NAJGORSZA FIRMA LESINGOWA NIE DOŚĆ ŻE NIE MAJĄ STRONY GDZIE MOŻNA SIĘ ZALOGOWAĆ I PODGLĄDAĆ SWOJE UMOWY. TO CHYBA JEDYNA FIRMA KTÓRA NIE MA .
Czy kontakt telefoniczny lub mailowy z pracownikami firmy pozwala na podglądanie , kontrolowanie tych umów?
Potwierdzam,firma windykacyjna nie dosc ze (usunięte przez administratora) klientów to i panstwo za czynnosci windykacyjne wystawiaja noty a nie faktury vat.Do tego za wykonanie telefonu do dluznika pobieraja 1000 zl
Co ty mówisz? 1000 zł za telefon do dłużnika? Nie pomyliły ci się zera przypadkiem?
tak jest :( mi sami wykupili ubezpieczenie mimo ,że najpierw polecili hestie. Po 3 latach podisali PZU ,że niby brak kontaktu. 2000 zł musiałem dopłacić za kontynuacje umowy :(
Mi zrobili to samo w tym samym czasie. Ja sama wykupiłam w PZU pełne na oryg. częściach za 2200, a oni dodatkowo nie wiem gdzie za 5000 zł. U mnie brak kontaktu z ich strony, bo wpisali inny adres niż podałam do umowy
Rozumiem ten zal i bol. Ale kochani: czytajcie umowy przed podpisaniem. A nie tylko cieszcie sie perspektywa samochodu. RCO ma w istocie drakonskie warunki. Ale przeciez nie musieliscie sie na to godzic. Sa inne firmy leasingowe. Wniosek CZYTAC UMOWY. JAK SIE CZEGOS NIE ROZUMIE-PYYAC DO SKUTKU. I
Nie widzę dobrych komentarzy. Może nie jest tam aż tak zle?
A ja mam 2 auta w leasingu i nie narzekam a już kończę leasingi dla mnie firma jest ok ,myślę że te opinie to są od konkurencji
do dziś też miałem i właśnie się dowiedziałem jak mnie zrobili w konia. Prawo pierwokupu ma dealer, o czym nikt nigdy nie powiedział. Teraz moge sobie wy-kupić od dealera, oczywiście z jego marżą i jego łaską. Miałem wiele leasingów, ale tak mnie "zrobili" tylko tu.
Dołączam się do odpowiedzi powyżej, najgorszy leasing z jakim miałem do czynienia, nigdy więcej. Za udzielenie informacji do mandatu 300,00 zł netto gdzie w innych 80,00 zł płaciłem, (usunięte przez administratora) w biały dzień nigdy więcej tej firmy.
Rety. Wychodzi na to, że RCI Leasing Polska jest częścią Grupy RCI Banque, która od 2022 r. jest znana, jako Mobilize Financial Services. Ciekawe jak to odczuły zatrudnione w firmie osoby? Może nawet wzrosły zarobki?
Banda (usunięte przez administratora) radzę omijać z daleka . Szkoda całkowita nie z naszej winy , chciałem wykupić żeby było łatwiej to mnie przekonano że będzie dobrze rozliczone . I 22 000 zł ja straciłem a Oni zarobili …… nie polecam . Niestety żeby kupić auto rok temu zostałem zmuszony do tego leasingu . Sebastian
Zwalniają was dość szybko? Ktoś zasugerował ze tylko biorą tu na zlecenie lub działalność a mnie od razu czerwona lampka sie wtedy zapala
Nie widzę dobrych komentarzy. Może nie jest tam aż tak zle?
Klienci zadowoleni szkoda tylko że pracownicy ani słówka nie pisną. Może przez umowy. Tylko zlecenie albo własna działalność bo coś tak mi się wydaje.
Obsługa bardzo miła, profesjonalnie załatwiane wszystkie sprawy, bardzo bogata oferta .
mam nadzieję ze obsługa nie jest mila tylko do klientów a ze miedzy soba też… :) u mnie wyszło teraz takie cwaniactwo ze szkoda gadać i chętnie bym sie przeniósł gdzieś gdzie nie jest toksycznie
Firma rzetelna, godna polecenia. W każdej sprawie można zadzwonić i otrzymać odpowiedź na każde zadane pytanie, związane z umowami kredytowymi jak i leasingowymi. Obsługa bardzo miła.
Wprawdzie była bez umowy o pracę, bez benefitów, ale oferta pracy typu Pomocnik / Asystent Rejestracji w Dziale Akceptacji bardzo by mi pasowała, bo szukam podobnej administracyjnej pracy na dłużej. Ktoś wie, czy któryś z działów na Moko na nie potrzebuje tego rodzaju asystentki? :)
Szukając pracy natknęłam się na ofertę pracy na stanowisko recepcjonistki. Widzę, że chcą zatrudnić tutaj kogoś na umowę zlecenie. Czy jest szansa, aby po jakimś dłuższym okresie współpracy dostać umowę o pracę? Jeśli chodzi o znajomość języka angielskiego, to taki poziom na przełomie B1/B2 będzie wystarczający?
Firma Rci Leasing Polska Sp. z o.o. poszukiwała pracowników na stanowisko Księgowa. Aplikowałeś na tę ofertę? Możesz wypowiedzieć się na temat zarobków?
Ktoś się orientuje czy trzeba mieć duże doświadczenie w bankowości żeby dostać tu pracę w kredytach? Ja pracowałam w tej branży rok i ciekawe czy mam duże szanse. Czy wtedy pensja jest naliczana jakoś na podstawie udzielonych kredytów?
Przestrzegam, nota za notą za nieterminowa płatność a nawet faktury nie potrafią dostarczyć na czas zeby można było zrealizować płatność Po raz pierwszy i ostatni bede miał nieprzyjemność z takim operatorem Współpraca dramatyczna
A dlaczego są tylko negatywne opinie ,gdzie są te pozytywne które np ja dodałam?
A na pewno dobrze Ci się wrzuciło? Kiedy to było? Ewentualnie możesz przecież napisać jeszcze raz, nikt się raczej nie obrazi jeśli ujmiesz to konstruktywnie. ;p
Większość osób wypowiada się tu o usługach oferowanych przez Rci Leasing, a nie o tym, jakim ta firma jest pracodawcą. Chyba czas chociaż trochę zmienić tę kolej rzeczy. Najlepiej w takim razie byłoby, jakby wypowiedzieli się tu jej pracownicy. Jaką macie tam atmosferę? W miarę ok, czy jednak pozostawia ona wiele do życzenia?
A z czym ma Ci dać spokój? Przecież nikogo o nic się nie czepia, to w czym problem? :(
Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Rci Leasing Polska Sp. z o.o.?
komputer służbowy, a nieliczni telefon komórkowy, ale to tylko na wybranych stanowiskach.
RCI Leasing stosuje niedopuszczalne prawem klauzule. Kasuje po 50zł za każdy dzień spóźnienia w płatności. Oprócz tego nalicza odsetki za ten sam okres. Po kilku dniach wystawia kolejną notę na 50zł do tego samego wezwania. Zarabia głównie na notach odsetkowych, a nie na świadczeniu usług leasingowych. Najgorsza firma, jaka znam. Oczywiście nie można przesunąć płatności rat leasingowych na wygodny termin. Nie da się negocjować. Not odsetkowych nie przesyłają tylko wezwania do zapłaty, na których piszą numery not. Po wezwaniu do przesłania not wystawili koleją za przesłanie not nazywając ją drugim wezwaniem. Nie polecam. Strzeżcie się takich leasingodawców!!!
Tak właściwie skoro według Ciebie te klauzule są niedopuszczalne z perspektywy prawa, a więc chyba nielegalne, to nie powinno się tego najzwyczajniej w świecie gdzieś zgłosić?
RCI LEASING TO NAJGORSZA FIRMA LEASINGOWA W POLSCE , LUDZIE NIGDY NIE KORZYSTAJCIE Z LEASIGU TEJ FIRMY. ŻENADA DO KWADRATU!!!!!!!!!
Tylko mogę potwierdzić. Ta ich pracownica / sekretarka, to łaskę robi jak odbierze. Niech Was nie zdziwi, jeśli będziecie zmuszeni dzwonić w sprawie 20 razy i więcej. Obiecają, ze odpiszą i nic! Totalna porażka!!! Renault ! Weźcie się za robotę, albo podobnych opinii będzie jeszcze więcej.
Żenada, odradzam tam leasing!!
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Rci Leasing Polska Sp. z o.o. - Warszawa
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Rci Leasing Polska Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Rci Leasing Polska Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Rci Leasing Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Rci Leasing Polska Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 1 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Marynarska 13
02-674 Warszawa - NIP: 5212924579 REGON: 13209721 KRS: 0000021796
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- PANEK S.A.
- Firma Usługowo-Handlowa Espadon Jakub Markiewicz
- Lemniskata Sp. z o.o.
- Kangoor Sp. z o.o.
- Textile House Poland Sp. z o.o.
- Fast Car Sp. z o.o.
- Kaizen Rent S.A.
- Carefleet S.A.
- Ivopol Sp. z o.o.
- Usługi Transportowe Ogólnobudowlane Pan Bud Stafa Andrzej
- Elizcar Eliza Karczewska
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |