Przebieg rekrutacji
Oferta pracy wystawiona przez pośrednika z HR Solutions Group. O pośredniku nie można nic złego powiedzieć - bardzo rzetelny i odpowiada na każde pytanie na które jest w stanie. Oferta pracy bardzo bogata - auto służbowe, dodatki do diety itp. Niestety stawka grubo poniżej rynkowej (10-11k brutto na start. Moje oczekiwania oczywiście były 2-krotnie wyżej, więc odmówiłem dalszych etapów. Natomiast przekazano mi że firmie bardzo zależy na rozmowie to się zgodziłem. Spotkanie w Teams z dyrektorem Tavil Polska Karolem Sz. I tu się zaczeło. 25 minut spoźnienia, nie uruchomienie kamerki gdy ja miałem, brak przygotowanego mojego CV, brak informacji które przekazał mu pośrednik, góra wymagań i braku zaufania do doświadczenia - informacje o sprawdzaniu przez "fachowców" itp. Ogółem byłem traktowany jak student który pracuje gdzieś od 2 miesięcy, a nie specjalista z 8 letnim doświadczeniem w automatyce i uruchomieniach. Stawka kosmiczna - 11k brutto na start (praca praktycznie 100% wyjazdowa). Ogółem strata czasu.
Pytania
Pytania typu co Pan umie, co Pan robi (ale i tak sprawdzimy bo pewnie Pan ściemnia w CV), czy znam B&R automation, czy umiem czytać schematy elektryczne itp.
Rezultat:
Nie dostałem pracy