czuć. 🌟
    ReviewUserIconBorys

13.10.2025 13:03

Pracuję w firmie od kilku lat i bardzo cenię sobie dobrą atmosferę w swoim dziale, część osób jest ok jest jakaś możliwość rozwoju. Firma daje szanse na naukę.
    ReviewUserIconPaweł T

13.10.2025 12:50

Pracowałem w firmie Novum i naprawdę dobrze wspominam ten czas. Praca była w porządku, wszystko zorganizowane jak trzeba, ale to, co wyróżnia tę firmę, to ludzie. Klimat w zespole był świetny, fajni, pomocni i normalni ludzie, z którymi dobrze się współpracowało i można było się pośmiać. Według mnie właśnie atmosfera i ekipa to największa wartość Novum. Ogólnie fajne miejsce do pracy.

07.10.2025 15:02

Konkurs dla architektów i projektantów – stwórz plac zabaw inspirowany Mazurami

Z okazji 30-lecia NOVUM zapraszamy ambitnych architektów, projektantów i studentów kierunków projektowych do udziału w wyjątkowym konkursie. Zadaniem uczestników jest stworzenie koncepcji placu zabaw inspirowanej naturą i krajobrazem Mazur.

Na zwycięzcę czeka nagroda główna w wysokości 10 000 zł oraz możliwość współpracy przy wdrożeniu projektu do produkcji. Przyznane zostanie także wyróżnienie w kategorii innowacje.

To doskonała okazja, aby pokazać swój talent, zdobyć doświadczenie w pracy z producentem placów zabaw i wnieść realny wkład w przestrzenie, które będą cieszyć dzieci przez lata.

👉 Więcej informacji i regulamin konkursu znajdziesz tutaj:konkurs.novum4kids.pl

07.10.2025 14:59

📍 Nasz zespół na FSB 2025 w Kolonii

W dniach 28–31 października przedstawiciele działu eksportu NOVUM wezmą udział w międzynarodowych targach FSB w Kolonii – jednym z najważniejszych wydarzeń branży rekreacyjnej w Europie.

Dla naszego zespołu handlowego to nie tylko okazja do spotkania z partnerami i prezentacji nowości, ale także do zdobywania nowych doświadczeń, poznawania trendów i rozwoju kompetencji w międzynarodowym środowisku.

Od lat uczestniczymy w FSB, bo wierzymy, że kontakt z rynkami zagranicznymi i wymiana wiedzy są niezbędne, aby stale się rozwijać – zarówno jako firma, jak i jako zespół.

Chcesz dołączyć do organizacji, która stawia na rozwój pracowników i daje im realne możliwości uczestniczenia w międzynarodowych projektach?

👉 Sprawdź nasze aktualne oferty pracy na GoWork

ReviewUserIconPracownik

28.02.2024 13:03

Najnisza krajowa i nic więcej zero premi i socjalu czekoladę dostaniesz na święta

Zostaw merytoryczną opinię o Novum Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Novum Sp. z o.o.!