Bardzo rzadko wystawiam negatywne opinie w internecie, jednak dla firmy Warsaw Interactive muszę niestety zrobić wyjątek. Pracowałem tam - a właściwie wykonywałem jedno nieszczęsne zlecenie - około 3 miesięcy. Moim zadaniem było stworzenie sklepu internetowego. Z zadnia wywiązałem się zgodnie z umową.
Niestety, podczas pracy następowały bardzo długie przerwy komunikacyjne, podczas których czekałem na zatwierdzenie kolejnego etapu pracy. Samej pracy było może z tydzień, maksymalnie 10 dni, pozostały czas była cisza, czasem przez 3 tygodnie pod rząd. Zero informacji, zero kontaktu. Echo. Współwłaściciel nie odbiera telefonów.
Podczas pracy zmieniały się też zasady: inne obowiązywały na początku, inne po miesiące, a jeszcze inne obowiązują teraz, mimo że umowa była podpisana na konkretne zlecenie. Ale w sumie nie to jest największym problemem.
Największą bolączką tej firmy jest problem z wypłatą wynagrodzeń.
Najpierw powiedziano mi że mogę dostać część pieniędzy, albo nawet całą należność przed zakończeniem zlecenia, z uwagi na to że stworzenie sklepu jest już niemal na ukończeniu (ten stan "niemal na ukończeniu" utrzymywał się ze 2 miesiące, bo ciągle dochodziły kolejne funkcje, "standardy" i uwagi, których nie było w oryginalnej umowie). Kiedy o te pieniądze poprosiłem, nagle okazało się że nie jest to za bardzo możliwe, że muszę napisać podanie do innej osoby z zarządu. Dałem więc sobie spokój i stwierdziłem że odbiorę kasę po definitywnym zatwierdzeniu zlecenia.
W końcu nadszedł czas zakończenia pracy, więc chciałem zabrać moje pieniądze i pożegnać się z tą firmą na zawsze. I - po raz kolejny - nie mogą wypłacić mi kasy, bo wtyczki na stronie którą zrobiłem nie są już zaktualizowane. LOL. One były zaktualizowane wieki temu, gdy oddałem stronę, gdyby rekcje firmy odbywały się na bieżąco to nie byłoby problemu. W międzyczasie doszły też kolejne "Standardy" które to musiałem wykonać żeby dostać ten marny grosz na który - w momencie słabości - się zgodziłem.
Już w sumie straciłem nadzieję na odebranie wynagrodzenia, jedyne co mogłem zrobić to zgłoszenie do PIP, ale nie wiem czy to coś zmieni.
Podsumowując: trzymajcie się od tej firmy z daleka, chyba że lubicie prosić się o własne pieniądze. Będą was zwodzić i ściemniać, że jeszcze tylko tutaj mała poprawka, jeszcze tylko tam coś dołożycie i już wkrótce, w przyszły czwartek po 18:00 wpłynie wam kasa. Otóż nie wpłynie i szkoda wszego czasu.
Firma ta występuje też w innej mutacji, pod nazwą pearbrand.pl