Mam szybkie pytanie - czy firma organizuje szkolenia umożliwiające zdobycie uprawnień na wózki widłowe, czy trzeba je mieć już wyrobione przed rozpoczęciem pracy?
16.03.2026 11:26
Czy teraz przejmują do pracy?
Przychody i zysk Glancos Poland Fabryka Chemiczno-Kosmetyczna
2,2 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
W roku 2023 firma osiągnęła imponujący wynik przychodów ponad 17 mln 509 tys. zł. W ujęciu rocznym wynik wzrósł o 31%. Kwota 2 mln 241 tys. zł to wartość uzyskanego zysku brutto.
Wspaniałe wyniki finansowe firmy! Tak szybki wzrost przychodów to naprawdę coś. Jakie to może mieć konsekwencje dla przyszłości, na przykład w kwestii podwyżek lub premii? Czy są jakieś plany dotyczące nowych inwestycji lub zatrudnienia?
Lila
17.03.2026 11:04
Na stronie mają info, że szukają jak coś ;) Na produkcję, do mycia maszyn i na magazyn. A mógłby ktoś napisać coś więcej o pracy tam? Bo nawet nie ma info na jakie umowy zatrudniają, o stawce też nie ma wzmianki.
31.03.2026 20:03
Dzień dobry, mam pytanie do państwa, na stronie internetowej firmy jest ogłoszenie o pracę czy aktualna?
Amelia
21.02.2026 07:55
Poprzednio rotacje oceniano jako duża ale nie widzę by teraz ktokolwiek to podkreślał. Warunki z czasem zaczęły sie poprawiać i pracownicy już tak nie odchodzą?
Wszystko co poprzednicy napisali się zgadza . Jako na pracę chwilową żeby przeczekać można wytrzymać ale na dłuższą metę można nabawić się nerwicy. Widzę Nowe ogłoszenie na pracownika administracji. Lista obowiązków jest 3 razy taka jak tutaj 😃 zaopatrzenie biura 🤣strach zamówić papieru (usunięte przez administratora) żeby nie było za dużo na fakturze . Generalnie nie polecam, szkoda mi tylko pracowników co pracują a kierownictwo uważa , że co to jest kilka kartoników przerzucić... Jeśli masz swoje zdanie to nie jest praca dla ciebie na dłużej jak twoja umowa (po wyrażeniu swojego zdania , umowa jest nie przedłużona)
Mm
19.11.2025 20:50
Szanowna Pani Dyrektor do spraw finansowych,
skoro pojawiają się komentarze dotyczące godziny mojego wyjścia z pracy, to może warto byłoby również wspomnieć o godzinie mojego przyjścia? Tego jednak już nikt nie zauważa. Kiedy ja byłam na stanowisku i wykonywałam swoje obowiązki, Pani o tej porze zapewne jeszcze spokojnie spała. Przychodząc na 9–10, każdorazowo z kolejną „niesamowitą” historią tłumaczącą spóźnienie.
Co do rzekomego „awansu” — trudno nazwać go czymś więcej niż zmianą z pracownika produkcji na osobę od powierzchni płaskich. Proszę więc nie mydlić ludziom oczu, bo wszyscy w firmie doskonale wiedzą, jak wygląda sytuacja i jakie panują tu „rodzinne” układy.
Naprawdę brak słów — cała sytuacja to zwykła kpina.
Glancos
20.11.2025 14:44
Szanowna Pani MM
Firma odnosi się do komentarzy opublikowanych od dnia 01.10.2025 na różnych anonimowych lub potencjalnie sztucznie utworzonych kontach w Internecie, w których przedstawiane są negatywne oraz z punktu widzenia firmy, nieprawdziwe informacje na temat działalności firmy. Ze względu na powtarzające się podobieństwa treściowe oraz sposób formułowania komentarzy, firma ma uzasadnione wrażenie, że komentarze te mogą być przypisane Pani osobie. Odniesienia do rzekomych „innych osób”, które miałyby popierać Pani wypowiedzi, nie zostały przez firmę potwierdzone.
1. Przebieg stosunku pracy
W trakcie okresu próbnego przełożeni zauważyli, że w kilku obszarach Pani zachowanie w pracy budziło wątpliwości. Firma zdecydowała się mimo to dać Pani – również biorąc pod uwagę młody wiek i ograniczone doświadczenie zawodowe – możliwość dalszego rozwoju. Państwa umowa o pracę została po trzymiesięcznym okresie próbnym przedłużona o kolejne sześć miesięcy.
Według oceny firmy, także w przedłużonym okresie próbnym nadal występowały istotne trudności w wykonywaniu obowiązków i zachowaniu w pracy. Dotyczyło to m.in. braku koncentracji, popełniania błędów oraz sytuacji, w których czas pracy nie był wykorzystywany w pełni zgodnie z przeznaczeniem. Kilku pracowników zgłaszało również odczucie, że rozmowy lub zachowania Pani w miejscu pracy przeszkadzały im w wykonywaniu obowiązków.
Podczas rozmów z bezpośrednim przełożonym wskazania te były często według oceny firmy odrzucane w sposób trudny do uzasadnienia.
2. Publiczne wypowiedzi
publikowane przez Panią lub potencjalnie powiązane z Panią konta wypowiedzi nie odpowiadają zdaniem firmy faktycznemu przebiegowi stosunku pracy. Z punktu widzenia firmy pojawia się wrażenie, że publicznie stawia się Pani przeciwko całemu zespołowi, który od wielu lat funkcjonuje stabilnie i bez konfliktów.
3. Ocena prawna
Firma przypomina, że pracodawcy zgodnie z zasadami prawa pracy mają prawo do zakończenia stosunku pracy w okresie próbnym lub po jego zakończeniu bez podawania przyczyny. Nieprzedłużenie Pani umowy o pracę nastąpiło w sposób prawidłowy i zgodny z obowiązującymi przepisami.
Opublikowane przez Panią wypowiedzi mogą – w zależności od ich treści – potencjalnie wpływać na interesy firmy. W związku z tym firma zastrzega sobie prawo do podjęcia odpowiednich kroków prawnych w przypadku dalszych nieprawdziwych lub szkodliwych dla reputacji firmy oświadczeń.
4. Informacja dodatkowa
Firma pozostaje otwarta na możliwość wyjaśnienia ewentualnych nieporozumień w ramach rzeczowej rozmowy. W przypadku kontynuacji publicznych zarzutów firma będzie zmuszona podjąć odpowiednie działania.
?
20.11.2025 12:13
W tej firmie liczy się głównie zaangażowanie pracownika, osobowość, podejście do zadań oraz radzenie sobie z problemami a nie spiskowanie, szukanie problemów czy przerzucanie się oskarżeniami i ucieczką od niewygodnego zadania. Niestety nie każdy potrafi spojrzeć w lustro i widzi tylko wady u inny.
doris
22.09.2024 00:18
Dobrze rozumiem, ze bez polecenia ciężko się tam dostać? Ciężko mi w to uwierzyć, bo skąd tylu ludzi wziąc, z drugiej strony straszna cisza tutaj, może faktycznie jakiś zamknięty krąg? i lepiej odpuscic
03.01.2025 11:37
(usunięte przez administratora) za najniższą krajową. Kosmetyki produkowane ze starych surowców. Brak przestrzegania(usunięte przez administratora)Duża rotacja pracowników. Ludzie wykształceni z dyplomem doktora uciekają po nie całym roku. (usunięte przez administratora) nie panuje nad porządkiem i nad tym co się dzieje w firmie. Wielki chaos i lata zaniedbań
Kosmetyki produkują ludzie bez podstawowej wiedzy chemicznej. Nie polecam
Rekrut
06.10.2023 14:45
Jeśli chcesz wysłać CV. Odpuść.
Ogłoszenie na infoludku wisi od ponad 10 lat, zatrudniane są osoby głównie z polecenia pracowników i z polecenia pracowników zwalniane.
Na rozmowie dostałem informację, że osoba którą mam zastąpić była raz na l4 i pracownicy grzecznie donieśli, że osoba chce się zwolić i szuka pracy.
Kierownicza klepie ciebie po plecach i się uśmiecha, a za chwilę robi wszystko przeciwko tobie. Wysyłanie CV to strata czasu. Nie zarobicie więcej niż 2 500 netto.
hipster
28.04.2019 07:47
7Praca fajna ale wymagania stawiane przez kadre zarzadzajaca sa nie realne. Dziewczyny maja problemy emocjonalne. Swoje bledy zwalaja na innych pracownikow. Ciagle brakujace kubeczki, dekielki czy platynki. Czeste pytania o dostępność czegokolwiek spowalnia to rozwój firmy a inwentaryzacja jest co miesiac. W labolatorium wielkie ksiezniczki piją sobie kawke i gnebia ludzi, brak swojej kompetencji zwalaja na ludzi z produkcji a siebie wybielaja, nie mają podstawowej wiedzy jak zrobic daną produkcje i odsylaja do P. Gienka.
Paulina R. kierownik laba. jest bezczelna i w 4 oczy potrafi wmówić cos co jest niezgodne z prawda i technologia. Surowce zamawiaja na styk ale oczywiscie winny jest pracownik bo nie zgłosił, nie sprawdzil itp. Jak produkcja sie zepsuje to nie jest wina surowca a produkujacego bo moze zrobił cos nie tak a pozniej jakies durne szkolenia i straszenie ze potraca z wynagrodzenia. Porażka
Zostaw merytoryczną opinię o Glancos Poland Fabryka Chemiczno-Kosmetyczna Sp. z o.o.
Nie przegap nowości o Glancos Poland Fabryka Chemiczno-Kosmetyczna Sp. z o.o.!
Glancos Poland Fabryka Chemiczno-Kosmetyczna Sp. z o.o.