Toyota Chodzeń
2 12 6 1

Opinie o Toyota Chodzeń

Ja

Nie polecam pracy w tej firmie. Właściciel każe odrabiać dzień wolny tj. 12.11, w sobotę. do godzin wieczornych. Twierdzi, że to strata 7% dla firmy, także trzeba (usunięte przez administratora) poza grafikiem. Żenada. Brak podwyżek i ciągły mobbing. Zakład pracy tylko dla desperatów. Omijać szerokim łukiem. Inspekcja pracy się kłania i to niebawem. Kierownictwo patrzy aby im się zgadzało. Zero poparcia zwykłego pracownika. W McDonald lepiej płacą.

Ktos
@Ja 16.11.2018 23:29

Niestety potwierdzam. Właściciele traktują nierówno pracowników na tych samych stanowiskach. Najlepiej się zwolnić i ewentualnie przyjść na nową rozmowę bo wtedy dostaniesz więcej. I ci którzy pracują od lat nie są w żaden sposób doceniani. Podstawy nie zmieniane od lat!!! A najgorsze że w stacji „matce” dostaje się więcej ! Sprawdzone. Wiec jeśli ktoś chce tam pracować to lepiej w Piasecznie bo tam płacą lepiej.

jw
@Ktos 10.01.2019 20:26

Nie, nie ... w Piasecznie bardziej wykorzystują, unikać pracodawcy Chodzenia. Lepiej w Biedronce (z szacunku dla pracowników B.) się zatrudnić. Nie watro się męczyć, doświadczenia się nie nabędzie, a w CV wpisując Toyota Chodzeń będzie niczym znaczącym. Dlaczego Chodak ciągle poszukuje pracowników- bo jest taka rotacja że nikt nie chce tam pracować.

Tobi
@Ja 16.11.2018 23:29

Może, by tak warto wspomnieć o Pani Kerownik działu handlowego z Piaseczna IZ- ta potrafi zamieszać. Chyba już skłóciła wszystkich, ze wszystkimi.

Dolar

Nie polecam pracy w tej firmie. Zamiast na jakość idzie się na ilość... to niestety w żaden sposób nie przekłada się na zarobki. Więcej pieniędzy tak ...ale nie dla pracownika. Żadnych podwyżek... ile wywalczysz na starcie to z tym zostajesz. Pakiet socjalny? Nic z tych rzeczy... O wiele biedniejsze salony innych marek dbają zdecydowanie mocniej o swoich pracowników.

Wiktoria
@Dolar 22.11.2018 19:49

A na jakim stanowisku pracujesz? Czy we wszystkich działach sytuacja jest taka sama? Wspominasz, że pracodawca nie podwyższa wynagrodzenia, ale czy można wynegocjować dobrą stawkę? Może dodatkowo pracownicy otrzymują jakieś premie?

jw
@Dolar 22.11.2018 19:49

Pracowałem tam kilka lat. Potwierdzam brak szacunku dla pracownika, liczy się tylko zysk "Chodzenia". Pracownik nawet nie ma gdzie zaparkować samochodu. Najlepiej to by chcieli aby pracować 7dni. Brak kompetentnego kierownictwa. Dyrekcja- Piaseczno (AS), wszytko zrobi, podłoży świnię tylko aby wykazać się przed "chodakami". Unikać pracy w dziale części, serwisie jako doradca czy mechanik oraz jako handlowiec. System premii dla doradcy tak skonstruowano by go okraść z tego co wypracował. Naprawdę szkoda nerw. Wyzysk.

Je
@jw 26.12.2018 15:14

W handlowym jest to samo, premie w granicach kilkudziesięciu złotych musisz o wszystko się wykłócić. (usunięte przez administratora) co innego obiecują na rozmowie co innego dostajesz a faktycznie te pochlebne opinie wypisuje kierownik jednego z działu aby przypodobać się szefowi. Sam spi w gabinecie cały dzień zreszta już kiedyś po sieci krążyło jego zejecie, wychodzi o 15 a o 21 przyjeżdża do pracy podbić karte żeby szef widział ze siedzi do końca bo tak naprawdę wydłużenie godzin pracy to jego sprawka

Pracownik

Nie polecam, właściciele nie szanują pracowników. Panują chyba wszystkie formy zastraszania jakie mogą być od finansowych zaczynajac czyli potrącania z pensji, która i tak bardzo niska i wypłacana po terminie do ciągłego szantazowania jak się nie zgodzisz to wylecisz ( wydłużenie godzin pracy) Handlowcy skłóceni awantury są na porządku dziennym za przyzwoleniem szefa sprzedaży. Rotacja pracowników.

Szkiełko
@Pracownik 07.10.2018 10:25

Totalna bzdura. Pensje od kilkudziesięciu lat są wypłacane regularnie, a jedyna zwłoka może wynikać z systemów księgowania w bankach przelewów. Firma jest otwarta dla Klientów od 7 do 21, na dwie zmiany, więc godziny pracy zespołu są do tego dostosowane. Jednym to pasuje bardziej, innym mniej, ale przyjmując się do pracy masz świadomość, że będziesz pracować w godzinach otwarcia firmy. Premie zależą od wyników i osiągnięć, więc pisanie o zastraszaniu jest pomówieniem - no chyba, że dla kogoś straszny jest już sam wymóg punktualnego przyjścia do pracy. Konflikty? - epizodyczne spięcia mogą się zdarzać, jak w każdej dużej grupie, ale byłoby nawet trudno nazywać to skłóceniem. Co do rotacji - są ludzie, którzy pracują w firmie ponad 20 lat , są i tacy, którzy co 3 lata zmieniają pracę. Nie ma żadnych cyrografów (lojalek) do podpisywania więc każdy ma swobodę wyboru.

jw
@Szkiełko 18.10.2018 14:12

To wypowiedź pracownika z kierownictwa/dyrekcji Chodzenia. Usprawiedliwiają się, podpucha. Wiem, bo tam pracowałem i mi też kazano pisać fałszywa opinie na temat pracodawcy, nawet zmuszano do założenia konta facebooka by móc popierać pracodawcę- lajki. Pozdrawiam pana AS i TB, fajne bzdety.

Stary

Brak szacunku dla pracownika że strony właściciela. Wyzysk z każdej strony, zmusza do pracy w dni wolne. Marna płaca.

Filip

Dla mnie wystarczyłoby żeby pensja była odpowiednia a ja sam zorganizuję sobie pakiet!

Podbiałowa

Nie polecam. Kilka...kilkanaście lat wcześniej dość konkurencyjne zarobki. W tej chwili jedne z najniższych w branży motoryzacyjnej co przekłada się na jakość obsługi klientów i zaangażowanie praconików . Brak pakietu socjalnego w tym nawet opieki zdrowotnej ( w tej chwili trudno znaleźć firmę która takowej nie sponsoruje pracownikom ) a o karcie multi sport nawet nie wspominam. Na plus raz w roku fajna impreza firmowa i prezent na święta. Podsumowując ...polecam tylko jeśli ktoś naprawdę na cito szuka pracy. Jeśli masz pracę i chcesz tu przejść będziesz zawiedziony...poszukaj czegoś innego .

James
@Podbiałowa 18.10.2018 20:24

Prezent na święta to z socjalu który odtrącają z pensji co miesiąc i pracodawca ma obowiązek wypłacić ta kwotę

Sebastian

Od ponad roku na forum nie pojawiają się żadne nowe opinie odnośnie pracy w Toyota Chodzeń. Wszelkie informacje dotyczące pracy w firmie oraz aktualnej rekrutacji byłyby bardzo przydatne. Dużo osób wchodzi na forum, ponieważ przed złożeniem aplikacji chciałoby się czegoś dowiedzieć. Dlatego zachęcam do udzielania się, pisania swoich opinii oraz doświadczeń z rekrutacji.

Pracownik
@Sebastian 11.04.2018 13:57

Poniższa opinia jest 100% trafna i aktualna

JA

Toksyczna atmosfera między pracownikami; ciągłe podejrzenia, obserwacja, plotki, spiskowanie.. Brak zaufania i odgórna psychoza strachu. Wynagrodzenie mizerne, a do tego brak jakichkolwiek pakietów socjalnych. Brak również kawy i herbaty, a nawet miejsc parkingowych.

ss

Zdecydowanie nie polecam serwisu w Toyota Chodzeń - ul. Czerniakowska. Obsługa nie zna podstawowych zasad kultury oraz jak obsługiwać klienta. Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam. Totalny brak profesjonalizmu.

laos

Z perspektywy klienta jest git. Mógłbym polecić

karol

chodzenia wprawdzie mogę polecić tylko ze strony klienta ale jestem bardzo zadowolony, widać profesjonalizm pracowników

marcin

polecam Chodzenia od strony pracownika jak i klienta ;) zawsze można liczyć na szybką naprawę i profesjonalna obsługe

michal

@gość mój znajomy pracowal w jednym z serwisow chodzenia i sobie chwalil, ja tylko wiem jak to jest z perspektywy klienta i nie mam nic do zarzucenia, szybka naprawa i profesjonalna obsluga plus mialem mozliwosc zaplacic za rachunek w ratach

szu
@michal 30.11.2016 18:01

czy ty jestes praownikiem chodzenia zatrudnionym do pisania pozytywnych opinii w internecie czy wlascicielem - dla mnie ten salon i serwis to porazka

gość

Odradzam pracy u Toyoty Chodzeń w Warszawie. Kiepska obsługa dla klientów i zarazem kiepskie warunki dla pracownika. Szczególnie ciągłe kłótnie z klientami z powodu trepiarskiej ochrony, która wykonuje tylko obowiązki. Szkoda słów. Nie polecam.

Zostaw opinię o Toyota Chodzeń - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toyota Chodzeń