Opinie o Małgorzata Dekoracja i Automatyka Poznań
Profil nieoficjalny
Profil nieoficjalny
Sprzedawca / Sprzedawczyni - Doradca klienta / Doradczyni Klienta
23.09.2025
Wykwalifikowana krawcowa/szwaczka - firanki i zasłony
27.02.2024
Krawcowa
05.04.2022
Wykwalifikowana Krawcowa/Szwaczka firanki i zasłony Poznań
29.12.2021
Czy pracujesz w firmie Małgorzata Dekoracja i Automatyka Sp. z o.o. lub pracowałeś/aś?i podziel się swoim zdaniem na temat tej firmy.
Radziwoja 18 61-057 Poznań
*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.

Wywiadu udzielił/aMikołaj Kaczmarek
16.06.2023 10:48
Czym zajmuje się Państwa firma?
Nasza firma zajmuje się kompleksową aranżacją witryn okiennych dla klientów indywidualnych i biznesowych. Głównym celem Małgorzaty jest to, aby każdy mógł udekorować swoje okna za pomocą wszystkich dostępnych rozwiązań - oczywiście tych najwyższej jakości. Co oznacza to w praktyce? Bez względu na to, jakich rozwiązań poszukuje klient − firany, zasłony, rolety lub żaluzje - wszystko to znajdzie w naszej ofercie i o nic nie musi się martwić. Proponujemy kompleksową usługę - wykonamy pomiary i wyprodukujemy dekoracje, a następnie zamontujemy je. Działamy w całej Polsce, a nasze biuro i szwalnia znajdują się w Poznaniu.
27.05.2026 07:26
Działacie Państwo szeroko a przy okazji dbacie o środowisko…
Tak, nasze działania są ukierunkowane nie tylko na biznes, ale i środowisko. Szeroka gama produktów i mnogość współprac z klientami, umożliwiają nam pracę nad optymalizacją śladu węglowego dekoracji okiennych, co bezpośrednio przekłada się kondycję środowiska wokół nas.
Jak wyglądały początki Państwa firmy?
Firmę Małgorzata w 1989 roku założyła moja Mama - Małgorzata Kaczmarek - w związku z wielką popularnością dekoracji okiennych i całą masą nowo powstających w demokratycznej Polsce hoteli zachodnich marek. Aż do 2019 roku, nasza firma zajmowała się szyciem dekoracji okiennych głównie dla branży hotelowej. Jakość i doświadczenie w dekoracji okien, jakie zdobyliśmy w ciągu blisko 30 lat działalności, widoczne są w hotelach marek takich jak: Hilton, Radisson i wiele innych. Pandemia Covid-19 całkowicie zmieniła rynek oraz nasze podejście do pracy. Od początku 2019 roku skupiliśmy się na dostarczaniu rozwiązań głównie klientom indywidualnym.
Jak wygląda struktura Państwa firmy?
Łącznie, we wszystkich działach naszej firmy, pracuje 15 osób, ale co miesiąc nasz zespół sukcesywnie się rozrasta. Najwięcej pracowników naszej firmy pracuje przy szyciu dekoracji okiennych oraz przy ich montażu. Nieustannie poszukujemy kolejnych osób, które wesprą te działania oraz przewidujemy, że zapotrzebowanie to w najbliższym roku będzie się ciągle zwiększać. Posiadamy także własny zespół marketingowy, który z chęcią rozbudujemy o nowych specjalistów.
Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?
Obecnie poszukujemy dwóch, a może nawet trzech, samodzielnych krawcowych z wieloletnim doświadczeniem w szyciu, do pracy w naszej szwalni w Poznaniu. Poszukujemy także copywritera, który dołączyłby naszego zespołu marketingowego. Dodatkowo nawiązujemy współpracę z montażystami dekoracji w większych polskich miastach.
Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?
Rekrutacją nowych osób, niezależnie od stanowiska, zajmuję się osobiście. Bardzo miło będzie mi poznać nowych kandydatów, dlatego zachęcam Czytelników GoWork.pl do aplikowania na nasze oferty pracy. Zależy mi na tym, aby każda osoba dołączająca do naszej drużyny, była komunikatywna i otwarta na współpracę i oraz fachowo i z zaangażowaniem podchodziła do wykonywanych zadań.
Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?
Proces wdrożenia jest uzależniony od stanowiska. Zdecydowanie najdłuższy i rozbudowany proces dotyczy stanowisk krawcowej i pomocy krawieckiej - przez mniej więcej miesiąc uczymy naszych standardów pracy i technik szycia dekoracji okiennych. Po miesiącu próbno-szkoleniowym podpisujemy umowę na czas określony lub czas nieokreślony.
W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?
Z tej racji, że jesteśmy niedużą firmą, nie mamy jeszcze rozbudowanych programów rozwoju pracowników. Jesteśmy jednak bardzo otwarci na nowe pomysły członków naszego zespołu i z przyjemnością robimy, co w naszej mocy, aby je realizować – szczególnie. jeżeli mają pomóc w dalszym rozwoju.
Jakie macie Państwo plany rozwojowe?
W 2023 roku planujemy otworzyć dwa nowe biura sprzedaży w dużych polskich miastach. Równocześnie pracujemy nad dopracowaniem oferty każdego z już dostępnych u nas produktów, głównie żaluzji i rolet zwijanych. W tym roku planujemy także ekspansję międzynarodową, jednak aktualnie jesteśmy na etapie badań rynku i wyboru lokalizacji.
27.05.2026 07:24
Przychód netto [PLN]
Zysk / strata brutto [PLN]
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
23.05.2026 18:38
Jesteś Pracodawcą?