Opinie o Drukarnia Piga. PL Sp. z o.o.
Plusy minusy wiadomo. Są uczciwi i to mi się podoba.
Praca jako specjalista ds. rozwoju jest ok jeżeli chcesz się czegoś nauczyć. Ale najlepiej spędzić tam chwilę żeby się wdrożyć i uciekać jak najdalej. Zero wsparcia, szkoleń, kursów itd. Wszystko musisz robić sam albo z pomocą współpracowników (którzy nie zawsze chcą pomóc). Atmosfera wśród pracowników jest jednak w miarę ok, ale kadra zarządzająca uwielbia mikrozarządzanie ;)
Cześć. mnie tak jak poprzednia osobę ciekawi na podstawie często są konkretnie ustalane zarobki grafika kreatywnego. Prócz tego chce się dowiedzieć jak konkretnie przebiega teraz proces rekrutacyjny, piszą, że to forma zdalna. ile etapów, czy jest zdanko i po jakim czasie zazwyczaj całość się już domyka?
Cześć, w ogłoszenie dla Specjalisty ds. rozwoju e-commerce pojawiła się fraza dotycząca premii przypadającej za wyjście przed szereg czy też ogólne zaangażowanie. Macie jakieś przykłady sytuacji, w których faktycznie do tego doszło? Często przyznają nagrody?
Jak chcesz zbierać laury i nagrody to nie w tej firmie. Wyścig szczurów. O premie trzeba walczyć.im wiecej sie starasz tym gorzej lubia cie współpracy. sa chek listy gdzie wpisujecie co robicie kazdego dnia. Clik claki mierzące każde twoje zadanie i jego czas co do minuty.chyba starczy żeby Ci odradzić:)
Grafik kreatywny widziałam, że może mieć przyznane widełki placowe liczone od 5,500 do 7,500 zł. te 2,000 zł różnicy z czego mogą wynikać? jest to tylko kwota podstawy czy jednak jakieś premie jeszcze się na to składają?
Zastanawiam się czy przy e-commerce nie ma teraz jakiejś rotacji? parę miesięcy temu ktoś pytał o stanowisko dla specjalisty a teraz widzę ze była oferta na 3 stanowiska w tym zakresie. ciekawi mnie jak prowizje tu wyglądają, bo piszą, że doceniają zaangażowanie, osiągnięcia i wyjście przed szereg, tylko w jakiej formie?
Jaka aktualna stawka na stanowisku Specjalistki ds. IT jest? Nie wiem czemu, ale ogłoszenie nie wyświetla mi żadnych widełek, no i nawet bardziej od kwoty interesuje mnie to, jak jest przyznawana. Czy każdy ma indywidualnie jakoś to wyliczane, np. na podstawie doświadczenia? Czy to nie ma wpływu akurat? Bo ja to dopiero pierwsze kroki stawiam.
Po jakim czasie od zatrudnienia miałbym umowę o pracę na stałe? W ofercie pracy dla Specjalisty ds. IT nadmieniono o takiej formie zatrudnienia, a także stabilnej i długotrwałej współpracy. Czy zarobki również sprawiają, że chcę się tu dłużej pracować?
Jak szefostwo w Drukarnia Piga. PL Sp. z o.o. traktuje ludzi?
Pracowałem 5 lat, wymieniłbym kilka osób zajmujących stanowiska kierownicze ale ogólnie jest to dość dobre miejsce pracy. Ta firma się zmienia na lepsze. Ciężko jest się wykazac. Znajomi i dobre kumple robią karierę. Tak czy siak ciężko trafić lepiej.
Jest teraz aktywne ogłoszenie dla specjalisty ds. e-commerce, być może dowiem się czegoś o aktualnych warunkach? Zależałoby mi na pracy hybrydowej, czy firma umożliwia taki tryb? Czytam o elastycznych godzinach pracy, to może i co do miejsca też są skłonni iść na rękę. I czy da się uzyskać budżet szkoleniowy po okresie próbnym? Chciałabym w przyszłości rozwijać się w branży, a to chyba najlepszy sposób.
Czy odnośnie rozmów cokolwiek się zmieniło? Raczej dalej są takie jak opisywano? Właśnie od tygodnia jest dostępna oferta dla video content creatora. Wiem ze już z 5 osób się zgłosiło i także myślę o aplikacji. Co sadzicie? Jest tu ktoś kto pracował i by ocenił? Jak się zarabia?
To ja tylko dopytam o samą rozmowę rekrutacyjną? O co pytali? I czy podczas tego spotkania w biurze było jakieś zadanie rekrutacyjne?? Ile w sumie trwało to spotkanie?
Nie pamietam już całego przebiegu, wiadomo element rozmowy w j. angielskim (specyfikacja stanowiska) + rozmowa na temat elementów z CV. Nic nadzwyczajnego, ale bardzo na luzie :).
Czy w Drukarnia Piga. PL Sp. z o.o. zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?
Hej! Przychodzę tutaj z pytaniem o pracę w dziale kadr. Znalazłam ogłoszenie i bardzo mi się ono podoba, nie ma tam jednak dwóch ważnych dla mnie rzeczy. Czy jest możliwość pracy zdalnej lub hybrydowej? Jakie są widełki wynagrodzenia? Proszę, dajcie znać, szkoda byłoby się rozczarować na rozmowie i zmarnować czas.
W ogłoszeniu na platformie (usunięte przez administratora)widniała informacja o preferowanym, stacjonarnym modelu współpracy :)
Nie polecam tej pracy. Na rozmowie przedstawiają inne obowiązki, a po zatrudnieniu pracownik wykonuje zupełnie coś innego.
Ale to jakieś mega duże różnice? Zakres obowiązków nie jest na umowie zapisany? Poza tym co z resztą warunków pracy, zarobki i rodzaj umowy taki, jak obiecali? W ogóle warto tu pod względem zarobkowym się zgłaszać?
Niestety nie kazdy dostaje zakres obowiazkow w tej firmie, nie wiem jak bylo z osoba, ktora pisala te opinie. Mimo przedstawionych obowiazkow na pracownika zrzuca sie mnostwo innych czynnosci do wykonania, ktore nie zawsze sa zwiazane z objetym stanowiskiem. Warunki przedstawione na rozmowie kwalifikacyjnej raczej pokrywaja sie z tym co sie dostaje, jesli chodzi o zarobki, to proponuja nizsze stawki, niz te o ktore pyta osoba rekrutowana i proponuja, ze wyrownaja to po okresie probnym lub kilku miesiacach. Niestety jednak nie pokrywa sie to dokladnie z prawda po tym okresie probnym. Podczas rekrutacji dostaje sie takze informacje, ze na stanowisku mozna otrzymam premie, a potem okazuje sie, ze premii nie ma, a jesli juz jest to zaczyna sie festiwal czepialstwa, zeby tylko przez przypadek zbyt wiele osob tej premii nie dostalo. Juz nie bede wspominac o ogolne czepianie sie o wszystko i obrazanie sie na swoich pracownikow. Jesli w ogloszeniu pojawia sie informacja o tym, ze proponuja umowe o prace, to taka umowe sie dostaje. Generalnie firma jest ok dla osob, ktore dopiero co skonczyly szkole/studia i chca zaczac pracowac w biurze, ale na dluzszy czas nie polecam.
Czy w Drukarnia Piga. PL Sp. z o.o. możliwa jest praca na podstawie B2B?
Co dzieje sie w ksiegowosci, ze wciaz szukaja glownej ksiegowej i ksiegowej?
Firma porażka, mam tu na myślli halę produkcyjną drukarni Piga, na mieście bilbordy, praca w Piga"lekka praca na produkcji" system 3 zmianowy za śmieszne pieniądze! Kierownictwo takie lojalne, że po zakończonej nocnej zmianie informuje, że już nie przychodzisz do pracy. Ciągła rotacja, nie ma się co dziwić. Latem gorąco na hali produkcyjnej jak w piekle, nie ma klimy, warunki dramat, do tego hitowa szatnia pracownicza, koedukacyjna. Nie polecam!
Problemem są ludzie zarządzający produkcją i sposób traktowania ludzi. Nikt nie potrafi docenić pracy ,jest tylko... rób więcej więcej a i tak nie zadowolisz nikogo. Nie ma co liczyć na rozwój tam.
Rotacja umiarkowana, świetne środowisko pracy, kultura organizacyjna i ludzie tworzą klimat, który sprzyja temu, aby w Drukarnii Piga zostać na długo.
Rotacja ogromną, wystarczy co e a tygodnie przeglądać ogłoszenia, teraz na 3 stanowiska szukają i najważniejsze...zatrudniają swoich czyt.znajomych,rodzinę itd
No a co w tym w sumie złego jeśli by zatrudniali? Skoro ktoś dobrze wykonuje swoją pracę i przy tym jest możliwa o utrzymania fajna atmosfera to w czym problem? Już wolałabym chyba tak, niż trafić na leniwego i naburmuszonego pracownika, ale co kto woli. ;p
Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Drukarnia Piga. PL Sp. z o.o.?
Jak się pracuje w Drukarnia Piga. PL Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Drukarnia Piga. PL Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 16.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Drukarnia Piga. PL Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 14, z czego 6 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 6 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Drukarnia Piga. PL Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Drukarnia Piga. PL Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.