Moździeż12.04.2026 04:30
Stanowisko: Technik Elektronik
Moja opinia nie będzie świeża. Przez lata mogło coś się zmienić.
Ciężko określić pracę w tej firmie jednym zdaniem.
W okresie próbnym wiele co się działo.
Były dobre rzeczy, były złe ... i nie brakowało tych co nie mało zaskakiwały w trakcie zatrudnienia.
Oczywiście, nie jestem zadowolony, że kierownictwo niezdecydowało się na to bym dalej pracował dla nich podając dość nietypową argumentację. Zakończenie zatrudnienia wraz z zakończeniem się okresu zawartej umowy.
Jestem zadowolony, że miałem okazję popracować z technologią (SMT, THT, BGA), narzędziami (lutowanie oporową i hot air, maszyny do produkcji elektroniki SMT, lutowanie pod mikroskopem), środowisku naukowym (świeżo upieczeni fachowcy), możliwość współpracy z osobami, z innych zakątków świata (miły dodatek jak osobiście dla mnie). - coś co inni przedsiębiorcy nie mogli mi wcześniej nadać. Też jestem wdzięczny za rekreacyjny wyjazd w góry.
Ale też nie brakowało rzeczy za jakie warto było, dosłownie, uciekać z tej firmy.
W czasie gdy byłem, środowisko jakie tam było - nie każdy w tym by się odnalazł. To fakt.
Ale gdybym zaproponowali mi zatrudnienie to bym się zgodził ale na dużo ... lepszych warunkach dla siebie, ZNACZNIE ... .
Choć firma nadaje w miarę dobre warunki pracy, dużo lepsze uwzględniając specyfikę pracy, porównując z zakładami masowej produkcji w innych firm. Nie polecam tej firmy osobom z lekką psychiką, a także nielubiących bałagan. W firmie to jeszcze ten ... bałagan, nie tylko ten fizyczny.
A to co ja miałem, to mogli zapewnić dużo lepsze warunki, plus dać dostęp do wszystkich narzędzi dla samodzielnej pracy ale w czasie gdy byłem to nie byli wstanie tego dostarczyć co powodowało duże ograniczenia w moim funkcjonowaniu i spełnianiu obowiązków zawodowych.
Jest mi przykro, że po mimo wniesionych starań nie udało mi się spełnić oczekiwań kierownictwa firmy.