Zarząd Renovis Sp. z o.o. 14.11.2019 11:31
Zarząd Renovis Sp. z o.o. z siedzibą w Katowicach (dalej Renovis) stanowczo odcina się od publikowanych tu opinii, które podają informację nieprawdziwe i jako takie stanowią wyłącznie pomówienia i próbę szykany.
Każdy pracownik naszej firmy od początku jej funkcjonowania do chwili obecnej był zatrudniony na umowę o pracę, kontrakt menadżerski, umowę agencyjną bądź umowę między firmami. W tych dokumentach zawarte były i są warunki współpracy.
Wszelkie rozliczenia pomiędzy pracodawcą i pracownikiem były i są rozliczane.
Wobec firmy Renovis nie zostały wniesione żadne roszczenia ze strony byłych lub obecnych pracowników i nie toczy się żadne postępowanie przeciwko Spółce. Dodatkowo Zarząd Renovis zwrócił uwagę administratorowi portalu gowork.pl, że powinien, chcąc być rzetelnym i wiarygodnym źródłem wprowadzić rejestrację użytkowników, aby uniknąć zamieszczania szkalujących postów. W czasach, kiedy każdy obywatel może bezpłatnie posiadać profil zaufany i podpisać się z jego pomocą nie stanowi to żadnego problemu. Gowork.pl nie jest zainteresowany takim rozwiązaniem, zaproponował spółce założenie PŁATNEGO profilu, w którym między innymi można monitorować na bieżąco zamieszczane posty.
Rejestracja i podpis nie zabierają anonimowości, której broni Gowork.pl w swoich artykułach. Można podpisać się pseudonimem, w posiadaniu zarejestrowanych danych może być jedynie portal.
Pozwoli to natomiast uniknąć mnożenia kont w nieskończoność i rozpowszechniania nieprawdziwych opinii o pracodawcy. (Zarząd Renovis jest świadomy, że większość umieszczanych na portalu postów pod różnymi pseudonimami tworzy jedna osoba). Renovis podkreśla, iż obecna sytuacja wskazuje, iż założenie portalu Gowork.pl zostało wypaczone, a wpisy umieszczane na nim w rzeczywistości nie odzwierciedlają prawdy.
Zarząd Renovis przypomina, że każdy kto uporczywie pomawia, szkaluje i narusza dobre imię jakiegokolwiek podmiotu dopuszcza się popełniania przestępstwa określonego w art. 212 k.k. oraz stanowi naruszenie dóbr osobistych określonych w art. 23 i 24 k.c.