Firma szczyci się "rodzinną atmosferą", jednakże prawda jest taka, że z rodziną to najlepiej wychodzi się wyłącznie na zdjęciu... Zarobki ok, dodatki ok, ale atmosfera po dłuższym czasie nie do zniesienia. Premie i maślane oczy tylko dla ulubionych pracowników, niestety nie ma (chodź ogłoszenia o pracę mówią co innego) zespołowej pracy. Każdy ma pracować sam i nie zadawać pytań. Zatrudniani są ludzie, którzy w ogóle nie mają pojęcia co robić więc rotacja jest nieprzerwana. Kompletny brak podejścia do pracownika, żadnego wsparcia, a nawet (usunięte przez administratora) Pracownicy po cichu układają plan "ucieczki" i założenia własnej firmy, co chyba najlepiej opisuje to miejsce.
Comekoprojekt
11.06.2024 17:26
Warto pamiętać, że na atmosferę w danym miejscu, rodzinie, firmie, czy w innej grupie osób, w jakiś sposób ze sobą powiązanych, pracuje każdy uczestnik tej grupy.
Skoro po ponad dwóch latach jeszcze żyjemy w Pani pamięci, to serdecznie zapraszam na kawę, nie trzeba się tułać po forach… będzie miała Pani okazję spotkać wszystkie osoby, które w sposób odpowiedzialny pracowały i pracują nadal, stanowiąc fajny Zespół, powiększony o kolejnych doświadczonych i zaangażowanych specjalistów.
Tymczasem życzę pomyślności i sukcesów,
Zuzanna Kucharska
Prezes Zarządu Comekoprojekt Sp. z o.o.
25.08.2025 16:05
Plucie jadem, plucie jadem, i jeszcze trochę jadu.
Po dwóch latach??? chyba mnie z kimś mylisz (chyba wiem z kim) albo nie umiesz liczyć Zuziu. Mniej jadu, więcej profesjonalizmu. Ludzie to czytają ;)
nick
12.08.2025 12:36
Nigdy nie mogłem rzec złego słowa o jednostkach wykonawczych - czy to o samodzielnych wykonawcach czy całych firmach specjalizujących się w kwestiach środowiskowych i projektowych. Comekoprojekt postanowiło to zmienić.
Przychody i zysk Comekoprojekt
-34,0 tys
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Andzia
12.06.2024 09:50
Jakiś czas temu wspominaliście o świetnej atmosferze wśród pracowników ale ostanie są nieprzychylne. Chciałam złożyć aplikację ale teraz się zastanawiam bo z ostatniej pracy odeszłam ze względu na relacje...dajcie znać czy warto aplikować!
KS
26.08.2024 16:33
Od dawna nie pracuję w Comeko, ale z ręką na sercu mogę powiedzieć, że kierowniczka działu stałej obsługi oraz obecna kierowniczka działu projektów to osoby niezastąpione. P. Małgorzata ma ogromną wiedzę i potrafi się nią dzielić. Wcześniejsze komentarza dotyczące braku pomocy są moim zdaniem bezzasadne. Z mojego doświadczenia od pracowników oczekuję się głównie inicjatywy w działaniu. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości w zakresie interpretacji prawa czy kontaktu z klientami nigdy nie zostałam pozostawiona sama sobie. Comekoprojekt opuściłam z wieloma umiejętnościami, które wykorzystuję dalej w swoim życiu zawodowym. Z perspektywy czasu uważam, że wszystkie problemy z jakimi zmagała się firma wynikały ze skoku rozwojowego i z pewnością zostały już rozwiązane. Firmę tworzą ludzie. Comekoprojekt to zdecydowanie miejsce dla osób ambitnych i nie odnajdą się tam osoby, które chciałyby spędzać czas w pracy na platformach społecznościowych lub na wykopie :)
Odradzam pracy i współpracy z tą januszowską firmą. Terminy ze współpracującymi jednostkami są notorycznie zawalane, atmosfera okropna. Jako pracownik licz się z tym, że we wszystkim jesteś sam, to najważniejszy punkt regulaminu tejże firemki. Chociaż oferty pracy mówią same za siebie - 70% słów to "samodzielny" xD
A wypłata nie zawsze na czas. Ciekawe co na to Kodeks Pracy
Comekoprojekt
11.06.2024 16:33
Wydaje mi się, że ten komentarz omyłkowo się tu znalazł, ponieważ nie wiem, który z zarzutów miałby dotyczyć naszej firmy.
Z punktu widzenia interesu firmy i kontaktów z kontrahentami a także biorąc pod uwagę specyfikę naszej pracy, nie wyobrażam sobie w jaki sposób pracownik miałby być "we wszystkim sam" (pozostawiony sam sobie - jeśli dobrze rozumiem intencję piszącego?).
Co do ofert pracy, to owszem, zawierają słowo "samodzielny", ponieważ są kierowane do osób legitymujących się minimum dwuletnim doświadczeniem w pracy na analogicznym czy bardzo podobnym stanowisku. Użycie słowa „samodzielny”, oznaczającego «dający sobie radę, niepotrzebujący pomocy» (za Słownikiem Języka Polskiego) jest celowe, a dla adresata oferty, tj. osoby posiadającej doświadczenie, wręcz oczywiste.
Ponadto w ogłoszeniu zostało wyraźnie zaznaczone na samym początku, że wiedza i kompetencje są weryfikowane podczas rozmowy kwalifikacyjnej, co odbywa się za pomocą testów, case studies i pracy z ustawą. Ma to na celu rozwianie wszelkich wątpliwości zarówno kandydata jak i pracodawcy co do wzajemnych oczekiwań.
Zatem działy naszej firmy tworzą samodzielni doświadczeni specjaliści, którzy potrafią wykonywać samodzielnie swoje obowiązki ale też jednocześnie rozmawiać, konsultować, dopytywać czy organizować burze mózgów ze swoimi kolegami i koleżankami, bo to zupełnie naturalne, gdy ludzie pracują ze sobą. Tyle.
Zuzanna Kucharska
Prezes Zarządu Comekoprojekt Sp. z o.o.
16.11.2023 13:30
To pierwszy raz, kiedy o moim @Pracodawca mogę opowiedzieć w samych superlatywach. W pracy panuje rodzinna atmosfera, dbałość o pracownika, zarówno na płaszczyźnie rozwoju, wynagrodzenia jak i personalnym (również prywatnym). Kierownictwo i Prezesi są bardzo "życiowi" i czuć, że każdemu zależy, by firma prosperowała jak najlepiej i żeby pracownik czuł się w pracy swobodnie. Zadania są przydzielane pracownikom adekwatnie do ich możliwości, a ja osobiście nie zostałem nigdy pozostawiony bez feedbacku. Dostrzegany jest potencjał, słabe i mocne strony. Stale uczymy się nowych rzeczy, a współpracownicy chętnie dzielą się posiadaną wiedzą. Jest to miejsce, w którym stawiane są dość wysokie wymagania, jednak jeśli im sprostasz, będziesz chciał/chciała zostać na dłużej. Są również perspektywy na rozwój i ukierunkowanie na preferowane zagadnienie: szkolenia, ISO, projekty środowiskowe, ślad węglowy itp.
W skrócie, jeśli jesteś pracowity/a, masz pozytywną energię, jesteś kreatywny/a i "normalny/a" to świetnie się odnajdziesz w tym miejscu.