Opinie o Hotel Orle Sp. z o.o. w Gdańsk

Poniżej zobaczysz opinie obecnych i byłych pracowników o pracodawcy Hotel Orle Sp. z o.o.. Przeczytasz poniżej również opinie kandydatów do pracy w Hotel Orle Sp. z o.o. o rekrutacji.

Branże: Restauracje
Restauracje Gdańsk

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Hotel Orle Sp. z o.o. w Gdańsk

Lidia Nowy wpis

Czy warunki i traktowanie takie straszne serio? Bo piszecie jakby nie było sensu tam iść a przecież jednak ludzie tam robia, może wymagacie trochę za dużo po prostu? Nie wierzę że jakby zgłosić do szefa to by nic nie zrobił.

Pracownik Nowy wpis

Dostałam pracę jako kelnerka z zakwaterowaniem, po przyjeździe okazało się że musiałam mieszkać w piwnicy co było nie do wytrzymania! Okropny smród ,warunki nie najlepsze, od razu zrezygnowałam ,nikomu nie polecam!

Kamdydat

Rekrutacja na stanowisko "Szef kuchni". Prezes (zwany przez pracowników), zasiadł za biurkiem. Miejsce wyznaczył na jednym z krzeseł pod ścianą. Widocznie duży okrągły stół do ozdoby. Cisza.....po chwili stwierdził, że wcześniej nie zapoznał się z moim CV, bo szukają kogoś do gotowania. Hah. Beka. Godzina na dojazd, spotkanie max 2 min. Ogólnie głęboki PRL.

Korky Nowy wpis
@Kamdydat

Podobnie było u mnie - wielki szef, okropnie niemiły, w życiu nie spotkałem się z takim brakiem kultury do drugiego człowieka, a co dopiero do potencjalnego pracownika. Strasznie mi szkoda tych pracowników tam, bo nie wierzę, że ktoś tam pracuje bo lubi to miejsce i pracę tam. Nie wytrzymałem dłużej niż dwa tygodnie. Miejsce obskurne, ludzie strasznie niemili (w sumie zrozumiałe, bo muszą tam pracować), problemy już od początku pracy, zero wprowadzenia do pracy. Żal mi ludzi co tam pracują, bo widać, że to miejsce nie ma być hotelem, a rzeczą do zarobku dla szefa. Jak najmniej dla pracowników, jak najwięcej do prezesa-buraka.

Bogna Nowy wpis

Jak firma radzi sobie w czasie pandemii? Miałam zamiar aplikować ale pewnie teraz nie ma sensu?

Szef kuchni
Przebieg rekrutacji

Pytania

Pierwsze i jedyne pytanie. Ma Pan xx lat? Odp. Tak.

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Nie dostałem pracy
logo firmy Specjalista ds. obsługi klienta
Szczecin
Zenfulfillment GmbH
logo firmy Presales Specialist
Warszawa
(542 opinii)
logo firmy Przedstawiciel Handlowy
Janikowo
Biuro Handlowe Jota Sp. z o.o.
(5 opinii)
Aplikuj na wiele ofert

Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie. Zarządzanie jak i sam hotel zatrzymały się w latach 80-tych. Właściciele niekulturalni, zarozumiali nieuczciwi, nie szanujący ludzi, w ogóle nie wykazują zainteresowania pracą poszczególnych działów, unikają rozmów z pracownikami, ale wykorzystują ludzi na maksa. Pracownicy w większości bez jakichkolwiek kwalifikacji, w niemałej liczbie nadużywający alkoholu. Szkoda czasu na taką firmę. Żadnego rozwoju, żadnych szkoleń, a nawet żadnego dobrego słowa w stosunku do pracownika przez co ciągła rotacja pracowników. Warunki finansowe fatalne, umowa o pracę na najniższą krajową nawet po kilku latach pracy. To absolutnie nie jest miejsce dla profesjonalistów, każdy szanujący się pracownik z doświadczeniem, z poczuciem własnej wartość powinien omijać to miejsce szerokim łukiem. Praca wyłącznie dla osób które mogą poświecić dla niej 100% swojego czasu, zdrowia i nie stawiają na rozwój kariery zawodowej. Nie polecam!!!!!!

Kikkoman
@Były pracownik

Mogę tylko potwierdzić to wszystko. Niestety dyrekcja ma pracowników za zwykłe popychadła, zero szacunku do pracownika, wykorzystywanie za najmniejszą kasę.

Robert

Dział techniczny to dopiero patologia. Szumna nazwa dla fizoli co tworzą klikę pijaczków i kombinatorów. Jesli jesteś osobą z kwalifikacjami i normalnie stop piciu w pracy to nie masz tam szans. Porażka i smutne ze hotel pozwala na to. Nie wspominam o Panach z kotłowni. Ogółem nie polecam.

Rekonstruktor

Właściciele firmy prowadzącej Hotel Orle to niepoważni ludzie. I to wyjątkowo. Po rozmowie rekrutacyjnej zaproszono mnie na dzień próbny, wraz z drugim kandydatem. Po tym dniu nastąpił kolejny, kolejny i jeszcze jeden. W końcu wybrano jednego z nas - ale to niestety nie koniec zabawy, bo umowa miała obowiązywać przez 2 tygodnie. Po tym okresie miała nastąpić kolejna decyzja - zwolnić nowego pracownika czy tego, który aktualnie tam pracuje od początku roku. Świetna zabawa za minimalną krajową. A praca nie jest prosta - pracowałem już na magazynach, ale nigdy nie było tak jak tu. Hotel nie ma żadnego, nawet najprostszego systemu magazynowego. Wszystko jest spisywane na karteczkach, zamawiane na oko - szefowa kuchni traktuje magazynierów jak (usunięte przez administratora) chłopców na posyłki, którzy mają robić co każe, nieważne czy to przyniesienie cytryn, czy umycie podłogi w korytarzu. Albo obieranie buraków w maszynie. (usunięte przez administratora) I ona zawsze ma rację. A jak cytryny się przynosi do kuchni to do mroźni z warzywami i owocami, tylko do magazynu nabiału. Tutaj nie ma żadnej standaryzacji, nic tutaj nie działa jak powinno. Tragedia!

Zostaw merytoryczną opinię o Hotel Orle Sp. z o.o. - Gdańsk

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Hotel Orle Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Hotel Orle Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1.

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Hotel Orle Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w Hotel Orle Sp. z o.o. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Hotel Orle Sp. z o.o.
1/5 Na podstawie 1 ocen.
  • Lazurowa 8
    80-680 Gdańsk
  • NIP: 5832698261 REGON: 192098990 KRS: 0000236690
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)