Dagmara26.11.2024 13:20
Szanowna kandydatko / Szanowny kandydacie,
Serdecznie dziękuję za opinię, feedback jest zawsze pouczającym doświadczeniem.
Niniejsza opinia (opublikowana z wielomiesięcznym opóźnieniem od czasu prowadzonej rekrutacji) zdaje się adekwatnie wykazywać jak niewiele treści z rozmowy zostało zapamiętane a ich znaczenie w mojej opinii jest znacząco wypaczone. Nie przypominam sobie mowy o konieczności czy oczekiwaniu pracy na kilku etatach tylko rozmowę o wielu obowiązkach, które chcielibyśmy podzielić na więcej osób / 'etatów', stąd prowadziliśmy proces rekrutacyjny.
Jednocześnie pragnę zauważyć, że tak szczegółowe dzielenie się informacjami dotyczącymi procesu rekrutacyjnego może sugerować na problem z zachowaniem dyskrecji, brak poszanowania dla biznesowego know-how - co osobiście uważam za niezbędne cechy w branży prawniczej. Wobec powyższego mogę tylko podsumować - nie było nam dane współpracować i może i słusznie, gdyż moglibyśmy się z tym kandydatem nie dogadać w zakresie priorytetyzacji zadań.
Kancelaria, jak i branża prawnicza nie jest dla wszystkich. Ja osobiście każdego dnia doszlifowuję swoje kompetencje zawodowe w otoczeniu specjalistów większych lub mniejszych. Praca jak życie - sinusoida - czasem ilość zadań przytłacza, czasem wyzwala ogrom satysfakcji albo poczucie nudy z powtarzalnych zadań, a czasem wzbudza ogromne zadowolenie z jakości wykonania zadań. Zespół jest naprawdę w porządku a relacje międzyludzkie pozytywne. Panuje fajna atmosfera nawet jeśli czasem terminy przytłaczają. Miejsce sprzyja rozwojowi kompetencji, praca wymaga samodzielności, własnej inicjatywy. Wynagrodzenie jest adekwatne do posiadanych kompetencji.