Zespół Zaratex sp. z o.o. 26.01.2021 15:49
Szanowni Państwo,
działając w imieniu Zarządu Zaratex sp. z o.o. z siedzibą w Jankach, w związku z pojawiającym się na niniejszym portalu szeregu obraźliwych wpisów, które w swojej treści odnoszą się do Spółki, jej Wspólników, a ostatnio również i naszych Pracowników i Współpracowników, chcielibyśmy dodać od siebie kilka słów.
Pragniemy na wstępie zaznaczyć, że nasze stanowisko nie ma na celu ogólnej polemiki ze wszystkimi opiniami jakie pojawiają się na serwisie gowork.pl na nasz temat. Wszelkie komentarze z którymi się zapoznajemy, są przez nas brane pod uwagę, a gdy stanowią one konstruktywną krytykę, staramy się wyciągać z nich odpowiednie wnioski.
Niestety od ponad pół roku obserwujemy regularne pojawianie się na portalu gowork.pl wpisów, które mają charakter obelżywy, w tym bardzo często o podłożu rasistowskim, a co najważniejsze – kłamliwy.
Jednocześnie widząc, pod iloma różnymi i wymyślnymi nazwami użytkowników publikowane są te „opinie”, możemy jedynie z uśmiechem skwitować, że sami nie wiedzieliśmy, że w ostatnim czasie współpracowaliśmy z tak dużą liczbą osób.
Mówiąc jednak poważnie i przechodząc do faktów, pojawiające się regularnie na tutejszej stronie wpisy są generowane przez jedną osobę, która była naszym współpracownikiem i z którą musieliśmy się rozstać ze względu na jej nielojalne zachowanie i działanie na szkodę Spółki, co – jak widać – uwolniło po jej stronie znaczne pokłady frustracji. Zaskakujące jest dla nas przede wszystkim to, że zarzuty dotyczące rotacji Pracowników stawia nam osoba, która – zgodnie z naszą najlepszą wiedzą – w ciągu ostatniego półtora roku przynamniej trzykrotnie zmieniła miejsce swojej pracy.
Internet, pomimo niewątpliwego waloru, jakim jest możliwość wyrażenia przez każdego swojej opinii, ma też wadę, polegająca na złudnym poczuciu anonimowości oraz baku odpowiedzialności – mamy nadzieję, do czasu – za swoje słowa.
Spółka Zaratex podejmuje działania prawne, których celem jest doprowadzenie do poniesienia konsekwencji – na różnych płaszczyznach – przez osobę, która z tak niezdrową uporczywością stara się działać na naszą szkodę. Niestety, takie postępowania, prowadzone przez Sąd oraz inne Organy są bardzo czasochłonne, a problem z którym musimy się mierzyć, ma miejsce tu i teraz.
Uznaliśmy zatem, że do czasu zakończenia działań prawnych, najlepszym rozwiązaniem będzie wyjście naprzeciw tym wszystkim fałszywym wpisom, które naruszają nasze dobra osobiste oraz renomę Spółki.
Mając powyższe na uwadze, wszystkim, którzy szukają na nasz temat dodatkowych informacji, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu. Zachęcamy, abyście poznali nas osobiście, w rozmowie lub na spotkaniu i na tej podstawie wyrobili sobie swoją własną opinię. Tak jak my nie damy sobie „wejść na głowę” przez nieprzychylną nam osobę, tak i Wy nie pozwólcie, aby na Wasze wybory miały wpływ anonimy z Internetu.
Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół Zaratex sp. z o.o.