wiadomo jak obecnie wygląda sytuacja z nadgodzinami tutaj? pytam, bo ktoś kiedyś pisał, że za nie nie płacą, dalej tak jest? często występują?
A stawka dobra podstawowa jest? Pytam zwłaszcza dlatego, że piszesz, że nie ma ani premii ani dodatków, to ciekawe jak z tym. Jak na tle okolicznych firm wychodzą, jeśli chodzi o pensje?
Jeśli prowadzący zgłosi potrzebę nadgodzin wtedy są płatne. W innym wypadku sobie je odbierasz. Niemniej z mojego doświadczenia nadgodziny zdarzają się sporadycznie.
To ile miesięcznie nadgodzin może się zdarzyć? W ogóle poza płatnymi nadgodzinami macie jakieś bonusy? Premie jakieś na przykład albo benefity pozapłacowe?
Zazwyczaj zero, czasami kilka. Premii nie ma, benefitów też właściwie nie, poza kartą na basen
Jakie są formy zatrudnienia? Umowa o pracę?
Pracownia w nowej lokalizacji, miejsca dużo, ludzi też. Jednak jeśli liczysz w tym 70-cio osobowym zespole na doświadczenie to policzysz je na palcach jednej ręki. Raczej młodzieżowo i na luzie. Warunki bardzo dobre, tzn herbata, kawa, nawet kostkarka. Komputery całkiem OK, praca na archicadzie. Płaca jak dla studentki czy studenta, na start dobra, jeśli mama wysyła słoiki. Zaletą jest mała odpowiedzialność i kontakt z dużymi inwestycjami (ryzykuje tu raczej tylko inwestor). Duże roszady zespołowe, chaos organizacyjny i słaby kontakt z zarządem. Warto doświadczyć tak dużej pracowni która nie jest standardem na warszawskim rynku, jednak na naukę od doświadczonych osób w zespole nie ma co liczyć.
Mam szybkie pytanko do pracowników BDM. Czy zdarzają się nadgodziny i jeśli tak, to od czego są uzależnione? Dużo ich jest? Czy istnieje możliwość pracy na pół etatu jako praca dodatkowa? Wie ktoś i mógłby dać znać?
na pół etatu raczej nie; nadgodziny rzadko, chyba ze się ktoś nie wyrabia, jak z innego powodu to płatne lub do odebrania
Co znaczy że się nie wyrabiasz. Zakres pracy może być nie proporcjonalny do zakładanych ram czasowych oraz mocy przerobowej np. 1 osoby. Czy zadania są wykonalne w zakładanych terminach?

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w BDM Architekci Sp. z o.o.?
A ilu pracowników liczy zespół, z którym się współpracuje w firmie BDM Architekci? Czy osoba dopiero co zatrudniona w firmie może liczyć na pomoc współpracowników jeśli chodzi o obowiązki w firmie na początku? Tak w razie wątpliwości :)
To firma na stałe czy dodatkowa praca ?
Pracujesz w firmie BDM Architekci Sp. z o.o.? Chcesz coś w niej zmienić? Zachęcamy do dodania komentarzy.
Dobra pracownia, aspirująca do warszawskiej czołówki. Ładne projekty. Biuro dobrze zaopatrzone, latem bardzo gorąco. Mocny, młody zespół z wyjątkowo jasnymi punktami. Bardzo pozytywna energia. Jednak jeżeli ktoś chce być traktowany przez szefów po partnersku, to będzie rozczarowany. Nie kojarzą imion, nie wiedzą przy jakim projekcie pracujesz, twoje zdanie się nie liczy.
Niestety nawet dobre firmy nie potrafią zadowolić wszystkich. Tylko nie rozumiem po co narzekać kiedy można zmienić pracę?
dziwię się, że są ludzie, którzy chcą pracować w takiej atmosferze, niestety współpraca z zarządem to gehenna
STOP. Jeżeli macie jakieś uwagi do idźcie do Zarządu a nie wylewajcie żale na anonimowym forum. Skąd tu tyle komentarzy? Na stronach innych pracowni cisza.
O to to - te komentarze pisane jak na wyścigach wyglądają jak wylew frustracji jednej osoby, w dodatku podszywającej się inicjałami pod byłych pracowników. Przez to formuła oceniania pracodawcy traci wiarygodność.
tak jak piszesz, uważam, że większość komentarzy pochodzi od 2-3 zwolnionych pracownikow
Halo halko ja jeszcze tu pracuję i wyraziłem/am swoją opinię i nie jestem osamotniony/a. Jest kilka osób niezadowolonych. To lepsze miejsce na dyskusje od plotkowania w kuchni.
to może spróbuj coś zmienić jak nie jesteś zadowolony? tak postępują dojrzali ludzie.
Pytanie do pracownikow: warto się zatrudnić w tej firmie? Jakie plusy/minusy?
Pracownia idealna dla osób bez doświadczenia i wysokich wymagań finansowych. Woda i kawa gratis ;D
To standard. Rzadko która kobieta się do tego nadaje.
Kryzys obnażył wszystkie wady tej pracowni.
Komunikacja z „zarządem”, jak każą siebie nazywać, to męki Tantala. Na minus zatrudnianie ludzi o konkretnej prezencji. Na plus nowoczesne zaopatrzenie biura, dużo młodych, zdolnych ludzi. Niestety zgadzam się z osobami poniżej, że zarządzanie do poprawy.
Zarząd często zaprasza do siebie na rozmowy celem wyjaśnienia i rozwiązania różnego rodzaju problemów organizacyjnych. Niestety nic z tych rozmów nie wynika. Organizacja i przestrzeganie zasad nie jest mocną stroną BDMA.
Przykro patrzeć jak regularnie usuwane są nieprzychylne opinie.Cenzura.
Najbardziej w BDM boli mnie brak organizacji.Chciałabym aby to poprawiono.
Bardzo trudna komunikacja z zarządem. Ludzie boją się z nimi rozmawiać. Nigdy nie wiesz co Cię czeka.
Wiecie czy teraz rekrutują? Jakie są wymagania? Jak atmosfera w pracy?
Panuje dość schizofreniczna atmosfera. Z jednej strony wymaga się od nas kreatywności, a z drugiej tłamsi wiele pomysłów.
Jak się pracuje w BDM Architekci Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy BDM Architekci Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 4.
Jakie są opinie pracowników o pracy w BDM Architekci Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 3, z czego 0 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!