Proplastica

• Świątkowo
  • Ząbinowice
  • Nieczulice
  • Grzmiąca

3. Opinie o pracodawcach Bytów
  5. Opinie o Proplastica Sp. z o.o.

Opinie o Proplastica Bytów LĘBORSKA 26

WebsiteIconProplastica Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Proplastica Sp. z o.o.!

Starszy nizszy

11.12.2025 08:29

Zostalo kilka pytan do zarzadu oraz osob odpowiadajacych na te komentarze. 1. Czy to prawda ze pracownicy wysylani sa na urlopy z wlasnej puli urlopowej tylko dlatego ze nie ma pracy? 2. Czy to prawda ze firma nie respektuje planow urlopowych ktore skladane pod koniec roku?(Mimo zaplanowanego urlopu na dany okres zostaje on skrocony badz przesuniety na inny termin) 3. Czy to prawda ze pracownicy sa informowani telefonicznie jak rowniez po przyjsciu do pracy o tym ze nie ma dla nich pracy i powinni isc do domu korzystajac z wlasnego urlopu? 4. Czy to prawda że pomimo podpisania umow na danym stanowisku pracy pracownicy nie zgodnie z umowa sa przerzucani na inne stanowiska nie majace zadnego powiazania z ich umowami? 5. Czy to prawda ze w Kantorku prowadzi jest monitoring kazdego najdrobniejszego miejsca w pracy? 6. Czy to prawda ze pracownicy pracuja za minimalne wygrodzenie oczywiscie odejmujac premie uznaniowa ktora z nazwy jest uznaniowa? 7. Czy kierownik produkcji zdaje sobie sprawe z tego ze lamie podstawowe prawa pracownicze? 8. Czy notoryczne nekanie pracownikow przez dozor zmianowy( mistrz) w celu kontroli pracy pracownika ( sprawdzanie dzialania maszyn limitow parametrow i innych glupot) mozna juz nazwac mobingiem? 9. Czy pracownicy maja normalne warunki socjalne (mowa tutaj o smrodzie w toaletach na hali zapychajacych sie kiblach braku dozownika mydla( mydla znajduje w plastikowej butelce)) 10. Czy w firmie prowadzony jest miesieczny grafik czy kierownikow po obudzeniu sie w piatek biega po hali ustalajac zmiany? Moze kierownik powinien wziac do reki Kodeks Pracy i zastanowic sie w jakim miejscu jest i co mu grozi jesli na wiekszosc odpowiedzi mozna odpowiedz tak?Takie przemyslenia...Ale jesli chodzi o sama prace to praca jest ok czasem nerwowka glupie pretensje ale ludzie sa bardzo wporzadku (oczywiscie mowa tu o pracownikach)

11.12.2025 12:36

Dziękujemy za przekazane uwagi i zapewniamy, że w firmie Proplastica wszelkie działania organizacyjne prowadzone są zgodnie z obowiązującymi przepisami Kodeksu pracy. Grafik pracy jest planowany z wymaganym prawem wyprzedzeniem, a urlopy ustalane z pracownikami. W nielicznych przypadkach, wynikających z nieprzewidzianych absencji pracowników i konieczności zapewnienia ciągłości produkcji, grafik bądź termin urlopu mogą wymagać korekty. Zmiany takie są omawiane z pracownikiem i wprowadzane jedynie w sytuacjach uzasadnionych organizacyjnie. Monitoring stosowany jest wyłącznie w miejscach dozwolonych przepisami, a jego celem jest zapewnienie bezpieczeństwa pracowników i mienia. Wynagrodzenie zasadnicze jest uzależnione od kwalifikacji i zakresu obowiązków danego pracownika, natomiast system premiowy stanowi istotne uzupełnienie płacy, dzięki czemu łączne wynagrodzenia są konkurencyjne na regionalnym rynku pracy. O stabilności i atrakcyjności warunków pracy świadczy liczna grupa pracowników zatrudnionych w firmie od wielu lat, a także pracownicy, którzy po okresie przerwy zdecydowali się powrócić do firmy. Jesteśmy otwarci na dialog i gotowi do wyjaśnienia każdej zgłoszonej wątpliwości.

Darek

07.01.2026 07:56

Proszę nie ściemniać bo większość tych punktów się zgadza. Tak było jak jeszcze ja tam pracowałem. Kierownik już dawno powinien stracić pracę ale to w trybie dyscyplinarnym. Chłop jest toksyczny ( najprawdopodobniej ma zaniżoną samoocenę). Tego pana to tylko nagrywać a nagrania do do Inspekcji Pracy, później Sąd Pracy a kto wie czy nie wytoczyć mu z sprawy z powództwa cywilnego. W czasie kiedy ja tam pracowałem to punty: 1,3 i 4 się zgadzają. Warto zastanowić się nad punktami 7 i 8. Proszę więc o szybką i stanowczą interwencję a nie pisanie pustych frazesów na portalu bo ludzie głupi nie są i dojdą prawdy, ale Ci którzy już tam pracują nie mają takiego komfortu pracy na jaki zasługują.

10.12.2025 19:35

Wszystko co było opisane wcześniej jest prawdą, nie piszę tego po złości tylko wypowiadam swoją opinię. Faktycznie jest tak jak ktoś napisał. Cały tekst odnośnie wspomnianego kierownika to prawda. Pracowałem wcześniej w NSK, postanowiłem odejść i znalazłem ogłoszenie na pomocnika operatora CNC w Proplastica. Poszedłem na rozmowę do wspomnianego typa i uzgodniliśmy że będę pomocnikiem. Złożyłem wyowiedzenie w NSK i przyszedłem tu. Po pierwszej godzinie zorientowałem się że to ściema bo każdy robi na maszynie samodzielnie. Byłam na kc2 a szkolił mnie chłopak który pracował 2 miesiące dłużej ode mnie. Po 2 tygodniach na koniec tygodnia powiedział że od poniedziałku mam przejść na inną maszynę na te już sławne blanszadry. Jak powachlem ten smród że szlamui zobaczyłam jakie są tam warunki dałem sobie spokój z tą z pracą. Dostałem 30,5 za godzinę ale na tym stanowisku to nawet za 40 zł bym nie robił. Szacun dla chłopaków którzy tam robia. Poszedłem do tego pseudokierownika zapytać gdzie to moje stanowisko Pomocnika operatora CNC, on jednak mnie zbywał więc złożyłem wypowiedzenie. Dlatego nie polecam tej firmy bo szukają jeleni. Niech se sam tam stanie i robi. Albo doradzał bym mu pracę na kamerze w biedrze tylko nie wiem czy do tego też się nadaje. Zobaczy jak to jest. Gdyby wiedział że tak mnie załatwi to nieodchodził bym z poprzedniej roboty. A awansów tu nie ma chyba że te przerzucanie z maszyny na maszynę nazywają awansami😂
    #OperatorCnc
    XYX

07.12.2025 18:37

Odradzam pracę w tej firmie; Zero jakiegokolwiek zarządzania, chaos, (usunięte przez administratora) braków jest pełno, a spowodowane jest to tym że przerzuca się pracowników bez doświadczenia z maszyny na maszynę i wymaga się od nich cudów.(usunięte przez administratora) Wszystko co źle zwala na pracowników i odbiera im bezpodstawnie premie. Facet na niczym się nie zna, nigdy nie pracował na maszynach. Rekrutują do firmy na stanowisko pomocnika CNC, tylko jest jeden szczegół takiego stanowiska w tej firmie nie ma, jest tylko samodzielny operator, na którego nikt nie przyjdzie za najniższą krajową czyli 30.50 zł/godz. Kiedy ktoś chce urlop oczywiście odmawia, ale gdy jemu pasuje to bierze kiedy chce, do tego ludzi wysyła na nieplanowane urlopy nie pytając czy komuś pasuje czy nie,(usunięte przez administratora)Nie można sobie nic zaplanować bo często zmienia ludziom zmiany z dnia na dzień. Zarząd nie reaguję na te zachowania, nikt nie rozmawia z ludźmi z hali, gdyby był jakikolwiek dialog, nie było by takich sytuacji. Może jak dowiedzą się w Stanach o całej tej sytuacji i przyjadą z kontrolą to coś się poprawi,(usunięte przez administratora)Podwyżek w firmie nie było, są tylko wymagania żeby było szybko, dobrze i dużo zrobione. Skoro wszystko działa tak jak powinno i taką wersję przedstawia prezesowi to skąd tyle opóźnień w wysyłkach?? Oczywiście prezes jak i Rakieta nie mają o niczym pojęcia. Nowy majster odchodzi po 3 miesiącach bo nie może wytrzymać z fanaberiami i brakiem wiedzy na temat obróbki (usunięte przez administratora). Chłodziwo w blanszardach nie wymieniane od miesięcy. (usunięte przez administratora) Po wielkich trudach wymienili je, gdy powrócił ze zwolnienia. Nie polecam i każdemu kto ma zamiar tu przyjść szczerze odradzam. Ja również szukam nowej pracy bo dłużej tu sie nie da pracować.
    #PracownikProdukcji

09.12.2025 10:59

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Chcielibyśmy jednak odnieść się do kilku nieścisłych informacji. Organizacja pracy opiera się na jasno określonych procedurach, a szkolenia oraz zmiany stanowisk są realizowane zgodnie z potrzebami produkcyjnymi i kwalifikacjami pracowników. Stanowiska, na które prowadzimy rekrutację, faktycznie funkcjonują w firmie i są szczegółowo omawiane podczas rozmów. Urlopy oraz grafiki ustalamy zgodnie z kodeksem pracy i możliwościami operacyjnymi. Prace serwisowe, w tym cykliczna kontrola chłodziw i jego wymiana, odbywają się zgodnie z harmonogramem i są dokumentowane. Podkreślamy, że stawiamy na rozwój pracowników, promujemy awanse wewnętrzne, a także wielu pracowników decyduje się wrócić do naszej firmy, co traktujemy jako potwierdzenie dobrych warunków pracy i atmosfery. Szanujemy każdy głos, jednak część zawartych w opinii stwierdzeń nie odzwierciedla rzeczywistego stanu. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu — to najlepszy sposób na wyjaśnienie wątpliwości i dalszą poprawę współpracy.
    Jakub

19.11.2025 06:02

Witam czy są nadal u państwa zatrudnienia do pracy ? Czy będę dostępne po nowym roku jakieś oferty pracy czy można w jakiś sposób aplikować?
    #OperatorMaszyn

19.11.2025 11:58

Dziękujemy za zapytanie i zainteresowanie naszą firmą. Aktualnie prowadzimy rekrutację na stanowisko Elektryk w Bytowie. Zapraszam do aplikowania na to stanowisko. Można to zrobić, wysyłając swoje CV przez platformę GoWork. Na chwilę obecną nie posiadamy jeszcze planów rekrutacyjnych na rok 2026, jednak po nowym roku mogą pojawić się nowe oferty pracy. Zalecamy, aby regularnie sprawdzać nasze ogłoszenia.

02.11.2023 09:31

Czy zdarzają się nadgodziny w Proplastica Sp. z o.o.?

17.11.2023 08:39

Tak, są nadgodziny.
    @Nowy

03.10.2023 00:44

Witam Chciał bym Zapytać o zarobki w tej firmie pracując na Maszynach ?? Oraz o podejście/Docenianie /Rozwijanie pracownika .

08.07.2023 11:03

Jak wygląda każdy z etapów rekrutacji w Proplastica Sp. z o.o.?
    Darek

17.09.2023 15:52

Składasz CV - idziesz na rozmowę z kierownikiem- jesteś przyjęty/ nie jesteś przyjęty. Później badania w WOMPie, szkolenie BHP i na maszynę na przyuczenie a dalej to już wiadomo - praca na 2 lub 3 zmiany w zależności od stanowiska.
    były robol

08.09.2022 20:33

Pracowałem tam wiele lat temu. Z ciekawości mam kilka pytań. Czy Borsuk nadal tam szefuje? Ile teraz dostaje robol na produkcji na początek?
    były robol

17.09.2022 16:56

Kasa i atmosfera.

17.08.2022 13:52

Zatrudnimy pracowników produkcji w zakładzie produkcyjnym w Kielcach.
    Jeśli masz doświadczenie w branży obróbki skrawaniem aplikuj do nas!
    Oferujemy stabilną w oparciu o umowę pracę, terminowe wypłaty, świadczenia socjalne, dodatkowe benefity.

Wyślij CV na adres: [email protected]
    News image

Kontakt - Proplastica Sp. z o.o.

LĘBORSKA 26 77-100 Bytów

NIP:8420004581

Branża główna: Wyroby metalowe

24.02.2022 09:39

W jakim systemie wypłacane jest wynagrodzenie w firmie Proplastica Sp. z o.o. na Technik? 1 listopada ogłoszenie na GoWork.pl.

16.03.2022 10:53

Wynagrodzenie jest wypłacane zawsze do 10go dnia każdego miesiąca.

10.06.2022 10:16

Tak, wyższa.
    potencjalny zainteresowany

19.01.2022 10:26

Witam, na jednym z portali z ogłoszeniami o pracę znalazłem ogłoszenie na Technologa. Jak wyglądają warunki pracy, na jakie wynagrodzenie można liczyć (widełki), czy firma oferuje jakieś benefity pozapłacowe? Jakieś możliwości rozwoju?

08.02.2022 10:44

Warunki pracy są dobre, atmosfera spokojna. Co do benefitów to możliwość ubezpieczenia grupowego, multisport.
    Iktorn

22.02.2022 00:10

I zarobić i dobobić. Oprócz pensji masz co miesiąc premie, konkursy do tego gdy już nabierzesz doświadczenia i wprawy możesz tak jak starzy pracownicy kołować sobie z firmy co tylko zechcesz zaczynając na soku czy papierze toaletowym a skończywszy na stali. Polecam tą firmę, w żadnej innej nie ma takich profitów.
    Mariusz S.....ń

12.01.2022 19:50

Zdecydowanie polecam ta firme pracowalem tam12 slodkich lat ludzie mili slowni ,majstry do rany przyłòz, kierownik o jakim tylko mozna pomarzyc atmosfera krotko mowiac bomba!!! Pieniadze jak na nasze kielce lepszych nie ma nigdzie moja opinia10/10
    Xyz

27.09.2021 16:12

Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie. Podwyżek nie było już parę lat, a pensje są takie że ludzie dochodzący do innych firm mają na starcie więcej niż tu po kilku latach orki na 2 maszynach, czy nawet 3. Zarządzanie w tej firmie nie istnieje. Zajmują się bzdurami cały czas, a nie produkcją. Wymagają tylko wydajności a awaria goni awarie. Na blanszardach z 4 maszyn tylko 1 jest sprawna, a pozostale 3 kilka miesięcy są unieruchomione. To samo jest na centrach. Maszyna stoi parę miesięcy i nie pracuje. Kolejna jest przeniesiona na nowa hale i tak sobie stoi, nic się na niej nie robi i nikt tego nie widzi lub udaje, że nie ma problemu, a problem jest. (usunięte przez administratora)
    zaki

16.11.2021 15:51

Zastanawiam się nad zmianą pracy i rozważam zatrudnienie w Proplastice. Jaki tam jest klimat wśród pracowników? Jakie zarobki?

02.12.2021 13:40

Między pracownikami jest koleżeńska atmosfera. Zarobki, wiadomo, uzależnione od stanowiska i doświadczenia.

14.04.2021 11:01

Czy Proplastica Sp. z o.o. ma ściśle ustalone godziny pracy?

28.06.2021 14:41

W zależności od stanowiska czy działu praca jest jednozmianowa lub na trzy zmiany w określonych godzinach.
    ...

27.02.2021 11:20

Witam, jak wygląda praca w dziale kontroli jakości, na jakie zarobki można liczyć?
    Kazik

10.03.2021 19:49

Także jestem zainteresowany jak wygląda praca oraz na jakie zarobki można liczyć jako 'Kontroler jakości' lub 'Technolog obróbki skrawaniem'
    Olga

09.02.2021 13:37

@prezes a od kiedy jest to nowe, gorsze kierownictwo?
    Yogi

11.02.2021 22:44

Od kiedy odszedł Bartek z Romanem którzy żyli tą pracą. Ta firma już się nie dźwignie
    prezes

28.01.2021 15:28

Firma ma swoje najlepsze lata już za sobą po zmianie kierownictwa. Suchy wytrysk oraz napoleonek dążą do tego by z pracownika zrobić niewolnika. Pracownicy mają dość takiego traktowania i dlatego odchodzą z firmy. Maszyny tak (usunięte przez administratora) jak te dwa zwoje w tej pustej łepetynie Adasia (usunięte przez administratora) unoszący się w powietrzu aż chce udusić - oczywiście jak pojawi się inspekcja to mierzy zadymienie przy otwartej bramie. Także radzę omijać
    Wtajemniczony

14.12.2020 11:27

Bytów zmienia nazwę i szuka jeleni... Tam nic się nie zmieniło od lat i nic się nie zmieni, mają ludzi za nic, Jak kogoś złapią to wyciskają szybko soki z człowieka. Firma, która stawia pracę ponad człowieka i tylko to się tam liczy. Nie polecam. Wymagania i jeszcze raz wymagania... a dajesz radę czy nie - to nikogo nie obchodzi, masz dawać z siebie wszystko by hrabiostwo się mogło się bawić... Omijajcie ten bajzel.
    Obiektywny

10.12.2020 17:59

Nie polecam nikomu. Nowe kierownictwo z milionem pomysłów jak usprawnić=zabić firmę i wykorzystać pracowników

Zostaw merytoryczną opinię o Proplastica Sp. z o.o.