Pracowałam w tej firmie przez parę miesięcy. Nie miałam żadnego szkolenia wprowadzającego. Od początku kazano mi się zająć wspólnotami mieszkaniowymi, cokolwiek to znaczyło. Chodź nie znałam specyfiki tego zawodu. Na dodatek miałam ponad 60 wspólnot mieszkaniowych do nadzoru. Rotacja pracowników jest tam bardzo duża. Nie polecam tej firmy jako pracodawcy oraz zarządcy. Wspólnoty mieszkaniowe bardzo skarżyły się na ograniczony kontakt z zarządcami nieruchomości oraz dział techniczny. Dodatkowo firma nie posiada nr alarmowego w przypadku jakiegoś ,,nieszczęścia".
06.02.2020 09:46
Czy pracodawca Atena & HJW Sp. z o.o. organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?
05.03.2020 19:17
Pracowałam tam 3 lata i nie odbyło się żadne szkolenie oprócz RODO, żeby było śmiesznie w biurze na Hallera drukarka stała na korytarzu w miejscu dostępnym dla każdego. Wracając do szkoleń to oczywiście było obiecywane że jak się tylko pojawi to są jak najbardziej za ale jak doszło co do czego to i tak pani prezes nie pozwoliła oczywiście na własny koszt to można. Nie polecam tego pracodawcy, za grosze trzeba naprawdę zapierniczac i tak twierdzą że za wolno. Organizacja w firmie wiele daje do życzenia...
Michał Lech wspólnik ATENA&HJW
08.04.2020 14:09
Dzień dobry.
Odpowiadam, jako wspólnik spółki ATENA & HJW Sp. z o.o. w kwestii szkoleń, ponieważ zawarte tu informacje są po prostu niezgodne z rzeczywistością.
Przykładowo podaję szkolenia z 2019 r., w których uczestniczyli nasi pracownicy:
1. "Sztuka prowadzenia zebrań Wspólnot Mieszkaniowych, czyli jak mówić do ludzi i do rzeczy?"- 17.01.2019 r. Wykładowca- Grażyna Białopiotrowicz Trener biznesu, trener rozwoju osobistego oraz umiejętności interpersonalnych, specjalista w zakresie marketingu politycznego i kreowania wizerunku.
2. "Proces inwestycyjny w świetle najnowszych zmian ustawy Prawo budowlane" - 23.05.2019 r. wykładowca Agnieszka Znamiec - Naczelnik Wydziału Orzecznictwa Administracyjnego w Dolnośląskim Wojewódzkim Inspektoracie Nadzoru Budowlanego.
3. "Najnowsze zmiany w podatkach w 2019 i 2020 r." - 28.10.2019 r. wykładowca- Beata Kamińska, wieloletni pracownik organów podatkowych. Od 2009 r. partner w Kancelarii Doradców Podatkowych Kamińska Żyrek i Partnerzy S.p.
4. "Wykorzystanie nowoczesnej wiedzy o mózgu w codziennej pracy lidera" - 28.11.2019 r. wykładowca Grażyna Białopiotrowicz.
5. "Świadome zarządzanie sobą i przewodzenie ludziom" - 6-7.06.2019r.; wykładowca: Joanna Sosnowska
6. Szkolenie dotyczące wdrożenia "Polityki ochrony danych osobowych" i "Instrukcji zarządzania systemem informatycznym" - kwiecień 2019, prowadzone przez radcę prawnego dr Katarzynę Schmidt-Kwiecińską
7. Szkolenia wstępne z zakresu BHP
Ponadto prowadzimy cykl wewnętrznych szkoleń dla nowych pracowników, obejmujący następujące szkolenia ogólne:
1. Podstawy prawne w zakresie zarządzania nieruchomościami Wspólnot Mieszkaniowych
2. IT i bezpieczeństwo
3. Organizacja firmy
4. Przygotowanie i przeprowadzanie zebrań ze WM
5. Zakres obowiązków pracownika
Następnie pracownicy pod opieką swoich przełożonych przechodzą dalsze wewnętrzne szkolenia specjalistyczne np. księgowi, szkolenia z zakresu księgowości, podatków, obsługi programu DOM-5 itp.
Przychody i zysk Atena & HJW
597,4 tys
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Zarząd wspólnoty mieszkaniowej
27.11.2018 08:54
Jako wspólnota mieszkaniowa chcemy uciec od tego Zarządcy. Całymi miesiacami czeka sie na realizacje zadań. Sprawy nie posuwają sie do przodu a zalegaja ich szuflady. Wsółpraca z nimi to koszmar.
zibi
05.02.2020 13:52
Mamy ten sam problem z Ateną całkowity brak wykonywania usterek w budynku.Nie mamy już siły dalej chodzić i z nimi rozmawiać.
Proszę o kontakt bo chciałabym wiedzieć jak sobie państwo poradzili.
Bardzo proszę o tel.667673777
Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Atena & HJW Sp. z o.o.?
prac1
28.10.2019 15:24
Jeśli chcesz pracy, gdzie każdy narzeka na niskie płace, gdzie brakuje organizacji i przepływu informacji oraz pracy, gdzie będziesz wybierać pomiędzy toaletą, a zrobieniem zleconych obowiązków. To zapraszam do tej firmy.
Praca
19.02.2019 21:42
Atmosfera w biurze numer 2 jest nie do przyjęcia. Komunistyczne czasy kadry zarządzającej zupełnie nie otwarta na żadne nowości i udogodnienia. Rotacja pracowników jest spowodowana właśnie tym.
Kwestia zarobkowa - jest tak kiepska, że bez komentarza.
Zdecydowanie nie polecam
Współpraca z nimi to koszmar. Całymi miesiącami sprawy zalegają u nich. Nic sie nie posuwa do przodu.
Szukamy innego Zarzadce. HJW to jeszcze PRL-owski beton. Nie polecam ich.
Zostaw merytoryczną opinię o Atena & HJW Sp. z o.o.