4.3/5

Działania CSR

• Ciechanów

5. Opinie o FRIZO Chłodnictwo, Wentylacja Przemysłowa, NH3, CO2, ESG

Opinie o FRIZO Chłodnictwo, Wentylacja Przemysłowa, NH3, CO2, ESG Warszawa

Nie przegap nowości o FRIZO Chłodnictwo, Wentylacja Przemysłowa, NH3, CO2, ESG!

06.07.2023 15:39

FRIZO INWESTUJE W CENTRUM BADAWCZO-ROZWOJOWE

Wczesną wiosną 2023 r. rozpoczęto prace budowlane w Miszewku k/Gdańska, gdzie  powstaje Centrum B+R Frizo  – projekt dofinansowano z  Funduszy Europejskich.
    Jak przyznaje przedstawiciel inwestora Sławomir Kubiczek – Prezes Zarządu Frizo Sp. z o.o. „W powstającym obiekcie zostanie opracowana nowatorska linia produkcyjna do budowy Kontenerowych Maszynowni Chłodniczych (KMCh) wykorzystująca jako media robocze naturalne czynniki chłodnicze. Na uwagę zasługuje fakt, że technologie cechuje innowacyjność w skali świata. Dzięki tej inwestycji, realizacja energooszczędnych i innowacyjnych rozwiązań nabierze jeszcze szybszego tempa. Ponadto zostanie stworzona Akademia Frizo, w której będziemy mogli kształcić przyszłe kadry inżynierskie, nie tylko na nasze potrzeby, ale również dla naszych partnerów biznesowych.
    Obszar B+R to miejsce w firmie gdzie, rodzą się najbardziej wymagające koncepcje inżynieryjne. Urządzenia przechodzą rygorystyczne testy jakościowe na wszystkich etapach produkcji dla pewności spełnienia najwyższych standardów rynkowych. Ciągła analiza parametrów technicznych przez innowacyjne oprogramowanie, dobór komponentów najwyższej jakości, ciągły proces testów oraz nadzór profesjonalnego zespołu inżynieryjnego Frizo, pozwala mieć pełne zaufanie do proponowanych rozwiązań.
    Spełnienie najwyższych standardów odnośnie minimalizacji negatywnego oddziaływania na środowisko, najwyższej efektywności energetycznej rozwiązań oraz ustalone zasady współpracy ze społecznością lokalną dopełniają obrazu tego wyjątkowego miejsca.”
    Budowa centrum B+R będzie skutkować rozbudową powierzchni produkcyjnej Frizo do 10.000 m2.
    Dzięki tej inwestycji firma staje się największą jednostką produkcyjną przemysłowych rozwiązań chłodniczych oraz pomp ciepła w Polsce i regionie Europy Środkowo-Wschodniej. Biuro projektowo-konstrukcyjne, działy kontroli jakości i certyfikacji, dział monitoringu i automatyki przemysłowej dopełniają obrazu tego wyjątkowego obiektu.
    Otwarcie CBR Frizo planowane jest na koniec roku.  Wartość projektu wynosi ponad 11 mln złotych.
    Inwestycję dofinansowywano z Funduszy Europejskich w ramach działania 2.1 Wsparcie inwestycji w infrastrukturę B+R przedsiębiorstw, Inteligentny Rozwój.
    News image
    Ona

13.05.2022 09:18

Firma bardzo dba o pracowników, do każdego, podobnie jak do klientów, podchodzi się indywidualnie. Przede wszystkim atutem jest duża motywacja w zespole i docenianie każdego sukcesu, nawet najdrobniejszego. Fajni ludzie, pracuje się w miłej przyjaznej atmosferze, wszyscy są wobec siebie bardzo pomocni. Tu nie ma problemów nie do rozwiązania, wystarczy otwarcie powiedzieć. Polecam!
    Firma

24.03.2023 08:32

Zapraszamy na rozmowę , jeśli będzie miała Pani odpowiednie kompetencje i sukcesy oparte na faktach w branży HVACR to na pewno dostanie Pani wspaniałą propozycję. UoP to u nas standard chociaż nie zawsze taką formę współpracy życzą sobie nasi pracownicy. My jesteśmy elastyczni bo pracujemy na wspólny sukces.
    Inżynier

06.07.2023 15:31

Pracuje w firmie od kilku lat, W biurze panuje bardzo przyjazna atmosfera, plusem są duże możliwości doszkalające, ciekawe projekty oraz możliwość awansu. Polecam ????

27.04.2022 21:46

Wspaniała atmosfera to nie jedyne zalety pracy w firmie Frizo. Dołączyłam po studiach i rozwijam się , prawdziwie rozwijam a nawet zaliczyłam już dwa awanse w przeciągu trzech lat. Polecam młodym i pragnącym się rozwijać kandydatom. Do zobacznie
    A

12.05.2022 16:38

bo to prawda
    Anna

12.05.2022 16:32

Pracuję we Frizo od dwóch lat i oceniam firmę bardzo pozytywnie. Jako projektantka mam tu okazję uczestniczyć w ciekawych i nowatorskich tematach. Jeśli komuś zależy na ambitnej pracy, to polecam. Kompetentni ludzi z dużą wiedzą inżynierską, którzy bez problemu wesprą swoim doświadczeniem. Można się tu dużo nauczyć.
    Andrzej

28.04.2021 06:15

Dużo pracy ale Dzieki ludziom i atmosferze to dobry czas , wynagrodzenie tez Ok. Pracowałem w innych firmach i tam był tylko wyzysk ludzi a tu jest szacunek do ludzi i pracy. Polecam

Tola

28.11.2023 04:26

Witam, nie widzę nawiązania do pracy asystentów a właśnie oferta widnieje tu w zakładce. Nie ma w niej podanej stawki, wiec wprost spytam. Czy najpierw zaczyna się od minimalnej a potem na spokojnie jest cos więcej? jeśli tak to po jakim czasie i w jakiej atmosferze opracowuje się projekty? Czy warto zostać na dłużej?

04.01.2024 10:37

Zgodnie z ogłoszeniem kandydat powinien posiadać min. 3 letnie doświadczenie.

@Pracodawca

05.01.2024 18:29

Moim zdaniem czasami ważna jest wiedza i to co się ma w głowie. Ktoś może pracować 3 lata i nie zdobyć takiego doświadczenia, jak ktoś, kto pracuje nawet krócej.

Aplikantka do pracy

18.07.2023 18:40

Miałam okazję w dniu dzisiejszym wziąć udział w wstępnej rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko Koordynatora. Najpierw zadzwoniła do mnie Pani z HR aby umówić spotkanie na Teams PILNIE jeszcze w dniu dzisiejszym!!!, po czym odbyła się rozmową po kilku godzinach która trwała całe pół minuty. Pani prowadząca rekrutację wmówiła mi że błędnie złożyłam aplikacje do innego województwa i że w takim razie nie będziemy kontynuować...sprawdziłam zaaplikowałam dobrze, niesmak pozostał. Pozdrawiam Panią która zarządza projektami, fajny trik na szybkie zniechęcenie kandydata ????
    Przedsiębiorca

06.07.2023 16:02

Z firmą Frizo współpracuję już od jakiegoś czasu,współpraca przebiega bardzo sprawnie, płatności za wykonane zlecenia są realizowane na czas, komunikacja bez zarzutów. Pozdrawiam Zespół Projektantów :)

06.06.2023 11:21

Jeżeli jesteś studentem/studentką, a marketing jest Twoją pasją, jesteś osobą twórczą o lekkim piórze, komunikatywną, social media ogarniasz na co dzień, szukasz nowych wyzwań i chcesz zdobyć doświadczenie
    w innowacyjnej firmie branży chłodnictwa przemysłowego, zapraszamy Cię do naszego Zespołu.

Płatny staż w dziale Marketingu - Oferta pracy w ExplodeJobs
    Alex

18.04.2023 15:55

Czy Frizo produkuje wentylację zgodną z normami i posiada certyfikaty? Jeśli tak to jakie? Jako kandydat chciałbym wiedzieć co firma ma w ofercie
    Ola

06.02.2023 14:06

Czy w frimie Frizo Sp. z o.o. są jakieś benefity pracownicze? Opieka medyczna? Multi sport? Inne?
    I

17.03.2023 17:16

Co pokrywacie???? Nie bądźcie śmieszni. Nic nie pokrywacie. A do tego nie szanujecie ludzi i płacicie im jałmużnę a nie pensje
    amelinium

28.03.2023 08:35

Oczywiście, że Multisport jest dofinansowany.

20.03.2023 15:15

W działaniach FRIZO łączymy pasję z takimi wartościami, jak szacunek i otwartość na ludzi, innowacyjność, niekonwencjonalność rozwiązań oraz pełne zaangażowanie. Każdy dzień w firmie zaczynamy pełni optymizmu, nowych pomysłów i siły , która tkwi w Zespole. 2022 był rok pełen wyzwań, ale poradziliśmy sobie z nim na piątkę. Skupiamy się na tym aby tworzyć najlepszą firmę, która będzie bezpiecznym miejscem dla pracowników, godnym zaufania partnerem dla współpracowników oraz niezawodnym graczem na rynku w oczach naszych klientów. Tworzymy razem wspaniałe FRIZO! Liczymy, że będziecie z nami w tym 2023 roku i szykujemy dla Was wiele wspaniałych wieści.    Sami zobaczcie:

17.12.2022 10:39

Czy w firmie Frizo Sp. z o.o. praktykowane są premie/nagrody kwartalne/roczne? Na stanowisku Kierownik Projektu, na które poszukują na GoWork.pl to dość istotna kwestia.
    F

09.01.2023 20:21

Nie
    Firma

05.10.2022 22:40

Witam, czy jest możliwość zostać podwykonawcą w firmie Frizo ? Jak to wygląda w rzeczywistości? Mam początkująca firmę i pracowników (głównie monterzy).

21.03.2021 12:45

08.09.2022 13:48

Zazwyczaj pierwszą umową jaką podpisujemy z nowo zatrudnioną osobą jest umowa o pracę na czas nieokreślony.

18.01.2022 13:02

Czy w Frizo Sp. z o.o. obowiązuje nienormowany czas pracy? Czy Kosztorysant Instalacji Sanitarnych umożliwia pracę zdalną? Jest ogłoszenie z 16 stycznia na GoWork.pl.

08.09.2022 13:47

Tak, jest możliwość dopasowania elastycznego czasu pracy. W przypadku stanowiska Kosztorysanta istnieje możliwość skorzystania z opcji pracy hybrydowej.

13.05.2022 10:40

Jak wygląda każdy z etapów rekrutacji w Frizo Sp. z o.o.?

08.09.2022 13:44

Na proces rekrutacyjny składa się kilka elementów. Pierwszym z nich jest wstępna selekcja na podstawie przesłanych dokumentów aplikacyjnych pod kątem zapotrzebowania kadrowego. Następny krok to spotkanie z kandydatem, podczas którego rozmawiamy na temat jego oraz naszych oczekiwań a także testujemy zestaw cech wpasowujących się w nasze organizacyjne ramy. Zwykle podczas takiej rozmowy jest obecny bezpośredni przyszły przełożony, który jest w stanie udzielić rzetelnych informacji na temat zakresu obowiązków na danym stanowisku. My także przedstawiamy organizację od wewnątrz starając się jak najlepiej sprawdzić dopasowanie kandydata. W zależności od stanowiska pracy, którego dotyczy proces rekrutacyjny, przeprowadzamy także case study lub wizytację w naszym zakładzie produkcyjnym. Po dopełnieniu powyższych elementów zapada decyzja. Staramy się nie przeciągać tego etapu w czasie, niezwłocznie informujemy o decyzji osobę ubiegającą się o pracę, aby móc ustalić wszystkie szczegóły dotyczące zatrudnienia.

Kontakt - FRIZO Chłodnictwo, Wentylacja Przemysłowa, NH3, CO2, ESG

38 80-297 Warszawa

Branża główna: Instalacje sanitarne

07.09.2022 10:54

Czy w Frizo Sp. z o.o. możliwa jest od razu umowa o pracę na czas nieokreślony na stanowisku Serwisant?

08.09.2022 13:43

Dzień dobry, oczywiście jest taka możliwość :)
    Andrzej

03.06.2022 12:40

Od dwóch lat się rozwijam i wciąż poznaje nowe zagadnienia. Szczerze polecam koleżanki i koledzy dzielą się wiedzą i jest wielkie wsparcie z każdej strony.
    N_P

07.09.2022 13:58

Mamy szkolenia wewnętrzne, wyjazdowe, organizowane indywidualnie przez poszczególne działy, ale też szkolenia w kontekście rozwoju umiejętności miękkich, negocjacyjnych, itp. Ogólnie Prezesi cały czas nam urozmaicają grafik nieszablonowymi pomysłami i jest duża przestrzeń na samoorganizowanie się zespołów :)
    Nina

06.09.2022 16:11

We FRIZO ścieżka rozwoju kariery jest opracowywana indywidualnie. Osobiście zostałam przekierowana do działu, w którym mój potencjał się nie marnuje oraz mam szansę realizowania projektów w obszarze nie tylko mojej specjalizacji, ale i zainteresowań. Koniec końców robię dokładnie to co lubię i w dodatku jest to doceniane przez zarząd. Polecam! :)

10.12.2020 10:11

Jaki dress code obowiązuje w Frizo Sp. z o.o.?

10.12.2020 11:02

Preferujemy swobodę myśli i ubioru.
    I

17.03.2023 17:29

Swobodę myśli hahhahahahahha pan J i S narzucają wszystkim swoje myśli. A jak myślisz inaczej to Cie zdepczą
    Kazik

15.10.2019 21:42

Czy firma poszukuje aktualnie pracowników. Jakie są możliwości zatrudnienia?

22.05.2020 15:27

Aktualne potrzeby zatrudnienia można znaleźć w zakładce :oferty pracy lub na naszej stronie www.frizo.pl
    Michal

19.12.2019 15:46

Jak wyglada z zapewnionymi pokojami przez ta firmę ?
    HRR

21.05.2020 11:52

Zapewniamy lokum naszym pracownikom.
    Inzynier

08.02.2020 17:55

Frizo jest firmą która ma wielkie cele, pracowników mają bardzo dobrych, znających sie na swoim fachu. Wypłacalni są, ale jak ktoś z podwykonawców nie wywiąrze się z tego co powinien to nikt im nie zapłaci w terminie.

12.08.2019 08:00

Nadal czekamy na nowe wieści. Napiszcie co wiecie o firmie Frizo Sp. z o.o. w miejscowości Miszewko. Wasz komentarz się liczy!
    Jan

22.10.2019 22:09

No nie, muszę się tutaj nie zgodzić, Frizo to zupełnie coś innego. Pewnie ktos z konkurencji tak pisze. Z Izolacjami łączy ich tylko to ze, oprócz biura w Warszawie maja jeszcze właśnie w Miszewku w budynku Izolacji, gdzie wyjmują pokoje. Super się tutaj pracuje, płaca na czas a nawet wcześniej, fajna ekipa, normalni ludzie. Polecam i trzymam kciuki za chłopaków.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w FRIZO Chłodnictwo, Wentylacja Przemysłowa, NH3, CO2, ESG?

Zostaw merytoryczną opinię o FRIZO Chłodnictwo, Wentylacja Przemysłowa, NH3, CO2, ESG

Oferty pracy - FRIZO Chłodnictwo, Wentylacja Przemysłowa, NH3, CO2, ESG

Dyrektor / Dyrektorka sprzedaży – Chłodnictwo przemysłowe

Wrocław

Młodszy Specjalista / Młodsza Specjalistka ds. Kontroli Jakości i Certyfikacji

Miszewko

Monter izolacji termicznych zimno- i ciepłochronnych (k/m)

Gdańsk

Kierownik / Kierowniczka Projektu Robót Instalacyjnych HVAC

Warszawa

Kierownik Działu Jakości i Certyfikacji

Miszewko

Dyrektor / Dyrektorka Działu Zakupów