Zarząd IntraworQ Sp. z o.o. 11.09.2019 11:26
Szanowny były Pracowniku,
Jak widzisz, odpowiadamy z dużym opóźnieniem, gdyż nie mamy potrzeby śledzenia non stop opinii o nas na portalach. Doceniamy jednak, że taki portal powstał i można w nim wymienić się opinią o pracodawcach. Na pewno jest to pomocne przy wyborze dobrego pracodawcy, gdyż jak sam dobrze wiesz, w pracy spędzamy sporą część dnia i każdemu zależy, aby ten dzień był spędzony efektywnie i w przyjaznej atmosferze. My jednak skupiamy się aby atmosferę budować a nie o niej pisać…
Informację o Twoich wpisach (pod kilkoma różnymi nickami) uzyskaliśmy od naszej Załogi. Z uwagi na fakt, że niektórych poruszyły Twoje wpisy i nie zgadzają się z nimi, postanowiliśmy dodać swój komentarz.
Pozwolisz, że nie będziemy odnosić się do każdego zdania napisanego przez Ciebie z osobna, jednak chcemy abyś wiedział, że rozmawialiśmy z Załogą na temat opisywanych przez Ciebie sytuacji i możemy z całą pewnością powiedzieć, że żadna z nich nie miała miejsca. … oczywiście za wyjątkiem jednej, czyli wręczenia Ci wypowiedzenia i tylko ten wątek rozwiniemy, bo w pozostałych przypadkach jeśli ktoś z załogi nie zgadza się z naszym zdaniem, to ma prawo wyrazić swój pogląd (w odpowiedzi) pod Twoim komentarzem na portalu.
W ciągu ostatnich trzech lat mieliśmy tylko dwie sytuacje, w których nie widzieliśmy innego rozwiązania jak wręczenie wypowiedzenia (z czego jedna dotyczyła Ciebie). Czysto merytoryczne powody wręczonego Tobie wypowiedzenia przekazał Ci Twój przełożony i wiemy, że zrobił to uczciwie i z pełnym szacunkiem dla Twojej osoby. Warunki zawartej z Tobą umowy pozwalały na pozostawienie Cię bez słowa komentarza, jednak wartości jakimi kierujemy się w codziennej pracy nie pozwalały nam na to i dlatego wcześniej byłeś informowany, że potrzebujemy, abyś podciągnął pewne kwestie, bo pracujemy całym Zespołem, a nie jednostkowo.
Uwarunkowania prawne nie pozwalają nam przytaczać publicznie szczegółów rozstania z Tobą, jednak jeśli pomimo wyjaśnień przy wypowiedzeniu umowy powody naszej decyzji są dla Ciebie niejasne i budzą wątpliwości (wyrażone przez Ciebie w wpisach internetowych), to chętnie się z Tobą spotkamy i odpowiemy na dodatkowe pytania.