Nextomation

• Kulerzów
  • Jeziorzany
  • Radziszów

3. Opinie o pracodawcach Skawina
  5. Opinie o Nextomation Sp. z o.o.

Opinie o Nextomation Skawina

Nie przegap nowości o Nextomation Sp. z o.o.!

Agnieszka

14.12.2020 22:29

Nie polecam pracy w Działach: Administracji Zakupów Narzędziowni Kontroli jakości Magazynu IT Pracownicy pracują tam po najniższych stawkach w całej firmie, bez premii projektowych i podwyżek. Ich praca traktowana jest bez szacunku, a ludzie jak zło konieczne. Najlepszym przykładem jest Kierownik Działu Administracji jako jedyna pośród kierowników nie ma auta firmowego, za to byle specjalista z działów produkcyjnych wozi się firmowym Mondeo ten fakt mówi więcej niż 1000 słów...
    Zadowolony nie ośmieszaj się

25.02.2021 09:19

Brak działu administracji i finansów - jak otrzymasz wypłatę? brak działu zakupów - co będziesz montować? brak narzędziowni - kto Ci zrobi detale na szybko bo jakiś zgubiłeś? brak kontroli - zamontuj detal, a później trać czas na rozbieraniu linii bo nie miał kto sprawdzić jakości, brak magazynu i logistyki - będziesz jak zagubione dziecko pośród tysiąca klocków lego - coś złożyłeś ale sam nie wiesz co, IT - zamiast emaili będziesz wysyłał gołębie, Schowaj swoje ego i okaż więcej szacunku dla pracy innych osób bo bez nich nic byś nie zrobił.
    Ostrowiak

11.02.2022 16:24

Pracowałem tam. Z tymi autami służbowymi to przesada. Kierownik narzędziowni praktycznie nie jeździ w delegacje a ma do dyspozycji 24h auto służbowe. Ogólnie jakaś toksyczna atmosfera, w ow i Skawinie. Zarobki śmiech. Na starej lokalizacji było popijanie ma produkcji.
    eve

21.01.2022 22:53

Kiedyś to była firma, teraz ?
    tete

11.01.2022 15:57

Czy na stanowisku Asystent konstruktora można liczyć na większe zarobki niz minimalna krajowa?
    Zolw

19.01.2022 22:16

Wyjdź z własnej strefy konfortu i zacznij składać maszynę, a nie chodź wokół niej...
    Ooo

20.01.2022 23:56

To takie układanie lego, które wam słabo wychodzi, a to o czymś świadczy.
    Ostrów

11.01.2022 07:16

Montaz Ostrów niektórzy prowadzący nadają się tylko do wymiany nie mają pojęcia o pracy która wykonują...Coś tam udają, że potrafią...I na dobrym wrażeniu się kończy... u niektórych praca od 7 zaczyna się o 7.30..nawet o 8.....(byle zdążyć przed kierownikiem) Prezes niby jest, ale go nie ma... Coś tam chciałby ulepszyć, ale nie ma ludzi zaufanych, którzy ten bajzel potrafią ogarnąć i zapanować nad ludzmi, gdy go nie ma.

11.01.2022 12:57

A kto tam się będzie starał za te pieniądze... Liczy się, żeby być... a może mają nienormowany czas pracy.... Maszyny schodzą to po co się czepiać ???? druga sprawa to do pracy trzeba się przygotować ładna fryzura obcisłe gacie... To nie takie proste, żeby wstać na czas.
    On

15.01.2022 18:38

Widać, że firmy zewnętrzne chcą powiększać stan liczebny załogi ????
    X

11.01.2022 21:29

Szybkie podsumowanie 2021: Styczeń szumnie ogłoszono badanie rynku pod kątem plac, podobno sam tdj się w to angażował, zatrudniono panią hr, dali po 100 zł podwyżki, ale zabrali 13 pensje, kaczynski z banda by tego lepiej nie wymyślił... Potem zmienili systemy nic nie działało ( teraz nie wiele się zmieniło) pewnie znaleźli coś tańszego... Wrzesień odpalili prezesa, czarny pas spakował się i wyszedł z firmy w zamian przyszedł jakiś figurant który dużo gada a efektów nie widać. Pierwszy raz płacimy karę finansową, na pewno nie ostatni, linia stoi cały czas i nic się nie dzieje. No i mocny grudzień czyli ogłoszono pakiet "ebiedy" zapowiedź premii za pół roku w zamian zlikwidowano wszystkie inne premie - kolejny ruch godny starszego pana z kotem. Projektowe kwartalne i kierownika za 2021 wszystko szlag trafił. W zamian ebieda ochłap żebyśmy się gryźli za parę złotych. Pierwszy raz  w historii nie dostaliśmy nic na Święta nawet 100zl na choinkę, zeszły rok niby kryzys a coś sypnęli.
    Y

12.01.2022 17:33

Brutalne ale prawdziwe. Zapomniałeś dodać jak na "spotkaniu wigilijnym" zostali uhonorowani pracownicy. A więc Ci, którzy pracują 10 lat w firmie (na UOP, bo możesz pracować i 15, ale żeby zostać wyróżnionym musisz 10 lat na UOP) dostali uwaga POWER BANK o pojemności 20000 mah (za około 100zł). No jak to zobaczyłem to nie mogłem się powstrzymać od śmiechu :))). Zostali też nagrodzenie pracownicy z większym stażem - 15 lat i tutaj wiadomo nagroda lepsza - smart watch (koszt około 700 zł). Mi jako prezesowi było by wstyd tak uhonorować pracownika. To już nie jest stary dobry teamtechnik.... Trzeba o nim zapomnieć... czekać, aż ogłoszą nową nazwę firmy (ten kto wymyślił tą nazwę, był chyba na prochach, tak samo jak ten, który powiedział, że jest super)

12.01.2022 23:05

Szkoda wyrzucać na tych ludzi na stanowiskach. Zastanawiam się jak Pan Domagała dorobił się takich pieniędzy, a nie potrafi zapanować nad tym czymś... Wynajmuje firmy do liczenia, finansistów 10 Pan HR, a co następny to “glupszy“ na to kasa jest... No niestety z tą firmą mu nie poszło. Pewnie do dziś nie może spać po nocach.,(inwestycja życia) ale cóż zawsze na Cwaniaka znajdzie się większy (usunięte przez administratora) takie życie. Myślę, że tu nowy prezes nie podoła zderzy się z ściana i nie przebije tego muru. Życzę powodzenia bo będzie mu pptrzebne jest dużo do sprawdzenia i zrobienia.
    Nie prezes

31.12.2021 17:12

I kończymy 2021 rok... Co się wydarzyło w skrócie: (usunięte przez administratora) -Szczury zaczęły uciekać z stanowisk kierowniczych. -Linia stoi inie chce wyjechać. WIĘCEJ NIE PISZE BO ZA DUŻO TEGO. Co przyniesie 2022 Napewno kolejne odejścia z firmy.. Czy pakiet "Ebiedy" zatrzyma fale odejść nie sądzę...
    Nie premia

01.01.2022 18:36

Pragnę tylko dodać, że uroczyste spotkania wigilijne odbyły się zgodnie z obostrzeniami Covidowymi, tzn. wszyscy byli w maseczkach, w odstępach 10 cm od siebie... Paczki z prezentami całkiem fajne, lepsze niż to co było rok temu... Szkoda, tylko że nie było premii świątecznej...
    zyx

02.01.2022 19:07

covidianie są wśród Nas :D deskę w WC też dezynfekujesz? i czy papier swój przynosisz? wspólnego cukru używasz? no i chyba nie dotykasz klamek co nie? zarazić możesz się wszędzie... nawet w salce kongresowej, bo wątpię byś blat dezynfekował!
    X

11.12.2021 21:15

No dobra pewnie jesteście ciekawi co tam w tt słychać i czy warto tu pracować szybki przegląd Płacimy kary finansowe pierwszy raz w historii Prezes nie odpuszcza chce hale na zielono malować, pewnie podwyżkę trudniej dać 20 grudnia w Skawinie Wigilia nie uda się zapić smutków bo to tylko poczęstunek w czasie pracy... Tak to prawda dział serwisu nie ma kierownika( można skreślić z tablicy) Konstrukcja spóźniona jak zwykle Zakupy wiecznie nikogo nie ma telefony pogubili Montaż nie ma dostaw ani ludzi nikt nie panuje nad tym bałaganem IT ostatniego gryzą psy
    xyz

01.01.2022 16:57

Dokładnie tak, najbardziej narzekali Ci co najmniej robili i wnosili oraz Ci co najmniej zarabiali (to akurat często było uzasadnione). Montaż (część zasuwała za 4 i dla nich szacun, część przychodziła pośmiać się i pogadać, jak najwcześniej póki nikogo nie było i elo) oraz automatycy (poza wyjątkami stawka głodowa, a jak chcesz to siedź po 14h aż zejdziesz). Niestety większość opóźnień wynikało z błędów konstrukcyjnych i konieczności przeróbek oraz opóźnień montażu - lecz to nie była zazwyczaj wina konkretnej jednostki.
    zyx

02.01.2022 19:02

@dobre sobie: dobrze że dział zakupów dotrzymał terminów. Spokojnie można zwalić opóźnienia na konstrukcję i montaż.
    Adept

27.08.2021 16:47

Chciałem się tam zatrudnić. Uważam że praca tam jest bardzo ciekawa i godna uwagi . Młody zespół i czyste otoczenie ale nie wiem jakim trzeba być durniem żeby oferować ludziom na start 3000brutto przy tak dochodowe pracy. Wstyd . Z tego co słyszałem to pracownik bardzo wykwalifikowany po wielu latach pracy i z delegacjami ma 4000brutto. To jest chore. Myślałem że stać was na więcej.
    Pokemon

27.12.2021 17:10

Przestańcie się ośmieszać... W tej firmie już nic nie zarobisz... Od 10 do 10 starcza i nic poza tym.
    Miki

27.12.2021 17:17

Ja pytam serio ale nikt nie odpowiada na moje pytania

27.11.2021 14:08

Ciekaw jestem co dzieje się w TT? Podobno jest tak super, coraz lepiej i fantastyczne! A jednak coś moim zdaniem jest nie na miejscu, z tonącego statku szczury uciekają, ale nie w TT gdzie te szczury mało wiedzą i siedzą. Tutaj sytuacja wygląda inaczej, uciekają KAPITANY hehe bo wiedzą więcej! Dlaczego kierownicy no kilkunastu latach pracy zrzekają się swych stanowisk? Dlaczego pracownicy przy Koryncie po kilkunastu latach pracy uciekają z firmy? ZA NIEMCA BYŁO LEPIEJ

10.12.2021 20:34

Za Niemca opłacało się wszystko a teraz nic tylko swoje robić zostało jak ktos wie o czym mowa... Będą uciekać bo traktują tak ludzi co niektórzy z goru
    Olaf

11.12.2021 11:16

A Pan prezes chodzi obserwuję to tu to tam i wyłapuje kodujac każde słowo. Niektórzy myślą, że już pierwsza wojna wygrana..., a mi się wydaje że nast@pi mocne pierdolni3cie.. :>

01.12.2021 19:34

Witam wszystkich mam pytanie o narzędziownie Ostrow zarobki i opinie
    Cześć Marek

02.12.2021 11:56

(usunięte przez administratora) A tak na poważnie, to przejrzyj poniższe komentarze ktoś podał stawki. Jeśli jesteś z Ostrowa Wlkp to podobno lepiej zarabia się na składzie palet
    DD

01.12.2021 14:37

Jakie są widełki zarobków konstruktorów?

01.12.2021 18:04

Najniższe, a odpowiedzialność największa.
    Obserwator

01.12.2021 11:57

To jest teatr w którym gra główn@ rolę paru aktorów. (Nic tylko pozostaje czekać na dalszy bieg przedstawia) Opinie zostawię pozytywna, żeby podciągnąć średnia 1.

30.10.2021 10:25

Z tej mąki chleba już nie będzie.
    Zadowolony

04.10.2021 12:36

W tej firmie tylko luzerzy pracują. Kierownicy nikogo nie pilnują, sami olewają robotę dzięki luzerom jakoś to będzie. Jeżeli komuś brakuje do wypłaty to zawsze można trochę profila wynieść nikt tego nie sprawdzi, tam nawet ochrony nie ma. Jak ktoś nie lubi aluminium, to wystarczy olać robotę i poczekać  na nadgodziny. Jak projekty zaczną się spóźniać to nadgodziny będą, zawsze są. A wtedy bezproblemowo można się lenić dalej nikt tego nie sprawdza, kierownik już dawno w domu zdjęcia łyzkom robi. Złota robota jak ktoś umie kombinować.
    Frank

24.10.2021 23:43

Poważnie, po co miałby zmyślać
    Nowości

27.10.2021 06:44

Nowy prezes nowe zasady to może już nic nie wyniesiesz

26.10.2021 12:06

Jakie warunki zatrudnienia proponują w firmie Teamtechnik Production Technology Sp. z o.o.? Czy można liczyć na pełen etat?

26.10.2021 18:26

Hej zależy gdzie musiał byś się określić Ostrów czy Skawina i na jakie stanowisko
    maklowicz

25.05.2021 17:25

brawo zarząd.! Decyzja w sprawie kierownika montażu jest jakimś nieporozumieniem. jak można tak nie docenić człowieka który w swoją pracę wkładał całe serce. Jak można zmieniać kierownika na kogoś z zewnątrz? Przecież nowy kierownik ma zerowe szanse na odnalezienie się w tym co teraz się dzieje -braki personalne, -ciągłe problemy na śląsku, - opóźniona realzacja aktualnych tematów, -bardzo wyśrubowany termin rottora -zmiana systemu zarządzania (to będzie meksyk dla wszystkich :D) -wdrążenie standardów śląskiego hegemona Szkoda Marcina na palcach jednej ręki nie zliczymy osób które tak bardzo zależało na tym by hala w Ostrowie prosperowała należycie... brak tej jednostki jest już zauważalny, a kto nie widzi ten jest ślepy. Marcin szkoda twojego talentu dla tej firmy, rozwijaj skrzydła tam gdzie cię docenią.
    Obiektywny

14.09.2021 17:36

Każdemu w tej firmie należałoby się życzyć rozwinięcia skrzydeł, bo często są nawet nogi podcinane. A kto by nie był kierownikiem montażu czy serwisu to nigdy lekko nie będzie mieć, bo przecież jestem jeden posadzony równie wysoko którego punktem honoru jest utrudniać im możliwość płynnej pracy. Warto jeszcze zapamiętać, że koń został utuczony, a teraz te same DWA POWROZY prowadzą go na rzeź - if U know who I mean.

12.09.2021 11:33

Kto to jest Kapeć?
    Kapitan tt

14.03.2021 21:15

Witam na pokazie Panią HR, nieźle Pani wdepneła przychodząc do tt. W firmie panuje powszechne niezadowolenie, demotywacja, ludzie tylko czekają na okazje żeby zmienić pracę. Przy okazji gratuluję pierwszych sukcesów - owoce wróciły. Robimy zakłady ile Pani wytrzyma, większość obstawia rok może trochę dłużej. Widząc kto jest Pani przełożonym (główny sprawca całego bajzlu) i kogo dostała Pani do pomocy (rekina zmieniającego działy, któremu nikt nie chce podziękować za współpracę przez wzgląd na męża) raczej nie wróżę sukcesu. Tak czy inaczej powodzenia.
    Pani Hr

22.08.2021 09:26

Kolejny zbędny etat w tej firmie pobierający wypłatę i nic nie wnoszący rozwojowego do FIRMY ( PRZEPRASZAM WNOSI KOLEJNE GŁUPOTY) czy zgłoszenie odnośnie mobingu, które zostało do niej skierowane w Ostrowie zostało zamiecione pod dywan?
    Anty HR

23.08.2021 16:44

Ale to że musisz do pracy chodzić to nie jest (usunięte przez administratora) zmień pracę, weź kredyt ;) Ps. Na chwilę obecną mamy 3 panie HR może 4 by się przydała

09.08.2021 22:11

Automatycy dopłynęli do brzegu. Dobry wujek sypnął kasa z kiermany jednemu 2 tys, drugiemu 1tys. Czyżby okazało się, że po ściemie z 13nastka tt dalej nie jest konkurencyjne na rynku pracy? Aha i najważniejsze, gratuluję poskramiaczom kodu, a wujka pytam kiedy wyrówna reszcie pracowników? Czy brak sprawiedliwości wszedł już w krew i już tak będzie? A co na to HR?
    Mily

26.06.2021 16:05

Pracownik pracujący przy montażu średnio 2.5 tys frezer, tokarz pracujący w setkach średnio 3 tys do 4.5 w zależności jak się wchodzi w tyłek kierownictwu. Pracownik firmy Grabex Brzeziny robiący przy paletach 6 tys netto przy 8h. To jest obraz tej firmy.
    Potwierdzam

26.07.2021 23:01

Takie przykre, ale prawdziwe.
    BHP mistrz

27.07.2021 09:31

Dlaczego przykre szkolenia na najwyższym poziomie, wiem np żeby nie wtykać palców do kontaktu. Szkolenie z nowego systemu jest niepotrzebne, obejrzę sobie film.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Nextomation?

Kontakt - Nextomation Sp. z o.o.

Za Górą 23 32-050 Skawina

REGON:120115670

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    On

24.05.2021 15:39

Z takim podejściem i zarządzaniem jak w Ostrowie przez kierownictwo szybko pójdziemy na (usunięte przez administratora) wyniki słupki, a koszta większe niż zyski i wszystko jest primo. Zawsze idzie się wybronić, że pracownicy źle robią i s@ mało efektywni. A jak tak dalej Panie prezesie!
    Nie prezes

24.05.2021 16:26

Proszę o rozwinięcie tej wypowiedzi, bo bardzo mnie zaciekawiła.

12.06.2021 22:05

Hmm zostawię na ten moment informacje jeszcze do siebie...
    Sa

10.06.2021 13:08

Witam na jakie zarobki można liczyć na montażu w Ostrowie ? Pozdrawiam

10.06.2021 19:21

Na marne.
    Lala

02.03.2021 19:20

Miałam okazje pracować w tej firmie na magazynie, ludzie bardzo mili, atmosfera w porządku. Jednak gdy przyszedł czas pandemii to zwolnienie bo redukcja etc. Wszystko co było na jakimkolwiek poziomie teraz jest na zeeeerowym. A jeśli chodzi a załatwienie czegoś z biurem to juz w ogole totalna porażka. Wciskają kit i myślą ze każdy jest tak mało inteligentny jak one. Najpierw nie odbierają telefonu, a jeśli juz to zrobią i człowiek ma powody do zdenerwowania to mówią „prosze sie uspokoić bo nie będziemy rozmawiać”. Także z firmy na zajebistym poziomie można stać sie NIKIM. Nie polecam juz nikomu tej firmy
    Gość

22.04.2021 15:38

Frustracja niektórych jest tak wielka że w jeden dzień piszą komentarz podszywając się pod byłego pracownika a dzień później tworzą do tego komentarza odpowiedź. Przykre bo wpływa to na negatywny odbiór firmy ale może na tym właśnie komuś zależy...Lepiej rozmawiać niż wylewać żale w Internecie, ale jak widać to sposób na życie niektórych osób.
    Xyz

22.05.2021 17:38

Zastanów się czy komentarza @Lala ktoś specjalnie nie spreparował sugerując Twoja koleżankę. Widać i Ty zostałaś zmanipulowana pisząc taki komentarz do tej wypowiedzi. A czy Ty postąpiłas fair???Smutne....
    Czeslaw

15.05.2021 16:57

Czy to już koniec TT?
    biurowcowy

11.04.2021 10:08

kolejni się zwalniają... automatyk, konstruktor...czy to spowodowane jest zrobieniem nas w bambuko z 13 pensją? Kiedyś to było miło, teraz zasłaniając się koroną można zrobić wszystko.
    Znudzony

05.05.2021 18:10

NIE, chyba że nie znajdziesz nic innego
    J

05.05.2021 20:04

Przeczytaj opinie i sam zdecyduj czy chcesz pracować w firmie z kiepskimi zarobkami i fatalna atmosfera. Ludzie odchodzą bo mają tego dość jak tylko trafi się im coś lepszego bez skrupułów składaja wypowiedzenia. Taka jest obecna rzeczywistość w tej firmie.
    Tteodor

06.04.2021 22:55

Jest mi ktoś w stanie odpowiedzieć na pytanie co to się odwaliło w ostatnich dniach? Najpierw wychodzi nr 2 w firmie gada coś o podwyżkach, o wcieleniu 13nastek do podstawy, ogłaszaja to tak doniośle, że do tej pory huczy mi w głowie. Potem mój kierownik gratuluję mi podwyżki 150zl brutto.(usunięte przez administratora) to ledwo połowa 13nastki, a zapis o niej zostaje usunięty z umowy. To jakieś żarty? 01.04?
    Tteodor

07.04.2021 23:45

Nic się kolego nie martw, nawet 10zl do przodu jest ok. Nikt nie kupił mojej lojalności, poprostu przez okres szukania pracy będę zarabiał troszeczkę więcej...
    gg_kk

08.04.2021 21:41

W praktyce obniżono pracownikom pensję usuwając definitywnie 13tkę, dodając grosze do podstawy i zyskując argument "przecież nie dawno dostaliście aneks i podwyżkę". Nic, tylko pogratulować propagandowego zagrania ze strony Zarządu.
    Owocki

09.03.2021 12:45

Hurraaaaa wróciły owocowe wtorki i czwartki! Już się więcej złościć nie będę :)
    Mily

10.03.2021 08:17

Pisze się poszedłem ,a jak tobie źle to po co ram się udałeś. Rzucą owoce i już wszyscy lecą do koryta i jeszcze narzekają.
    Smakosz

10.03.2021 11:10

Blisko miałem wiec poszlem.
    Karol

26.02.2021 00:08

Angielski jest wymagany ?
    Kat

06.03.2021 17:49

Jest kogo dobijać. Są ludzie, którzy ciągle tam pracują, a nawet dochodzą nowi...W tym miejscu pozdrawiam nową Panią z HRów. Przed Panią stoi trudne zadanie związane ze zapobieganiem utraty know-how. Jednym z pytań na wigilii 2019 (wigilia 2020 się nie odbyła) było "Co dobrego zrobiła Pani z HRów przez ostatni rok" - pytanie zostało usunięte przez osobę z góry. Natomiast innym (nie pamiętam dokładniej treści) - Co robi firma aby zapobiec odchodzeniu ludzi. Odpowiedź: nasz dział HR szuka nowych ludzi...
    TtTy

08.03.2021 21:01

Dział HR robił i będzie robił tyle na ile pozwoli im Góra. Podobnie jak kierownicy, podejmowanie każdej decyzji za nich, wręcz uposledzilo zarządzanie w tej firmie...
    Ostrow

04.03.2021 19:26

Czy leci z nami pilot? Wydaje mi się ,ze przełączył na autopilota i zaufał za bardzo temu "urządzeniu".
    Wieża lotów

06.03.2021 22:04

Niech pilot lepiej za ster się nie łapie, bo każdy zwrot kieruje nas z turbulencji, w burze. Pytanie czy jest drugi pilot i co będzie jak to on chwyci wolant.
    Marian

22.12.2019 23:08

Jakie zarobki na stanowisku programisty na początek? I jak to wygląda później? Jakieś podwyzki?
    (Nie)atrakcyjne wynagrodzenie

04.03.2021 20:10

Nadgodziny do odebrania albo ciągła szarpanina o wypłacenie. Na horyzoncie wyjazdy tylko polskie. 6000 nieosiągalne.
    Brygada RR

27.02.2021 11:09

Mistrz prosto w sedno!
    Bolek

28.02.2021 09:55

Na Święta film został nagrany w nim zapowiedziane były zmiany, czyżby to bełkot pijany?
    Multipla

28.12.2020 19:17

Najciekawiej jest w dziale automatykow. W styczniu 2020 bylo ich 33. Przez pandemie tylko 2 osobom nie przedluzono umowy, a do konca roku bedzie ich 19! Do tego dochodza jeszcze kolejne osoby szukajace pracy. Niestety tak jest gdy "automatyk jest kosztem, a kazde zwolnienie sie jest na korzysc dzialu". Tu nie chodzi o brak dodatków jak ktoś niżej napisał tylko powrót do standardów jakie panowały x lat temu jeszcze na ul. Wielickiej. Na dodatek TDJ sytuacji w ogóle nie kontroluje.
    Narrator

10.01.2021 22:51

Do czasów z ul. Wielickiej żeby wrócić trzeba zredukować firme o 2/3 ;) co się dzieje samo. Jest mi przykro, ze firmę opuszczają ludzie którzy ja budowali. Okropnie jest patrzeć na pracowników, którzy jeszcze kilka lat temu siedzieli po nocach w firmie z innymi, główkując co można jeszcze zrobić żeby załatwić sprawę, przeprowadzić negocjacje sprawniej lub popchnąć produkcje detali czy lini do przodu, i możecie wierzyć lub nie, niektórzy nigdy nie wzięli za ten dodatkowy czas od firmy ani złotówki, bo im zależało! Dziś, Ci co jeszcze zostali, nerwowo patrzą na zegarek, sprzęt zostawiają w pracy, wyłączają telefony i odcinają się od firmy w czasie takim jaki mamy teraz, kiedy firma najbardziej ich potrzebuje. Gratuluje Panie Jacku - jest pan żywym dowodem na to, że tytuł doktora, to nic nie znaczące dwie litery i ze można swietnie prosperująca firme roznieść w pył irracjonalnymi decyzjami finansowymi. Co do TDJ. Tu nie można się do nich przyczepić. To nie jest tak, ze nie robią nic, pamiętajcie moi drodzy, ze oni zatrudniają aktualny zarząd i płaca im gruba kasę za to żeby wyciągnęli firme z aktualnej sytuacji, wejdą w momencie kiedy faktycznie będzie tragedia - a takiej nie ma jeżeli coś na święta wypłacono, nawet wspomniane gdzieś 200zł. Nie zapominajcie ze TDJ wprowadził swojego finansowego, który widzi co się dzieje - lekko gość nie ma, bo z jednej strony ludzie (usunięte przez administratora) i wypaleni(którym jakakolwiek pomoc przychodzi do głowy jako ostatnia), a z drugiej figuranci kierownicy, którzy nie mogą odkryć kart, bo wyjdzie ze mogą iść do domu (patrz montaż czy konstrukcja Skawina, bo tego od PM już złożono w ofierze). Minął rok pod bandera TDJ i zakładam, ze każdy zostanie rozliczony a zwłaszcza PAJ, bo on utracił swój największy atut: sile sprawcza, autorytet i wiarygodność wśród ludzi, nawet tych na stołkach kierowniczych. W mojej opinii, firma może się dźwignąć. Pytanie, ile kasy zostało w tt i jak długo TDJ może sobie pozwolić na taka politykę, bo patrząc po kometarzach wizerunkowo tracą bardzo dużo.
    Sajmon

24.01.2021 22:44

Firma idzie na przód, Styczeń i znów minus jeden automatyk... Ehh ta dobra zmiana, bez odwołania premiera nic dobrego się nie wydarzy

15.01.2021 09:37

Czy Wigilia jest dniem wolnym od pracy w firmie Teamtechnik Production Technology Sp. z o.o.? Jeśli nie, to jak to wygląda, są skrócone godziny pracy?
    Internet Explorer

15.01.2021 23:26

Tak, Wielkanoc jest dniem wolnym d pracy. Pytanie raczej spóźnione...
    Dawid

29.12.2020 15:10

Firma szczyci się poważnymi projektami i klientami szkoda tylko, że nie podchodzi poważnie do swoich pracowników, ludzie pracują po najniższych pieniadzach, system premiowania jest niejasny i niesprawiedliwy, atmosfera tragiczna, aż się odechciewa robić. Po paru latach w tt człowiek przypomina typowego urzędnika państwowego - pracownika wypalonego zawodowo, totalnie zdemotywowanego, który przychodzi do roboty za najniższą krajowa i pracuje na możliwie najniższym poziomie byle by wygenerować trochę nadgodzin by ciut więcej do skarbony wpadło. W zmiany uwierzę jak je zobaczę. Ewentualne podwyżki wymusza wzrost najniższej krajowej, grusza jako fundusz socjalny musiała zostać wypłacona bo by przepadła, powrót 13 pensji jest dla mnie nie realny już raz zostało nam udowodnione że można ją zabrać. Nie wierzę nawet w wypłacenie nadgodzin pewnie znów będę musiał je odebrać. Teamtechnik jest dobra firma na początek żeby zebrać trochę doświadczenia i pójść gdzie indziej, najlepszym przykładem są automatycy...
    Ok

22.12.2020 19:39

Wszystko ok warunki pracy dobre szkoda ,ze tylko zabrali wszystkie dodatki. Miejmy nadzieje ,ze przyjdą lepsze czasy.
    Było mineło

21.12.2020 23:02

Po Fajniej firmie zostały zostały tylko wspomnienia. Initium et Finis ! Dla wtajemniczonch :>
    I nie tylko

21.12.2020 23:29

Zostało też wiele opinii :)

19.12.2020 21:58

Teamtechnik tworzy bardzo zaawansowane i trudne maszyny, jest to fajne zwłaszcza dla ludzi interesujących się najnowszymi technologiami. Niestety zarząd zdaje się zapomniał, że na wspólny sukces ma wpływ praca wszystkich działów. W firmie obowiązuje podział ludzi na dwie kategorie tych lepszych (konstrukcja, montaż, automatycy) i gorszych (cała reszta). Ci pierwsi dostają premie projektową czasami po kilka tysięcy zł, podwyżki, samochody - fakt że wymuszone, ale koledzy z innych działów mogą jedynie zazdrościć - oni muszą obejść się smakiem za każdym razem. Nie ważne jest poświęcenie, zaangażowanie niejednokrotnie ratujące projekt, przecież to działy nie produkcyjne i tylko to się liczy. Ci lepsi dostali premie projektową przed Świętami - fajny gest zwłaszcza w dobie kryzysu, niektórzy mogliby za nie nawet samochód kupić. Ja należę do tych gorszych i za 200 zł kwartalnej nawet zakupów na Święta nie zrobię. To bardzo smutne, że moja praca tak niezbędna dla sukcesu, jest tak niedoceniana
    Wiosło!

15.12.2020 22:06

Dramat! Na początku pandemi zarząd zebrał wszystkich pracowników w celu przekazania info co dalej. Tam pan Jacek z całym zarządem za swoimi plecami mówił że: "musimy wyjść z własnej strefy komfortu , wszyscy musimy wiosłować w jednym kierunku dla dobra firmy w tym trudnym okresie" uwierzyłem! ostatni raz! Po kilku miesiącach się okazuje że pewien dział, tylko ten (PM) dostaje 13stą pensje! Rozumiem że oni już dopłyneli do brzegu a ja i cała reszta musimy jeszcze zawrócić po te pieniądze dla nich! Takie pytanie do was 'zarząd' czy według was jest to sprawiedliwe?! Jeśli nie to nie plujcie mi w twarz mówiąc że pada deszcz! Jesteśmy ludźmi którzy wam te słupki, statystyki robią!
    WalecRoku?

15.12.2020 23:05

A propos tarczy antykryzysowej na stronie rządowej sudop.uokik.gov.pl opublikowano wszystkich beneficjentów pomocy rządowej, w tym tarczy covidovej wystarczy wpisać NIP. Są to dane jawne i ogólnodostępne - nie do wiary co można znaleźć w tych internetach. Ciekawym świata polecam sprawdzić i ostrzegam pupa może zapiec...
    Weronika

02.12.2020 22:30

Teamtechnik kiedyś była zupełnie inny z radością przychodziło się do pracy, ludzie nie bali się wciągać do firmy swoich znajomych i rodziny. Tworzyła się atmosfera, której inne organizacje mogły jedynie zazdrościc, dziś po rodzinnej atmosferze nie ma śladu, ludzie patrzą na siebie wilkiem i tylko czekają aż ktoś się wyłoży. Dziś firma którą tak lubiłam stała się typowym korpo, z tą różnicą że zarobki są na żenującym poziomie, a najniższa krajowa goni je nieubłaganie.Ludzie czują się wyciśnięci, wypaleni i rozgoryczeni bo żeby jakoś żyć zmuszeni są dorabiać gdzie indziej nie mając czasu dla najbliższych. Większość pracowników szuka pracy i mam wrażenie że nikogo już nie dziwi kilka pożegnalnych wiadomości tego samego dnia. Ludzie mają dość ciągłych obietnic bez pokrycia, nierównego traktowania, zarobków z których nie mogą nic odłożyć. Ci co jeszcze zostali snują się zdemotywowani pracując na odczepnego, byle by było. W firmie nie ma możliwości awansu. Przełożeni w większości są dobrymi specjalistami w danej dziedzinie (np: konstrukcja) i zwyczajnie nie czują/ nie rozumieją podwładnych przez co ludzie sa zostawieni samym sobie. Zwykły pracownik chcąc uzyskać podwyżkę zmuszony jest do desperackich kroków takich jak składanie wypowiedzenia. Nierówne traktowanie, rozdawanie aut, podwyżki,czy wcielenie 13 pensji do podstawy wybranym to zagrywki poniżej pasa. Mam spory żal do osób decyzyjnych że pozwoliły na destrukcję wszystkiego co było tworzone przez 15 lat. Ludzie chcą pracować i godnie zarabiać, chcą kupić sobie mieszkanie założyć rodzinę i przestać żyć od pierwszego do pierwszego - kiedy w końcu to zrozumiecie. Obecnie sytuacja w firmie jest dramatyczna, nie ma 13nastek, gruszy, premii kwartalnych i projektowych, nie są wypłacane nagrody za polecenie pracownika, nawet owoce zniknęły, nikt nie wie czy nadgodziny zostaną zapłacone. Rozpadające sie logo na głównym budynku idealnie odzwierciedla sytuacje wewnątrz - wszystko się sypie, ale nikt nic nie robi. Zarządzania kryzysem można porównać do Titanica który świadomie obrał kurs na górę lodu, oby ktoś w porę wcisną hamulec, bo żal tego wszystkiego.

07.12.2020 08:55

A co to wynajęty trol się odezwał? Pewnie inwestor próbuje zrobić dobrą minę do złej gry. Uświadomienie Cię w takim razie że w tt nie ma kierownika IT, a tym bardziej jego zastępcy, ludzie mają pretensje już od dłuższego czasu. Nie jesteś pracownikiem tej firmy więc nie wiesz, że mimo kryzysu firma rozdaje auta, a ten kto gra ostro i szantażuje to dostaje podwyżkę. Ludzie wyprowaja sobie flaki dla firmy w delegacjach, pracując po godzinach w sobotę czy niedzielę w zamian nikt nie usłyszał nawet dziękuję. Gdyby zarząd/ kierownicy traktowali wszystkich po równo i nie rzucali słów na wiatr, to ludzie może nie mieliby teraz pretensji. Z całą pewnością gorzkie słowa Weroniki nie są w smak co po niektórym ludziom, ale to sama prawda czy się to komuś podoba czy nie.
    Narzedziownia OW

15.12.2020 01:22

Narzędziownia OStrów tez juz wie! Wstyd

25.06.2020 10:47

Jakie wartości są cenione w Teamtechnik Production Technology Sp. z o.o.?
    Prawiczek

07.12.2020 18:07

Hmmm post o którym wspominasz znikł? dziwne... :)
    Lekarz specjalista

14.12.2020 09:05

Nic nie zniknęło. Post @TaLala jest odpowiedzią na post @Weroniki.

Zostaw merytoryczną opinię o Nextomation Sp. z o.o.