Pracowałam w agencji Tomasz Bonek Marta Smaga Sp. zo.o. ponad rok.
Tomek i Marta są wymagający, co w moim odczuciu wiąże się z ich wiedzą oraz doświadczeniem w branży. Są profesjonalistami i właśnie to przyciągnęło mnie do nich.
Pracując tam (jeśli chcesz), jesteś w stanie nauczyć się praktycznie wszystkiego. Od organizacji eventów dla zagranicznych klientów na kilkuset uczestników, przez kampanie SEM i SEO, po podstawową budowę stron internetowych. Jeśli jesteś chętny, wrzucają Cię na głęboką wodę, jednakże w każdej chwili możesz liczyć na pomoc i wsparcie zespołu oraz właścicieli.
Oni sami również realizują projekty, więc są zaangażowani we wszystko, co się dzieje w agencji, jednocześnie dając sporą przestrzeń pracownikom na podejmowanie decyzji. Starają się słuchać potrzeb pracowników i na nie odpowiadać.
Organizują wyjścia integracyjne, „cookie days” oraz okazyjnie ustanawiają wolne dni od pracy. Atmosferę określiłabym jako przyjacielską, mieliśmy z zespołem przestrzeń na wspólne lunche i codzienne „suchary” niejednokrotnie razem z właścicielami.
Jeśli dobrze pracujesz, wynagradzają Ci to swoim podejściem – co nie jest takie oczywiste w tej branży. Doceniają ludzi, którzy angażują się w swoją pracę i w życie firmy, czego jestem żywym dowodem.
Nie od dziś wiadomo, że praca w marketingu nie jest dla każdego. Realizacja kilku projektów naraz jest stresogenna, dynamiczna i wymagająca, niezależnie od agencji w której się pracuje. Jeśli nie jesteście na to gotowi, lepiej zmieńcie profesje????