Stanowczo odradzam jakąkolwiek współpracę oraz podejmowanie działań z Panem Andrzejem Borczem i firmą Enterprise Advisors Polska.
Moje doświadczenia pokazują, że obietnice składane przez Pana Andrzeja nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości. Doskonale posługuje się on technikami perswazji i manipulacji – z których zresztą sam szkoli – aby zyskać zaufanie, po czym umiejętnie wycofuje się z wcześniejszych deklaracji i „zamiata sprawę pod dywan”, gdy przychodzi moment rozliczenia.
Miałem okazję z bliska obserwować, jak wyglądają procesy „od środka” w firmie, która reklamuje się jako ekspert od układania struktur sprzedażowych i poprawy komunikacji w zespołach. To klasyczny przykład przysłowiowego „szewca, który bez butów chodzi”. W Enterprise Advisors panuje gigantyczny chaos komunikacyjny, permanentne mikrozarządzanie oraz gorączkowe szukanie doraźnych rozwiązań na bieżące kryzysy. Trudno brać za wzór firmę, która sama nie potrafi wdrożyć u siebie standardów, które rzekomo sprzedaje klientom, bazując przy tym na przestarzałych, mało efektywnych metodach.
Jeżeli cenicie Państwo swój czas, pieniądze i transparentność w biznesie – radzę trzymać się od tego podmiotu z daleka. Piękny marketing i techniki sprzedażowe to niestety jedyne, co ta firma ma realnie do zaoferowania.